Блогър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Блогър
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1702 пъти
Здравейте!
Искам да Ви споделя нещо и ако има добронамерени хора тук-да помогнат.
Семейството ми я е закъсала яко с парите, майка ми е учителка, а баща ми е безработен.
Тази година трябваше да съм студентка, но я пропуснах именно заради финансовите ни проблеми. Но майка ми е решила, че въпреки всичко аз и брат ми трябва да се изучим и тази година ще кандидатствам. Работата е там, че брат ми е 12 клас и той също ще кандидатства. Наистина не виждам как майка ни ще ни издържа двама студенти със заплатата си. Освен това ние сме от малък град в Южна България и все пак искаме да инвестираме в едно горе-долу качествено образование и сме решили аз и брат ми да учим в София.
За да допринеса малко за издръжката ни, искам да стана блогър. Винаги българският ми е вървял, затова няма да имам проблем с писането, и теми ще си намирам, за които да пиша. Обаче има ли хора тук, които да ме просветят как да си създам блог, къде да се регистрирам и в последствие-да мога да печеля от това.
Моля наистина, ако знаете-обяснете.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: ee64d25cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз вече 1-2 години чета редовно различни блогове. Не съм експерт, но мога да те посъветвам да си помислиш за какво ти харесва да пишеш и примерно с какво можеш да помогнеш на хората. Например това, което забелязвам в блоговете с голям трафик е, че хората хем имат да споделят ценно знание, иновативна идея и в същото време го правят личен, показват личен пример и някак си като ги четеш, се заинтригуваш да видиш какво ще стане с тях по-нататък.
Но нека някой по-умен от мен да ти даде още по-практични съвети.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9ca59c4a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гарантирам ти, че като блогър не можеш да се издържаш. 99.99% от хората го правят за удоволствие и нищо не печелят, има действително англоезични блогъри, които изкарват някакви пари, но са единици. Милиони хора са блогъри иначе, а у нас дори журналистите са гладни, а ако блогът е на български - нямаш шанс.
Не можеш ли да си намериш работа?
Цяла година ли вися на родителката си и защо не работите във вашето семейство?
Иначе сестра ми например не я приеха първата година и работи като барманка, а идваме от МНОГО беден град в Родопите и тогава имаше 33% безработица (90-те години). Аз самата работих в София 2, 5 г. преди със свои пари да кандидатствам, а после се самоиздържах, да не говорим, че има дори задочно образование и можеш да работиш и да учиш паралелно без да тормозиш майка си.
Мисля, че майка ти иначе има болни амбиции и не може да ви издържа така или иначе, най-много да затъне с кредити. Баща ти не работи, ти не работиш, брат ти няма да работи - май това е начин на живот във вашето семейство и те предупреждавам, че дори да завършиш в СУ, ако нямаш трудови навици, после пак няма как да си изкарваш хляба по никакъв начин.
Майка ти е държавен служител... не че е лесна тази работа, но вие си нямате изобщо хал-хабер какво е изобщо да работиш 8 часа на ден цяла година на частен работодател и това е основният проблем, не образованието - бас държа, че и баща ти е висшист някакъв или има поне професионално образование и никой не му пречи да работи, както и на теб 1 година кой ти пречи да работиш, а ако не си учила за кандидатстване - целият 12 клас можеше да работиш паралелно както това го правят много хора, вместо да чакаш на пикливата държавна заплатка на майка си.
Съжалявам за грубият тон, но май някой трябва да те събуди и да ти каже, че дипломата няма да ти изкарва хляба, а работа по 8 часа на ден 6 дни в седмицата

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f5c41f5608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката:
Прави сте- не съм упоменала за работа и затова сте останали с впечатлението, че съм си стояла вкъщи. Хванах се като сервитьорка, но ме викат от време на време-градът ни е малък и няма постоянно клиентела; а също и в един магазин, но и него го затвориха-просто нищо не върви. А какво да кажа за баща си-с диплома за полувисше е, съкратиха го преди доста време(срам ме е да кажа колко) и никъде не си търси работа-аз съм детето в семейството и съм тръгнала да работя вместо родителя си-не ме обвинявайте така, моля ви.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a71f348154
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отивайте по курортите за сезонна работа да съберете пари. Зимата на Банско, лятото Несебър или Сл. Бряг. До догодина до септември все ще имате пари да започнете, пък после ще си намерите нещо. Ако работите два на два в заведение или в бар нощем има шанс да ходите на лекции и да ви остава някакво време за учене. Аз така правя от 17 годишна - лятото работя на морето и събирам пари за заимата, за да мога да завърша. Тази година мисля да подам за студенска бригада в САЩ - хем да изкарам пари, хем да видя свят.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f5c41f5608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   абе хора момичето ви пита как да стане блогърка, вие какво й обяснявате
мисля, че е достатъчно наясно как да си изкара пари като работи, вижда се, че е работливо момиче, но мисля, че работата е тя и брат й д отидат в София-хем ще се махнат от градчето, хем ще са далеч от бащата, хем в София ще си намерят работа и двамата
авторке, по-евтино е да запишеш задочно и паралелно да работиш
извинявай, аз не разбирам от блогърство и не мога да ти помогна за това, дано се намери някой да ти обясни

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f5c41f5608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами до колкото знам май се печели от рекламите отстрани на блога, май и от броя преглеждания на статията ти, ама дали правилно съм ти обяснил не знам

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2ec457943b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам дали те интерсува, но може да си направиш нещо подобно на youtube, но трябва да учиш HTML, CSS, Javascript и някой програмен език.
Според мен, ако имаш добри проекти може да те вземат на работа, но ученето не е малко :), трябва да е кадърно направен.
Не вярвам блогър да взима пари и да се надява, че българи ще го четат... просто е трудно, ако е на англииски по-може
Аз лично ще си правя видео мрежа, за да имам някакъв стартов проект, дано мина ъутъуб ;)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 494f6b2a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   ако искаш да направиш блог, има достатъчно безплатни сайтове, където можеш да направиш такъв: wordpress. com, blog. com, blogger. com и др. Правиш си регистрация, избираш шаблон (дизайн) и започваш да пишеш. за начало това ти е достатъчно. поне ще се ориентираш в нещата.
иначе и аз смятам, че да печелиш от това е трудно, но пробвай. няма да загубиш особено, освен време и усилия, но пък ще натрупаш някакъв опит.
успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 66bba13ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз бях блогър няколко години, сестра ми пък има моден блог. Забавно е, обаче в България от това не се изкарват пари, така че съветът ми е намери си друга работа, пък ако ще и да е почасова за да не ти пречи на ученето. А това с блога си е едно прекрасно хоби.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker