Имам проблеми с 25-годишния ми син - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам проблеми с 25-годишния ми син
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2612 пъти
Здравейте,

моят въпрос към вас е :
Как бихте реагирали, ако сутрин в почивен ден отворите входната врата на апартамента си и видите сина си да лежи пиян на стълбите? !?

Как бих могла да му помогна, какво зависи от мен? Къде съм сбъркала като майка?
Ето и накратко подробности-той е започнал с алкохола в гимназията(елитна езикова) със съученици, аз по-късно разбрах, от тогава има многа случаи на напиване. Интересното е, че у нас не близва алкохол, ако имаме гости-съвсем малко и се контролира, но излезе ли с приятели-се напива до неадекватност, т. е. не може да прецени кога да спре.
Има добра работа, образование, приятелка(за сега), в добри отношения е с нас с баща му... Ние не сме трезвеници, но никога не сме се напивали и не сме изпадали в неговата ситуация.
Имал ли е някой същия проблем?
Ще съм благодарна за съветите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7f9b6a332f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как бихте реагирали, ако сутрин в почивен ден отворите входната врата на апартамента си и видите сина си да лежи пиян на стълбите? !?

Сама пишеш, че е на 25 г. - ако ти е идвал на гости заради някакъв празник (имен, рожден ден, Коледа) - просто го прибери и му направи супа. :)

Как бих могла да му помогна, какво зависи от мен?

Сега сериозно - какво прави 25 годишен мъж - здрав, прав и корав при мама? Купи му за изпроводяк един куфар и да си пакетира нещата и да се е изнесъл в рамките на 1 работна седмица.
На 25 г. е дори прекалено късно да отбиеш твоето „бебе“, но по-добре късно от никога.

Къде съм сбъркала като майка?

Сбъркала си, че не си го научила да е семостоятелен, а цял живот ти е на цицката, решаваш му проблемите и го коткаш - ами не става така.

И още - другият път като се напие така, хвани и го запиши с телефона си, после му го пусни на голям екран да се види какво представлява.


Друг път го остави да спи на стълбите, ако живеете в блок или кооперация - няма да замръзне, проверявай го все пак на всеки 30 мин. Нека се събуди като клошар и да се види сам какво представлява, нека се стресне и уплаши от себе си. Можеш и да го събудиш като му изсипеш бутилка с алкохол на главата - да му помогнеш да се види какво представлява

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 795c4d6dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за съветите и "критиките"! Преценката ви е абсолютно правилна-аз съм мекушава и все прощавам, защото след такъв случай той е мълчалив и умислен и все си мисля, че е за последно...
Но мъжът ми е по-строг, но и той не предприема мерки за изгонване, а набързо го прибира от входа от СРАМ от съседите!
Относно злепоставящи снимки-правили сме, но той не реагира и обръща всичко на майтап... Може би трябва да ги публикувам, ама как... сърцето ми се свива... все се надявам.... да се оправи... от 8 години!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bf08eb50a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Те на тия години се напиват, за да си разказват после какво са преживели и да се смеят. Да се направи на интересен колко е изпил. Като порасне, защото за момче 25 са си равни на пубертет може да се опомни. Може и не. Аз имах подобен не чак проблем де, с моя приятел. Ходил е доста по купони и се е напивал. Като се запозна с мен лека полека и спря да пие. Особено след като забременях приоритетите му се преобърнаха в друга посока и вече ги няма напиванията. Сега е сериозен и се радвам че му повлиях така.
Ти като майка може би най важното е да си запазиш авторитета, да не му мрънкаш защото ще спре да слуша. Да гледа да се представи добре пред теб и така ще те слуша повече, макар че той е голям и може да си прави каквото иска.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7f9b6a332f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, номер 3 - нека прави каквото си иска в своя дом и да се въргаля по своето си стълбище - на 25 г. не е работа на Авторката да го възпитава - свършен е този процес.

Ти, Авторке, когато си мека Гана - говори с мъж си да го изгоните. Дайте му 2 седмици да се изнесе - той няма да ви вземе на сериозно, разбира се (до сега все му е минавало), затова сменете бравата и точно на деня и на часа, след 14 дни като се върне от работа да не може да влезне у вас взимаш кашони и торби за боклук (черни) и пъхаш всишките му вещи там - най-важните в един куфар пред вратата, а останалите му кажи, че ще му ги докарате на посочен от него адрес - говори през вратата.
Заключваш стаята му да няма как да влезне там и да разбере веднъж за винаги, че не е желан.

Не подминавайте и не оправдавайте такова поведение, защото не е безобиден алкохола после да се смеем на старини, а е съсипал не една човешка съдба, но и без това сте закъсняли с изгонването дори да не правише такива глупости. Има работа и образование, не се ли нацоцка вече - ОТБИВАЙ ГО, защото му правите мечешка услуга.
Не един млад мъж се е пропил и е оскотял при родителите си - време е да поеме сам и да си търси път в живота, не може цял живот да го коткате.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 665b8f820e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да смени приятелите и компанията си . Сигурна съм , че това е от голямо значение . Ако приятелите му са нормални и са такива , които не се напиват по този начин , с други разбирания са , твоят син също ще бъде така . Много зависи в каква обстановка и с какви хора се събираш , убедила съм се в това . Ако продължава така , нищо чудно това момиче да го остави , което ще е жалко . Не знам дали пие от мъка , но си мисля , че е по-скоро заради приятелите му , които правят същото и един вид го подтикват към това . Говори с него , приятелката му да говори с него , баща му и се надявам да се освести и осъзнае преди да е станало късно :) Успех

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6d89aeb487
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В този случaй не съм съглaснa че , трябвa дa го гоните. Нaпротив! Без контрол съвсем ще я " овaпцa ". Определено трябвa дa сте по- твърди и дa му постaвите условия и прaвилa.
Aвторке , имaте ли в грaдa център зa aлкохолици? Идеятa ми е дa го включиш кaто блaготворителнa помощ. Некa прейaрa известно време тaм , дaли дa помaгa в чистене , готвене или кaквото и дa е. Просто дa имa контaкт няколко дни с тях , дa чуе историите им и т.н. Но ТРЯБВA нещо дa нaпрaвите , твърдо и безкомпромисно , докaто имa време зa товa. Синът ми е нa 22 год. от две сaмостоятелен. Но aко не дaй Боже се случи нещо подобно , веднaгa го прибирaм или се нaмествaм при него дори против волятa му и ще " нaстъпвaм ", докaто се уверя че , сaм е осъзнaл , приел и желaе промянaтa. Тогaвa бих билa до него вече сaмо кaто подкрепa и милa мaйкa. Двaмaтa със съпругa ви в екип. Зaедно и поотделно , говорете , притискaйте aко се нaлaгa , " нaрисувaйте " му предполaгaемото бъдеще , aко тaкa продължaвa. Мисля обaче че , повече ще му повлия , aко види със собствените си очи и прекaрвa известно време сред aлкохолици.
Не го " изритвaйте " aвторке ", освен че съвсем ще се отпусне , нямa вече дa имa дори зaдръжки кaто не сте нaоколо , aми и в кофти момент , дa зaрежеш.детето си...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1ef16e7069
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е нещо ненормално, има толкова фалшив алкохол навсякъде.
Аз лично съм се будил на пейка от такъв алкохол, а в онази нощ изпих 2-3 питиета. Това не значи че съм алкохол, естествено вече имам 1 на ум и внимавам какво пия и колко пия.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 02f4bb6513
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм мъж на 24. Повярвай ми, не само твоят син е такъв, а едно 40-50% от младежите. И аз имам доста приятели с професии, културни, възпитани, но се напиват до безобразие. Жалкото е, че при някои ще стане и системно. Аз се напивах като ученик. Хванаха ме два пъти нашите. Втория път бях на 16 и баща ми ми хвърли един бой. Спрях с тези простотии. След това завърших училище, приеха ме студент и още преди да започна университета се напих, падах по улицата и съм заспал пред апартамента, където са ме видяли много съседи, дори бях събуден от тях, защото се бяха притеснили, да не ми се е случило нещо. Нашите не разбраха от мен, но по-късно някой им е казал. Тогава баща ми ми каза, че ще ме изхвърли, да си търся работа, квартира и сам да си плащам образованието. Аз сам разбрах, че алкохолът както на здравето, така вреди и на репутацията.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5ae192e9b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че е най-добре да го изхвърлите. Когато започне да има домашни отговорности ще спре с детинщините. Когато има, да плаща наем, да си шета, да си готви, да посреща приятелка в квартирата, няма да има време след работа да прави простотии.
Всеки е бил млад, всеки е правил простотии, но простотиите свършват, когато започнеш да си уплътняваш времето с отговорности.
Първоначално ще почне да увърта, може и да се намери някой от онези негови приятели да го прибере, но продължавайте да упорствате и негов приятел няма да трае дълго и ще се наложи да се вземе в ръце.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 665b8f820e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От номер 5, искам да допълня. Искам да кажа, че няма как изведнъж да си смени приятелите и компанията, нека си излиза с тях, но да започне да пропуска тези събирания, на които знае, че ще се напият толкова. Приятелят ми е бил нещо такова, само дето той е заспивал така пред собствената си врата, което също е срам, вече се е бил изнесъл от техните на квартира и още е в тази квартира, но сега не се напива така като пълен малоумник.. и дори съм си мислела, че ако още го правеше, нямаше да ми е приятел, защото аз не искам такъв човек до себе си. Още излиза с тези хора, с които си излиза от преди, но не се напива всеки път когато и те, а отиваме, пийваме по малко и си тръгваме по някое време, докато другите остават и продължават да пият, понякога и цяла нощ, което за мен не е нормално да го правиш без повод, с повод по-може да се позволи, макар че не е много добре, но пък без повод ей така за нищото? или пък понякога изобщо не присъства щом знае, че вечерта им пак ще е такава, а излизаме с някой друг или сме си само двамата.
Накарайте го той да осъзнае проблема си и сам да започне да се контролира, защото иначе не знам дали ще стане. Успех отново.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 90f6c5a3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нищо не можеш да направиш по въпроса. Това си е само и единствено до него. Нормално е да не пие, когато е в къщи, защото просто не му е сладко с вас. Той е вече зрял човек със собствени виждания, а родителите, ако ще детето да е на 50, пак ще му намират кусури и ще му дават тон в живота. Единственият изход е да се отделите. Той да си стане отделно домакинство от вас, да не живеете под един покрив и колкото се може по-малко да му се мешате в живота. Това не го пиша от гледна точка на родител, а от гледна точка на син. Съдейки по себе си (и аз съм завършил елитна гимназия, висше, започнал съм да пийвам още от гимназията и т. н. ), точно като него във времето, когато живеех с нашите, а бях на 26 години, вече и аз точно като него в нас почти не близвах алкохол, но излезех ли на вън си режех главата до кръста и се прибирах кирка. Колко са ме влачили нашите, само те си знаят. Когато се отделихме и заживяхме в отделни жилища всичко се промени коренно. Имах вече съвсем други отговорности, работех и трябваше да плащам сметки, да се издържам сам, защото вече нямаше тате носи, мама меси. Точно тогава значително съкратих излизанията, а пък тези безпаметни напивания ги забравих тотално. Създадох стабилно семейство, изградих стабилна кариера и смея да твърдя, че животът ми на фона на заобикалящото ме е доста приличен. Просто не можеш да разбереш, че вие го задушавате, дори и да му угаждате на всяка прищявка. И аз много обичам родителите си, безкрайно ги уважавам и дължа много на тях, но съм на принципа, колкото по-далеч, толкова по-добре. Събираме се по празници на по едно гости, ходим за по няколко дни заедно на вилата, но до там. Просто повече от 3-4 дни заедно не мога да издържам, защото започват да ми нарушават личното пространство и неминуемо следват скандали и сръдни. Така, че вината не е в него, гарантирам ти. Просто обстоятелствата са такива.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b0d7483595
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За съжаление сте пропуснали времето, в което е можело да му въздействате възпитателно. Докото той самият не открие вредите, дори гоненето от дома не знам колко ефективно ще да е. Поговорете с него сериозно, без да му позволявате да обръща всичко на шега.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 795c4d6dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката
Благодаря на всички,които са ми писали!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 557b4ccadd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Духът на алкохола - слуга на Дявола, го е обладал! Ще се моля за синът Ви и за Вас!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 670001a146
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На 25 години е! Остави го да си живее живота и сам да поема отговорност за грешките си. Не е малък, че да трябва ти или баща му да поемате отговорността. А и сама казваш всичко останало в животът му е наред, така че това е проблем който само той може да реши. Вие няма какво да направите. На тази възраст няма как да го заключите вкъщи за да е излиза да пие, по-скоро му покажете, че ако има нужда от помощ вие сте на среща, но от там нататък всичко си е в неговите ръце. Само той може да се осъзнае и да намали пиенето.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker