Помощ! Детето ми е в пети клас. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ! Детето ми е в пети клас.
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 4188 пъти
Здравейте!
Детето ми е в пети клас и има предимно четворки и дори тройки. Миналата година завърши с отличен, макар и не пълен успех. Тази година учителите ги оценяват, според мен, преднамерено ниско. За математиката не мога да се сърдя - не е роден математик. Но по всичко друго не мога да си обясня ниския успех. Казват ми, че е важен седми клас за кандидатстване в добро средно училище, каквито в нашия град не са много, но успехът се гради отсега, в седми клас да се загрижим ще е много късно. Ходим на уроци по английски език, но дори и там изкара 5 (половината оценки в класа са 2, шестици няма). Тръгнахме и по български език, макар че той пише грамотно и поне с граматиката няма видимо проблеми. Но може ли да се ходи на уроци по всичко? Това тенденция ли е - да се оценяват толкова ниско в пети клас? Мъжът ми изказа мнение, че щом с толкова учене изкарва четворки, значи толкова са му възможностите, т. е. е тъп. А не ми се вижда детето да е тъпо, в сравнение със съучениците си дори показва повече култура и интелигентност. Ние с баща му също не сме глупави, имаме професии, затова желаем същото и за него, нямаме бизнес, който да му оставим.
Всички учители повтарят, че в пети клас така било, а ниските оценки били сигнал и стимул да се учи повече. Но желанието му да учи вече се уби. Моля, дайте някакъв съвет и споделете опит!
Майка на петокласник

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: ecea7b091e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Едва ли синът ти е тъп, просто 5 клас вече е в друга степен, не е като в началното училище и съответно от децата изведнъж започва да се изисква много повече. не се тревожи щом си учи сериозно ще си оправи успеха бързо. Ами помисли си само до миналата година е имал една учителка по всичко, сега има много учители всеки с различни изисквания, освен това повечето от тях преподават и в гимназията и са свикнали да работят и с ученици на 15-16 години и е напълно нормално да изискват повече без понякога да си дават сметка, че това е малко прекалено за деца в 5 клас. Така, че спокойно! Помагайте на детето с уроците и съм сигурна, че нещата бързо ще се оправят. Пък и наистина кандидатстването е след 7 клас и дори и да има малко по ниски оценки в 5 това няма да има никакво значение. Много по-важно е да се научи как да учи (а не да зубри! ), пък това, че е имал 5, а не 6 по нещо не е болка за умиране, особено в 5 клас.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 01d04f2de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Значи е от учителя... преместете го някаде другаде. То аз като бях 1-4 (19 съм) имах само 6ци е. Госпожата не пишеше по ниско от 5

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2f93820661
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тъпи са учителите, не детето. И с тая скапана система на образование, оценките изобщо не са критерии, че детето не е умно и няма възможности.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: da376b0844
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е важно да имате реално представа за възможностите на детето си. Абсолютна тенденция е в последните 10-15 години вината да се хвърля основно върху учителите. Обучението е ДВУСТРАНЕН процес - няма как от детето ви да стане отличник по предмет, за който просто няма заложби. По принцип всеки човек или е ориентиран към точните науки, с развито логическо мислене, или към хуманитарните, или към изкуство. Не е нормално да имаш 6 по всичко. Това се постига с много усилия, когато не ти е заложено да се справяш по определена дисциплина. Моята дъщеря се справя с езици и има талант за рисуване. Изисквам там, където знам, че може. По математика, физика, химия, изобщо не ме интересува колко ще изкара, стига да не е системно две. Ходи на уроци по математика от 5 клас. И така ще е до 12, но само там. Ходи и на уроци по рисуване, защото ще се занимава с това и трябва да става все по-добра. Талантът, който има трябва да бъде развит и да се работи с него. Иначе в пети клас наистина се получава някакъв спад в успеха - различни учители, различни изисквания, по-сложен материал. Преценете къде се справя и къде не и изисквайте максимума, където е добър. Не го стресирайте излишно и постепенно го оставяйте да се справя сам. В края на краищата наистина не може да се ходи на уроци по всичко.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: edf6c2a8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   По английски не е нужно да се ходи на частни уроци. Може да се свалят филми или да се гледа Cartoon Networ-а на английски, може да се гледа от едно копче на дистанционното за смяна да език.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1cc54acbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   А здравословно детето ви как е? Има ли проблем с очите, или някакво УНГ заболяване от което вечер да не получава пълноценен сън или някакъв друг психилогически проблем, за който вие да не сте забелязали. Освен това не натяквайте на детето за оценките -- това има дълготрайно психологическо въздействие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3942cfc584
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Аз съм момиче 6 клас и миналата година бях в същото положение, по английски. Учех си нормално и първия срок изкарвах 5-ци, и на фона на 3-йките и 4-ките си беше добре. Втория срок обаче всичко ми се обърка - изкарвах само 4. Когато майка ми отиде на родителска среща и попита госпожата, защо пише толкова ниски оценки на малко грешки(3 грешки 5 до 10-3), тя и отговорила, за да може децата да се стимулират да учат. Мама и обяснила, че когато пише ниски оценки нищо не постига, но тя си остана на мнението. Накрая направиха родителска само заради това и се реши да не преподава на нашия клас. Така че може би ако се направи родителска или нещо такова може да помогне.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 506a45c286
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей! Аз съм осми клас и с мен беше същото в пети. Учителите ни пишеха по-ниски оценки, а даже някои учители си позволяваха и да ни ругаят само и само да не се отпускаме, а да можем да схванем по-бързо. А след шести клас вече нещата се успокоиха и всичко стана по-лесно. Това не е проблем. Ще видиш, че догодина всичко ще мине :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3cc05589b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ама разбира се, маминото гардже е най-хубавичко, най-умничко и другите са ни криви, че го оценявали твърде ниско...

Просто пети клас е труден за децата - повече предмети, различни учители, по-труден материал и самата обстановка е различна, а ако сте сменили училището е и с нови деца. Вече не са бебета, пети клас е един вид подготовка за прогимназията и е нормално да са стресирани в началото, докато се адаптират.

Не мисля, че като го водиш на уроци по всичко ще постигнеш положителен ефект. Поговори с него за това как се чувства в новия си клас, с новите учители, труден ли му е материалът и изобщо има ли нещо, което го притеснява (не гарантирам обаче, че ще си каже). Успех и по-спокойно - най-важното е детето да се чувства в приятелска и подкрепяща среда.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8dde84177e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм съгласна с бащата и н4 и съм свидетелка как такава майка съсипа бъдещето на сестра ми с болните си амбиции, макар че сестра ми просто нямаше възможности да учи, но имаше други таланти (рисуване, работа с клиенти и хора, честност, работливост, надеждност), които моята майчица не оцени и тормози до завършване на куха магистратура в кух университет и специалност. Цял живот като се прибереше сестра ми от училище ЗАНИМАЛНЯ, майка ми почваше да я тормози да учели до 21 ч., а то си е очевадно, че тя е малко под средното като интелигентност и не е академик някакъв.
После сестра ми искаше да учи в художествено училище - беше ? забранено.
Сестра ми почна работа като барман, после беше продавачка на бижута с предложение да стане управител на магазина - не ще учи и ще учи.
Ами учи, завърши и остави дипломата на масата в кухнята на нашите и след 1 седмица отиде с приятеля си да мие чинии буквално в чужбина. 5 години по-късно мъжът ? мие коли, тя пакетира месо на смени 6 дни в седмицата на минимална заплата и 5 градуса температура - ходи болна и бременна на работа, припада и така нататък, а сега не знае и как ще си изхрани детето и кой ще го гледа - 4 месеца е майчинството там, болниците са в много лошо състояние, а у нас няма никакви права и вече няма и как да дойде да работи, защото след такава работа си оскотял, не си поддържан и вече няма и с хора как да работиш и кой да те вземе без стаж и връзки.
Моята майка изгони практически детето си от страната. Ако не бяха ? се бъркали, сигурна съм, че днес тя щеше да може да рисува икони или други неща щеше да е управител или собственик на собствен магазин, защото беше уникална като продавачка, но това за майка ми не беше професия.
Замислете се вие дали не тормозите излишно детенцето си.
Има иначе чудесни професии, които не изискват да учи човек в университет и да е отличник.
Жената на братовчед ми като маникюрист изкарва 2000 лв., фризьорки изкарват 2000 лв., за мъже пък има супер работи в строителство, машиностроене, работа с машини като цяло, в дърводобив, ТИР–аджия. Аз висшисти с 500 лв. заплата много познавам, но среднист с професия под 1000 лв. заплата НЕ ПОЗНАВАМ.
Успех и оставете детенцето си на мира - след 17 ч. не го закачайте, то трябва да си почине, да вечеря на спокойствие, да гледа някое детско и да си отиде да спи в нормален час, не да бъде тормозено от прекалено амбициозна майка.

Не местете детето от училище в училище, от клас в клас. Имах позната, чиято майка я мести в 7 гимназии и накрая отиде детегледачка в Германия, където забременя от неизвестен турчин и майчето трябваше и внуче да гледа и сигурно вече и то е минало всички училища в града. Това, че вие с мъжа ви сте висшисти и академици съвсем не означава, че детето ви ще е с такива способности - погледнете реалистично и насърчете другите му способности, за да си вземе хляба в ръцете и да живее пълноценен и щастлив живот.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e8591b6a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Принципно забиването с оценките става тактика в седми клас. Нарочно пишат по-ниски оценки, за да може детето да остане в същото училище, вместо да отиде в друго - битка за ученици. Осми клас съм и за жалост имах такава случка. Но според мен не трябва да изисквате прекалено много от детето си, може е да е притеснено през повечето време, когато го изпитват, защото се страхува какво ще му кажете вкъщи за оценката. Не смятам, че частни уроци по всичко ще подобрят нещата... Стига детенцето Ви да не се притеснява, да не се претоварва от учене и Вие да промените нагласата си към него, нещата ще се подобрят. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5012ec3e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лош мат'рял сте, това е!
Да ходи да копа картофи, къде ти програмист ще става!
Бат' Бойко го каза!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ba211e1071
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   ОМГ! Всеки в началното училище е имал само 6-ци (с някои изключения и 5-ци) Напълно нормално е на детето ви да му бъде трудно. Както някои хора са споменали по-горе, учителите са повече, също така и предметите (история, география... ). Няма за какво да се притеснявате. Просто трябва да учи малко повече и да намали игрите било то на компютъра или с приятели, защото всички знаем колко безгрижни са били годините в началното училище. Сега вече е друго. Моята леля е класна на деца от 5-ти клас и постоянно се сблъсква с такива хора като вас (не искам да хейтвам, ама наистина ли си мислите, че детето ви едва ли не трябва да е някакъв гений, само защото е завършило началното си образование с 6 и вече може да чете и пише и знае таблицата за умножение). Ученето започва от СЕГА. Ако можете, опитайте се да му помогнете с нещо, подкрепяйте го и престанете да се тревожите занапред. До матурите има още 3 години заедно с тази. Това лято и аз имах матури (сега съм 8 клас) и също се притеснявах за оценката си, както и дали ще ме приемат в училището, където исках уча. Оказа се, че матурите не бяха толкова трудни, изкарах дорби оценки и ме приеха в елитна гимназия. Моят съвет е просто да върви по материала и да продължава да учи, а вие се успокойте малко. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 99d2d68caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ем, от всяко дърво свирка не става. Не може да научи английски и това е, не всеки става и математик... разберете го бре хора...

Филолог

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9d37f1aeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Трудно му е в 5ти клас явно
аз съм в 6ти е трябва тая година да съм и аз пети но тръгнах година по рано Момиче на 11 съм и ако му е трудно може да се наложи ресурсен учител
Моя брат така беше сега е на 21 години и има връзка с тази учителка от 5ти клас

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ea7cc27fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   В пети клас на мен ми беше трудно и първия срок бях много зле. Втория някъде се стегнах и си оправих успеха. Сега съм 6клас и ми е по-лесно изкарвам добри оценки. В 5клас е трудно в началото, но после се свиква.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker