Държавата скубе, как да спрем това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Държавата скубе, как да спрем това?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2044 пъти
Здравейте! Преди 3 години се разведох, като сина ми нямаше 18 години и предпочете да остане при баща си. Аз разбира се уважих решението му. Когато мина делото за развода платих луди такси в съда. Миналата година, малко преди да навърши 18 години сина ми и баща му ме осъдиха за по висока издръжка. Няма по болно от това да получиш призовка и писмо със подписа на детето ти. А и през това време, когато плащах издръжката не съм го лишавала от нищо, дрехи, джобни съму давала -все пак съм майка. И накрая- удар под кръста и най -вече в сърцето. Баща му се яви на делото, 2 дела минахме за прословутта издръжка, не успя да ме осъди на по голяма, защото заплатата ми не е висока, а и представих документ, че съм на квартира, а искаше максималната. това беще миналото лято-юли-август. Естествено аз простих на сина ми, че се е подписал срещу мен за осъждане, било е под натиска на блаща му, но е можело да откаже. Както и да е... При разведени родители почти винаги рикушира негативизма върху децата, защото в Бг цивилозаван развод няма! И сега година и половина по късно получавам писмо от НАП ЗА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ. Мислех и не можах да се сетя -нищо нямам тук на мое име, на заплата съм, нямам фирма, какво е това? Оказва се, че това е от делото насам неплатена държавна такса по това дело. Значи, не стига, че си пропиляваш нервната система и те осъждат като престъпник, не стига, че плащаш луди пари па адвокати, а и държавни таски... Аз не съм знаела иначе щях да си я платя и ми изпращат известие, ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПО КЪСНО със начислени лихви на всичкото отгоре. Значи аз съм осъдената и на всичкото отгоре аз ще плащам. Отново сина мие потърпевш, защото му заявих, че а да яплатя тази такса, трябва да го лища от половината за месеца пари. По тяхна вина аз отново след толкова верме си нося последствията. И каквото каже баща му това става, решил той да му купим хубав телефон- разходите наполвина. А майка му има ли пари? Не стига, че мизериите му нямат край, а и той решава... Да си гледа работта. Та въпроса ми е- ако не платя какво би последвало? Лихвата е минимална, но ме е яд как държавицата ни скубе, без да си виновен и те изкарват престъпник.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2722aa31bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че не си си научила урока - имаш дете, то живее при бащата, дължиш издръжка. Помеже не сте се разбрали като цивилизовани хора с бащата за издръжката, която у нас е мрко казано СМЕШНА така или ианче е имало дела. Ти си загубила делата, защото нямаш право и си осъдена за разходите - еми ще плащаш, няма да плащаме данакоплатците за твоите бакии.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7660d53385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Трябва да я платиш, защото иначе ще те осъдят и ще плащаш още повече. А и лихви има. Бащата явно манипулира сина, но и сина си е виновен, за държанието си към майка си.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8dd7d416b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е какви са тези лихви и такси чак? Дай да съберем тука по 5 лв. с колегите да ти ги платим?
А и синът ти не е ли вече пълнолетен - да си взима нещата в свои ръце, ами ти ще му даваш пари за месеца и за телефони?

Иначе мисля, че финансовите въпроси са с давност 5 години - ако до тогава не платиш таксата, и не те осъдят нещо, или да ти пратят съдия-изпълнител да ти конфискува имуществото (което ако е малка сумата не ми се вярва да стане..) - тя автоматично отпада по давност! Между другото - шансът да ти вземат нещо е нулев - собствено жилище нямаш, а и да имаш - нямат право да ти вземат ако е единствено, мебели, покъщнина нещо - умряла работа, дрехите от гърба не могат да ти свалят, така че - споко!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 25a0209666
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   И тва били мъже гледа да не се мине той и. ти да даваш повече пари, нали е мъж да осигури на сина си това което иска, а иска все от жената. Ако вече е голям да си купи телефон, това ли е най-необходимото в живота му.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6dde6ca74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мда, това е по-редкият случай, когато детето остава при бащата. При свой избор. За да реши така, той си има причини, бъди сигурна. Не виждам как бащата може да повлияе на 18 годишно момче, за да заведе дело за издръжка? ! Издръжката я дължиш, ако той е продължил да учи, което явно е така, щом са ти я присъдили. Всичко това ме убеждава обаче, че който е осъден - бащата най - често, майката в по-редките случаи, прави проблеми и се възмущава и играе ролята на жертвата и прецакания от другия родител, разбира се... Замислете се малко, че това са вашите деца, не нечии други и давате тази издръжка, която отвсякъде е смешна, за тях, не за да издържате родителя, при когото е останало детето! Със сигурност не плащаш повече от 150 или максимум 180 лева. Сама знаеш докъде стигат. Ако сте могли да се споразумеете цивилизовано, сега нямаше да се оплакваш тук. Ти обаче не си отстъпвала. Таксите по делото се уреждат още на самото дело и се вписват в изпълнителния лист като част от решението по делото. Ти просто не си ги платила. Няма как да те пропуснат.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0ce6b63dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   българия ни взема парите, защото е бедна. Нищо тук не е както трябва. А и защо даваш джобни на сина си, който очевидно не те обича? Не знам дали баща му не го е настроил срещу теб, обаче по това, което прочетох, мисля че синът ти най-малкото не те уважава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d2cf4d824b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Модератори, моля Ви да одобрите този коментар, въпреки че не е свързан с темата и се извинявам.

номер6 "България ни взема парите, защото е бедна. Нищо тук не е както трябва. А и защо даваш джобни на сина си, който очевидно не те обича? Не знам дали баща му не го е настроил срещу теб, обаче по това, което прочетох, мисля че синът ти най-малкото не те уважава. "


Некадърните политици направиха всичко да пропадне в България.
България няма вина, че Мишков и Борисов тръгнали да ограбват държавата.
Жалко, че няма да се оправи държавата, заради тия некадърни управители.
Дори да има някой умен, честен и тактичен политик - ще го премахнат, дори няма да стигне до ниво "партия".
Аз съм си мислил, какво е да си политик, но честно казано добрите, опитващи да оправят нещата са застрашени от премахване
/убийство или спънки/
Всички партии играят 1 към 1, защото имат полза.
Видели са, че има още от баницата и са тръгнали да режат, но веднъж ще се свърши вкусната баница.
/разбирайте, че ще останем без никакви пари и бъдеще, ако стоим в България/
Всички спортисти, работници, ученици искат да избягат, защото не виждат смисъл и хубав живот.
Аз искам да съм в България, защото имам близки, но за оставане не мога да си позволя тоя лукс.
Престъпността в държавата се увеличава, даже аз се плаша някой да не ме ограби или убие. (живея в чужбина, ама ме побиват тръпки как ще изкарам нощта в родината)
Българите, ако можеше да се обедините и да нападнете със всичка сила "унищожителите" щяхме да сме щастливи сега.
Не, не смятам, когато викаме на протести правим нещо, защото физическите нападения, спиране на работа и пречки срещу политиците щяха да ни освободят.
Като гледам как викаме из площадите не правим нещо - не им пука дали викаме, но ако тръгнем на бой и спрем да работим, спрем да се бием за родината - ще успеем!!!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7a9ca91907
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Това са пълни глупости, държавата скубела. България е най-гальовната майка държава на света.
Ние българите не знаем какво е държавата да те скубе. Иди в друга държава в Европа и сметни колко пари ще трябва да дадеш за да живееш на твоето социално ниво. За здравни осигуровки гражданите плащат най-малко 200 евра месечно, за данък на автомобил най-малко 300 евра годишно на общината. За издръжка на дете в повечето държави няма таван като в бг. Да не говорим за съдебните им такси.

Държавата ни е бедна, защото не ни скубе! Не ни глобява с достатъчно за всяко прегрешение на закона или ни прощава, ако не го платим.
Проверете как е в другите държави, ако не си платиш акта на пътна полиция. Ако имаш дългове към банка или данъчни как ти продават жилището независимо, че е единствено.

Гали ни по главичките, като кажем, че сме бедни или безработни. Държавата знае, че работим на черно, иначе няма обяснение, как оцеляваме, като сме от 5г без работа и въпреки това поддържаме дом и имаме смартфон, но не ни закача. Никъде по света няма обяснение как в бг хора с по 200евра заплата имат смартфони за по 500-700 евра и плащат тел сметки по 50 евра месечно? Как повечето българи купуват и поддържат автомобили с 400лв заплати?
Я помислете, ако на всеки българин в държавата се направи една реална данъчна проверка, кои ще излезе наистина чист или кои от нас ще е платил данъци върху всички свои доходи? Няма такъв в държавата нали! Колко жилища и автомобили в бг са минали нотариус на реална цена-броят се на пръсти нали?
Като не си платим водата или парното има три години давност, къде по света го има това опрощаване на дългове?
Колкото до авторката да си плати таксите, защото са минимални и няма нужда да ги обсъждаме. Ползваш-плащаш, така е навсякъде по света.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6c0dda66be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8 в чужбина може да получиш огромна лихва, но някой от законите просто са много ограничени...
Относно смартфоните - тук мога да си купя същото, което го има в България. Да не мислиш, че фирмата, която създава тия машинки продава по-евтино в Х държава?
Съгласен съм, че умеем да се забавляваме, да сме много по щастливи, отколкото БГ, но парите си казват думата...
Разходите в чужбина са много повече, отколкото тези в България, но ние нямаме работа, нямаме пари.
В чужбина 1 дете като учи взима на 1 път всички детски, които са около 500-600 евро (зависи къде живееш )
Каквото и да говориш България си остава на ниско ниво, защото в сравнение със Германия, Сащ, Италия тя е на 10% печалба.
Какъв е смисъла да плащам нещо, което отива при щракачите с пръсти - политици?
България предлага някой по-евтини, но много некачествени образователни училища.
Ако някой ученик се премести във 1 училище извън България ще забележи каква разлика между неговите сънародници и чужденците има.
Не отричам, че парите от евро на лева са малко, ама нашите левове ще станат евра до 2 години (поне така съм разбрал от новни и хора)
Сигурен съм, че най-малко 40-50% ще се преместят в чужбина, заради ниския стандарт на живот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4ae18234a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Авторке, съветвам те да не се предоверяваш на коментар номер 3, за това че шансът да ти вземат нещо е нулев. Най-малкото щом работиш могат да ти запорират заплатата и да си ги удържат от там, докато се изплати сумата - само че тогава вече ще е доста по-скъпо и ще поемеш и разходите по изпълнителното производство /които най-вероятно ще надвишават дължимата сума/.
Отделно отчети и че колегите и счетоводителите в работата ти ще се окажат в течение на личните ти дела и запора върху заплатата ти, което може да бъде доста неприятно, да тръгнат приказки, коментари итн..
С две думи - честно нечестно, нямаш голям избор в момента, по-добре да ги платиш, за да не стане по-голяма беля.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cb171f99ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 9 „Номер 8 в чужбина може да получиш огромна лихва, но някой от законите просто са много ограничени.. “
Е, каква е тази чужбина с лихвите? В момента няма никакви лихви никъде (освен в Русия заради хърбавата им рубла, за да ти компенсира загубата на стойност).
Ние имаме доста голям капитал, живяли сме дълго в чужбина, имаме там бизнес също и до днес, но дойдохме да живеем у нас именно заради данъците. Мъжът ми е чужденец и дори не знае български език, но просто няма дръга държава в ЕС с толкова ниски данъци и осигуровки. Изпращаме дори работници в чужбина и сме на голяма сметка. Когато преди живяхме на Запад ни отиваше 70% от заплатата за държавата.
България е цункана в това отношение. Има други проблеми, които обаче се решават, но ако дойде и те оскубе държавата, просто нямаш какво да правиш и ти убива всякакво желание за развиване.
На Запад и ако си разведен плащаш огромна издръжка за детето на родителя, който го гледа и дори за този родител плащаш издръжка. Драстично е дори, че бедни хора са принудени да плащат огромни издръжки. Не намирам, че Авторката е скубана от държавата, точно обратното

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7a9ca91907
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От №8
№11 коментатор №9 може би има предвид, че лихвите върху неплатени държавни такси в чужбина са високи. От неговия/нейния коментар друго нищо не разбрах? Всъщност разбирам и знам, че дадена техника си е на почти една цена навсякъде в Европа, но не разбрах какво общо има това с моя коментар или с темата. Дори не се разбира дали тя е в чужбина или в България, защото в два поредни абзаца твърди две противоположни местонахождения.
Какво беше "тук мога да си купя същото, което го има в България" и "Разходите в чужбина са много повече, отколкото тези в България, но ние нямаме работа, нямаме пари. "
Вие какво разбрахте, №9 в България ли е, в чужбина ли, и това какво общо има?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 38253ca560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "Значи аз съм осъдената и на всичкото отгоре аз ще плащам" - а кой трябва да плаща? Нали затова е това дело, да покаже кой е виновният и съответно да си плати за вината. Като искаш да си вееш байрака на самостоятелна жена, ще си плащаш за това. Първо действате, после мислите. Защо си го родила това дете, а след това не искаш да го гледаш. Кой да му плаща житейските разходи, аз ли?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ea3e587f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Абе, всички ревем, че нямало държава и закони в България, а като дойде ред да ги спазваме, започваме с плюенето. Кой искаш да ти плати таксите? Това, че не си знаела изобщо не е извинение, трябвало е да се поинтересуваш поне малко от процедурата!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8281e85396
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Държавните олигарси като Борисов, Гешев, Домусчиев не "скубят", а крадат.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: bc60fdfd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Права си. Прекалено е да плащаш и държавните такси.
Ти с какво да живееш. От въздухът ли.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 34a6aaa89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Смятай щом детето е предпочели баща си, ясна ми е картинката. Що за стока си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 2e3203d78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И да не е стока нали трябва с някакви пари да живее.
Не може всичко да отива да издръжка и за съдебни такси.
Отделно да му дава пари за глезотийки на детето. Сигурно е доста разглезен. Баща му може да го е настроил против майката затова е предпочел да е с баща си.
А и детето е момче. Много ясно, че ще предпочете да е с баща си а не с майка си.

Авторке не давай на детето си нищо повече от месечната издръжка. И без това имаш съдебни такси да плащаш. Щом му трябва нещо да поиска от родителя при който е останало.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: d740aaf6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Хора, това е от преди 8-9 години, авторката отдавна не плаща издръжка. Какъв е смисълът да вадите неактуални теми?

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 34a6aaa89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   18 Може. За това за всяко плащане се пише-за издръжка или бащата се подписва. Тя може и да дава, къде пише? Имала, дала. Банков превод-основание издръжка за дете. На ръка да е, пак да се подписват. Тя отделно да купува каквото иска. Нали има адвокат, той за какво е?

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 34a6aaa89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Иначе лапачите по веригата трябва и те да живеят. За това нормално хора се разбират, може и бащата и синът да са тъпи. Нали тя ако плати 1000-2000лв. по съдилища ще има по-малко пари да дава за синът си. Не е само държавата виновна, който има дете си носи последствията. Не е трябвало да допуска детето да отиде при бащата, ама явно онзи е по-добре материално. Законите са кирливи вярно, обратното ако е, на бащата нищо не може да се измъкне.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 37bce22608
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ами така е 20. Да си плаща месечната издръжка. Има и съдебни такси да плаща. Но да не купува всичко, което иска детето. Тоест да не купува прекалено скъпи неща. Защото и тя е човек и трябва да има пари с които да живее.
Нали момчето е избрало да е при баща си. Тогава той да плаща за капризите на сина си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker