Два апартамента за един - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Два апартамента за един
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1915 пъти
Здравейте,
омъжена съм и съпруга ми има апартамент, в който живеем. Аз също имам апартамент, но в момента е необитаем. Той ми предлагаше да продадем двата апартамента, тъй като и двата са двустайни, и да си купим един по - голям тристаен. Не знам дали това е по - добър вариант от това да имаме два отделни апартамента, но донякъд е добре, защото в двустайния няма никакво място за бебе, камо ли дете. Обаче родителите ми ми казаха, че ако искам да направя това няма да ми проговорят до края на света.
Имали ли сте такава дилема и как сте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 886c6632a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е добра идея. Ако утре се разделите, ще трябва да делите общия апартамент. А така всеки си има жилище. По добре дайте твоя апартамент под наем, продайте неговия и теглете кредит, за да доплатите по-големия апартамент. Кредитът може да изплащате с наема от твоя апартамент.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a3c1f877ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти ще живееш със съпруга си и детето си, а не с родителите си.
Най-вероятно апартаментът е наследствен и родителите ти са търпели години лишения, за да го купят, затова им е толкова свиден, а се страхуват в един момент съпругът ти да не те изиграе. Последното не е за подценяване, колкото и да се обичате сега.
Изпипайте процедурата, така че да си защитена юридически и успокой родителите си, че за тебе така е по-добре. Ако на тебе не проговорят, от внуците си сигурно ще се трогнат.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8bdbd54683
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   за тази идея има и "за", и "против". хубавото на отделните апартаменти е, че можете да давате единия под наем и така да си осигурите някакъв доход извън заплатите. освен това винаги имаш подсигурено жилище при всякакви ситуации.
лошото е, че парите се стопяват, ако не ги вложиш в друго жилище, а и не е за подценяване вариантът единият да запише новия апартамент само на свое име. колкото и невероятно да звучи, тук има доста подобни истории, въпреки че ако имате брак, всичко закупено по време на брака, е СИО. все пак си отваряй очите, никой не е загубил от това.
не става ясно обаче чий е апартаментът - твой или на родителите ти? ако те са пестили, за да го купят, нормално е да им е скъп и да не са съгласни с продажбата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 266fd25fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен е по-добре да останате с двата. Сега имате нужда от една стая повече, а след 20 години детето като тръгне да се жени ще предпочитате да сте в самостоятелен вие, а то да е в друг, а не да ви доведе зет или снаха. Тоест перфектно решение няма.
Но за мен най-доброто е всеки да си има свой апартамент. Ако един ден недай си Боже се разделите, и ти и той ще има къде да отидете. Ако пък много искате да сте в по-голям, ипотекирайте единя, дайте двата под наем и купете на кредит един по-голям. Ако 100% искате ново жилище, тогава ще бъде най-честно или да дадете двата под наем, или да продадете двата и с тези пари да купите и ремонтирате едно жилище.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 52ed5ff0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Когато имаш 2 отделни апаратамента, винаги е по-добре, защото можеш да дваш под наем единия и да го използваш като залог за трети апартамент. Да не говорим, че при евентуален развод, ще загубите много пари и нерви за подялби и тем подобни и може и в крайна сметка и двамата да останете с пръст в уста.

Номер 1 ти е дал добър съвет. Аз дори ще отида още по-далеч и ще те посъветвам да си съберете някаква сума (ако нямате) да си изтеглите още кредит и да си купите 3 стаен. А кредита да изплащате с наемите от двата двустайни.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c78f77b1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Хахх много е забавно да четеш такива смехотворни писания! Нямало място... Да беее, добре, хилядите двустайни са пълни само с възрастни хора и деца не се правят, ако живееш в двустаен... Прави са родителите ти! Опичай си акъла и дайте под наем единия и инвестирай в образование. Все пак няма смисъл да се " мъчите " в СОБСТВЕН двустаен апартамент...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a88874bdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-доброто е да замените единия двустаен за друг като него който да е в същия вход като този, в който ще живеете. Така ще имате два апартамента в един вход. И ако се разделите, всеки ще си има апартамент и ще е близо до детето, а има и други удобства. Например да се редувате в гледането на бебето през ден, поне единия ще се наспива. А като детето порасне, вие ще си останете в единия, а в другия ще живее наследника.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9191fda3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, би ли уточнила какви точно стаи има в тези т. н. двустайни жилища... Това кухня, хол и спалня ли значи или.... буквално 2 стаи.

Аз по-скоро ще подкрепя н1.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: dd58238416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Идеята не е добра и ще ти кажа защо. Да, трудно се гледа дете в малък апартамент, ама един ден това дете ще порасне, ще стане на 20 и няколко и ще и супер да можете да му подарите единия апартамент. Така, че мисли в перспектива, а не само за следващите няколко години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6d38879cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поясни защо родителите ти са те заплашили така, моля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker