Помощ - 16-годишният ми син пребива хора пред очите ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ - 16-годишният ми син пребива хора пред очите ми!
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 4230 пъти
Здравейте на всички, пише ви една жена на 40 години от Благоевград. Първо искам изрично да помоля модераторите да публикуват историята ми, защото наистина имам нужда от много помощ и съвети! Благодаря предварително. Така. Имам си съпруг, дъщеря на 15 и син на 16. Супер семейство сме вкъщи. Много стабилно сме финансово. Всички се разбираме и никога няма разногласия у дома, въпреки, че децата ни са в тинейджърската възраст. Накратко за дъщеря ми - много добра ученичка, красива и умна, възпитана, културна и уравновесена, както и много зряла за крехките си едва 15 години. Спортистка на всичкото отгоре. Не пуши и не пие. Изобщо - идеалната дъщеря, която винаги съм искала да имам. Тя за мен е страхотна но синът ми... вече не мога да понасям държанието му извън домът ни, дори моят съпруг и негов баща не може да се оправи с него, защото баща му е дипломатичен човек, постоянно се опитва да оправя нещата с разговори, споразумения, обещания и дипломация - е, категорично не се получава! Синът ми също е спортист, тренира футбол вече 10 години, също не пуши и не пие, на 16 е, както описах по-горе, десети клас и учи в една от най-добрите гимназии в града, има добри оценки, всички учители го харесват и уважават, разбира се добре с всичките си съученици и има много приятели във и извън училище, но прави много отсъствия и често го наказват със забележки, дори в 9 клас беше с предупреждение за изключване заради участие в масово сбиване, но за щастие до изключване не се стигна. Директорът и педагозите от училището му почти през месец ми звънят по телефона, за да ми се оплакват заради това, че се е сбивал и така нататък, но никога не съм предполагала, че е толкова опасен и агресивен. Все едно съм отгледала злодей! До колкото знам има много приятели и хора зад гърба си из целият град и си мисли, че е недостижим както и за това, че е спортист и доста умен ученик и има доста добра репутация и реноме почти навсякъде, но репутацията ЛЪЖЕ! Той е чудовище! Не вярвам само заради това, че познава много хора да е толкова буен - не е това причината според мен, а не мога да намеря друга просто, защото никога не е ставал свидетел на такива неща, хората от целият ни род сме спокойни, умни и уравновесени. Никога не сме мразели никого, той е закърмен с любов... или поне така си мислех. Ставала съм свидетел на цели три ужасяващи случки, които няма да забравя. Ще започна с първата:
Отиваме до училището му заедно с баща му с колата ни, за да го вземем след часовете, защото валеше много сняг и беше страшно студено, а живеем сравнително далече. Това беше през януари 2014 година, когато той все още беше девети клас. Спираме пред училището му и какво да видим - излиза надъхан, нахакан, но не обърнахме с баща му кой знае какво внимание, но докато успеем да мигнем - вече разби устата на едно момче, което беше доста по-едро от него и с поне 2 или 3 години по-голямо! Направо го размаза пред цялото училище! Едва ги разтървахме, а пребитото момче беше навито да ни съди, но едва се отървахме. Много разговори се водеха, за да избегнем възможността да ни осъди, а когато го попитах защо го е пребил така, той ми отговори, че преди седмици същият този младеж една вечер докато синът ми се е прибирал е бил нападнат с нож, но едва се бил измъкнал - повярвах му, макар малко да ми изглеждаше, че ме лъже и то, защото точно дъщеря ми (неговата сестра) ми каза, че е уникален лъжец и почти всички му се връзват на лъжите. Следваща случка:
Септември 2014 бяхме излезли аз, той и баща му да му обновим целият гардероб за новата учебна година до един магазин за младежка мода, като се надявахме да прекараме известно време заедно. Случи се следното - той пробваше едни дънки и тениска заедно с чифт кецове и искаше да се види как изглежда на огледалото, но понеже синът ми е висок около 1, 85 на едното огледало не се виждаше в цял размер и се наложи да отиде до другата пробна където има доста по-голямо огледало, но на него огледало имаше три момчета, с поне 3 години по-големи от него, които бяха излезли явно по мъжки да си купуват нови дрехи, а синът ми ги избута просто ей така - представяте ли си? !? !? ! Все едно градът е негов, по дяволите! Аз и баща му естествено бяхме шокирани защо е толкова невъзпитан, но не очаквахме да стане нещо сериозно. Трите момчета недоволстваха и го попитаха следното: "Хей, малкият, ти какво си мислиш, че правиш? За какъв се мислиш, мамка ти? ", а той просто отвърна на единият със страшно силен юмрук в лицето и му сцепи веждата веднага - тече много кръв, а приятелите на едното момче дори не посмяха да се намесят. Изгониха ни от магазина, почти извикаха полиция, но с баща му пак успяхме да го отървем някак си. Чудя се на какво се дължи това - моля ви, помогнете ни! Днес датата е 31 декември, последният ден на 2014 година! Пиша ми това с цел да намеря помощ и съвети за синът си! Ето и последната случка, за която искам да ви разкажа, която още е прясна и става преди 2 седмици.
Синът ми е хубав и умен, общителен и се разбира с много момичета и момчета на неговата възраст, та дори и по-големи, няма спор, спортист е и много момичета му се лепят. До колкото разбрах от директорът и някои от учителите му са идвали някакви мъже до училището му да го търсят, за да имат физическа саморазправа с него и то, защото имал забежки с техните приятелки, но знаете ли какво се е случило? - в задният двор на училището синът ми съвсем самичък се е сбил с тях, а те са мъже - ЗА БОГА! Те са на по 26-28 години, но след съвсем малко време от училището излезли над 30 момчета от неговото училище, дошли са и директно са се включили в мелето и са смачкали мъжагите. Помогнали са му и всичко се е случило светкавично бързо, буквално за секунди и до колкото разбрах и от дъщеря ми, която познава перфектно синът ми и си той е споделил, че е счупил носът на един от мъжете и може би има опасност да ни съдят вече окончателно без прошка. Или дори по-лошо - да искат да си го върнат и знам ли... да го наръгат някоя вечер както се прибира изневиделица! Сестра му иаз много се притесняваме за него, постоянно сме на тръни, защото вече много хора му имат зъб и имат много да си отмъщават и водихме разговор с него вече да спре да пребива разни момчета и да се сваля с техните приятелки, да спре с простотиите веднъж завинаги, надявах се да ни разбере, все пак изобщо не е малък! Аз и сестра му директно му казахме, че се притесняваме ужасно много, че може да го наранят страшно и последствията да са необратими, а той ни отвърна с това: "Стига глупости, изобщо няма да ме пипнат, но ако искат... нека опитат, но първо трябва да са напълно сигурни дали го искат". Вече не знам какво да правя! Беше на път и преди една седмица да се сбие и с наш съсед от долният етаж и то, защото му бил дръпнал ухото заради това, че синът ми не го е поздравил! Синът ми категорично ми заяви, че го е поздравил, а комшията просто не го е чул, а аз отново му повярвах сляпо... чудя се вече какво да го правя, как да спра тази агресия у него, моля ви, кажете ми! Трябва да добавя и още нещо: През лятото на 2014 година, вече успешно завършил девети клас и каращ лятната си ваканция през юли месец беше арестуван и стоя 24 часа в ареста заради побой над двама роми, които са на по 20, но на мен и баща му ни се оправда, че се опитали да го ограбят (по негови думи) и са го заплашили, че ще изкормят него и семейството му. Отново му повярвах, но не и полицията за жалост и той престоя в ареста 24 часа - моля ви за помощ, притеснявам се той да не влезе в затвора някой ден! Имам сериозните притеснения, че може да стане ужасяващ престъпник и убиец! Моля ви за помощ и съвети! Спешно е! Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0b1e6906b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Госпожо, съветвам ви да се консултирате с психиатър, а може и детски психиатър, ако близо до вас има специализирана клиника.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 418e118222
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Госпожо, историята ми се струва като фантазия. :) Не мога да си представя, че един 16-годишен пишлигар ще раздава правосъдие като по филмите. Набил три по-големи момчета в съблекалнята, набил 28-годишни, набил роми и не знам какво. :) Аз съм на 23 и не мога да си повярвам, че някакъв 16-годишен ще ме набие, а аз ще стоя и ще го гледам.
Ако все пак е вярно написаното, то незабавно вземете по-стороги мерки. Ако трябва проведете един сериозен разговор с по-остър тон, за да се осъзнае къде се намира. В противен случай вариантите са два. Първият вариант е съд, а да не дава Господ може и затвор, защото сега чупи носове, но не се знае кога умишлено или неумишлено ще счупи и някоя глава. Вторият вариант е болница, защото все някога ще попадне на неподходящ противник в боя.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 768ed640b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работа с психолог за корекция на поведението и справяне с агресивните прояви. Положението е доста сериозно и не мисля, чебихте могли да се справите сами. Потърсете някой център за обществена подкрепа, там ще ви обяснят и как да бъдат безплатни конслтациите. Очевидно нещо се е случило, за да се появи тази агресия. Помислете, кога започнаха първите прояви, дали това е просто демонстрация на сила, срещаща одобрението на връстниците или има нещо друго?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1d2aae56b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абе, оставяйте го да прави каквото ще.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3cf730663b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   С това негово поведение, ако влезе в затвора ще е добре, по-страшно е да не попадне на някой, който много, много няма да му мисли и най-малкото с което ще се размине е престой в болница. Задължително потърсете помощ при психолози, а ако се наложи и при психиатри. Седнете със бащата и му обяснете, че каквито и хора да познава, то белята става един път. Я си представете всички тия хора, които е пребил да викнат техни си приятели и да го причакат някъде когато е сам, какво си мислите че ще стане? През ученическите си години и ние в училището имахме едно такова момче като синът ви, което си мислеше, че всичко му е позволено и че светът се върти около него. Позволи си да пребие мой много добър приятел, месец след тази случка аз и още двама авери го пратихме за три седмици в болница, да поразмишлява малко над поведението си, след това беше по- тих от водата и по-нисък от тревата. Та рано или късно не се ли вземе синът ви в ръце, просто ще го натрошат на парчета и ще се кротне.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cb8f4359e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   жестоки филми съчиняваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 20e8a54177
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Тай сам ще кротне. Като му нацепят някъде тиквата, ще се опомни, че си е намерил майстора. Или другият вариант е, цигани да му нацепят зад..ка в затвора, тогава пак ще се опомни какво леке е бил в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 776f84b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Всичко това, което сте написали, е 70% хвалене на семейството Ви и 30% разказване на случките...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f41867a022
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нищо не правете,нещата ще се оправят от само себе си.Днес набие един,утре двама,вдругиден трети ще го осъди,а накрая ще влезне и в какаманката.Там татуираните чичковци ще му разясняват законе,а и не само.Ще излезне кротък като овчица,дори и на мравките ще сторва път.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1d2aae56b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ехее, колко е як тоя вашия син, да не е Рамбо?! Едва ли може да направиш повече отколкото живота ще му направи. Хората са казали, че всеки си намира майстора. Все някъде ще го пребият така, че ще преосмисли поведението си, ако оцелее.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 89086ffab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Надявам се, че това не е някаква измислица, защото малко ми прилича на такава...
Единствено психиатър и желание ще му помогнат, не е много добре положението.
Самочувствието му е прекалено голямо, ако не се оправи ще пропадне, но само той може да си помогне.
Разбиранията му за лошо и добро са много далеч, щом напада хората без причина.
Весело посрещане на новата година

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a6d53112ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Синът ти ще си намери майстора. Както много боксьори като Майк Тайсън са си го намирали :)) Животът ще го научи - надявам се дотогава да не се стигне до най-голямата крайност.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 776f84b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Чакай, то защо тоя piece of shet не е в категорията измислени?! Прекалено нереално ми се вижда...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e8a5af42bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   кастрирайте го

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ff5b187d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Опитай се да поговориш с него или по някакъв друг начин да го укротиш, защото скоро ако продължава така ще си намери майстора.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f05bb8b207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не знам ама не мислете госпожо че синчето ви е голям бияч. Ще си намери майстора някой ден не се безпокойте. А вместо да седите и да гледате как ''бие хората'' Отидете да си да говорите с него и да не се мисли за бияч.

М25

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2b687fae57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Госпожо, според мен синът ви е със страшно буен нрав и въпреки, че пребива често разни момчета и мъже, той е с достатъчно голям умствен капацитет, за да знае къде да удря и кого, така, че да не си навлече гигантски проблеми и да бъде търсен, за да му отмъщават. Според мен ако той се сбие с наистина голям играч, дори хората, които познава и му се водят най-добри приятели, няма да му помогнат и ще си изяде боя. Това ще е, госпожа. Вашият син според мен е с изпечен акъл и ги разбира нещата перфектно и съвсем си осъзнава какво върши и защо, едва ли би направил нещо, за което ще съжалява цял живот и ще си провали детството. Няма повод да се притеснявате, а да се радвате, че синът ви не може да бъде докоснат от никой, защото е брутален и респектира повечето от хората и враговете си. А и не виждам да е пребил невинен човек без повод? По-горе сте описала, че за всяко едно сбиване си е имала причина, за да започне боя. За мен синът ви не е злодей, тиранин, чудовище или там какво вие го наричате, защото той не е тръгнал да тормози и да бие невинните, по-слабите и по-малките от него, за да си гали егото и да се прави на много отворен, а наистина е бил предизвикан. И то многократно. Най-много някой ден наистина да изяде много сериозен бой и да се прибере целият в кръв и посинен, така, че да не може да го познаете и тогава ще си изпече акъла. Но до момента не виждам поводи за притеснения. Раздавайте го по-спокойно и сами ще видите, че след година-две сам ще се кротне.
М22

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2b687fae57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Синът ти много добре знае какво прави, спокойно. Щом до сега не си е изпатил е добре. Със сигурност е респектирал доста хора, а това също е много добре това, че не го е страх от нищо и никой е супер, защото за в бъдеще ще се справя с житейските си проблеми и проблемните типове хора много по-добре. Честита нова година! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d5928f3c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Претърсвaй му дискретно стaятa, докaто нaмериш кaкво точно вземa/ дрогирa. С товa докaзaтелство и сигурност, можеш дa го прaтиш нa принудително лечение и психотерaпия. Бъди силнa и не отстъпвaй!!! Товa е чaст от зaдължението дa си родител. Просто мисли че, си мaйкa и си длъжнa дa го нaпрaвиш. Сигурнa съм че, " нещо " вземa. Поведението, " гърбът ", който имa и му дaвa фaлшивото чувство зa сигурност...
Спортист човек съм, познaвaм добре средaтa, освен товa съм родител нa две момчетa, единият го " лепнaх " по промянaтa в поведението още в зaродиш и рязaх здрaво, смaчкaх всякa възможност зa хлътвaне в товa. Тогaвa няколко месецa ме мрaзеше в дъното нa червaтa си. Сегa често се сещa и ми блaгодaри. Бъдете със съпругa ти твърди и рaботете в екип!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b09bff2a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Може да не съм права, но това като го четох ми се стори, че го е писал някой си хлапак, за да се фука. Съвсем не звучи като разтревожена майка.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dae60678a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Страда от егоцентризъм. Лекува се. Просто се мисли за най - големия майстор бияч на света, но ще срещне по - голям майстор, който евентуално ще го вкара в гипсово корито и след това ще е като пчеличка, няма страшно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 409b246c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Прави се на Рамбо само защото познава тоя и оня. Какъв ни го изкарваш тук, едва ли не Бог. Всъщност си е пълна откачалк.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 409b246c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Той това не го е гледал вкъщи, а го е гледал на улицата. Вие сте безотговорни родители, които не си познават децата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8cefc4c718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Заведете го на Кикбокс или бокс да тренира след това в казарма и сте отгледали бъдещ защитник на родината си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10e08f4544
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Не мисля, че тази история е писана от жена на 40 год. Думи като "навито" и "мъжаги", а и като цяло стила на писане е като на тинейджър. Ако все пак е писано от жена-майка мога да кажа, че не звучи никак добре начинът ? на изказване, по-скоро детски, наивно и въобще не е майчински написано. Според мен някой се е описал себе си. Прoблеми като този идват винаги от семейството. Най-често прекалено прехвалване на децата като малко за това колко са най най, липса на дисциплина и контрил и материално разглезване. И най-вече слабохарактерност на родителите, които не осъзнават, че възпитават децата си, че могат винаги да са ненаказани. Любовта е важна, но трябва да има и контрол. Има един момент, когато младият човек трябва да си плати за грешките и ако този момент в ранна възраст бъде пропуснат от прекалено предпазване на децата, те се научават, че могат да си правят каквото си искат и ще са ненаказани. От там нататък и двете страни си плащат солено за грешките.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2b687fae57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Спокойно госпожа, синът ви много добре знае какво върши! Той едва ли е глупак, знае на кого и как да приказва, а ако не знае - ще научи. Ще изяде един здрав бой и ще се лекува 3 седмици в Пирогов и ще спре да му знае много устата, не е нищо страшно - всеки един истински мъж поне веднъж е пребивал здраво човек през живота си или той самият е бил пребиван зверски. Почти всеки мъж минава през боевете и т. н. Според мен много скоро ще се укроти. Поздрави и честита нова година.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fc8eafd5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Абе и на мен малко нереално ми се вижда. Пък и да е, все ще настъпи някого, когото не трябва, по мазола и ще му разбият камъните в бъбреците, но поне ще дойде на себе си, че така не се прави.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f8505ad810
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Госпожо, ще бъда директна - синът ви отговаря идеално на определението социопат - добър лъжец, агресивен, без страх, удря хора за дреболии и сигурно мрази да му се навлиза в личното пространство.
Нелечимо е. Социопатите обаче добре знаят връзката причина следствие, така че горните коментари са прави - като го смачкат някъде ще започне просто да си подбира по-добре жертвите, но едва ли ще престане.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e5ae58928b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Доколкото разбрах много сте го глезили през годините и най-вероятно заради това е такъв. Не е свикнал да му отказват, не е свикнал да чува думата НЕ, както и не е свикнал да не става това което иска. Значи, аз съм отраснал в добро семейство, и като по-малък бях същият изрод. Побойник от класа но баща ми като ме подхване с шамарите зад врата и по бузите... И сега се радвам, че са ме възпитали по-стария начин. Разбрах, че много проблеми можем да избегнем ако си мълчим и отстъпваме. Вземи пример от моята история и може би един ден ще ми благодариш. Не казвам да го пребивате като куче но 2-3 шамара от бащата ще му се отразят много добре, повярвайте! Той няма елементарно възпитание, нали разбирате какво е това? Какъвто и е да, колкото и да е известен, богат, тарикат или плейбой никога не бива да се отнася с хората, като с животни. И да знаете, че хората са много прави; един ден вашият син ще си намери майстора, защото всеки го намира а такива (извинявам се) сополи много ги обичам, да няма късмета да ми е пред лицето!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 491d876c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Нищо лично към сина ти, познавам много момчета които са като него и са готини по характер, но познавам и такива които наистина пребиват хората за нищо и ги ненавиждам. Не знам какво му се лепват дамите на нашата възраст. Обясни му, че не е мъжествен като се бие, а чрез доброта и разбиране!
А, 15

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 41207e2aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Нямам Думи просто.. 16 Годишен прави такива неща как ли пък не!
Само искам да ви кажа, че всеки рано или късно си намира майстора

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a26bfd2970
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   А колко алкохол е пил че да пребива хора? ! синът ви явно е психично болен или е прекалил с алкохола че да се държи така

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a26bfd2970
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Аз така си намерих майстора от съученичка Тя беше точно копие на сина ти Но никога не съм постъпвал като него.
Бях едно умно дете но 9 клас когато дойде тази съученичка тя ме бе наръгала пред 1000 деца с ножица в гърба а тези деца съм ги защитавал от нея. Как не съм умрял тогава никой не знае спасих се
Тогава аз бях на 16, сега съм на 22 почти
Децата на които е посягала тая от моя клас са били на възраст между 7 и 13 години и бяха доста уплашени защото не искаха да се случва това с ножицата аз бях невинен и подадох жалба включително и сестра ми, която сега е на 11

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b411d7f179
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Нали знаеш че това става само зареди вас.. РОДИТЕЛИТЕ!
Не ви съдя как го възпитавате, но вие трябва да му вкарате малко ум в тази глава. Бащата.. къв баща е щом не може да се скара на сина си? Да му лепи 2 шамара да, ако се наложи спрете му джобните забога.. Не се иска толкова много ум за да знаеш как трябва да постъпиш със сина си!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1105265dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Що не дойде тогава мен да набие на 23 години съм бих му изкъртил всичките зъби - имам джобно ножче

 
  ...

...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 18cce99231
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Скъпо момче/момиче, написало тази история!

Имаш нужда да се упражняваш още в писането. От художествена гледна точка. Като цяло, пунктуацията можеше и да е по-добре, но виждам, че горе-долу си се старал/а.

Така. Имаше прекалено много места, на които си личеше, че историята е измислена, но ако се спра на всички, коментарът ми ще стане прекалено дълъг. Поради тази причина ще ти кажа само къде най-много си пролича, а именно: "и директно са се включили в мелето и са смачкали мъжагите".

За да е достоверна историята, която пишеш, трябва да излезеш от собственото си тяло и да се превърнеш в човека, от чието име разказваш. Избрал/а си майка на две деца със стабилен брак, която е финансово задоволена. Добре. Но видиш ли, в иначе спокойния живот на тази жена, изведнъж се появява проблем - синът й се превръща в Чък Норис. Как ще се почувства? Виждам, че си искал/а да направиш майката притеснена и загрижена, трябваше да наблегнеш повече върху нейните емоции, да пишеш повече от нейната гледна точка. Ти наблягаш над това колко готин е синът, отдавам го на годините ти, защото си личи, че си юноша. Тийнейджър, извини ме. Намали суперлативите, идват в повече.

Предполагам, че си искал/а да видиш колко хора ще повярват и аз се учудвам, че наистина има хора, коментирали проблема от текста.

Работи повече върху техниката на писане - ако искаш да се представиш за жена, пиши като жена, ако искаш да пишеш от името на дете - пиши като дете. Влез изцяло в тялото на твоя измислен герой и забрави за перфектните персонажи, те са били модерни през 18-ти и 19-ти век. Прекалено конкретизираше във фактите - това също издава. Навлизаш в художествени подробности, които за една майка в състояние на тревога, не биха били присъщи. Давам ти пример - "През лятото на 2014 година, вече успешно завършил девети клас и каращ лятната си ваканция през юли месец беше арестуван и стоя 24 часа в ареста заради побой над двама роми, които са на по 20.. "

Историята е стара, но се надявам да продължаваш да четеш сайта и да си проверяваш написаните истории.

Чети повече класическа литература, ако имаш пориви да пишеш. Таланта си е талант (мое лично мнение е, че при теб нивото не е много високо), но талантът е нещо, което се развива. Писането се развива с четене на стойностна литература. Чети великите автори и се учи от тях. Не го казвам с цел да те засегна, а да ти помогна с обективно и безпристрастно мнение.

П. С. Още с първото изречение не тръгваш особено добре: "Първо искам изрично да помоля модераторите да публикуват историята ми, защото наистина имам нужда от много помощ и съвети! " Личи си желанието ти да видиш реакциите на хората. Можеше да минеш и без него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 14 дни
hash: b42fcdd3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Абе ще стане от тебе писател, ама още трябва да се упражняваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker