Равносметка на 40 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Равносметка на 40
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2605 пъти
Здравейте,

Пиша тук, с надеждата да ми олекне.
В последно време се чувствам нещастна, а установих че дори няма с кого да поговоря и споделя.
Омъжена съм, имам три прекрасни деца. Мъжът ми ме обича или поне твърди това след 16 годишен брак. Но аз съм самотна.
Три пъти местихме различни държави и континенти и всеки път оставях приятели по пътя... Мъжът ми за мен е верен партньор в мисията да осигурим бъдеще за децата, но не повече. Вълнува е се от различни теми, никога не сме споделили интереси и винаги съм мечтала за някой с когото да говоря не само за домашни, пари, и т. н....
Може би това е нормално и аз просто искам прекалено много след 16 години? Може би това е любовта, да имаш рамо на което винаги можеш да се облегнеш? Това ли е да си щастлив?
Трудна съм като човек явно, защото нямам хора около мен, разочарована прекалено често от приятели, говоря малко и не споделям, а как ми се иска просто да поговоря...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 15c9910832
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, това е щастието, скъпа.
За съжаление, хората имат навика да привикват към обстановката и да се сливат с нея, да я приемат за даденост, което след време ги отегчава. Нямаше да мислиш така, ако нямаше покрив над главата, ако нямаше мъж, ако нямаше деца, ако не беше пътувала, ако нямаше приятели.
Има хора, които са вечно неспокойни и също като червей, една нахална мисъл ги изяжда отвътре, че все нещо имат да свършат, че все нещо им убягва, че може би това не е щастието, че не е правилният път, че може би това не е животът който са искали.
Според мен, човек трябва да прави това, което му диктува сърцето, но след това трябва и да си понесе последиците - както позитивните, така и негативните. Ти готова ли си да зарежеш сегашния си живот и да започнеш отначало? А ще можеш ли и ще бъде ли той по-добър от предишния?
Обикновено в такива ситуации на вътрешна криза е добре човек да си направи лист с това какво има и да го сравни с живота на много други хора, които нямат, които не са щастливи, които са болни, зависими, обречени, тормозени, гладни, глупави, самотни, хора на война.
И не на последно място - трябва да се примирим с това което сме и да спрем да чакаме от храста да изскочи заек. Просто да си живеем живота.
Ти толкова можеш. Трябва да го приемеш и да заживееш в мир със себе си. Занимавай се с нещо допълнително, намери си хоби, помагай на хора - това донякъде ще осмисли скучното ти ежедневие, ще разбие рутината.
Да, ще има хора, които ще изследват космоса, ще намират нови планети и ще ги заселват... толкова много неща има да се случват, къде къде по-висши от сегашното ни съществуване, но нито ти, нито аз ще сме едни от тези хора. Защото ни е отредено да живеем в това време, с този ни капацитет и възможности и на този етап на развитие на човешката цивилизация. Ние сме част от този "конец", който ще ни отведе до някъде - кой знае къде? ! Трябва да ни има тук, сега и каквито сме, защото всичко във Вселената е свързано и зависимо по някакъв начин, защото едно всяко действие води към някакъв резултат.
Не искай прекалено много от живота, особено ако нямаш способностите и умствения багаж за това. Оцени себе си адекватно. Спри да предизвикваш съдбата. Просто бъди щастлива, радвай се че си жива и здрава, че си се възпроизвела, че можеш да обичаш, да разчиташ на някого, да усещаш, да тичаш, да пътуваш и какво ли още не. Започни да мислиш повече за другите. Работи за нечие щастие. Това ще запълни празнотата у теб, която те кара да се луташ.
Целувки!

М 30

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3b7fa2a48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Труден въпрос задаваш, но все си мисля, че повечето хора очакват едва ли не целият им живот да е тръпка, но истината е, че ние хората по природа се адаптираме толкова добре, че чак влизаме в някаква рутина, която скоро започва да ни отегчава. Което е и хубаво, защото иначе непрекъснато щяхме да се адаптираме и да бъдем под перманентен стрес.

Всяко търсене на тръпка обикновено има временен ефект, но в дългосорчен план влошава положението (говоря най-вече за изневери). Това е според моите наблюдения, но разбира се, има и изключения. И все пак не ти пречи да изненадаш мъжа си с някаква почивка примерно или нещо по-нестандартно (може и в леглото), за да се почувствате живи поне за известен период. Ще ви подейства отрезвително.

Може би и той чувства същото и очаква нещо по-нестандартно от теб, както и ти от него, а на практика никой не предприема нищо, а само се чуди защо е толкова скучен другия и това ли е любовта.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c4ee8f7fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами разведи се и заживей с мъж, който не може да ти осигури дори прехраната за утре, та ако ще днес пет пъти да ти казва Обичам те. Няма да го направиш, нали? Ако ако искаш романтика, го направи. Такива ''романтици'', с които ще живееш на квартира цял живот има много. Чакат те.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 75394f879d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей Страннице,
Равносметка - и да и не. Това просто е междинен баланс или както би казал някой - обикновен мъглив есенен ден в който изведнъж започваш да се замисляш за миналото.
Щом смяташ че си трудна като човек - Ок, вярвай си. Аз нито ти противореча, нито те познавам, но за вашите три деца САМО ТИ си тяхната Мама. А това е много!!
Вече си видяла че и на трите континента можеш да имаш приятели, но винаги до теб е бил и съпругът ти. Добър или "не точно на твойта вълна", НО винаги с теб. А приятелите - те са останали по континентите. Там видя че има и хора по-лоши и от извергите във филмите - нали? Е сега усети ли, че настроението ти хем е нормално, хем преходно! Някой го нарича криза на средна възраст, друг - Узряване. Днес не се чустваш много мотивирана - да, има такива периоди. Малко по-самотна - това също се случва. Сети се как всеки човек докато спи е сам със себе си и ще ти стане по-разбираемо защо самотата е част от общуването и кръговратът на деня.
Каза че не говориш много - това е ОК, наистина! Понякога човек се уморява да слуша глупостите на говорещите и чрез невключването си в темата ясно показва че това "кудкудякане в хор" не е неговата среда.
А на въпросът ти "дали това е Любовта" - сега пък аз ще мълча. Ти отговори, Моля!
И стигнахме пак до думите ти в началото - Щастлива си, когато усмивката те завладее и хората около теб го виждат.
А дали ще го усетиш или само ще си поговориш и споделиш с анонимните тук решаваш сама.
М44

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0e4280d5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторке бог или съдбата са ти дали късмета, да не почустваш и осъзнаеш какво е нещастие. Вместо да си щастлива, ти си измисляш проблеми. Не знаеш какво е да имаш проблеми като болни роднини, или с какво да нахраниш децата или с какво да платиш наема утре, не знаеш какво е да живееш на свещи, защото не си платила тока и да слагаш децата си, да лягат в 19ч за да има достатъчно свещ и за утре.
Кой и какво ти пречи да си измислиш лично занимание, когато човек е зает няма време да мисли, дали е щастлив, той просто постига успехи в заниманието си и това го прави щастлив.
Ако искаш точна дефиниция на щастлив, това е "Да нямаш проблеми и да постигаш успехи със собствена дейност" Дейността каква да бъде е без значение, важно е да си заета с постигане на успехи и да ти носи удовлетворение. Дали ще помагаш /нещо благотворително/, ако разполагаш с време и средства, или ще участваш в някакви сбирки по четене на книги и обсъждането им, или готварски занимания с участие в конкурси, или фитнес с постигане на успехи в здравословното ти състояние и фигурата ти, абе много са.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7808c2bf40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Я се стегни! Ти явно не знаеш какво е истинското нещастие, какво са житейските трагедии, за да се изживяваш като самотна нещастна жертва на незнайно кого! Малко, малко си видяла в този живот, та макар и на 40... Не ти пожелавам да видиш и усетиш повечко от несгодите в битието на хората, но май имаш нужда, не бъди неблагодарна, а всяка вечер пали свещичка на Всевишния, че не ти е отредил да страдаш и в безметежните си дни страдаш от суетата си, че заслужаваш вечно щастие без да знаеш какво е то, защото само човек изпил горчилката на живота, съзрял нещастието, знае, цени и пази истински щастието, когато му се усмихне... Хубаво прочети какво са ти написал и хората преди мен, прочети и критиката ми, удари си сама един шамар и се събуди от летаргията на самосъжалението, самодостатъчността и презадоволеността, бъди ЧОВЕК, а не поредната шматка, погубила щастието на семейството си, пък и своето собствено, което самата ти не осъзнаваш!
М, 36

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d01dd7a2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сродната душа, която ти търсиш е дар от Бога, тя е рядката птица, която каца веднъж в живота ти. Ако не си я изпуснала тя рано или късно ще дойде. Знам много добре за какво говориш - и аз съм с деца, имаме собствен дом, никога не сме били гладни, необлечени, ходим заедно на пътешествия по планините. Но при все това, след 13 години брак, аз няма с кого да споделя нещата, които вътрешно ме вълнуват - музиката, която харесвам, мечтите ми, страстите ми...

Аз съм имал великото щастие да имам сродна душа до себе си и искам да ти кажа, че това засенчва всичко в живота ти, както когато изгрее слънцето луната избледнява - щастието да имаш до теб човек, които изпитва същите чувства като тебе и съпреживява нещата, които усещаш, да си говорите с часове за любимите ви книги, да изпращате заедно залеза -- велико нещо е, наистина!!! Пожелавам ти и ти да го изживееш.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cb1d4e605d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Знаете ли какъв Ви е проблема/видим от моята камбанария/-скучно ви е. Искате тръпка, любов, страдание, приключение, емоция и прочие. Но не Ви стиска
Знаете, че живеете като в приказка, но не чувствате радостта от живота. Имате два варианта:
-разведете се, намерете нова любов, квартира, нова работа, нов социален кръг/той сам ще дойде с развода/,
-или просто си намерете ново хоби-спорт, танци, рисуване-каквото Ви влече.
Не знам защо съм сигурен, че ще изберете вариант 2.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 19762a0ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Толкова много истина, някъде по-болезнена, друг път по-малко но все пак Истина, това открих в отговорите ви. Благодаря за отделеното внимание и време да ми пишете. Междудругото едва днес открих, че някой ми е писал, всичко се оказа в junk mail. Бих искала да отговарям индивидуално, но не разбрах как.
Всички са прави, че мрънкам вероятно за глупави неща неразбиране, музика и празното когато майки не могат да нахранят децата си. Така е. Идеално не съществува! Обичам децата си и заради тях, не бих и не съм променила живота си. Винаги работих там, където е най-удобно да взема децата от градина, а не каквото исках. Като цяло живота ми е подчинен на децата и семейството. В чужбина чаках години за едно кино, тъй като няма кой да гледа децата, не говорим за друго развлечение като театър или концерт. Пак за някой глупави прищевки, но просто се опитвам да обясня част от причините довели до това състояние напоследък. Предполагам е нещо като криза на 40.
Ден след ден, година след година. Отивам, защото някой е гладен в къщи:-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ad742e982d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Липсва ти разнообразие, не задълбавай толкова, не анализирай. Просто започни нещо нова - курс по аеробика, йога или каквото ти дойде наум. Не мисля, че съвети от типа : " Има хора със сериозни проблеми'' са ти толкова в полза и ще обясня защо. Има огромна разлика от човек до човек. Има хора, които са преживели какво ли не в животите си, но са по-шастливи от тези, които на пръв поглед имат всичко. Щастието е щастието на духа и не зависи от материалното, а от ценностите. Материалното има роля, но не е водеща. Сама казваш, отдала си се на семейството, което е прекрасно. Ако се беше отдала на работата, да намериш своето призвание, тогава пък щеше да ти куца семейството. Няма перфектен вариант. Затова, научи се да си благодарна за нещата, които имаш. Не съжалявай за минали неща. Благодарствеността е чудесно качество. А иначе според мен най-щастливи са онези хора, които се стремят да внасят хармония в заобикалящия ги свят, които се чувстват добре със себе си, и карат и останалите да се чувстват добре. Грижат се за природата, правят добри дела... и тн и тн

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker