Греша ли като искам нормално семейство с топлина и подкрепа? Или това е прекалено много?.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30573)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Греша ли като искам нормално семейство с топлина и подкрепа? Или това е прекалено много?....
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 4094 пъти
Е, добре..... престраших се и скрита зад маската на анонимността ще разкажа....
Живея стойностен живот, боря се сама в един мъжки бизнес - строителство и смея да твърдя - справям се! С предприемчивост и отговорност постигнах повечето неща, за които човек се бори приживе. Разбира се платих си своя дан - останах сама до 41 години, но и това се промени. Преди година се омъжих. Той е по-млад от мен, на 33 г .живял през последните десет години по чужбините, но без да постигне особено развитие....Добър е, много добър човек, но като че ли доста инертен? И с това свикнах - та нали аз съм "силна". Е, да но се уморих да бъда силна....Нося цялата финансова отговорност за нашия живот. Докато нещата вървяха се справях, но кризата ни разтресе яко.....И сега се справям, но имам чуствуто, че го правя сама.
Та той дори не си търси работа.....Професионален спортист е. С тази си диплома за къде? Платих му курс за следдипломна квалификация за масажист. Добър е, но и това не е достатъчно да го ангажира към дома ни. Живеем в мой апартамент, вози се в моята кола, храни се с моите пари....това го убива. Та ние нищо не сме постигнали заедно. Но като че ли не прави и нищо да промени нещата....Майка му и баща му са от провинцията, веднъж не са ме попитали как се справям. Като, че ли съм длъжна.....а аз имам чуството, че всеки момент ще си събере куфара и ще тръгне към поредния си провал в чужбина. Когато говоря с него за това, той не го отрича, напротив признава, че не може да се интегрира тук....Опитах се да бъда търпелива и да не притискам нещата, но мина година....а аз все още не знам - накъде. За сега нямаме деца. Позволи си да каже, че по тази причина нямал стимул да се бори. Сега от 6-7 дена живее в моя апартамент /аз съм при баща си, загубих майка си скоро и не искам да го оставям сам/. Той не издържал тук - дигна си багажа и с пари, пратени му от майка му, които харчи само за себе си отиде да живее в моето жилище. Добре, но дори не се обажда. Сърдит е...на кого....на целия свят! И понеже винаги търся вината в мен се питам - мога ли да направя нещо, за да върна моето доверие и сигурност в отношенията ни, греша ли като искам нормално семейство с топлина и подкрепа. Или това е прекалено много?....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: e8c4f0027e
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не разбирам - омъжила си се за този мъж, осъзнавайки напълно какъв е. Защо очакваш, защо искаш да се промени? Обещавал ли ти е, че ще го направи? Не искам да те критикувам, но ти от самото начало на брака ви си била патерица за мъжа си, а сега искаш да му я вземеш и да го оставиш да върви сам. Ами той не може. До 33 години като не се е научил, тепърва ли ще почва? Намерил е лекото той и затова не си дава зор. Склонен е да се откаже, отколкото да си поеме ролята - на мъжа в семейството. За какво са ви деца? Вече си имаш едно.

Не, не искаш много, но го искаш от този, който не може да ти го даде.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 8acc966c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Зарязвай го по-добре. Така както описваш нещата, не можеш да направиш нищо ти, ако той самия не поиска. А щом досега не е поискал, какво очакваш да се промени за в бъдеще? Разбирам, че не ти се седи сама, но в такива случаи по-добре сам, отколкото с някой такъв. Излишно е да казвам, че не е прав приятеляти да се сърди че ти си постигнала нещо, а той - не. Това може при него да е временно, но...от колко време е така? Спри му кредита. Спри го. Ако се стегне и си намери работа, и стане материално независим...разбирам от написаното, че той няма и жилище...Какво да ти кажа, не е добра перспектива. Даже и работа да си намери, имам чувството, че винаги ще ти тегне на главата това, че той се чувства по някакъв си начин, за което нямаш вина.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 994c989b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Нищо... за следващия живот ще си знаеш, че като свириш само на една струна, или като заложиш всичко само на една карна - накрая става (много) кофти!
Все пак ти желая спокойни старини.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 994c989b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами какво да ти кажа... той Николай Хайтов го е казал много преди мен: "Едно е да искаш, друго е да можеш, а ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО е да го направиш!", така че искай си колкото искаш! То това не е като да правиш кинти... :)

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 58fdc4ca3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От автора: Благодаря на всеки, който пише тук! Дори и на тези, които отговарят доста язвително. На тях искам да кажа, че "кинтите" са едно от нещата, които те правят свободен. Явно ги нямат и не познават това чуство. Но аз не съм тук за да търся свободата си. Ще трябва да взема решение, както съм го правила хиляди пъти в живота си, но искам гледните точки на всички добри хора, които се стремят да помагат на другите....или ако не могат да помогнат, то поне да не пречат и не ги нараняват. Търся мнението на всички онези, които имат по-голям опит от мен, всички онези, които не спират да се препъват по пътя, търсейки своето щастие. ...Защото всеки го заслужава!

 
  ...


...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 994c989b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   5, Е, тебе колко "свободна" те направиха? Имаш ли свободата да имаш това, което искаш? И откъде знаеш, че на нас ни липсват? Напротив - минах през "омаята" на кинтите и видях колко струват и колко могат (по едно време фирмата ми печелеше по 30 000 лв. на месец), купих си коли, вили и всякакви други безумни боклуци, които сега се чудя какво да ги правя - главно ги подарявам на хора, за които все още представляват някаква радост. Додох и не малко кинти за безнадеждно болни хора - онко- и т.н., та видях и медицината колко може и струва... Може би най-мъдрото, което направих е, че пообиколих света и се потопих (поне за месец-два) в бита и философските разбирания на различни нации - това ме обогати страшно много.
И разбрах, че най-ценното в живота е това, което НЕ можеш да си купиш с пари...
А това, че всеки заслужава щастие - съвсем не е така. Щастие заслужава само този, който е достатъчно осъзнат и силен за да го постигне. За останалите щастието е само моментна награда за успешно преминат етап от развитието (житейско, духовно и т.н.).
Въпреки малките различия в мисленето ни, ти пожелавам всичко най-добро, и най-вече: успешно осъзнаване и духовно развитие!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 26db904417
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо говорите на жената като че ли е престаряла? Напротив мила- разбира се че имаш право да бъдеш щастлива. Но потърси щастието първо сама в себе си- номер6 бе малко критичен но пък и много на място каза- надявам се че не го итерпретирам погрешно- но в общи линий развий своите душевни ценности не всичко е пари наистина колкото и да са важни.Бъди добра и разбираща към хората и най-вече потърси СРОДНАТА си душа. Този човек определено не е и няма как да те направи щастлива. А твоята сродна душа е някъде и те чака да отвориш сърцето си- потърси я и не пропилявай живота си и щастието си . Имаш още мнооого път да извървиш - ти си само на 42год. все пак.... УСПЕХ

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7c27a4cb8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Семейните проблеми са следствие на липса на диалог.

Водете диалог с мъжа си. Кажете му как се чувствате.

Сигурен съм че ще ви разбере.

Не го подпирайте вече.

Сега е моментът да му ПОМЕГНЕТЕ да СЕ НАУЧИ ДА ХОДИ САМ.

Така ще имате дълъг и щастлив живот.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: a26e5d1d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като ти е хубаво с него не ги мисли битовизмите много.Още по-вече че имаш пари за да посрещнеш финансовите задължения.Явно този мъж не те удовлетворява.Не се мъчи мила да го променяш-хората рядко се променят насила.Просто ти трябва друг мъж.Разбираш ли това?Не се вкопчвай в тоя твой съпруг.Найстина не си престарила.Аз съм колкото тебе,но не се давам на много по-мали от мен..Търси си нова половинка.Нали знаеш "който търси -намира".Сега е момента да живееш и да бъдеш щастлива.Живота е хубав повярвай и не се занимавай с хора като твоя мъж-итертни и нейнициативни.Успех

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: d50336392f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жалко... Все още живеем сред мнозинство от хора, за които жената с някакви успехи извън кухнята и пералното помещение е нещо "повредена". Не всички сме длъжни да раждаме като машини преди да навьршим 30 и да знаем 15 различни рецепти за мусака. Мисля, че една независима и успяла жена на 41 има шанс да бъде щастлива, но трябва да попадне на също толкова независим, добре позициониран и интелигентен мъж, който ще оцени пълноценен партньор до себе си. За ралика от депресирания лентяй, за когото е омъжена... За да ви спестя нападките, че съм самотна стара мома - имам мъж и дете и съм под 30 г. :)

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: af3eff0881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен той е изпозлвач тип жиголо...пълек боклук....

Браво мила смазала си го психически само така , махай го тоя не те залужава....

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: b8122b9621
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако не си разбрала, тук умеят да се заяждат вместо да помагат,знам го от личен опит. Има ли в писмото ти думата пари ще те разкъсат, за това по-добре опитай другаде, тук ще ти остане само огорчението. Тези явно са само някви пикли, които ги е яд, че нямат спонсори и завиждат на нещата, които сама си постигнала.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5d3ec44487
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Нищо... за следващия живот ще си знаеш, че като свириш само на една струна, или като заложиш всичко само на една карна - накрая става (много) кофти!
Все пак ти желая спокойни старини.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: d000328dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Според мен ти самата си била на ясно той какъв е. Не го обвинявай, че е некадърник (такъв си е).
Оправдавам го донякъде, защото е трудно на емигрант пак да се интегрира в България. Поговорете си той какво иска. В никакъв случай не му натяквай, че ти карал колата и ти живял в апартамента - не може да искаш да постигнете всичко заедно, като ти си постигнала вече толкова много, а той е и доста по-млад от теб и има и по-малко възможности като цяло. Това е нормално, всички сме различни.
Или го напусни, или бъди готова да бъдеш до него като негов ментор - той такава жена си е търсил, иначе да е тръгнал с някоя млада и сочна 20-годишна. Той е знаел какво иска - Теб, ти не. Не може хем да е млад и сладък, хем да бъде на твоето ниво. Не, че някога ще бъде де!
Ако го изоставиш ти препоръчвам да си вземеш някой 50-годишен и нагоре. Той дано ти е на нивото.
Аз лично на твое място бих си останала с младото момче, бих си го възпитавала и издържала. Парите са за харчене, все пак.
Мари

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: cfe68f35d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Момиче, хайде да си кажем истината, въпреки, че ще те заболи - ако не беше богата дали щеше да си намериш мъж с осем години по-млад от теб да те вземе. Момчето явно е златотърсач, а ти си била сама, стресната, че годините се навъртат и ставаш все по непопулярна - всеки от вас е бил с користни подбуди - неговите от финансов характер, твоите от емоционален. Така, че ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker