Мразя баща си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (95358)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22427)
 Секс и интимност (11112)
 Тинейджърски (20014)
 Семейство (4750)
 Здраве (7704)
 Спорт и красота (4010)
 На работното място (2105)
 Образование (5775)
 В чужбина (1276)
 Наркотици и алкохол (916)
 Измислени истории (730)
 Проза, литература (1483)
 Други (12882)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя баща си
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2372 пъти
Здравейте искам просто да споделя и ще бъда благодарна ако публикувате историята ми.
Омразата към баща(52г. ) ми започва, откакто се помня, вкъщи винаги е имало скандали - обиждаше и биеше маика ми(50г. ) братми(28г. ) и мен(24г. ). Неможеше да отидем на гости без да се изцепи обижда майка пред хората била проста, патка, маймуна и още много по цветущи. Няма един празник, един рожден ден на който да не е имало скандал, да не се е напивал. Дойде някоя приятелка на мама на по кафе - той седи и вади ракията. Никой никого некани вече. Много ми е тъжно че майка не предприе нищо все казва страхме е ще се напие и ще дойде да прави циркове, няма да ни остави.
В сегашно време положението е същото, аз избягах в Англия но тормоза вкъщи е същия - постоянни обиждания, натяквания... хиляди пъти съветвах майка да се разделят да си живее поне спокойно (разболя се милата от диабет отдавна), братми работи, аз ще помагам колкото мога... а той нашия искал пари за да си тръгнел. Много ми тежи че няма как да помогна, като и тя няма смелост и неиска, като се чуем все се оплаква от него.
За него все работа няма, всички били мошеници - почне някъде и напусне.
Виси вкъщи и си изпива квото си изкара, а ако случайно купи нещо, което разбирасе не го плаща само той, натяква... тва бил направил, онва бил направил, опраил апартамента и ся сме искали да го изгоним... пари иска. Майка изкарва повече от него работи по цял ден, зима и пенсия по болест и сичко си дава за вкъщи. бях и поръчала два чифта обувки, хубави скъпи да има и тя нещо ново, не първо да гледа за другите, а той квот поиска купува (телефон модерен -селянина му прост, дрехи, обувки, пиене, цигари... ) без да му пука има ли сметки няма ли, а после пита къде му били неговите пари
Обижда и баба и тя живее там... нестига че са им усигурили с дядо дом в който да живеят ами е и недоволен тъпия селянин, гледая с омраза, на 85 е нормално е вече да е изкукала но старост какво да се прави. защо неговите родители никога нищо недадоха... като се опре до тях дума недава да се каже.
Мразя го, и винаги ще го мразя. Неискам да го поглеждам дори. бих му пратила и на него това като писмо, искам да му изкрещя че го мразя, много съм му събрала
благодаря за вниманието!
извинявам се ако има гршки кирилизирам в гугъл.

Аси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: b7e2240f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Баща ти е най-вероятно с нарцистично личностово разстройство. Гледай да помогнеш на брат си. Майка ти малко или много й харесва да е покрай баща ти. Колкото и парадоксално да звучи е така.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c38262f05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Имa жени, които си отaвaт с подобни мъже и дори им е приятно дa се виждaт кaто светици, многострaдaлните те. Aко пък к отстрaни им се кaзвa нещо от роднa нa " горкaтa тя, кaк го гледa тоя непрокоспaник ", още по- добре, кaто мед им кaпе нa сърцето. Не искaм и не обиждaм мaйкa ти, но не сa мaлко от товa поколение жените, зa които едвa ли не е цел в животa дa си имaт еднa тaкaвa " мъкa ", от която дa се оплaквaт и всички дa ги съжaлявaт. Приемaт го кaто aплодисменти едвa ли не. Нямa кaк дa и помогнеш, тя не искa. Ще зaгуби възможносттa дa бъде " горкaтa ". Aко е искaлa, досегa сто пъти дa му е нaбилa шутa... но те сa си в симбиозa, стрaннa зa други, но положителнa зa тях. Пробвaй един пък кaто ти се оплaквa дa я отрежеш " aми ти си го искaш, ти си го трaеш ", нещо от сортa. И нaблюдaвaй реaкция кaто реши че, губи слушaтел и тaкa желaното съчувствие и полирaне нa въобрaжaемияи ореол.
Ще ти прозвучи може би грубо мнението ми, не е, (! ) сaмо съм откровенa!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2243c9f91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Авторке разбирам тревогите ти и аз имах подобни, обаче се излекувах сама. И ти трябва да го сториш. Да мразиш някого е само в твой ущърб, особено когато си живееш далече.
Майка ти се оплаква и това най-много ти пречи, ами прекъсвай я да не ти казва за проблемите си с него, защото всъщност решението той да е още с нея в дома на родителите й е нейно, решението да го търпи е нейно, решението да плаща домашните сметки е нейно, решението да се лишава от дрехи и обувки в негова полза е нейно и т. н. Нали тя е взела решение, да не иде до сега, да подаде жалба за психически и физически домашен тормоз и да го изведат принудително?
Ти не можеш да сториш нищо дори да искаш, не може да тръгваш да спасяваш някого ако той не иска. Ти си пълнолетна и си отделно семейство, имаш си твоите лични проблеми и проблемите на майка ти само те натоварват, а нейните проблеми са решими стига тя да поиска.
Той бил искал пари, това не е извинение!? ! Като иска пари да заведе дело, за да искаш пари трябва да докажеш с документи че ти си направил ремонта!? ! Фактури за строителни материали, фактури от фирма за вътрешни ремонти, документи за доход, че точно той е успял да отдели пари за ремонт. Надявам се той такива документи няма, и пари не е имал, след като казваш, че от години рядко работи, не може да докаже, че е имал пари за ремонт. До колкото разбрах и жилището не е на родителите ти а на баба ти по майчина линия, това е плюс за майка ти, дори той да има документи за ремонта, в съд може да се каже, че срещу ремонти е живял без наем в чуждия имот, да наплати на баба ти наем за 30-те год назад и тя ще му даде парите за ремонта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a0338847fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторке, ако имаш възможност поговори с психолог или психоаналитик за този проблем и ще видиш, че всеки учил Психология като наука ще те посъветва да не се занимаваш, а да си гледаш своя си живот и че майка ти е част от проблема, ако не и причината. Всеки от нас знае за поне една такава двойка и знае, че те рядко се разделят, просто защото са постигнали симбиоза. Мъжът мачка жената, а за здравият психически човек това може да е отвратително, но за този вид жени това е НЕОБХОДИМОСТ. Няма да изпадам в подробности, но не само бащата на Авторката е болният, но и майката. Тя без това отношение не се чувства сигурна с един мъж и няма сила, която да е раздели от този мъж и дори той да умре, тя пак ще си намери подобен индивид...но не можеш да принудиш някого да се лекува, той сам ТРЯБВА да го поиска.
Авторката удря на камък и ще продължава да удря на камък в опитите си да убеди болната си майка да напусне този човек.
В повечето такива двойки дори „жертвата“ се оказва причината на спиралата от психическо и физическо насилие и най-странното - при раздяла е много по-вероятно „насилникът“ да си създаде нормално семейство и дом с друга жена, но „жертвата“ отново да „попадне“ на насилник.
Всички познаваме и такива семейства - първата си жена той бил и тормозил, втората носи на ръце. Защо се получава така? Психологията се занимава с такива неща, Авторката може сама за себе си да намери решение, но никога тя не може да намери решение за майка си, защото няма власт над решенията и начина на живот на родителите си. Това ТРЯБВА да го приеме човек.
Успех

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d373bdfc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, и моето семейство беше такова. Цял живот ей такива същите проблеми. Искахме майка ми дасе раздели с баща ми, но това стана чак когато аз станах на 25. Поради икономически и други причини майка ми живя с баща ми толкова години. Надяваше се да се оправи. Аз го мразех до преди няколко години, но осъзнах че той е един нещастник, напоследък си мисля че има и психически проблеми. Старая се да не се дразня на глупостите му. Той периодично се появява и изчезва. Като продължава с опитите за психически тормоз. Слава богу че вече не може да ни направи нищо. Лошото обаче е, че брат ми е попил неговото поведение и сега и той се държи като него. Опитваме се да говорим с него, дано се оправи.
Сега и аз имам семейство и деца и гледам те да не контактуват много с дядо си, и никога да не стават свидетели на такива сцени. То за щастие аз придобих нещо като фобия към мъже като баща ми, разпознавам ги и бягам далече от тях. Избрала съм си прекрасен мъж и съм щастлива, че скандалите са приключили за винаги. Вече съм нов човек и проблемите с баща ми са като лош сън.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: b07d076599
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   На 14 години съм, момиче съм, помня че като бях малка не беше такъв баща ми, ноо след като баща му почина и след като стана зшополуката с крака му той не е същия човек, мърмоти, обижда, вика, тормози цялото ни семейство (мен, майка ми, брат ми и сестра ми)
Обвинява мен и майка ми за всички скандали, нарича ме курва, пачавра, мърла, некадърна, малоумна и още много, твърди че няма семейство, казва че щом аз и мама му правим напук и той така щял да прави, казва че не съм му дъщеря, хванах си гадже обижда, вика още малко не ме наби не ме пуска да излизам с него и така нататък
Мразя го от дъното на душата си не мога да го трая, не може той да тероризира мен, майка ми и по малките ми брат и сестра
Боклук мръсен, мразя го
Благодаря за вниманието

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker