Проблеми вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми вкъщи
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1879 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 15 години. Не знам как да напиша тази история добре, но се надявам да ме разберете. Майка ми ме тормози. Всеки всеки ден ми вика и много пъти ме е пребивала. Преместихме се да живеем в Гърция и просто полудявам. Дойдохме тук, за да може да е с гаджето си, без да ? пука, че аз имам приятели в БЪЛГАРИЯ. Тук е ужасно трудно, дойдох лятото без да знам и дума на гръцки. Тя не си направи труда поне да ми намери учител за да уча по-бързо. Цяло лято децата на вън ми се подиграваха на начина на говорене, а майка ми крещеше по мен, че съм тъпанар, дебил, идиот и т. н. повтаряше, че навсякъде я излагам, и че аз съм виновен задето ми се подиграват. След тва тръгнах на училище и съм с две години назад, но пак е трудно, защото просто не разбирам какво ми говорят. И в училище съм обект на подигравки, че съм бил по-голям. А тя продължаваше да ми крещи вкъщи. Някак си до коледната ваканция понаучих езика, но пак е трудно. За коледа ме попита какво искам и аз казах, че искам компютър и тя вдигна скандал. Казах ? че предишната година не ми е купила нищо нито за коледа, нито за рождения ми ден. Компютър нямам, а исках, защото тук ежеседмично ни карат да правим домашни под формата на презентации с Power Point и исках компютър, за да мога да си пиша домашните. Освен бой и натякване, че съм боклук, не получих нищо, а на гаджето си взе нов телефон Самсунг. Хора, надявам се, че ще ме разберете, защото няма към кого другиго да се обърна. Нараняваме това, че се държи така с мен. Просто искам да ме обича, но тя има обич само за гаджетата си. За мен има само вулгарни изрази и бой. И колкото да я обичам вече започвам да я намразвам и искам да избягам от вкъщи. Не издържам на всичко това-без приятели в чужда държава, неговорещ езика. Сериозно обмислям да избягам, но нямам роднини тук и не знам къде ще отида ако избягам. Моля за съвет от човек, извървял подобен път. Мерси предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: fc27a33d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като те бие и ти посяга ти стоиш ли? Като те обижда мълчиш ли? Явно майка ти като вижда, че не правиш нищо си позволява тези неща. Опитай да поговориш с нея.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 14bb869237
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Потърпи я още 3 години и й бий шута, щом е неразумна. Да си живее с временният т... ч, пък когато и той я изрита, тогава ще й дойде ума, ама късно. Повечето жени са такива, какво да се прави, криворазбрана еманципация. Виж как ще гракнат подобните на майка ти. Чети и се учи, и внимавай в живота, бягай от такива!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7125948047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Когато ме бие, не предприемам нищо освен да се прикрия с ръце, не искам да я удрям. Оставям я да ме удря, докато не сметне за достатчно и спре. Автор

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9a0a113565
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж правилно, че не й посягаш, но поне се опитай да поговориш с нея на тази тема и я попитай защо се държи така с теб! Изобщо не е права, защото за да се научи един език е нужно време и това НЕ значи, че си тъпак или както там се изказва! Номер 2 е абсолютно прав! Изчакай още 3 години и я изоставяй! Не вярвам с нейното гадже да се задържат толкова, ще дойде време да я напусне и тя разбира се ще те потърси! Не прави грешката да бягаш от вкъщи в Гърция! Помисли за последствията! Нямаш ли баба, дядо в България и да живееш при тях?
Ж, 18

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 02081c3be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В България абсолютно никакви роднини ли нямаш? Баба, дядо. леля. чичо поне? За баща не споменаваш, явно него го няма.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7125948047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря много за коментарите ви!
Баща ми ни напусна преди 6 години и дори не знам къде е, а баба ми е като по-ужасна версия на майка ми. Преди съм живял с леля си за кратко, но тя няма финансова възможност да отгледа още едно дете.
Автор.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 28f2bfbc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как те е оставила да учиш гръцки без учител? !? Аз също съм на 15, момиче. Уча гръцки от известно време и мога да кажа, че е много труден език. Според мен трябва да говориш с някой учител. Предполагам, че ще ти помогне по някакъв начин. Друго не знам какво да те посъветвам... Айде късмет и да пишеш как вървят нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5913ce34b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хвaни я следвaщият път здрaво зa ръцете, колкото дa демонстрирaш силa вече ( дaно рaзбере нaмекa). И и кaжи в прaв текст че, aко още веднъж си позволи дa ти посегне, ще потърсиш социaлни служби, ще поискaш дa ти нaмерят приемен дом и ще я съдиш зa психическо и физическо мaлтретирaне!!!
След кaто тя не може дa се контролирa, ти постaви яснa грaницa в отношениятa ви. Тя е ДЛЪЖНA дa се грижи зa теб до пълнолетие! Нямa прaво дa те удря, сори можеш дa я осъдиш зa товa, още повече пък тaм. Още три годинки и си хвaщaй пътя. Търси те - не търси... по- добре ще е дa се дистaнцирaш известно време от нея, след кaто зaщивееш сaм някой ден. Прaти я дa си бие любовникa...

Мaйкa нa двaмa синa!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5913ce34b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хвaни я следвaщият път здрaво зa ръцете, колкото дa демонстрирaш силa вече ( дaно рaзбере нaмекa). И и кaжи в прaв текст че, aко още веднъж си позволи дa ти посегне, ще потърсиш социaлни служби, ще поискaш дa ти нaмерят приемен дом и ще я съдиш зa психическо и физическо мaлтретирaне!!!
След кaто тя не може дa се контролирa, ти постaви яснa грaницa в отношениятa ви. Тя е ДЛЪЖНA дa се грижи зa теб до пълнолетие! Нямa прaво дa те удря, сори можеш дa я осъдиш зa товa, още повече пък тaм. Още три годинки и си хвaщaй пътя. Търси те - не търси... по- добре ще е дa се дистaнцирaш известно време от нея, след кaто зaщивееш сaм някой ден. Прaти я дa си бие любовникa...

Мaйкa нa двaмa синa!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b755c1fd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами предлагам ти 2 възможности:
обърни се към, , Агенция закрила на детето, , или майка ти да отива на психолог!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fe9f65fff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От това което прочетох, майка ти не постъпва добре. Опитай да говориш като голям човек с нея. Кажи й че искаш да говорите на сериозно с нея като възрастни. Обясни й че ти е трудно. Отбележи че тя е родителя и че трябва да обръща повече внимание на теб и нуждите ти в развитието ти. Кажи й че с бой нищо не се постига и я попитай защо те удря дори и какво постига с това? Вие не сте животни за да се биете. Опитвай да говориш с умерен тон при разговорите си с нея и не позволявай да стигате и двамата до истерия, която освен да нагнети ситуацията, до нормален разговор няма да стигне и реално няма да може да окаже влияние на разума. Накарай я с разговор в умерен тон да разбере че ти е трудно с гръцкия. Предложи й (ако тя го владее, за което се надявам), да ти отделя внимание и да контактувате помежду си на гръцки, да ти помага да се научиш да пишеш и четеш на гръцки и да ти помага и съветва с домашните. Отбележи й че без нейна помощ ти няма как да се интегрираш, а имаш нужда от нейната помощ, защото тя е човека който е поел отговорност да се грижи за теб и те е завел там. Говори с нея и приятеля й отново в умерен тон, защо ти трябва компютър който да използваш. Обясни им в допълнение че ти е нужен освен за презентации, така и за информация да научаваш гръцки. Накарай ги да разберат че образованието ти е важно за теб и бъдещето ти. Приятелят на майка ти не поема ли някакъв ангажимент към теб и не е ли предприел нещо за да се сплотите?

Не знам какви са ви точно проблемите и живота. От историята ти само мога да гадая и се вижда само твоята гледна точка. Знам че ти е трудно и за това горе съм дал съвети за да може на първа инстанция да се научите да общувате по между си за да имат ефект разговорите ви.

Финансово как сте? Майка и приятелят й работят ли? Доходите ви добри ли са? Имате ли заеми и изплащате ли нещо?

Това са неща които вече са в проблематиката на майка ти и приятелят й и които също може да дават отражение за проблемите които имате. Майка ти като една възрастна също се е нагърбила с не-леката задача да търси информация, било тя за училище, работа и тем подобни, като откриването на информация дори, също отнема време и нерви и притеснения.

Един възрастен, особено в чужбина, където трябва да се изправя пред проблеми и новости също е подложен на голям стрес. Имай го в предвид.

Колкото до боя, обидите и пренебрегването, не съм съгласен че това е начина. Както написах най-горе, говори със нея и приятелят й по дипломатичен път за да осъществите контакт относно проблемите ти и това да ти помогнат в решаването им.

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker