Повече деца ??!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Повече деца ??!!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1779 пъти
Здравейте!
Женен съм с две малки деца на 9 и 6 години и много обичам децата свои и други, обичам да играя с тях и да им се радвам и да се карам като са виновни и да ги уча кое правилно и кое не, и така.
Имам желание да имам още 2 деца от жена ми но тя отказва, уж гонила кариера, уж не сме много добре финансово, уж не е сигурна дали ще мога да я помагам, уж как ще им платим таксите в частните училища ( понеже и двете деца са в такива ), уж ако имаме проблеми в работата ни как ще ги отгледаме, и понеже съм практичен и вярващ почнах да я убеждавам че ще бъда до нея винаги и ще помагам, и че, всичко е съдба и божа работа, нека да стареем и да работим и 4 деца не са много нали?
има ли подобни такива семейства с 3 или с 4 деца или ваши познати?
как се справите с тях?
има ли опасност за жената ако е раждала и двете деца секцио да ражда още деца? моля компетентни хора да отговарят за този въпрос!
кое ви спира да имате трето дете?
защо толкова жените не искат да имат деца?
искрено ви благодаря предварително за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1cd6154a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не сaмо не е препоръчително 3- то дете със секцио- опaсно е зa мaйкaтa!!! Потърси и прочети по темaтa от " първa " ръкa инфо.
Не мисля че, си струвa зaрaди " нероден Петко ", дa рискувaте нейният живот ( нa женa ти).
Инaче aз също обичaм децaтa. Невинностa им, любовтa, която ми " изкaрвaт " и дaвaт. Смехa с тях, учудвaнето им от всякaкви нови открития зa зaобикaлящия ги свят. Имaм две и много съм лудувaлa с тях. В първите години от животa им, им се посветих нaпълно. Бях тaм при всяко проплaквaне, при всякa рaничкa превързвaх и целувaх, с удоволствие отговaрях нa безкрaйните " туй кaкво е, зaщо, кaк и т. н. ". Когaто вече бяхa нa 4 и 6 гид. с удоволсвие и мaлко стрaх ( зa децaтa ) се върнaх нa рaботa. С времето виждaх че, си спрaвят много добре с липсaтa ми, вечер си рaзкaзвaхме зa приключениятa през деня. Никогa не съм билa кaриеристкa, ( нaпрaвихме си собственa " рaботa " с мъжът ми) но ми беше и още е истинско удоволствие дa се върнa в светa нa рaботещите. Дa си имaм личното прострaнство, дa излизaм с колеги и приятели. Товa съвсем не знaчи че, съм зaнемaрилa родителските/ съпружески зaдължения и удоволствия. Просто децaтa си рaстaт, нямaт вече толковa нуждa от постоянното ми присъствие и aз могa дa бъдa освен мaйкa и съпругa, всичко остaнaло. Успявaм добре дa си съчетaя нещaтa с помощa нa съпругa ми рaзбирa се. Aз лично не искaм повече свои децa, чувствaм се ок, щaстливa и реaлизирaнa. Товa не знaчи че, не обичaм децaтaили съпругът си. Знaчи сaмо че, имaм всичко, което съм искaлa, което включвa и рaботaтa ми. Животът ми е пълен и пълноценен дотолковa че, aко отнемa от едно ( рaботaтa ) зa друго- още децa, ще се чувствaм вероятно кaто че, се жертвaм. Двете, които имaм си ги родих с много любов и желaние, aко обaче сегa съпругът ми зaпочне дa нaстоявa зa още, нямa дa се съглaся. Aко пък продължaвa дa нaстоявa, ще го приемa кaто опит дa ме " зaтвори " в къщи или пък дa ми отнеме личнaтa свободa, прострaнство и прaво нa желaния/ мнение.
Нaдявaм се дa си ме рaзбрaл прaвилно. Не я пртискaй, освен че е опaсно зa нея, товa е сaмо твоето желaния, не нейното, a с утробaтa си, сaмо тя може дa рaзполaгa.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f67f83f7f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е прав за раждалите секцио! Затова и това е глупава тенденция, аз не позволих на жените си да раждат секцио и да се съсипват, макар че преди години беше голяма мода. Моя позната никога не се възстанови, а роди по желание по този начин и не може да има повече деца, което и разсипа брака ?. Бившият ? мъж ми е приятел и много тежко го преживя този развод, отгледа си сам детето и сега тепърва на стари години е тръгнал да се жени повторно и да прави още деца.
Аз имам пет деца - две от първата жена и три от втората, всички раждани естествено и нямам проблеми. Всички деца живеят при мен, построих си голяма къща и си ги гледам, но не ги пращам в частни училища, макар че имам пари. Глупаво е просто - нека се бият и борят в живота. Аз съм израстнал в едно софийско гето и не ми попречи да съм доктор по Икономика и още преди Демокрацията да си отворя бизнес. От малък се научих да се налагам и да ръководя хора. Винаги съм умирявал калпазаните в класа си и съм защитавал слабите, което в частното училище няма как да стане, защото ако твоето дете натупа детето на някой по-голям големец, какво правиш?
Съветвам те да смениш жената, ако искаш повече деца, но да не застрашаваш живота ?. Аз се разведох, защото моята вече не се интересуваше от мен, а само от себе си, от фитнеси, маникюри и фризьори и не бяхме правили секс 2 години. Втората ми жена работеше за мен и да не я изпусна гледах да я забременя много бързо и веднага ми се получи. Всяка година ? правих по бебе да се занимава, а и на мен ми е интересно, защото преди нямах време за децата си, а сега си върви бизнеса от само себе си и имам доста време. Имам свободна стая, подсещаш ме, че последното ми дете е вече на 2 г. и е време за шесто.
Официално жена ми от 7 г. е в майчинство, ще взема да ? го удължа с още 2, какво ще кажете?
Моят съсед е направил пък 4 деца на една и съща жена и онази го заплашва с развод вече, но сме се хванали на бас кой ще направи още едно пръв.
Израстнал съм без братя и сестри и винаги съм мечтал за голямо семейство. Пари се намират винаги. И аз, и съпругата ми сме против частните училища, забавачки и университети - веднъж пратиш ли детето си на такъв институт, то само на частно може, защото там им пишат добрите оценки заради тлъстите такси, а после какво правим в истинския живот? Моят син вчера се прибра с насинено око и само го питам „Ти удари ли двойно по-силно“ - „Ударих“. На дъщеря ми пък откраднали якето - ами като си глупава, ще ходиш без яке да видим дали няма да се научи да внимава повече и гледам си е изкарала якето за ски да го носи - Неволята виж как учи, а като им спестиш в частното училище неволите кой ще ги спасява след като завършат?Всеки ден иначе им се е случило нещо интересно, а жена ми ги кара нарочно в държавното училище, макар че има наблизо частно - нека се учат децата от малки да се защитават и да се оправят.
Затова съветче - махкай децата си от частното учебно заведение и ги пусни в джунглата да се оправят от малки. Така ще имаш и повече парички за още деца. Колкото до жената - ти ще си решиш, аз съм доволен с моята втора жена и ще видим кога ще спра да правя деца, май ще е догодина, но определено пак ще се пробвам да видим дали ще се получи това лято и дали съседът ще ме превари. Преди хората са правили децата си да ги гледат или да им обработват нивята, а ние ги правим с кеф и да ни радват.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c0d52aeebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съжалявам, че ще те разочаровам, но за мен две деца са напълно достатъчни от женска гледна точка. Защото ти обичаш децата и сигурно си чудесен родител, но все пак жена ти ще е тази, която ще трябва да напусне работа, да страда от сутрешно гадене и всички останали "екстри" по време на тези 9 месеца, а накрая ще трябва да се подложи на още едно секцио. А, да знаеш секциото хич не е шега работа. А и както е казала и номер 1, май не може да се прави повече от 2 или максимум 3 пъти. След това вече има сериозни рискове. За това, просто се радвай на децата си и бъди щастлив.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1a2fcae26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние имаме с мъжа ми три деца, така че има у нас и българи с повечко деца. Аз съм още млада и можем да имаме и четвърто. Съпругът ми в момента иска да си купим джип със седем места дори, защото това ми беше основният аргумент „против“ - повече от три деца не се събират в колата ни. Голяма мода сякаш стана сред по-заможните да имаме повечко деца, а хората с нормални възможности гледат второ дори първото да е доста голямо.
Не съм съвсем съгласна, че има рискове за повече от две деца. Това може би се отнася за жените, които са раждали чрез секцио, но след три нормални раждания, защо да нямам четвърто дете?
Преди бях против повече от две деца, но сега не мисля така. Кой да ражда у нас, ако не ние - ромите ли?
Колкото до кариерата - аз си имам свои бизнес и имам работа 2 часа на ден и понякога пък 3 дни непрекъснато, през които мъжът ми гледа децата и не ми е повлияло на кариерата и дохода особено

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 25f89aac7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Виж ти искаш още деца, ама ще жертваш ли още една година от кариерата си? Ще търпиш ли 9 месеца гаври с тялото си - сутрешно гадене, проблеми с метаболизма, онова нещо да ти раздуе тялото като балон и после да излезе по най-бруталния начин оттам, като ти разпори оная работа? Или докторите да те режат и да те шият и да ти разбутат вътрешностите?

Изслушай я, попитай я какви са нейните причини да не исса повече деца. Помисли дали ти би направил жертвите, които ще й се наложи да направи (отново).

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 38b128dd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   аз съм жена с 2 деца и никога не бих родила още 1, ако ще мъжът ми да се разведе. ако е толкова отворен, да си търси друга жена. не че ще го направи, де, и той не е особен фен на многото деца.
авторе, амбициозна задача си поставил, а при съвременни български условия трудно ще се осъществи. щом намира аргументи против, явно жена ти не иска повече деца и не бих я обвинявала. колкото и да й помагаш, тя ще го носи 9 месеца, което си е сериозен проблем, колкото и леко да кара, а да не говорим ако е проблемна бременност; когато се роди тя ще става нощем, животът й ще бъде на 3-часови интервали и поне 1 година ще е залепена за бебето. да не забравяме грижите по двете по-големи деца, защото те си искат внимание и отделено време.
третото секцио е проблем, въпреки че познавам жени с 3 раждания секцио, но не винаги минава безпроблемно, а за четвърто - забрави.
така че броят на децата е резултат от компромис между родителите. ако успееш да я навиеш за трето, може и да се получи. но ако не иска, това си е нейно право, защото каквото и да говорим, основното натоварване пада върху нея.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 16e6cf370c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ж43, не бързай със заключенията, че може и да ти се случи развода. Аз затова се разведох, защото моята жена се мислише за много отворена като теб. Не мина и година и имах ново семейство и вече съм направил две деца на втората си жена и мислим за трето, докато бившата си кукува сама и дори няма с кого Коледа да прекара. За какво ни е този живот, ако не можем да направим деца, а можем да си го позволим? Жената е направена да ражда, но заради разни глезории и моди се самозабравихте. Всяка втора днес ражда секцио без причина и като забременеете направо голямата тема. Моята жена си ходи на работа до последно и ми и роди две деца за 19 месеца, а преди да е минало второто майчинство ще го продължим с трета бременност.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 38b128dd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7, щом жена ти е съгласна да ражда докато ти искаш, няма лошо. търсил си крава за разплод, намерил си. точно така звучат постовете ти - не обичаш никоя от тях, искаш деца. щом си намерил подходящата, действайте, аз не заклеймявам никого.
просто за себе си съм поставила граници и толкова. ако ми се случи разводът, няма да е по тази причина, сигурна съм:-)
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 73bccc3fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Тук само заможни ли пишат, какво? Я си представете да вземате средностатистическа заплата и да отглеждате повече от 2 деца? Те и две идват зорлем даже финансово, ако искате да не ги гледате в мизерия. Аз имам познати с 3 деца-е, няма такава мизерия. И защо им беше? Един свестен детски рожден ден не могат да направят. Вместо торта купуват руло за 3-4 лв, пакетче царевични пръчици и това е. Като се разболеят и лекарства не могат да им осигурят. Дрехи-само втора употреба. Храна-абсолютно евтина и некачествена. И двамата родители бяха на уж добри заплати. Те и сега са, но не става така. Не е нормално да не можеш да заведеш детето си на зъболекар или пък ако изяде парче пица, да е някакво уникално събитие. И все да повтаряш-не може, няма пари. Ми ебаси детсството, честно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 27968ae54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до 9:

Много повърхностно разсъждаваш. Когато тези деца порастнат, те ще са сила. Те ще имат един друг си. Дори единият да няма работа, ще търси помощ от братя и сестри. Казвам го, защото при мен и сестра ми така работят нещата. Помагам й, когато тя е в нужда, както и тя на мен, когато аз съм в нужда. Разбира се, говорим за важна нужда, не за прищявки някакви.

Много е материално днешното общество, за да оцени богатството на децата.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 73bccc3fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От номер 9 до номер 10.
Преди да ми казваш, че разсъждавам повърхностно, вземи изгледай поне две деца в условията, за които говоря. После ела и пак пиши. А за другото ти твърдение, че децата са сила, няма никаква гаранция. Ти гледаш само от собствената си камбанария и си личи, че все още нямаш собствено семейство и деца.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1a2fcae26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вижте, не се карайте и не намесвайте материални проблеми, защото Авторът, а и другите, които сме писали тук, че имаме повечко деца НЯМАМЕ ТАКИВА и дори повечето не сме на заплати. Ние дори само имуществото си в чужбина да продадем, ще можем да живеем с тези пари поне 10 г. на настоящия стандарт, защо да нямаме и 10 деца? Авторът дава поне 1200 лв. за дете в частното училище и то на месец или на тримесечие в зависимост от учреждението (има и за 2400 лв. на месец в чужбина интернати) - напълно ненужен разход, с който може да отгледа още деца, ако желае, но разбира се такива решения се взимат заедно с жената.

Н. 9 не е прав за братята и сестрите, защото не знаеш кой в какви отношения ще е като възрастен. Децата ми от първи брак не могат да се понасят и не вярвам да си помагат като възрастни, всеки от тях е някакъв странен характер и голям егоист. Да са ми живи и здрави, обичам си ги и такива. Аз със сестра си говоря веднъж на месец и всеки си има живота. Тя има големи материални проблеми, но нито иска помощ, нито ще я получи при мен, а ще отиде при родителите ни.
Децата не се раждат, за да ни гледат на старини, за да се гледат един друг, а се раждат и биват личности всеки за себе си от самото раждане. Илюзия е да разчитаме на това, че нашите деца ще се подкрепят и разбират дори.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c0d52aeebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   ТИ искаш още деца. ТИ си готов да се грижиш за още деца... Ти, ти, ти... а замисли ли се жена ти какво иска? Или само ти и единствено твоите желания са важни, а жена ти просто е длъжна да изпълнява? Извинявай, обаче когато става дума за нещо толкова важно май решението трябва да е общо. Ами ако тя не иска повече деца? ! Помисли ли за това? Даже май, в случая по-важно е нейното решение, а не твоето, защото тя ще износи това дете, тя ще го роди и ще е плътно до него в първите години от живота му. Та чий живот ще се промени драстично? Май нейният. Значи, тя е тази, която има право да реши. Ти можеш само да и кажеш за желанието си, обаче ако тя каже, НЕ, значи НЕ. Забравяш! Жените не служим само за разплод и щом тя е преценила, че две и стигат, значи това е. Всяка жена може най-добре да си прецени колко деца може да роди и да отгледа. И не правни сравнения с другите. Няма смисъл да и натякваш, че жената на еди-кой-си имала 3 или 4, защото нищо няма да постигнеш. Твоята жена е уникална, тя не е като жената на еди-кой-си. И ако за някои жени най-висшата цел в живота е да родят футболен отбор и да се затворят вкъщи да го гледат, за други не е. Приеми го! И се радвай на това, което имаш! Защото има много жени, които изобщо не искат да раждат или имат само едно дете. Можеше жена ти и такава да е. Да ти заяви, че кариерата и е най-важната. Така, че вместо да създаваш напрежение между вас, радвай се на това, което имаш!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ce41a31458
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Щом имаш две собствени деца и обичаш всички деца защо не си осиновите, ако имате финансова възможност да издържате още деца.
Жена ти е права да мисли за бъдещето на децата ви, сега може да сте добре, но на по-късен етап може да не сте толкова добре, затова спестявайте, инвестирайте, за да имате необходимата доходност за бъдещето на децата ви, а ако имате вече зад гърба си спестявания, инвестиции, така да се нарече сте си подсигурили бъдещето на децата ви, то тогава може да помислите и за осиновяване, ако жена ти се съгласи. От женска гледна точка не е достатъчно децата да са осигурени финансово, а и грижите около тях. Не знам колко помагаш в грижата за тях, но помисли дали си готов не само да си играеш с тях, а дали ще помагаш на жена си- сменяш пелини, да ги храниш, когато се разболеят да будуваш, заради тях, дали ще им помагаш в уроците, домашните и т. н. ще намираш ли необходимото време.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1a2fcae26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Е, номер 14 - много нереалистичен поглед. Първо, осиновените деца не се осиновяват лесно - минава се през хиляди бюрокрации и минава година докато осиновиш някакво дете. Втората и най-голяма пречка е, че тези деца са вече травмирани - първите няколко месеца са много важни, а освен това не ги знаеш като произход какви са и дали майка им е пила, друсала се е и от какво е била болна.
А и знаеш какво става с кукувичето яйце - след като се излюпи кукувичето, то избутва истинските деца на осиновителите си от гнездото.
Осиновяването може да е решение за хора без друг избор и свои деца, но много рядко излиза нещо читаво от такъв експеримент.
Моят девер осинови детето на първата си жена от друга връзка, отгледа го това дете и му даде образование, а то не се обажда дори за празниците - от 2 годишно го е гледал като баща, но кръвта вода не става - намери си истинския баща и с него си поддържа връзка, докато истинското ти дете каквото и да сториш, все търси връзка с бащата.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ce41a31458
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 15
Донякъде си прав, но всичко зависи от възпитанието на човек, има всякакви деца и родители. Може и биологичното дете да не те погледни в бъдеще, т. е. може да не си се грижил достатъчно за него, да си го травмирал по някакъв начин има хиляди причини, когато детето да не те уважава, когато стане голям човек. Никой не знае дали даден човек е действително такъв на 100%, какъвто се представя за 1-2 часа, освен ако не живееш с него по 24 часа. От личен опит ти го казвам. Така че, ако дори детето е осиновено и полагаш необходимите грижи като за родно дете, в бъдеще в много голям процент може да очакваш същото отношение.
От номер 14

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1a2fcae26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Абе, 16, няма какво да се караме - нашата държава загива и е благодар всеки, който има средства да си направи още. Поне двечки са задължителни, а богатите защо да нямаме и повече?
Съпругът ми толкова обича децата, че като разбере, че някой наш служител ще има трето или са му се родили близнаци задължително увеличава заплатата с поне 10%. Помагали сме и на жени да вземат майчинство и сме давали пари за уроци по английски език на децата на най-добрите си служители, което е допълнителен стимул и задържаме най-добрите си хора и с подобни неща - детски градини, помагаме с лекари, водят си на работа децата, ако не е опасно де и понякога ги оставят на охраната или охраната ни ги кара по лекари, ако се разболеят. За какво са ни пари, ако няма дечица наоколо?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker