Мразя родителите си и не ме е срам да го заявя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя родителите си и не ме е срам да го заявя
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 5246 пъти
Не знам откъде да започна... Не помня детството си с нищо хубаво. Майка ми ми е разказвала как съм била на 1 година, когато е била с мен на ръце и е бягала из апартамента, защото баща ми ни е гонил с нож в ръка. Бях още съвсем малка, на 3 или 4 години, майка ми ме биеше с тръбата на прахосмукачката за най-малкото нещо, а когато бях на 4 вървяхме по една улица на път да ходим при едни хора на гости, поисках му нещо за ядене си бях харесала да ми купи, той ми се развика, че нямал пари и ме събори на земята и ме удряше по лицето. Често ме наричаше копеле и свиня, не, че сега е спрял. Веднъж бях на 6 и отново не угодих на капризите на майка ми за нещо си и тя ме удари така през устата, че плюх кръв, а баща ми ми се смееше и каза, че това заслужавам. Дори бях втори клас и той дойде да ме унижи пред съучениците ми и цялото училище. Те двамата също абсолютно всеки ден и то по няколко пъти се карат и са се били не рядко, искат да се разведат, но естествено, нямат пари, за да го направят. Веднъж почти се бяха навили да се разведат и ми търсеха дом, където да ме зарежат.
Всеки ден ме обижда майка ми колко съм била тъпа, некадърна, нищо не ставало от мен, овца и т. н. Въпреки че баба ми /нейната майка/ и е правила забележки и дори се беше скарала веднъж с майка ми и баща ми, че не е нормално да говорят така на собственото си дете, но те казват добре и продължават по старому.
Докато бях на 6-7 години поне още получавах някакви подаръци от тях за Коледа, Нова година и рожден ден. На 12-тия си рожден ден не получих дори торта и майка ми каза, че не заслужавам нищо. Тогава имах и проблем с математиката и добре, че една жена се съгласи да ми помага без пари, защото майка ми нямаше да ме прати дори и на един частен урок и това ми го е заявяла съвсем спокойно. И да не съм знаела абсолютно нищо, пак съм щяла да завърша. Имам само един чифт дънки, нямам блузи, ходя с ризата от униформата, това ми било достатъчно, а тези неща не се перат поне по 3-4 месеца, дори да искам аз да си ги изпера, майка ми почва да ми врещи и не ми дава. Когато и поискам нови дрехи, тя ми отвръща, че няма да ми купи, имала съм приятелки, те да ми купят. Добре, че имам добри приятели и ми купуват, но те не са длъжни??? Не ми дава и да се къпя като нормалните хора всеки ден или поне през ден, според нея трябва да практикувам ритуалното къпане в неделя, а през зимата трябвало веднъж на 2 седмици да се къпя.
Въпреки че съм силна ученичка в училище, майка ми постоянно не е доволна от мен не само за училище, а изобщо и ми разправя как тя била пълна отличничка и когато казах това на баба ми /нейната майка/, тя възкликна: „Това не е вярно? ! “
И двамата ми родители се опитват всячески да ме смачкат психически като ми натякват как „чеп за зеле не ставало от мен“, а съм по-силна ученичка от тях в училище.
Много пъти съм ходила със скъсани маратонки на училище, последния път едната имаше огромна дупка на петата и стъпвах с петата си на земята. Родителите ми отново отвърнаха, че не ги интересувало и трябвало да изкарам с тях поне още 5 месеца.
Имам много здравословни проблеми, въпреки крехката си възраст: ошипяване на вратните прешлени, лявото ми рамо е по-ниско от дясното, гръбначния ми стълб е крив, имам намален слух на едното ухо, заден ринит и съм късогледа. Сега ми откриха и някаква алергия, заради която ми се зачервяват очите сърбят ме и се подуват доста. Когато кажа на майка ми да ме заведе на лекар, тя ми отвръща, че не я интересувало, когато кажа на баща ми - той отвръща същото. Преди около година и половина тя, по някаква случайност, се съгласи да ме заведе на лекар. Ходихме в столицата, тъй като макар да живея в голям български град, тук един кадърен лекар няма и доста пациенти бягат по другите градове. Заведе ме 4 пъти на доктор и ми заяви, че повече няма да го прави, защото нямало смисъл да дава пари, а това е за здравето на дъщеря и??? Лекарят, при когото ходих, ми препоръча да се запиша на плуване, така ще ми се оправят много от проблемите и да ходя на плуване дори когато вече съм остаряла. Излязохме от кабинета с майка ми и тя каза, че за такава простотия няма да дава пари. Една година я молех да ме заведе на очен лекар, защото не виждам, тя се правеше, че не ме чува, най-накрая ме заведе - 1 диоптър за късогледство. Почнаха брутални скандали с баща за пари и минаха около 2 месеца, докато ми ги поръчат, взеха ми най-евтината рамка, въпреки че изобщо не ми отива на моето лице.
Имам и доста криви зъби, някои от които са обърнати буквално наобратно, ходихме на ортодонт, той каза, че това е един от най-тежките случаи, които бил виждал, най-добре било да ми вземат брекети. Върнахме се в нас и майка ми ми заяви, че тя няма да даде 1 стотинка за такова нещо, баща ми, ако искал, да ми ги вземе, естествено, него също не го интересува, тогава тя ми каза, че трябва аз да си изработя парите и като я попитах как, тя ми отвърна, че на магистралата имало много място. Тогава бях на 13.
Сега, когато ми се прояви тази алергия на очите, още преди да съм отишла на лекар, майка ми отново ми каза, че пари за лекарства тя няма да ми даде. Трябвало аз да си намеря пари, не я интересува как. Иначе тя има пари да си купи една скъпарска хранителна добавка, която е над 110лв. кутията, някои от вас може би се досещат коя е.
Преди 2 месеца сутринта, тръгвайки за училище закъснявах, работния ден на майка ми и моите часове започват от един и същи час, казах и няколко пъти да побърза, не искам да ми пишат закъснение, а тя, когато влязохме в асансьора ме удари с лакът в устата и ми отвърна, че съм нямала право да и давам зор.
Баща ми неведнъж ме е заплашвал с нож и веднъж за малко не ме удари с чук по главата, добре, че успях да се дръпна навреме.
Всеки ден майка ми се дърли с мен за глупости от рода на “Защо това си го сложила на друго място“ и скандалът продължава поне по 1-2 часа, постоянно се чуди за какво да се заяжда с мен и баща ми.
За последния ми рожден ден получих подаръци, макар и малко, но много сладурски. Естествено от чужди хора, не от родителите ми. Вече прекарвам рождения си ден като един обикновен сив делничен ден.
На работи ходи само майка ми, баща ми вече е безработен и се обзалагам, че повече няма да си намери работа, едно, че е стар, второ - и да беше млад, той е изключително мързелив и на предната работа са го взели заради баща му. Откакто съм навършила 13, майка ми много често се кара с мен, че трябвало да си намеря работа, не била длъжна да ме издържа??? Че като не е длъжна, защо ме е раждала??? Имало хора на моята възраст /тогава/, които работели. Аре бе, къде са, че не ги виждам? !
Понеже няма с какво друго да ме накаже, ми забранява да ям, когато не и ходя по свирката. Не, че става наистина, по простата причина, че доста рядко в хладилника има нещо и тя готви веднъж на 3 месеца.
По едно време и двамата ходеха на психиатър, майка ми за по-дълъг период от време, но не им помогна изобщо. Иначе майка ми се подиграва на колежките си, които пиели „розови хапчета“, тя има най-голяма нужда от тях.
Моето „семейство“ ми е нагледен пример каква не трябва да съм и от какво да страня...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 51a47dc251
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужас! Егати нещастниците.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5a4b5201d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, горката! Съчувствам ти, макар и да не съм преживявала подобно нещо! Ами ако този проблем се задълбочи ти препоръчвам да си вземеш багаж и да помолиш най-добрата си приятелка дали има против да отседнеш при тях за малко, докато проблемите не отминат и семейството ти само не те потърси. Ако нямат възможност или не им позволяват, попитай класната си. Ако е добър човек ще те разбере напълно след като й обясниш ситуацията, в която се намираш. Също ако те приемат родители на приятелка при тях, говори с майката на момичето/момчето за нещата увас, да не отваря на майка ти или баща ти ако идват и тем подобни неща, защото щом вършат такива работи върху теб и са способни да убият собственото си дете, представи си какво ще се случи на другите! А ако баба ти е добър човек, помоли нея, въпреки че там лесно ще те открият. Пиши за по-нататъшно развитие! Аз ще следя тази тема за да ти помагам!
Приятен следобед!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 63eb57fa23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Струва ми се, че в инернат ще ти е по-добре

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 97f8e6b2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Толкова ти е пресолена историята, с такива далечни спомени и обвиняваща и двамата ти родители, че честно казано не ти вярвам. Много индивиди от женски пол са полупсихо и се почва още от пубертета. Чувал съм жени да говорят по същия начин за мъжете си, какви са чудовища и изверги, а всъщност се оказва че те самите имат нужда от психично лечение и само тровят живота на семействата си.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6df70da41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Забравих да напиша, че през зимата температурата не надвишава 8-9 градуса в апартамента и стоя с якето.
Номер 5, най-малко пък можеш да наречеш написаното от мен пресолено, по простата причина, че не ме познаваш и не си живял/а с мен. Ако живееше с мен, щеше да кажеш, че доста неща съм спестила. Съседите от поне 7 години и правят забележки на майка ми да вика по-малко, но тя изобщо не взема от дума...
Авторката, 16 години

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5e2f81324e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Оплачи се на социалните грижи или помоли баба ти да го направи! Тези хора, моите извинения, са за лудницата! Вземи си багажа и отиди при някоя твоя приятелка докато намериш кой да те приюти, ако аз имах такива родители, отдавна щях да съм се самоубила, не знам как ги търпиш.

Иначе и на мен малко ми се стори измислено. Няма как да помниш какво си правила на 1-2-3 или 4 години, защото това са най-крехките години и трябва да имаш супер здрава памет да помниш кой къде и кога те е удрял.

Ако е истина, бягай, защото тези са ненормални!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a1de1bf45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ми какво да кажа Знам че не си е заслужавало подобно нещо.
Имах една моя позната,коят на времето не и се учеше и пак имаше 6ци
и нейните майка и баща я биели

После се наложило аз да й помагам докато завърши .
Момче на 22

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 93f7b30b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Дано всичко прежвяно те научи каква да не бъдеш и какво да не толерираш в живота си. Внимавай много, защото хора живяли под насилие като деца много често си избират и такива мъже. От написаното съдя, че си много силно момиче. Не влагаш много болка в начина си на писане, което показва, че си силна. Моят съвет е да се махнеш от вас и да не си наивна с мъжете в живота си. Приеми, че всичко, което си видяла до сега не е както трябва да е едно семейство и бягай от всяка агресия, дори и шамар. Надявам се да не се озлобиш към света и да не станиш материалистка, поради факта, че не си имала. Надявам се и че имаш приятели, които ще ти помогнат. Махни се от там ако можеш веднага и задължително си завъши образованието. Ако нямаш къде да отидеш остани ддо завършването и после просто не се връщай назад. И помни, че не всички са такива. Имаш уррок да учиш в този живот и той не е лек, но ти си борец и ще се справиш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 07ee8e37aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Горката! Наистина имаш ужасно детство и отвратителни "родители". Ако баба ти живее отделно, помоли я да се изнесеш в тях поне. Гадно ми стана като прочетох историята ти и наистина много съжалявам че си при такива хора. Дори не смея да ти дам съвет поради деликатната ти ситуация. Дано по-неусетно минат годините и завършиш та ако може да се опиташ да почнеш живота си на чисто далече от тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ffc6359789
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Нито една майка не е нормално да третира така детето си!
Безспорно майка ти не е с всичкия си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5a4b5201d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз съм номер 2.
Попринцип не е хубаво да се самоубиваш и да си пропиляваш живота, наистина! Толкова неща можеш да направиш през живота си и ако си талантлива и да нямаш много способности ще е просто грехота!
Пиши!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 33281ad777
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Има хора, които всичко биха дали да имат деца, но не могат да имат и такива хора, като твоите родители, които не заслужават да имат деца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 420bc3425c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако наистина е така... звънни на закрила на детето!!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 557ccd15e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторке, вече трябва да си пълнолетна... разкажи какво се случва, успя ли да се измъкнеш от ада у вас?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a79d5b6c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Прочети книгата “Отровните родите”

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3beb772843
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Мила ако още следиш темата бих ти казал, повече да не ги търпиш. Вече си сигурно пълнолетна и трябва да си се изнесла на квартира. Темата е старичка

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80aad287c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Значи, тези родители, ако ги видя някъде просто такъв бой ще им ударя, че после ще ти се кланят в краката да им простиш! Как може да експлатират така детето.. бащата добре, по-разбираемо е, ама майката... нещстасница... Бог дава възможност на такива УРОДИ да имат деца, а хора, които заслужават много повече от твоята „майка“ не могат! По принцип не обичам да кълна, но... ако тази история е истина... просто тази майка бял ден да не види...
надявам се този ад в който си живяла да е свършил. ако четеш това и още не си се махнала от тия изроди - бягай момиче, нищо хубаво няма да видиш от тези хора, те са пълни психопати. Бягай и не се връщай назад. Достатъчно са те смазали психически и физически. Като си тръгнеш и не се върнеш, твоята СКЪПА МАЙЧИЦА ще разбере кво е загубила... толкова се ядосах само като прочетох това, а какво остава ако живеех с тези хора.. просто щях да ги изравня със земята....
-момиче

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker