Майка ми иска да стане приемен родител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми иска да стане приемен родител
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2633 пъти
Здравейте, ще разкажа накратко:
Моето семейство, както, предполгам повечето от вас, има финансови затруднения. Майка ми има един заем, баща ми също, та едва свързваме двата края. И двамата са безработни, но взимат инвалидни пенсии (около 400лв. общо-все пак са малко за сметки, храна, а и като добавим двата заема.. не ми се говори) Днес ми "сервира", че искала да "поговорим сериозно относно това-да станем приемно семейство, тъй като такива семейства получавали по 700лв. на дете. ". В първият момент се усмихнах и си казах "Лелее, би било яко да си имам братче или сестриче [имам (няма да казвам брат или сестра)- студент/ка, но все пак вече от няколко години съм само аз-дете вкъщи]". Но в следващия момент ми се стовариха толкова много мисли в главата- освен 700-те лева, които ще получаваме, това дете ще има нужда и от телефон, от дрехи, от пари за училище, както всяко нормално дете.. като цяло не е само доходи, а и разходи. Но като че ли, тя това не го осъзнава. Живеем в малък град, възможностите за работа не са много, а болестите им не им позволяват да работят, защото направят ли го-губят пенсиите си, а не дай Боже да ги уволнят.... знаем продължението.
И така, това е историята ми, ако можете да ме посъветвате нещо, как да постъпим или каквото и да ми кажете, ще е от полза. Благодаря Ви!
18-М

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0285ab9a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами... работи ти? Все пак си на 18, не си малък.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9668340cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с номер 1 и дълбоко съжалявам, че само заради фин. интерес хората стават приемни родители. Жал ми е просто за дечицата, осъдени да израстнат така.
Иначе и на теб не ти е лесно с такива родители, които предпочитат явно да взимат елементарни пари по „болест“ и от кредити, вместо да работят реално. Все пак търси поне майка ти някакво решение. Чест ти прави обаче, че не мислиш само за собствения си задник, а и за детето/децата, които ще вземат вашите - не знам какви са родителите ти, но ти поне си доста умно и достойно момче. И все пак от теб зависи дали ще си като вашите или ще работиш, за да живееш по-добре.
Ако не е тайна - колко ви е кредитът и няма ли друго решение?
Иначе не се притеснявай за парите. Явно вие сега трима човека живеете с по-малко от 600 лв., ако приемем, че сестра ти се самоиздържа като студентка - отделно плащате кредити.
Разходът за едно дете е не повече от 300 лв. за що-годе достойно съществуване, а и дрехи може от вас останали да се ползват или втора ръка. Аз много препоръчвам дрехите втора употреба.
Съвет по принцип към теб - не бъди като родителите си, а се влачи по корем ако трябва, но осигури по-добро съществуване за себе си и родителите си. Не учи висше на всяка цена, а гледай да си хванеш хубава професия - за мъж доста доходоносно е ТИР-аджия, секач на дърва (1100 лв. ), майстор (на квадрат работят) и така нататък. Не повтаряй грешките на вашите и не чакай мизерни пари от държавата.
Тайно се надявам да не им дадат дете за гледане, но дори да им дадат се радвам, че ти си в това семейство, защото се надявам, че поне ти имаш някакъв морал и ценност и няма да позволиш това дете да има по-малко от теб, ще му помагаш със съвети и няма да позволяваш да го тормозят другите деца.
Иначе няма действително от какво да се притесняваш - ако ти се заемеш, това дете няма да е нещастно в семейството ти и няма да вземат вашите всичките пари за себе си, а към 300 лв. трябва да отидат за детето, което е много повече от това, което за теб има в момента. Намери си работа, ако не учиш или си завършил - има и работа след училище (охрана, сервитьор, барман готвач и така нататък) - има доста бакшиши като сервитьр например. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2fb5c093d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези 700 лв ги дават за детето, а не за теб и родителите ти. Това да гледаш дадено дете не е сделка, а отговорност, грижи и човек трябва да го желае от все сърце, защото иска да отгледа дадено дете като свое, а не за финансови цели. Шом родителите ти са инвалиди как ще гледат това дете, с времето не дай се Боже може да възникнат някакви други проблеми, за които да се изискват повече средства от тези 700 лв и тогава какво ще правите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e64b0114fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От автора:Ученик съм, подготвям се за изпити. Според мен ако започна работа и оставя учението си на заден план, успехът ми ще падне и ще се сбогивам със стипендията си. Също така, както споменах-живеем в малък град. Тук няма много места за охраняване, сервитьорите са предимно момичета, тъй като, врътвайки за*ника си, ще съберат повече клиентела, с барманките е същата работа, а готвачи и тем подобни "искат със стаж". А по въпроса с това да не започна образованието си веднага, след като завърша-мисля, че ако направя така и тръгна да работя, никога няма да започна да уча (мое мнение).

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 711520b23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Напоследък се наблюдава тенденцията децата да разрешават проблемите в семейството. Защо трябва те да вършат мръсната работа, вместо да гледат образованието си. Не го казвам с лошо към теб-авторе, напротив. Това е някакъв ужас, до който ни е докарала тази държава. Иначе не знам какво да те посъветвам, но хората, които са ти отговорили ТИ да работиш и един вид ТИ да се грижиш за това семейство, не са прави.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 222060aba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто думи нямам, за да изразя това, което изпитах като прочетох "историята". Самият факт, че си мислите да вземете дете заради парите, които се дават за НЕГОВАТА издръжка, за НЕГОВИТЕ потребности, за да живее в семейна среда е възмутително. Радвам се обаче за това, че преди да стане едно семейство приемно, то преминава през оценка и дапускам, че няма да бънете одобрени, защото няма да отговаряте на условията, посочени в чл. 32 от ЗЗДет

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d9b2bbf091
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Aвторе, прaв си! Гледaй си ученето и си подготви бъдещето. Точкa! Родителите ти, съжaлявaм но, ще го кaжa, кaкто си го мисля - пaрaзити! Нaдявaм се, aко вземaт дете нaистинa, дa се грижaт подобaвaщо, aко не... то детето ще си знaе ( ще бъде подготвено от соц. рaботник) при нaй- мaлкия проблем или неспрaведливост, ще може дa се оплaче и ще увиснaт приемните родители.
A ти момче, рaзбирaм по което четa че, си сериозен и отговорен, мислиш зa бъдещето си, зaдaвaш коректни въпроси, тревожиш се и зa евентуaлното дете, което бихте приютили... смятaм че, ще бъдеш добър брaт. Товa е достaтъчно! Продължaвaй си по плaн относно обрaзовaнието, прaв си, не отлaгaй, желязото се кове, докaто е горещо! Виждaм някои в коментaрите типично по бългaрски преки aтaки, без дa се зaмислят че, че ти също си потърпевш, не е твое решение и не зaвиси от теб. Не го вземaй нaвътре, нaй- доброто което можеш дa нaпрaвиш, ти и без товa си го знaеш, е дa учиш и дa бъдеш добър брaт. Зрял си зa възрaсттa си, не можеш, пък и не бивa дa поемaш отговорност зa грешките нa родителите си. Тях обвинявaм! Но пък... е, щом тaкъв си " излязъл ", все нещо добре сa свършили.
Успех хлaпе, с този хaрaктер и виждaния зa нещaтa, смятaм че, можеш и вероятно ще бъдеш от ония бългaри, с които се гордеем!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: dcadf20bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дете се взима, защото искаш да помогнеш, да го отгледаш, а не заради 700лв. Явно родителите ти не се замислят за това, а само за парите. Освен това, за да станеш приемен родител има определени условия, по които трябва да те одобрят и най - вероятно тъй като родителите ти не работят и нямат нормален доход, няма да ги одобрят, а и по-добре като съдя по това което чета.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 03892350e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   :) Вземаш да гледаш дете, а не куче... :(... и средствата, които отпускат, са за да покриват нуждите на детето, не вашите лични нужди... И още - не се знае за колко време ще остане да живее при вас това дете - все пак, то има свое семейство, което, макар и в нужда, не се отказва от него... вие само им помагате да се съвземат и да продължат по-нататък заедно...
Мисля, че да си приемен родител е по-скоро въпрос на морал, и не може да се очаква някаква финансова облага...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d847fa28e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички коментиращи грешат! При кандидатстване за приемен родител дете ще им дадат. Колкото до парите описано е по закон, че 195лв са за разходи на детето, 510лв за заплата на приемният родител. Това не е осиновяване, това е работно място. Приемният родител е работник на държавна длъжност. Семейството на автора отговаря на всички изисквания по ЗЗД, ако имате предвид алинея 6 /материални условия за отглеждането и развитието на дете;/ в нея става въпрос за наличие на жилище, ток, вода, някакви мебели, достатъчно стаи и легло за детето, не за количество финансови средства. Пенсиите на родителите на автора доказват, че те имат доходи да живеят по българският стандарт, минимален доход (ГМД) към момента е – 65лв на човек, те имат по 200лв.
Автора също греши, че детето щяло да има нужда от телефон, осигуряването на телефон не е задължение, а по желание на родителите. А и детето може да е на възраст под 7г. Децата нуждаещи се от приемни семейства не им е проблем материалните условия, новите дрехи или телефоните, те това са го нямали и при родителите си, затова и не им липсва, получавали са насилие от биологичните си родители, те желаят просто да спре насилието.
Аз казвам браво на човек който се наема да гледа приемно дете въпреки, че го прави заради заплатата /почти всички европейски приемни родители го правят заради заплатата/. Приемното дете няма нужда от финансови облаги, а от семейна любов, тези деца са стресирани наранявани и психически тормозени, те се радват на чиния топла домашна манджа, добре закърпени дрехи, топла дума и прегръдка, това са го нямали, това им липсва, за телефон дори не мечтаят, ако в дома на новото му приемно семейство има телевизор с детски програми детето трепери от щастие.
Мой познати станаха приемно семейство на 8г дете, нямате представа, детето не познава телевизионните герои Спонджбоб, не знае кой е Спайдърмен, не знае какво е топла стая с купа пуканки пред телевизора да гледа коледен филм, излапва пуканките за секунди, защото е свикнало, че някой ще му вземе храната. На моите познати се налага често да обясняват на детето, че храната в чинията е негова, че никой няма да я излапа и може да поиска допълнително, те трябва да научат детето да се храни спокойно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 711520b23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ОТ АВТОРА: Благодаря на Номер 8 за подкрепата. Може би от това се нуждаех, за да вдигна високо глава и да си кажа "Има защо да съм тук и сега! ". Благодаря и на Номер 12- особено ме разчувства втората половина от коментара ти.. Благодаря и на останалите, все пак затова си зададох въпросите, а и получих доста отговори, къде положителни, къде не толкова, но нищо. От цялата работа бих искал да обобщя, че разбрах, че не е лошо да станеш приемен родител, макар и заради парите. Все пак родителите ми биха били полезни с нещо хем на себе си, хем и на държавата, а и не мисля, че биха взели всичко за себе си. Лично аз няма да се намесвам в техните решения, това не е моя работа. Ако все пак решат да вземат при нас дете- ще се радвам, ще бъда добър брат. Все пак знам какво е да имаш някой по-голям, който да ти помага и да те подкрепя, когато наистина имаш нужда.
Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9668340cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Тогава всичко хубаво, Авторе и е хубаво, че си разбрал, че ти нямаш общо с решенията на родителите си.
Иначе аз горе писах - до 300 лв. са и без това разходите за едно дете, разбира се че повечето пари са като заплата за приемното семейство и дори 1 член от семейството го осигуряват и се води официално на работа
Просто трябва да имате къде да живеете (може и под наем да е), да е чисто и подредено у вас, ще ви погледнат в хладилника и в кухнята - има ли готвено ядене у вас и така нататък, не се търсят луксове.
Успех на изпитите
П. П. Някой беше писал, че родителите ти са паразити - не намирам, че това е така, но те са слаби хора, които не могат да се справят със самостоятелния живот. Не са паразити, изхранили са 2 деца все пак, което е голямо обществено богатство, а и в момента мислят какво да променят в положението си, но изобщо не бива да взимат повече кредити например и Авторът е вече достатачно голям, за да им влее акъл в главите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2552563011
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   ;) зa нищо aвторе (8 съм), още веднъж с последния си коментaр ме убеди че, не съм сбъркaлa в преценкaтa си зa теб. Хaресвa ми логичнaтa ти мисъл, кaк неутрaлно успявaш дa отсееш позитивното, дори в отрицaтелните коментaри или чaсти от тях ( имaм предвид по- острите критики). Съглaсявaм се и с 14 относно родителите ти. Все пaк, в крaйнa сметкa по- вaжното е че, едно дете ще имa възможност дa бъде в семейнa средa и кaто бонус с добър брaт.
Още веднъж - успех хлaпе, имaме нуждa от хорa кaто теб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker