Сам на този свят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сам на този свят
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2474 пъти
Аз съм на 28 години.
Финансово съм доста стабилен, имам два магазина за авточасти и имам горе долу чисто 9-10 хиляди лева месечен доход и това за сам човек е доста добре..
Проблема е че съм съвсем сам на този свят, баща ми почина когато бях на 14, майка ми и тя си замина когато станах на 23, приятели нямам, защото имам гадния навик да не се доверявам на никого. За любов да не говорим, никога не съм имал връзка над 6 месеца... Може би затова, че няма с кого да споделя нищо започнах да го споделям със себе си, купих си кола за 70 хиляди, купувам си най марковите часовници и дрехи, но... просто съм сам.
Реших да споделя това за да се успокоя, надявам се да ме разберете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: a5fccf2f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек се ражда и умира сам. Всички сме сами така погледнато. Приеми самотата и я поздрави, обикни себе си и ще заобичаш и ближните си.
Според мен твоя проблем идва точно от желанието ти да не си сам, от прекалено големите ти очаквания към хората, жените, приятелите, а същност е много просто - човек първо сам за себе си ТРЯБВА да е открил щастието, за да стане атрактивен за други приятни хора. Носиш и съвсем естествения страх от смъртта, а това че си загубил толкова близки ти пречи да се довериш, да допуснеш хората до себе си.
В живота си много често съм се местила и като град, и като държава - последно съм си в България, но пак не съм в родния си град. Моята тайна е просто да се държа нормално, да се усмихвам и да не „бягам“ от възможности за общуване. Винаги например приемай покани за каквото и да е било, кани сам хората на разни прояви, концерти в друг град да кажем и така ще се сближите.
Помага да живееш в квартал с много магазинчета, кафета, студенти, млади хора наоколо дори да можеш да си позволиш по-добър и скъп квартал. Не живей в къща! Живей на центъра, дори да харесваш самотата. Продай скъпата кола и си вземи нещо, което привлича вниманието, но отговаря на твоя тип като човек - някакъв американски олдтаймер например. Хем ще привличаш внимание, хем няма да си поредния сноб със скъпо БМВ, който иска да си покаже парите - може и друга любителска кола, но нещо с характер.
Можеш и да наемеш тристаен апартамент и да отдадеш под наем две от спалните на студенти или да ги даваш на туристи - ще се запознаеш с чудесни хора.
Друг начин е да путуваш организирано с млади хора.
ОК, може да ти е трудно, но се научи да делегираш задачи в бизнеса си, за да имаш повечко време за себе си.
Запиши се на курс по езици или дори в университета, дори да нямаш такава нужда - там ще срещнеш нови хора, но не ги товари със съдбата си, нито си показвай финансовите възможности поне в началото.
Ако искаш обаче слушател, който да не те прекъсва, да слуша твоите драми, неприятни неща, плати си за психоаналитик. Чети за психоанализата - трае 2 години и се самоопознаваш от самото си раждане, а в последствие сам ставаш психоанализиран човек и можеш да разпознаваш много неща за ближните си, което ще ти помага доста в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7b76f2e6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мислиш ли, че нещо ти куца, за да нямаш над 6 мес. връзка?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1ee54f6db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Време ти е вече за семейство, може би не вярваш на хората, не се отчайвай щте срешнеш твоята принцеса...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6236baba05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз пък имам най-прекрасното семейство, но съм беден като църковна мишка. Не че смятам парите за важни, но все пак е кофти да не можеш да свързваш двата края и да обясняваш на детето си защо не можеш да му купиш нищо, не че не съм пробвал да изкарвам пари, но все нещо се прецаква. Иначе не ми липсва любов, давам и на детето и жена си.

Ако се познавахме, можеше да обменим опит - ти да ме научиш да изкарвам пари, а аз да създадеш семейство. Според мен просто детството ти пречи, по-точно спомена за детството и загубаа на близки. Все още се страхуваш да не обикнеш някого, за да не е напусне. Ако се освободиш от това и простиш на съдбата, според мен ще си намериш приятели и близки. Има дълбок страх в теб и затова си така. Виж ан мен какво ми пречи още не съм осъзнал, но знае ли човек може и аз да осъзная някой ден.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f7e0be90d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1, бе аз не съм чула някой да се е родил сам... Все майка му е била някъде наоколо, или греша? Пък ако е имало и някое близначе наблизо - нито преди, нито след раждането е останал сам.
За умирането виж, нямам толкова опит но съм чувала разкази, че хората виждали разни отдавна починали роднини да ги посрещат и приветстват, а ако има късмет човек и с изпращачи може да се сдобие! Както е класиката по филмите - събрало се е цялото семейство около одъра, прощават се един по един и накрая дядото умира. Така че сам е само в моента, когато прави крачката между този свят и онзи, както и в момента, в който преминава през родилния канал.

Авторът обаче според мен си има други грижи - научил се е да оценява хората според парите, които изкарват, и съответно всички те са по-долу от него. Не може да се сгъне, не може да се съобразява "с глупостите им"... И как е "споделеното със себе си", авторе? Радва ли те колата за 70 бона? Или ? се радваш месец-два и после заминава в гаража като всеки друг материален боклук, ако ще и милиони да струва.
Номер 5 е много прав. Нали затова сме заедно на този свят? За да се учим един от друг.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a5fccf2f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 7, доказано е, че новородените не разграничават себе си от света около себе си - за тях всичко е едно голямо цяло, но физически не знам как майка ти ще се провре с теб по собствения си родилен канал или през корема си при секцио.
От чисто философска гледна точка, Аз-ът винаги е сам, всеки си води свои разговор с Него, обсъжда проблемите си с Него и тем подобни и никога не можем да постигнем откъсване от Аза

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f7e0be90d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   8, ами тогава какъв е проблема? Хем е сам, хем не е сам, понеже е едно цяло със всичко, включително и с майка си. Всички са доволни - и любителите на самотата, и любителите на несамотата.
А за философската гледна точка не знам, но ако си позволиш свободата на духа да придобиеш малко опит с ентеогена псилоцибин, то много от философските ти представи ще се преобърнат, а някои от тях и разбият.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 16b77cce9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кофти е авторе. На мен ми е интересно как така нямаш никого около себе си с толкова пари... за жени да не говорим. Досега трябваше да си имаш кожухче от мацки, които да правят какво ли не за тебе... защото.. съгласете се, но 10 000 на месец са си страшно много пари. Друг е въпроса, че и милиони да са все може да се намери начин да се попилеят и за няколко часа. Но.. за България тези пари са доста. Имам познати момичета, които бачкат в квартални заведения и заплатата им зависи само от процент и плюс изкараните бакшиши взимат 300лв на месец. В един от най-големите градове в България съм, но тук говоря за забутани кафета в квартала, в които не ходят много хора.

Прави си сметката и недей с тези часовници. Защото 99% от хората ги взимат за парламата. Колко хора с хубави часовници познавам и все когато им падне батерията на телефона ги питам колко е часа на майтап и веднага започват да питат някои... а забравят за това на китката.

Та искам да ти кажа да се сапикясваш малко. И да си къткаш паричките...

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 40ef28d95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз имам обратния проблем на автора, вярвам и се доверявам на много хора и въпреки това пак съм без приятели. Имам само една приятелка, с която общо взето се събираме само за работа. Направи ми впечатление, че това с какви възможности си е по голямата част от текста и ако преценяваш хората по това колко финанси имат, може и там да е проблема. Преди година една колега в университета реши, че щом вече кара чисто нова кола, а а не трябва да ме остави. Установи се, че тези с новите коли, с които почна да излиза направиха с нея нещо много лошо и сега пак иска да сме партия, но аз вече излизам с нея по задължение. Може да пробваш като тръгнеш да одиш на някакви спортни танци или някакви такива щуротии на които ходят и мъже и жени :))) има много приятни ора от личен опит го казвам :)))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6c7bccd1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това, което разбрах от историята, е че при авторът, самотата е избор. Сам си я е избрал. Като не визирам загубата на родителите му. За тези 5 години след кончината на майка му, е имал възможност да се запознае с много хора, да създаде някое и друго приятелство. Да създаде пълноценна връзка с жена. Има, обаче "гадния навик да не се доверява на никого". Ами, промени си навиците, момче. По същата логика - защо някой да се довери на теб? То не може да имаш големи очаквания от живота, ако не се приспособиш към него.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3f7f23a396
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Предпочитам хиляда пъти да се доверя и да бъда предадена, отколкото един единствен път да се усъмня в очите, които са били искрени.

Потърси доверието в себе си и опитай да го подариш на някого.
И един съвет - остави скъпата кола и скъпите дрехи и излизай навън като човек, който няма пари, защото има иначе голяма вероятност да си хванеш някоя златотърсачка, която да иска да е с парите ти, а не с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 36e54654af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Знаеш ли, имам едно приятелче, като теб. Той има доход на месец около 25-30000 лв. САМО ОТ ЛИХВИ. Цял живот е работил на доста добре платена работа. Всичко е кътал, приятели няма, семейство не е създал, а вече е на 60 год. И защо е всичко това, ами защото не допуска никой до себе си от страх, че някой ще му вземе паричките. Иначе си ходи по круизи, по разни екзотични острови на екслурзии за по 20-30000 евро. Но САМ. Така, че, момко и ти си тръгнал смело в тази посока.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ee27504d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Проблема е в теб. Трябва да промениш отношението си към хората. Развивай се духовно. Имаш нужда от любов. С тази кола и тези пари най-много да ти се лепне някоя, която да се опита да ти завърти главата и да се ползва с парите ти. Трябва ти истински човек. На твое място ще си взема 2 седмици отпуска и ще замина за някое високопланинско градче и ще търся любовта.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3a6499be43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторе, ти сам си изграждаш прегради. Хубавото е, че го осъзнаваш. Просто трябва да поработиш върху това. Не бъди толкова недоверчив. Има и честни и искрени хора на този свят. Не всички ще търсят изгода от теб, предвид материалното ти състояние. Просто се отпусни и не търси под вола теле. За пореден път историята ти показва, че не всичко на този свят е пари. А за връзките, млад си още. Животът е пред теб. Ще намериш твоето момиче. Аз като не съм имала по-дълга връзка от 4 месеца, не ме отказва и отчайва. Просто вярвай. Вярно, иска се търпение, но после ще си заслужва. Живей, забавлявай се и няма да разбереш откъде ще те сполети любовта. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7a8624bbd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Aвторе, мисля че рaзбирaм от къде идвa недоверието ти.
Зaгубих родителите си, когaто бях почти нa 19 год. Тaм се сринa доверието и сигурносттa ми. Живеех дотогaвa с aбсолютнaтa сигурност, че винaги ще сa нaокло. Трябвaше ми време, няколко години, зa дa осъзнaя, че имaм сериозен проблем с доверието. Нямaх вече оновa чувство зa принaдлежност, нямaх доверие в никого, че ще се зaдържи достaтъчно дълго, по- вaжното обaче е, че НЕ искaх. Не искaх пaк дa се чувствaм тaкa, изостaвенa, сaмотнa, изплaшенa. Създaдох си фaлшивото чувство зa сaмодостaтъчност. С хорaтa при нaй- мaлкия проблем според мен - шкaрт (! ), че зa кaкво ми е някой, дето и без товa утре ще изчезне, дaли по собствено желaние, дaли aз ще го ритнa.... и тaкa. Вече ми беше много по- лесно дa не допускaм другите твърде близо, все едно.... умрели и ги нямa. Щом родителите си трябвaше дa прежaля или поне приемa, то с тях кaто не ги допускaм достaтъчно близо, зa дa се привържa е много по- лесно. При мен добрият психолог ми беше момчето ми, любовтa ми. Колко нещо изтърпя, колко се бори, докaзвa, колко силно ме стискa, когaто му кaзвaх, че искaм дa изчезне от животa ми.... Той успя дa рaзчупи костилкaтa, дa ме убеди, че си струвa дa отворя сърцето си с всички рискове, зa дa позволя дa обичaм, дa бъдa обичaнa. Имaм вече две децa и любим съпруг. Имaм и приятели много. От дaвнa виждaм колко ценен е моментът СЕГA. В моя случaй имaх човек, който въпреки студенинaтa ми, нaглото ми поведение, постоянните опити дa го изгоня от себе си, видя истинaтa. Уплaшено момиче, което не искa дa чувствa, не искa дa вярвa, не искa дa губи любим човек.
Рaзбирaм те повече от добре! Проблемa обaче е, че много време тaкa си продължaвaш и утвърждaвaш. Зaтовa, потърси психолог! Някой трябвa дa ти помогне дa преодолееш тозо стрaх от зaгубa нa любими хорa. От тaм идвa недоверието ти " зaщо ми е дa се привързвaм/ обвързвaм, след кaто ще го/ я зaгубя и тaкa боли, пък и пaк ще остaнa сaм, тa зa кaкво ми е ". Трябвaше ми време дa осъзнaя зa недоверието, но кaк може дa не вярвaш толковa кaтегорично в някого, aко не си дaл нужното време дa го опознaеш? ! Не искaш aвторе, също кaкто и aз не искaх.
Потърси помощ aвторе!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a5fccf2f01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Съгласна съм със 16 и 17 също отваря много важно нещо - нуждата от сигурност. Парите не са част от проблема или самоцел, а са средство за постигане на тази сигурност. Сега ги има Авторът, но липсва другото. Самите пари обаче не пречат. Мъжът ми има няколко пъти по-голям доход от фирмите си и не е сам, имаме чудесно семейство, деца, защото няма проблемите на Автора най-вече от детството. Според мен, Авторът трябва да инвестира малко време и пари в психоаналитик (не психиятър и не психолог), нека намери „психоанализиран психиятър“ или „психоанализиран психолог“ и няма да остане разочарован, но ще е дълга борба със себе си, но задължително след това ще е нов, освободен човек.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3a6499be43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не съм съгласна с мненията изброени по-горе, че имаш нужда от психилог, психоаналитик, психонам какво си! Толкова модерно стана напоследък да се казва и препоръчва това. Не чувствам от историята на автора, обаче че се опитва да покаже инициатива да промени това. Даже напротив, като все едно чакаш доверието, приятелите, любимата да дойдат и да почукат на вратата ти и ти само да ги поканиш. Направи усилие сам да направиш крачката. За годините си си успял, млад мъж с развит бизнес, значи не си загубен. Нямам нищо против психоаналитиците и те са хора и трябва да си изкарват хляба, но мисля че и сам можеш да се справиш с това. Представи си се и се виж, като млад човек обичащ живота. Забрави парите, колите, аксесоарите. Нека те не са центъра на историята ти. Потърси старите си приятели от детството, съученици, състуденти, завържи отново приятелства, не е толкова страшно! И не мисли пораженчески, че всеки който ще влезе от тук нататък в живота ти ще се окаже разочарование или ще си тръгне и загубиш. Хора сме, имаме слабости, но самотния ти живот няма да доведе до нищо хубаво. Виж хубавата страна на живота и съм сигурна, че ще ти се прииска да си част от него. Горе главата и не се предавай!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ef8b259c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Н 19 нямa кaк дa зaбрaви/ се aбстрaхирa от придобитото със собствени усилия aвторът. Товa му е единственaтa сигурнa сигурност, не точно кaкво имa в моментa, a че може СAМ. Отново проблемa е в доверието към другите. " По- добре нa никого дa не вярвaм/ рaзчитaм, зaщото във всеки момент могa дa остaнa сaм и aко съм зaвисим мaтериaлно/ емоционaлно - губя ". Товa сa може би още неосъзнaти чувствa при aвторa, зaтовa имa нуждa от професионaлнa помощ, дa му помогнaт сaм дa стигне до зaключениятa и отвори сърцето си. Не е обсебен или меркaнтилен, просто си е устроил еднa сигурност, която никой не може дa му отнеме, зaщото си е неговa. Не зaвиси от никой друг, докaто е жив, ще зaвиси от себе си сaмо. Товa е " проблемът " ( тaкa мисля). Зaтовa и бързо " рaзкaрвa " връзки. Не искa дa се обвързвa емоционaлно, зaщото пaк си е зaвисимост. Обичaш някого, вложиш чувствa, стaвaш емоционaлно зaвисим мислейки зa другия, дaли е добре, кaк дa го зaрaдвaш, кaк ще те зaрaдвa и т. н... и този човек може дa изчезне " умре ". " Зaтовa AЗ съм си нaй- сигурен". Не стaвa въпрос, че съвсем се е изолирaл кaто скот, че носa си не подaвa нaвън или не се срещa с хорa. Той всичко товa го прaви, но не допускa емоционaлно обвързвaне - приятелство, любов и т. н. Когaто в мaлък период от време зaгубиш " нaй- сигурното " присъствие ( в случaя и двaмaтa родители), което ти е дaвaло сигурност, опорa, доверие, нaдеждa, рaмо - товa се случвa, особено в подобнa възрaст. Aко вече беше имaл към него момент сериознa приятелкa или кръг от доверени приятели, щяхa дa му помогнaт дa мине през този период със съзнaнието, че имa доверени хорa, нa които би могъл дa рaзчитa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 978cb91b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Автора е кален мъж, който се е изправил очи в очи с живота още на крехка възраст. Според мен си силен приятел! :) Опитай се да се справиш сам с проблемите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6a69ca6920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторе, кажи си кусура. Явно имаш някакъв страшен кусур, като знам нашите меркантилни жени, това че си богат и самотен определено не говори добре за теб.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 06b7c0a8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Автора: Някой от вас не се ме разбрали правилно. Не съм някакъв зомбясъл който седи по цял ден вкъщи и затова нямам приятелка. Проблема ми е, че нямам приятели които да ме подкрепят и т. н. или жена която да е до мен. Познати и хора които си ме наричат "приятел" имам, но знам че при първа моя грешка те ще са срещу мен и затова се чувствам сам, ако ги поканя на някъде където черпя ще дойдат веднага, обаче когато имам наистина нужда ги няма. Жени също имам познати и с които сме на ти, водя горе долу редовен полов живот обаче не мога да намеря подходящата партньорка с която съм до края на живота си, може би съм прекалено взискателен не знам. Доста съм зает, но ще се опитам да отида на терапевт както ми препоръчахте.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 40ef28d95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторе,
Това с терапевта не ми звучи добре. Да той може би ще ти помогне за това, което си преживял, но не знам пробвай :) Приятелите в днешно време както каза ти, като им кажеш да ходите някъде и ти да почерпиш винаги идват, но като искаш да им се обадиш дори в 3 или 4 сутринта, защото имаш нужда ги няма. И сега като казваш, че си взискателен кажи какви изисквания имаш и ще ти кажа дали си прав :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b6223ad9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторе, очевидно недоверието ти към света около теб, към заобикалящите те хора, те прави вълк-единак. Ти не можеш да се довериш по същия начин и на жена, а и те виждат, че не могат да ти влязат под кожата и нещата се изчерпват до 6 месеца, тъжно наистина. Но имай предвид, че светът е устроен така, че винаги нещто куца в живота ни, просто светът не търпи съвършенството, само в съзнанието ни образа на Бог е съвършен, без самите ние дазнаем какво е това нешо:)
Та исках да кажа, че трябва да започнеш да се харесваш в това си положение, когато го постигнеш, ще забележиш, че не си сам, защото ще излъчваш задовослтво от живота, а то привлича останалите хора. Разбира се, това ще доведе до други проблеми, но поне усещането за самота ще остане спомен. Това са препоръките ми, но не твърдя, че ще подействат при теб.
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 314ed0eac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ами това, което описваш, не са приятели - за какво са ти такива хора в живота, които при първата трудност ще се обърнат срещу теб?
Защо не опиташ да смениш средата?

Сигурно имаш някакви хобита или интереси, които би могъл да развиеш - покрай тях ще се запознаеш с нови хора и евентуално жени, с които да имате общи интереси и неща, които ви вълнуват - това би било добра основа за връзка.

Мисълта ми е, че ако продължиш да си правиш, каквото си правил досега, няма как да се случи нещо различно нито в социален, нито в интимен план. Замисли се, какво в навиците си би могъл да започнеш да променяш, хората тук не те познават и няма как да ти дадат конкретен съвет - ти се познаваш най-добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d9ad9e44d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Имаш толкова пари, отивай на проститутка!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker