Отношението на майка ми ме обижда! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отношението на майка ми ме обижда!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1692 пъти
Здравейте на всички, които четат моята история.
Не икам да разстягам локуми, а на кратко да ви обясня на последък какво се случва. Студентка съм първи курс. Майка ми ме е отгледала сама. Винаги ме е насърчавала да уча и да съм самостоятелна. Аз съм много упорит човек и къде с лекота, къде с трудности се справям с всяка поставена задача или цел.
Напоследък обаче много пъти съм се разочаровала от отношениетона майка ми към мен, дори ч се обиждам. Вместо да се радва за мен тя ми казва, че я ядосвам, че съм се правела на важна и какво ли още не. Като съм взела шофьорска книжка и няколко изпита съм станала голямата работа. Тези приказки ме обиждат поради това, че ги чувам от нея. Вместо да ме хвали и да се гордее с мен, тя ме тъпче, ако може така да се каже.
Не знам дали лично аз съм се променила. Не мисля, че има някаква промяна в мен, но се опитвам да бъда самостоятелна. Не мисля, че съм се надула. Дори да е така, не съм ли с правото си. Кой не се гордее със себе си и не му се повдига самочувствието, когато успее в нещо.
Искам да и покажа, че не може да се държи така с мен. Че ме обижда. За мен една майка никога не би направила или казала нещо подобно! Очаквам съвети и коментари.
Благодаря Ви!
ФГ 20г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: a292edbbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, в случая си права, но това не променя майка ти - ние нямаме власт над другите. Препоръчвам ти книгата „Отровните родители“ (Читанката), където много се говори от психолози за подобно поведение, обяснява се и има решения.
Аз самата съм изпитала също от майка си подобно отношение, макар че съм била отличничка, сама си изкарах лятото пари и на 18 г. си взех книжка, на 19 г. отидох без техни пари да уча и работя в чужбина, но нищо не стигаше - винаги ме е сравнявала с другите хора и деца, винаги ми е внушавала страх от препядствията и трудностите в живота (няма да се справиш).
Моето лично решение беше да се дистанцирам от нея и да не обсъждам нито постижения, нито проблеми с нея. Не е нужно да казвам, че финансовата независимост е много важна за тази стъпка.
Не можем да променим родителите си. Избираме си всичко в живота, но не и роднините, но никой не е длъжен да продължава да търпи вредното отношение. За мен лично беше по-лесно сама да се блъскам в живота, отколкото по цял ден да слушам негативни неща и, че не мога, въпреки че съм се доказвала много пъти.
Майка ми не се е променила иначе, но аз съм се променила и изобщо не ? давам възможност да ми мачка самочувствието. Всичко си зависи от теб... , но в препоръчаната от мен книга поне можеш да прочетеш за подбудите на подобни родители и причините да са такива (тежко детство и връзки, дори завист... нервно разстройство и психически отклонения)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ecd22e0a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тук ще се съглася с №1 макар в други теми с нейните "отровни родители" да не съм точно съгласна.
Авторке правилно си усетила майка ти те "тъпче", причината е в нейното минало и тя избива своите комплекси върху теб. май ти е и втълпила че си й по-длъжна като дъщеря защото те е отгледала сама или защото те е възпитала добре и те е насърчавала да учиш. Приписва си голяма част от твоите постижения защото има комплекси за качеството на своите си постижения в живота. Разбира се че и тя е вложила труд в възпитанието ти така че да постигнеш тези си успехи но на 95% успехите са си твой.
Мнението ти за притежателя на думата Майка е грешно
"За мен една майка никога не би направила или казала нещо подобно! "
Тъй като всяка една жена може да стане майка, няма как да има правило каква никога не е една майка. Тя майка е и майката на двайсете циганета в махалата и алкохоличката с пет деца от различни мъже и президентшата също е майка. Не може да ги слагаш под общ знаменател "майки" нали? Майката си е майка човекът които след като те е направил е взел решение да те роди отгледал те е и те е възпитал. Тъй като решението да те роди е самостоятелно /нейно/, колко трудно е било да те отгледа си е неин проблем, тя е взела решение при тези условия в които е живяла, да ражда и отглежда дете. Възпитала те е до толкова до колкото й е стигал интелектът, моралът, знанията, психическото здраве и т. н. Разбери всеки човек на този свят го е родил някой, всички тези жени са майки и майка не е толкова величайша дума колкото си представяш. Да си жена над 30 и да си майка на дете е нещо нормално, милиарди жени са го направили, правят го хилядолетия наред и не е нещо кой знае какво. Казвам ти всичко това от позицията на майка на две деца. Защото всъщност майка е жената която ти е дала по свое решение, не за да й връщаш, а за да предадеш нататък на своите деца. Да станеш майка не е даване на заем, а запълване на моментната нужда да дадеш.
Авторке отърси се от всички зависимости които си натрупала около майка си, спокойно й казвай това, което мислиш че е правилно, защото ти мислиш в правилна посока.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 109e88dbbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 2, "на 95% успехите са си твой. " твоИ- множествено число НИКОГА не завършва на "Й"- научете го най-после!

Авторке, послушай номер 1! Можем да променим себе си ( и оттам как другите се отнасят към нас), но не и другите!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b984abbf5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автор: Благодаря ви! Прави сте! Това, че ми е майка не значи, че не може да има негативно отношение към мен. Исках да кажа, че не очаквах такова отношение от майка си. И аз мисля да си намеря работа, да се отдалеча и да не споделям нищо с нея. Не искам да продължава така. Омръзна ми да слушам за това, че съм капризна, че мрънкам и т. н. Все е недоволна от мен, но аз не съм длъжна да се съобразявам с нейните желания относно това как да се държа. Винаго съм много внимателна и не искам да създавам напрежение, но няма да си мълча повече. Виаги правя това, което иска само, за да сме в добри отношения. Но това мисля да остане в миналото!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker