Втора младост над 55 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Втора младост над 55
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 11567 пъти
Здравейте, провокиран от тема за младите, в която се споделя живота им до възраст 20 години, аз реших да предизвикам размисъла и изживяванията на по старите-млади, т. е., на хората над 55 години. Има такъв вестник и затова ми хрумна такова заглавие. Не искам да правя разделение, както младите правят, те не искат старите да се месят във форумите им, но мисля, че е редно и младите да не се бъркат в раздумките на по възрастните. Та, моля Ви млади, не коментирайте по тази тема, освен ако не искате да опишете как живеят по старите около Вас. Със споделяне, живота няма да ни стане по лек, но ще стане по интересен, ще научим как живеят наборите ни, как се справят със живота, какво семейство имат, изобщо с всичко което искат да споделят. Казват, че споделената мъка е половин мъка, дано е вярно това. На много възрастни децата са по чужбина, как го преживяват това, какви са взаимоотношенията с половинката до себе си, как се разбират и понасят. Ето такива проблеми споделяйте. Споделеното, във всички случаи ще е от полза за много, всеки ще си прави изводи и ще намира идеи за преодоляване на лични проблеми. Не смятам, че се ровя в личното пространство на хората, всеки сам да реши доколко може да покаже живота си, никой не го кара насила, който иска споделя, който не иска, само чете. Но даже и вторите ще имат полза, защото ще им се разшири мирогледа, все някаква идейка ще ползват от споделените. Ще започна със себе си. Щом отварям подобна тема, значи съм над 55, по голяма точност не е необходима, това не е сайт за запознанства, а за споделяне. Пенсионер съм(не по болест), що годе пенсията ми е поносима, засега ме храни. Имам млада жена до себе си, също над 55, още не е пенсионерка, но наближава това време. Слава Богу, още сериозни болежки не ни мъчат, но се обаждат отвреме навреме. Децата естествено са пръснати от семейството, и аз ще трябва да живея с бабичката си. За лични взаимоотношения засега няма да пиша, ако потръгне дискусията, тогава ще открехна повече завесата. Споделете стига ли Ви пенсията, как се борите с болежките, как се понасяте с половинките си? Надявам се раздумката да потръгне, и да стане интерестна по нататък. Моля споделяйте, не се притеснявайте, нали затова сайта е анонимен, само така човек може да излее душата си, и то откровенно, независимо дали е пълна с мъка или радост. Споделената мъка намалява, а споделената радост се удвоява. Хайде останете със здраве!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 109

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Споделете стига ли Ви пенсията, как се борите с болежките, как се понасяте с половинките си? “ СМЕНИ ВЕСТНИКА!

Каква пенсия, бе, Авторе, аз на 50 г. се разведох, направих си друго семейство и имам две бебета, третото на път :), a жена ми е на 31 г. и се чудим къде да отидем, какъв бизнес да почнем и какъв цвят да ни е поредната детска стая. Имам „деца“ от първи брак, пратил съм ги в чужбина по университетите и съм им заръчал да не ме правят млад дядо, дал съм им още 3 г. време и спирам и издръжката - да се оправят вече сами в живота. Това е супер на нашата възраст - отгледал си децата си, можеш да почнеш на чисто с нова жена и дори с още деца.
Пенсия? Шегуваш се!!! Aз нямам и намерение да търся някога пенсия!
Братовчед ми е на 65 г. и има по-млада жена от моята, дете на 5 г. и се чуди и той къде да отидат на ски.
Който на 55 г. се е отписал, сам си е виновен. Едва сега започва интересното - хем имаш житейски опит, хем някаква материална сигурност, хем си достатачно млад да почнеш на чисто без грешките от младостта.
м55

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 694dab557c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   До номер 1. Какви бебета на 55 боже някои хора си мислят че като имат пари и имат всичко. Жена му на 31 -100 % седи заради парите му, гадост 24 години разлика. ЕЕЕ в тази нашата държава всички жени се продават за пари, малко останаха които се женят по любов за съжаление...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Благодаря за коментара @2, ама не можеш да говориш за другите. Аз с моята жена съм тръгнал като тя беше девствена ученичка на 18г. и седем годинки и една вафла не е видяла от мен, съветвал съм я винаги да е самостоятелна, да се изучи и да си изкарва своите пари, което тя до скоро и правише, но пак я забремених :) и дори мисля за четвърто, ако всичко мине добре. Големите ми деца го одобряват, имам действително за всички и съм на мнение, че и българите трябва да направим нещо по демографските въпроси, не само да говорим на чашка, а да се действа
Завиждаш ли нещо?
М 55

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c6d375e750
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 43 съм, и съм студентка. Чувствам се супер с младежите, живота ми е много красив. Смях се, като прочетох за пенсията!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 91438512d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Такива като №2 трябва да ги застрелват за да не замърсяват популацията! Евала, №1!
А това за пенсията - ега я не доживеем! Ако всяка година вдигат пенсионната възраст с по 3-4 години, както до сега, така и никога няма да видим пенсия :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 40c8657e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Явно има нужда от доуточняване по темата. Благодаря Ви, че се включвате и коментирате, но явно сте млади хора, а аз се обърнах към хора на НАД 55 години да споделят как живеят. Писах, че това определяне над 55 е символично, така се нарича вестника, затова и аз така го написах. Щом е над 55, то хора под тази възраст и такива които се чувстват извън категорията на пенсионерите, моля да не коментират и споделят младежките си успехи тук. Има толкова други теми, моля пишете там. Уточнявам, над 55- означава живота на предпенсионна и пенсионна възраст. Радвам се, че има българи които на 55 са загрижени за демогравският срив на България и правят усилено деца(хвала им), но просто са объркали мястото за коментар. №4 също е объркала мястото, та Вие сте в първа младост, не във втора, към които се обръщам. Тук не търсим кой е по, по -най, а искам да си направим форум на хора които са вече в пенсионна възраст. А който се чувства в кондиция и е на тези години, нека сподели, как постига това. Само не искам по млади да се навират и разводнявят темата. Моля Ви! Нека пишат само пенсионери по възраст. Разбира се, ако имат желание да споделят как живеят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 694dab557c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 5 защо не опитате да гледате 3 деца сама да видите как се гледат, мъжа на 55 трябва доста пластични операции да си направи за да изглежда като 35 годишен, а и е зарязал жена си ами как няма естесвено за млада разбира се и после ми говорите за любов айде де не вярвам...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 694dab557c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 защо не опитате да гледате 3 деца сама да видите как се гледат, мъжа на 55 трябва доста пластични операции да си направи за да изглежда като 35 годишен, а и е зарязал жена си ами как няма естесвено за млада разбира се и после ми говорите за любов айде де не вярвам...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 694dab557c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 5 чуя се ако номер 1 работеше някаде за 600 лева дали младата жена щтеше да е с него едва ли, иначе номер 1 не ви завиждам. Напротив радвам се че ще щастлив, дано и младата жена и тя щастлива.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9a5df2bdbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съглaснa съм с н 2. Освен товa, 60 годишен дядо с първолaк...
Нa 70 с дете тийнейджър и дa му дрънкa нa детето кaк морето му било нявгa до колене. Че кaкво може дa си споделя един млaдеж с родител през три генерaции? !
Пък и кой кaквото ще дa говори, в 21 век сме и знaем вече, че мъжете също снaсят негодни " семки " след определенa възрaст.
Aми млaдaтa женa когaто още ще искa и може, то дядо вече ще вземa виaгрa, колкото дa го отлепи, че дa се изпикaе.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2d1911b025
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И аз съм на 56, имам голям син от първия си брак. Съпругата ми е на 37, имаме момиченце на 4 и едно бебе на път. Чувствам се по-млад от когато и да било! Последният абзац от коментара на номер 1 важи и при мен с пълна сила!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ed965bfde3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Н 5, много крaйно изкaзвaне, явно се рaзпознa:)))
Посочи сaмо 5 примерa зa тaкъв " съюз " между млaдa хубaвицa и дърт бедняк- НЯМA НИ ЕДИН!!!
Прaв си е човекa (2) имa си хорa, които се оценявaт нa кило и се продaвaт според възможностите или нa търг.
И в повечето случaи зaвършвaт със стaр богaт съпруг и млaдо, мaкaр и бедно жребче зa любовник, товa е положението.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хора, сега пишете, ама не осъзнавате, че няма да усетите как вие самите ще сте на 50 годинки и да видим тогава дали ще се чувствате стари. Ние не сме нашите родители или баби и дядовци, не сме работили по полетата и не сме изхабени физически, спортуваме, нямаме хронични болести и очакванията са да живеем много над 80 г. - защо да не създадем деца на 50 г.? Какъв ви е проблемът?
Навън се плодят ромите и нямате нищо против, но когато хора като мен си направят деца, ГЛЕДАТ СИ ГИ, ОБРАЗОВАТ ГИ, имате против?
Просто се пукате от завист, защото аз имам за 5 деца и мисля за още, а вие едно не можете сигурно да избутате, защото аз имам млада жена, а вашите жени са виртуални.
М55

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 12, ти се шегуваш нещо?
„Съглaснa съм с н 2. Освен товa, 60 годишен дядо с първолaк... “
Какъв първолак те гони, аз на 60 г. смятам да имам малко бебе.

„Нa 70 с дете тийнейджър и дa му дрънкa нa детето кaк морето му било нявгa до колене. Че кaкво може дa си споделя един млaдеж с родител през три генерaции? ! “

Не знам ти как си възпитаваш децата, но моите не искам да ми споделят - аз съм им баща и родител, имам отговорности към тях, възпитател съм, не съм им приятелчето от квартала. Моите синове от първи брак съм ги научил да са самостоятелни, в моя дом винаги е имало дисциплина и абсурд да ми споделяли глупостите си. Така съм бил и като млад, така съм и сега.
Предимството на моята възраст е, че имам житейски опит и не се вълнувам от най-малкото като преди. Признавам си, че съм си позволявал да ударя някое от момчетата, защото си бяха и буйнички, а аз съм бил млад и буен. Днес никога не бих извършил нещо подобно и най-важното - ИМАМ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ за децата си. Като млад бях зает с мечтите си, с бизнес и признавам си - с жени. Сега съм улегнал човек и децата ми действително ме интересуват. С големите ходя на ски, единият има идея за бизнес и му помагатм със съвети (не с пари!), прекарвам като цяло повече време с всичките си деца.

„Пък и кой кaквото ще дa говори, в 21 век сме и знaем вече, че мъжете също снaсят негодни " семки " след определенa възрaст.“

Сериозно ли? Къде ги намери тези проучвания? Това изобщо не е вярно и не само, защото аз самият създавам напълно здрави деца от двата пола и продължавам да го правя, а защото мъжките полови клетки се създават на всеки 3 дни новички, докато жените носите вашите яйцеклетки още от утробите на майките си!
Мъжете срок на годност нямаме и е логично това, защото като измрат всичките млади мъже във война, кой мислиш че прави бебетата?
Така е било винаги.
Моята баба е рускиня, моят дядо е бил австрийски архитект и е направил баща ми на 60 г. възраст. Аз познавам дядо си доста добре, защото умря на 97 г., а баба ми живя и по-дълго, беше над 30 г. по-млада от него и ме е гледала.

м55

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   До Автора - на 55 години сме втора младост, Колега. Смятам да работя до 70 години и нагоре. Полага ми се пенсия някаква, бил съм и военен, но не съм търсил пенсия и нямам намерение да търся. Най-бързия начин да залинееш и умреш е пенсията, защото се отпуска човек, става непотребен и почва да се занимава само и изключително с болежките си, затлъстява и се отдава на пороците. Има и много хора, които не могат да оставят порастналите си деца на мира и развалят бракове, възпитават грешно внуците си в нещата от едно време, които вече за съжаление не само не помагат на човек, а и му вредят.
За мен е легитимно да отидеш на село да кажем и да се занимаваш поне с градина и животни, но останеш ли с „бабата“ в града без да правиш нищо, обещавам ти, че няма да минат и 5 г. и ще те налегнат куп болести да не говорим, че нашите пенсии не ти осигуряват достойно съществуване. Това е и голям шанс за хората, които искат и могат да работят. Имаме още много знание, с което превъзхождаме в пъти младите и е голяма загуба, ако не го прилагаме. Не казвам, че човек трябва да работи на оборотите от младини, но можеш да делегираш много на по-младите и да упражняваш контролни функции. Наскоро правих ремонт и цялата ми инсталация е прави човек на нашата възраст, но той си имаше двама-трима младежи да вършат работата, а той ги контролираше и правеше връзките, разпределителите и така нататък. И младите печелят, защото учат занаят, и „старият“ печели четирицифрено число за една седмица работа, и аз печеля, защото знам, че нещата ще функционират, а и трикове знае и може да импровизира все пак е стара сграда.
Съветвам те да не четеш вестници за третата възраст, защото всичко се върти около минали неща, естрадни „звезди“ и болежки, все неща за хората от трета възраст - 80
Събирайте се с млади хора, РАБОТЕТЕ, помагайте, но не се бъркайте, живейте самостоятелно, пътувайте, спортувайте. Това е изворът на младостта. Младостта не е в ЕГН-то, а е въпрос на нагласа. Моята първа жена например е баба от 35-годишна, какво да правя с такъв човек до себе си.
И още някои пише горе, че ако съм бил изкарвал 600 лв....еди какво си - абе хора, аз ако искарвах 600 лв. изобщо никога нямаше да създавам семейство и никога не бих закачил нито жена, нито момиче, вие ми разправяте кой не щял да бъде с мен. Не ви ли е срам да не изкарвате пари за семейството си, нали сте млади и здрави - къде са ви парите? Ако си потърся пенсията, сигурно ще ми е по-голяма от тези 600 лв., вие толкова ли сте некадърни, че не можете да изкарате достатачно пари за деца и жена? И тръгнали съвети да дават - смях в банята!
м55

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b8bc4c5c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Виж м 55 нямa дa влизaм в спорове. Гледaй си децaтa и им се рaдвaй. Не искaш дa ти споделят децaтa, a? ! Е, то нямa и кaкво повече дa ти кaжa, явно твоето е колкото дa се убедиш, че още те бивa. Хубaво, признaт си, бивa те рaзхвърляш " семки ", зa кaчеството почети мед. мнения инaче.
Нa твоите години се нaдявaм дa използвaм енергиятa си вече в ползa нa внуци... и се нaдявaм дa ме приемaт и зa добро приятелче и дa СПОДЕЛЯТ с мен.
Съзнaтелнa зaблудa нa мозъкa си е, че видиш ли си млaд, сaмо зaщото имaш мaлко дете. Природaтa не можеш дa излъжеш, нито пък, които не сa зaд твоите очи, сaмо себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 67b7419bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   М55, ако толкова си сигурен в себе си, бъди си сигурен, защо се чувстваш длъжен да убедиш всеки? Или сам себе си убеждаваш? Ако убедиш останалите, че така е правилно, по-правилно ли ще стане? Или ти ше станеш по-добър родител? Аз си имам менние по въпроса, но не смятам да убеждавам никого в него, дори няма да го спомена. Защото знам, че то си е мое и няма нужда да убеждавам никого, както и те няма нужда да убеждават мен, всеки си е прав от неговата си камбанария. Коя е истинската истина никой не може да каже, а най-вероятно и няма единствена истина.

Щом си имаш мнение, ОК. На мен само не ми хареса, че обиждаш хората, че нямали млада жена, че нямали пари и т. н. Ми трябва ли всички да имат? И дори да нямат това по-малко хора ли ги прави от теб? Ако цялото ти имане се изчерпва с млада жена и пари, то горко ти.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 40c8657e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   15(3), разбрахме, че си много потентен, но прекаляваш със своето нахалство, направих уточнение, но ти продължаваш с твоите хвалби. Като толкова искаш да се хвалиш, пусни си тема за стари татковци с млади жени и там се хвали колкото си искаш. На какъв език искаш да ти обясня, че темата е за възрастни хора, които вече не ги вълнува правенето на деца, а се занимават с помагане за отглеждане на внуци(ако имат сили и средства за това)? Що за манталитет има българина, какваш му ясно какво не трябва да прави, той си знае своето, искаш, не искаш, натрапва се да го слушаш. Аман от такива. Едно добро да реши да направи човек, и винаги се намират идиоти да ти го развалят. Реших да пусна тема, в която хора страдащи и със житейски проблеми да си изливат душата, за да им олекне поне малко, все ще се намери невъзпитан многознайко да ти осере намеренията. Хайде пиши си М55, хвали се, ако иска някой да те чете, аз не искам. Много кадърен се изкарваш, а една тема не можеш да си пуснеш и там да се хвалиш колкото искаш. Успя да скапеш намеренията ми, сега доволен ли си? Горко им на децата които си направил, с такъв баща дали ще се гордеят? Затварям темата.
автора

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 91438512d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   до No14 от No5,

Да, разпознах се! След 18 години и аз смятам да постъпя като No1!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 19, ако съм живял някога според другите хора, нямаше да съм постигнал абсолютно нищо. Просто ме е яд на такива като вас, които нищо не сте постигнали в живота, а тръгнали на мен сметка да ми искате - кои сте вие, бе - вчерашни лигльовци!
Нали ви гледам разглезените дечковци навън - ревльовци, пъзльовци, тичат при майките си и бащите си при най-малкото. Идва си синът ми от детската градина - били се, разцепена устничка и цепната главата. Само го изми майка му, пробва се да ми реве, но му викам „Ти удари ли двойно по-силно“ - „Ударих“. -„Браво моето момче“ - успокои се и си легна. Свърши се за нас проблемът, синът ми на другия ден си отиде на градина и животът продължава.
Онези ми ти родители тръгнали да пускат жалби срещу даскалката, да се плюнчат по събрания, че три момченца си ударили по една, свършил се светът. По цял ден се занимават с едничкото си отроче, сякаш е от злато и пикае олио. Какви хора ще излезнат от тези плюнчовци? Гейчета някакви, но мъже? Това бащи ли са младите с „хубавите“ семки, бе, идват да ме занимават с глупости - големи семки, голямо нещо, ама се плюнчат като бебета, а моят син от сега е повече мъж от бащите им.
Не ми разправяйте кой какви семки имал - баща ми е „семка“ от възрастен мъж, а човекът още си е активен и си работи на почти 80 г. Като са ви толкова качествени семките, защо са ви такива ревльовци и пикльовци децата? Защото нямате идея как да си ги гледате - осрала нашата едно детенце, какво ли станало. Колкото повече им баете на децата, толкова по-лош човешки материал създавате. Аз на моите деца не съм им приятелка, аз съм им баща и родител. Дори на майка си не смеят да реват и да се плюнчат - те ще стават мъже, ще ръководят хора и бизнес - пак в полата на мама ли да ми реват.
Не се притеснявайте за моите „семки“, аз създавам хора, личности, не създавам плюнки. Имам три момчета, едно момиче и чакаме второ. Постигнал съм много в живота от нищото, работил съм в Сибир, бил съм в Камбоджа и съм видял неща, за които не може да си имате и представа, но едно ще ви кажа - най-голямото ми богатство са ми жената и децата. Това ме крепи и ме прави щастлив и нямат значение годините, важното е какво прави човек от всеки ден в живота си. Видял съм как умират 19-годишни момчета, видял съм как живеят 90-годишни старци. Не си знаем кой колко годинки му остават. Живейте живота си пълноценно, всеки ден като последен, няма значение на 30 или на 70 години - докато си жив, живей, защото не знаеш до кога.
След нас остават децата. Къщи, пари, коли - всичко ще изгори и ще се съсипе, но генът си остава, а моят е силен, имам си млада жена и ще я плодя, докато ни е кеф. На вас какъв ви е проблемът? Занимавайте се с циганчетата навън, моите деца са облечени, нахранени и ги карат с Кубче на училище - не са ваш проблем - вижте си вашите лигльовци и какви хора създавате.
м55

П.П. Нищо против циганчетата, раздал съм 10 стипендии на 10 отличници от ромски произход и ще им платя и образованието в чужбина, ако ги приемат. Най-малкото е в трети клас, най-голямото е на 16 г. Децата са нашето бъдеще. Няма лошо „семе“, има лоши родители.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 102e1c2f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Кой колко деца е народил, кой колко - отгледал, кой на каква възраст става баща за n-ти път... НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! Това са си вашите животи, на никой не му пука! И не това е темата, зададена от автора. Тези диалози си ги водете в свои постове на тема (примерно): "Да ставаме ли родители на 50-годишна възраст или не? За и против". Авторът е писал за нещо съвсем друго, но тук някои хора решиха, че е мястото да си налагат принципите и вижданията. Големи хора сте, кога ще пораснете и ще спрете да се карате като тийнейджъри на 15 години, които по-далече от носа си не виждат? О, чакай, защо да обиждам децата, някои от тях са по-зрели от вас!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 67b7419bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   "Просто ме е яд на такива като вас, които нищо не сте постигнали в живота, а тръгнали на мен сметка да ми искате - кои сте вие, бе - вчерашни лигльовци! "

Ето за това говоря. Казах, че дори няма да кажа мнението си, а ти пак ме нападаш. Че дори и "разбра", че нищо не съм постигнал, без да знаеш дори името ми. И къде точно видя да ти държа сметка за децата? Посочи една такава дума в коментара ми. И от къде разбра, че съм вчерашен? Изобщо можеп ли да предположиш на колко съм или си говоирш на изуст? ТИ си бойно настроен спрямо всичко и всички, как очакваш хората да не спорят с теб?

Нищо не съм казал в коментара си за себе си, нито съм те обидил, но видиш ли бил съм лигьо, държал съм сметка, не съм постигнал. А това, че си давал стипендии е хубаво, но това не се прави, за да го тръбиш по офрумите. Ако ще даваш само, за да те превъзнасят по-добре си го спести. Не това е идеята на даването, ама ти си прекалено беден духовно, за да го разбереш. Егото ти прозира от километри. Не казвам, че си лош човек, просто си патил и това е отгледало едно голямо его в теб. ТИ нямаш вина, просто си страдал прекалено много и не си си направил правилните изводи. Но забрави, няма да ме разбереш.

Нямам какво повече да добавя, извинявай, ако съм те настъпал по мазола.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3935ae940e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Просто не се сдържах да не напиша коментар.. Имам чувството, че 55-гпдиюният е тук да се хвали с младата си жена и с потентността си. Браво! Само дето целта на темата беше съвсем друга - да си споделят възрастните хора, а не някой да се хвали с постиженията си. Уж се изкарваш много добър родител, а си бил зает И С ЖЕНИ. Поздравления. Значи някакви лигли, които се разкрачват на всеки и които най-вероятно са се омаяли от бизнеса ти и са очаквали подаяния и подаръчета, са по-интересни от възпитанието на децата ти. За един истински мъж децата трябва да са на първо място и за жените, ако остане време, а не обратното. Ами първата ти жена? Тя сигурно ти е помагала в бизнеса, отгледала ти е децата, но понеже не се чувстваш вече млад с нея, си хванал по-млада. Имам новина за тебе, ти и втората си жена не обичаш. Просто я ползваш, понеже ти е по-добре в леглото и си доказваш, че те бива. Не сън тук да те съдя, а нямам и това право. Но ти не си по-различен от голяма част от мъжете. Тоя начин на мислене е много разпространен при много мъже в зряла възраст. И ти не си по-различен, колкото и да се дуеш по форумите.
ж 22

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 403415b01f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Леле, такива хора като тоя 55 - годишен старец направо ме вбесяват. Абсолютен ненормалитет. Ти акъл имаш ли, бе? Знаеш ли какви психически травми ще нанесеш на тези дечица? Всички ще си мислят, че си им дядо, ще го подиграват в училище, ще бъдат малки, а ще те виждат грохнал и немощен. Най - вероятно няма да станеш свидетел на всички важни събития в живота им - завършване на образование, женитба, деца. Много ясно, че твоите деца нямат против, виждаш, че си куку и няма какво да ти кажат. Освен това за тях си супер баща, ще видиш внуците си от тях. Пълна отврат, погнусих се, а тая твоята жена е още по - откачена. Идете на психиатър и двмата, щото имате сериозни проблеми.


палачинка :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f287d9fb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Н 22 и всички остaнaли номерa, успокой се първо и после дa попитaм и aз кaто някон друг тукa - изaщо толковa голямa нуждa имaш дa убеждaвaш? ! Ти нaшите децa не ги мисли. Моите двaмa синa сa от млaди родители, едно поколение сме и сме ПРИЯТЕЛИ, освен другото. Много голямa е вероятносттa твоите бъдещо бизнесменчетa, дa обикaлят децa кaто моите в търсене нa някоя пролукa зa бизнесa им, тъй че зaмълчи. Освен товa, нормaлно е твоите децa дa не те отрaзявaт кaто приятел, естествено, че вие сте през няколко поколения- все едно aз дa покaня прaбaбa ми в някой СПA център. Често децaтa ни сaми ни търсят и кaнят, предстaви си - нa дискотекa или концерт. И не говоря зa Бг чaлготеките, ние сме рок и джaз мaниaци, цялото семейство. Ще ли имaш aджебa подобни отношения кaто порaснaт мaлките? ! Не вярвaм! Ти сaм си го знaеш. От нaс не сaмо, че не се срaмувaт, a се гордеят. Хaйде спри дa убеждaвaш вече дори с обидни епитети, кaквото и дa си говорим, ти си нa възрaст зa техен дядо, сърдиш се - не сърдиш, товa е истинaтa.
Със съпругът ми сме определено достa по- млaди от теб, с по- големи децa от твоите, изглеждaме стрaхотно, ( бивши професионaлни спортисти сме) но нa твоите години живот и здрaве, се нaдявaм дa си водим нa ски или океaн внуци. И с тях и без тях, пaк можем дa си бъдем млaди и енергични, без дa се лъжем обaче, че втори пубертет кaрaме.
Пък зa млaдaтa женa... aко имaш поне нaполовинa интекектa, който се предполaгa, че трябвa дa имaш, зa дa постигнеш, кaквото твърдиш, че си постигнaл, ще знaеш, че нa същaтa възрaст без пaри, не би те отрaзилa дори кaто жив някaкъв.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Много агресии, голямо нещо... само защото на 55 г. след един неуспешен брак не съм хванал да се гръмна, а съм си създал семейство. Сега сте на 22 г. и много лесно раздавате „мъдрости“, да ви видим вас на 55 г. къде ще сте - моята е ясна.
Двамата ми големи сина учат съответно в London business school of management and science и Оксфорд - единият вече си има своя фирма там и прави приложения за iOS, от което изкарва достатачно, че сам си финансира и живота, и ученето в Лондон, другият ще ми поеме част от бизнеса живот и здраве след година-две, защото съм много „лош“ баща. И двамата са сериозни, уважавани момчета и никога не са ми създавали проблеми с жени, дроги, алкохол - ДИСЦИПЛИНА, уважение, ученолюбие, работят от 16 г. годишни и ако съм се провалил като баща - на всеки от вас ви пожелавам да се провали по същия начин. Приятели си имат други, спортисти са и изглеждат добре - не им липсва и женско внимание. Да са ми живи и здрави!
И от другите си деца не мога да се оплача, макар че са бебета още - здрави и енергични деца, честни и справедливи към другарчетата си и също не създават проблеми, а жена ми си кара лесни бременности, не ме занимава, ражда си нормално в държавна болница и тук също нямам драми, не съм взел някоя кифла да ми трови „старините“.
Вие вместо да давате акъли и да говорите за хора, които не познавате, хванете и си гледайте своите семейства, защото е лесно на 22 г. да летиш в облаците, но като порастнете и като имате и вие по един брак зад гърба си - тогава говорете. Първата ми жена, която тук я направихте светица, ми „помагаше“ само в харченето на спечелените пари, пълна алкохоличка и още ? плащам пластичните операции, защото не можа да се примири с остаряването си, затъва в дългове периодично и ми звъни да ? ги оправям - парцал, който за малко да ме съсипе. Единственото хубаво нещо от нея са ми синовете, но не тя ми ги е изгледала, а майка ми и нейната майка (Бог да я прости). Роди ги и недоносени от диети и фръцкала.
Втората ми жена е моят стълб в живота от почти десет години и е причината изобщо да съм тук в момента, защото ме е съпътствала през много тежко заболяване и ми се е доказала по всякакъв начин - вие я изкарахте проститутка, а момичето е било само с мен и на 18 г. я намерих чиста като сълзица и доста ме озори, докато дори на кафе излезне с мен. Ако тя е проститутка, то другите жени не знам как ще ги класифицирате.
Ей затова аз не живея според хорските приумици и думи - напълно хаотично ги раздавате присъдите си, късогледи и егоцентрици като номер 27, който си въобразява, че с младост и приятелство може да компенсира отговорността си като баща. Хубаво, че водиш децата си по рок-събития - аз съм сред организаторите и спонсорите на Каварна Рок от времето, когато беше много трудно. Преди години и на феста в София съм помагал - заповядай тази година на Каварна, няма да останеш разочарован. Рок съм слушал, когато за това се влизаше в затвора. С приятели си бяхме направили радио да слушаме западни станции, а вие дори като сперматозоид тогава не сте съществували - сега акъли ще давате кой как да си живее живота
Вие на 50 години ни погребахте вече, недейте така - предстоят ни поне 30 г. животец, което е повече от цялото съществуване на някои писатели тук, да не говорим за съзнателните години, които може да има един 22 годишен човек.
Авторе, с твоята тема не знам кого искаше да заинтересуваш, но май е грешна медията. Хората, които ти искаш да четеш нямат интернет и компютър, а са още на печатни медии и чакат всяка седмица да излезне пенсионерския вестник и всеки месец да си вземат мизерната пенсийка в ДСК. На 50 г. хора са се предали - окапали им зъбите, косата, станали 100 кила, не могат да ходят и чакат милостиня по ТЕЛК. Ей такива обаче няма да ги намерите да пишат тук, такива ще ги намерите пред Лафка или в някоя кръчма да пият парите на жените си.
м55

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a1e58d8f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Коментара на номер 26 просто ме остави без думи. Баща ми е на 60 години и последната дума, с която мога да го нарека е "старец". Не виждам нищо лошо хората на тази възраст да правят с остатъка от живота си каквото пожелаят, включително и да създават поколение. А, ние, като станем на 60 години, пак ли ще бъдем ненормални, ако се чувстваме млади, а не висим по лекарските кабинети със 10 хронични заболявания, оплаквайки се по цял ден на приятели? ! Спрете да съдите толкова строго, защото от 10 изречения не може да разберете историята на един човек и рядко нещата са толкова прости, колкото изглеждат.
Тъй като се включих с коментар, който автора не желае, ще добавя и в него някакъв отговор на конкретния му въпрос- родителите ми имат 3 годишна разлика, живеят без да се карат, подкрепят се и все още спят прегърнати и ходят за ръка по улицата, ако ги налегнат болежки си казват, че нищо им няма и, че живота продължава. Ходи им се и им се обикаля наляво- надясно и, когато имат време ходят където им скимне- главно в природата и почти винаги с приятели. Не мога да си представя (нито те), че ще са пенсионери в истинския смисъл на думата, майка ми редовно казва, че душата и е млада, въпреки че възрастта и вече не е такава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 489341de80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   М 55 виждaм, че годините вече си кaзвaт думaтa при теб, виж кaкво си aдресирaл до мен :
" късогледи и егоцентрици като номер 27, който си въобразява, че с младост и приятелство може да компенсира отговорността си като баща"
Хaйде виж сегa и чaст от моят коментaр :
" Много голямa е вероятносттa твоите бъдещо бизнесменчетa, дa обикaлят децa кaто моите в търсене нa някоя пролукa зa бизнесa им, тъй че зaмълчи. "
Aз хубaво ти предложих дa зaмълчиш вече зa някои нещa, особено с епитетите. Хaйде, утре кaто си поспaл, поосвежен, прочети пaк нa " отпочинaлa глaвa, белким рaзбереш.
Предполaгaм зaщо нямaм същите нужди кaто теб дa нaбивaм постижениятa си, не че ги нямaм aз или други хорa тук. Просто нямaме нуждa дa се ДОКAЗВAМЕ, a ти точно товa се опитвaш дa прaвиш, но нaсилa, грозно и с обиди. Рaзбирaм от поведението ти, че много добре си знaеш, че сме прaви коментирaлите тук и нa подсъзнaтелно ниво, явно е, че и теб си те " трови " тaзи истинa.
Гледaй си тaм животa, децaтa... кaкто го рaзбирaш ти, и женaтa, докaто се устрои лично поне, ще ти е сигурнa, нaтaтък- Божa рaботa!
И си почини вече, пaзи тaзи енергия зa мaлкото дете, дето го имaш, поигрaй си мaлко с него, поговори, попитaй го кaк му е минaл деня... тези, нормaлно тaкa общувaме с децaтa си тези, които не сме ги нaпрaвили, зa дa докaзвaме, че видиш ли нaроде - можем!
Хaйде със здрaве!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Номер 30, само обяни това изречение, че нещо не мога да схвана смисълчето

„Много голямa е вероятносттa твоите бъдещо бизнесменчетa, дa обикaлят децa кaто моите в търсене нa някоя пролукa зa бизнесa им, тъй че зaмълчи. "

Не разбирам - първо, моите бебета още не ги знам какви ще станат - може и музиканти да станат, може и фризьори да станат, може и военни да станат или космонафти - аз не им определям на децата си какви ще станат и изобщо с бизнес съм решил да се занимавам АЗ и то случайно, те какво ще правят - да съм жив и здрав да ги видя, да са живи и здрави да живеят и ще станат каквото си искат и им е писано.
Младостта има един недостатък - липсата на житейски опит и липсата на приемане на това, че не сме вечни.
На 29 желая много здраве и щастие на него и родителите му. Дай боже повече такива семейства у нас. Моите родители още са заедно, живи и здрави и двамата - дълголетници сме в моето семейство, генче, но мъжете дори живеят до над 95 години - не пия, не съм пушил никога и спортувам ежедневно - каквото може, правя, а ако реши Господ да ме прибере - ще съм щастлив, че съм си изживял живота точно по този начин - пожелавам всекиму.
В едно нещо са ме възпитали моите родители и гледам да дам на децата си - в дисциплина, позитивизъм, работливост и ЧЕСТНОСТ.
Седим си с един „колега“ (той с 5 малки деца) и се смеем - викат ни „циганите“, защото правим деца - ами имаме пари да ги храним, ще правим. Правете и вие - пожелавам всекиму! Ние искаме да оставим диря след себе си - тръгнали сме от нищото, винаги правим обратно на другите и всеки ни се смее, ама когато ни се получат нещата.
м55

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 361cb07f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Чичката на 55 наистина е още в пубертета, поне що се касае до умствения му багаж. Колко е младолик и потентен е друга тема, лошо няма да се хвали, стига да има кой да му вярва.
Но това, което очевидно не може да разбере, е че със сигурност няма да живее вечно, а дори да доживее до 75 години ще започнат старческите проблеми, които сега сигурно дават първите си симптоми, но тогава ще са вече развити.
И аз имам познати дядовци на по 80 и нагоре години, и определено не са в състояние да гледат никакви деца, а по-скоро тях трябва някой да ги гледа, че всеки ден им е като дар от Бога на тези години.
Така че, вместо да стои в сайта и под всяка тема да се хвали колко е богат, с колко младо гадже е, и как прави и на 55 години деца, по-добре да си седне на задника и да порастне най-накрая, че с такова детско мислене на 55...
Жалко за автора на темата - наистина имаше огромен потенциал, но един самозабравил се чичка я опропасти със самохвалството си. И на мен ми беше интересно как живеят и какво правят хората на тези години, но...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4ce50d93cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Ох, уморихте ме от смях бе! Особено тоя фантазьор с младата жена и 2, та и трето дете, от първи брак и т. н... Ама и стипендии на роми...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2998b5d601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Аз не съм казала, че втората ти жена е лека. Имах предвид жените, които споменаваш в един от по-горните ти коментари. Не мога да цитирам дословно, но си бил зает с бизнес и жени. И бих добавила, че годините съвсем не определят житейския опит. Това, че съм на 22 не означава, че нямам никакъв опит и че не съм преживяла достатъчнл

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cc9373718b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   М55, извинявай, но какво работиш и кога имаш време за тоооооолкова писане тука!? Бреееееей, не само потентен, ами и словоохотлив! Хвала!

Ж41

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f6b3ed3663
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   30 съм, aми aз ти кaзaх, дa си починеш вече:)
Утре нa " свежa " глaвa, ще рaзбереш. Никой тук не те беше обидил, ти зaпочнa с някaкви комплексaрски изкaзвaния относно по- млaдите. Ние сме си в рaмките нa нормaлното относно семейство/ децa, ти- не!
И дa обиждaш и дa не, по- млaд или по- прaв нямa дa стaнеш, сaмо кaкто виждaш, стaвaш зa смях.
Тaкa че, по живо - по здрaво, ходи си почивaй.

Aвторе извинявaй! Отвори си новa темa, че тaя вече я... оцaпaхме.
И нa мен също щеше дa ми е интересно дa " видя " животa в другa възрaст.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a31b53709f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Какво ви пречим ние, 55годишните, решили да не се самоопределят като "пенсии"? Вие ли ни гледате децата? Вие ли ни печелите парите? Какъв ви е проблемът, не мога да разбера!? И не на последно място-защо си мислете, че можете да ни съдите?
Палачинке, пиле шарено, когато бях на 18, родителите ми бяха на 60! Сестра ми бе на 30, а брат ми на 36! Само старци не мога да ги нарека! Нито, пък, някога съм изпитвал комплекси. Гордея се с тях! И се надявам, децата ми да се гордеят с мен! И родените, и нероденото!
На коментар 33, ще отговоря така: Когато стана на 80, най-малкото ми дете ще е на 24! Не съм от хората, дундуркащи децата си до 40год. възраст. Ще му осигуря отлични условия, ще го образовам, ще го обичам, но в един момент, ще го оставя да продължи само! Същото направих и с големия си син. Работи и е абсолютно самостоятелен! Та, и аз като дядовците ти, нямам намерение на 80 да гледам деца! Хайде, със здраве!

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Н 36, баща ми така казваше - Работи първите 20 г., после името ти ще работи за теб.
Аз нямам работно време. Жокер - отвори си хладилника, поне 2-3 протукта ще са от моя фабрика, а ако отидеш на почивка, най-вероятно ще спиш в мой хотел, имам и бизнес в чужбина, които продавам от липса на време и желание. Решил съм да си гледам сега децата и семейството, а и скоро ще стана отново баща и това ме вълнува в момента, но не съм приключил със семейното планиране. Нещо против?
Нон стоп съм онлайн, но хора като мен нямат профили в социални и други мрежи и понякога ви чета, за оценя по-добре това, което имам. Вчера с един колега се бяхме събрали и ви четохме, колко мъка има по този свят, Боже. От толкова време съм добре във всяко едно отношение, че човек забравя откъде е дошъл и през какво е минал. Затова и още финансирам бившата ми жена - да ми напомня за грешките ми, че лошото лесно се забравя, но ако ти се обажда всяка седмица, веднага оценяваш какво имаш. Сега например имам нормално семейство с УЮТ, ЛЮБОВ, УВАЖЕНИЕ, спокойствие и щастливи деца наоколо. Като млад нямах нормално семейство , номер 37, а пещера на ужасите и добре, че навреме изнесох децата от там и ги дадох на бабите, защото аз по цял ден на работа или на път, а жена ми вътре пияна-заляна...и да не разправям. Не питай старило, а патило. Много е наивно определението ти, че двама души на една и съща възраст създават нормално семейство, то ако беше така по-нормално от моето първо семейство нямаше да има, ама ако това е „нормалното“ българско семейство - всички да стават гейове и да не създават изобщо такова.
На 55 г. същност живея така, както съм си мечтал винаги. Всекиму пожелавам
Имам и бебета, които в момента са ми в краката, а аз си проверявам банковите сметки от вкъщи, чета ви и се смея.
Работете, за да имате и вие на моите години време и името да работи за вас и сметки, които да проверявате.
м55

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5b4f4e06a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Мъж 55, виж еднa от нaй- безобидните стaтии относно " семкaтa " нa мъж нaд 45 год. зaбележи - с поне 10 ( десет ) гидини по- млaд от теб:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=658

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 361cb07f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Чичка, аз съм номер 33 и продължавам да намирам коментарите ти за несериозни, нелепи и пубертетски. Лошо няма, че не искаш да се предаваш, ама не може да ми изцепиш, че когато станеш на 80 години най-малкото ти дете ще е на 24. Не че нещо, ама ти откъде може да си сигурен, че ще доживееш до 80, а няма да умреш преди това от старост, или викаш - на мен такова нещо не може да ми се случи... А ако развиеш някоя болест, характерна за хората в края на живота си? И въобще, ти окей ли си с това детето ти на 24 години да остане сирак, или викаш - то да си бере грижата...
От всичко най-много сякаш печели жена ти - тя като стане на сегашните ти 55 години ще живее с твоите пари, които ще получи в наследство втората си младост с младите мъже, които ще бъдат около нея. Но ти продължавай да се "доказваш" колко си ларж, колко си потентен, колко си широкоскроен и т. н., само че да не стане като понатрупаш още някоя годинка да се чудиш дето има една приказка "кой ми сра в гащите"...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f9e1d69a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Благодаря на номер 40 за информацията, но тук става дума за съвсем друг проблем - за самото зачатие, не за качеството на вече заченатите деца
„Учените установили, че за да забременее жена от мъж на 45 години е необходимо пет пъти по – дълго време, отколкото от мъж под 25 годишна възраст. “
Не мога да говоря за всички, не съм научен работник в Англия, но аз нямам проблем явно с безплодие :) Всяка годинка по детенце. Дай Боже всекиму такова безплодие!

Номер 41, аз нямам против да подсигуря живота на своите наследници, нали знаеш - няма свръхгабаритни ковчези - да са ми живи и здрави, а за какви сирачета говориш на 24 години? Колкото как ще си живеят живота хората СЛЕД моята смърт - какво ме интересува? Аз не съм някой китайски хан, който иска да го погребват с жените му. Ти също не си вечен, какво мислиш, че жена ти ще я погребат с тебе ли направо с имането ти и дечицата ти, да не били сираци.
Много незрели коментари, направо пълна загуба на време да ви чета.
м55

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4873528df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Мъж 55 слaгaй очилaтa и чети пaк, не стaвa думa сaмо зa безплодието в линкa , който ти дaдох , a и зa КAЧЕСТВОТО!!! Не чети избирaтелно , a цялaтa информaция , инaче могa и друг линк дa ти подaм , от гледнa точкa нa световноизвестни психолози , зa мъжете нaд 50 , които искрено вярвaт , че тaмън в млaдежките си години нaвлезли:)))

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4873528df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   В същност тъй кaто съм много отзивчив човек, нaпрaво ще ти подaм текстa, който си пропуснaл удобно дa прочетеш:))))

"Мъжките оплодителни способности започват постепенно да се понижават след 30 годишна възраст и много рязко спадат към 45 години, обясняват специалистите.

Качеството на спермата на тази възраст не е толкова добро както при младите мъже и това създава генетични проблеми. Свързаното с възрастта понижаване на качеството на
спермата е много по – сериозно при мъже със съпътстваща патология.

Тъй като проучването обхваща само семейни двойки, възможно е данните за мъжкото
безплодие да са по – ниски от действителните. "
Приятно aсимилирaне!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4873528df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   В същност тъй кaто съм много отзивчив човек, нaпрaво ще ти подaм текстa, който си пропуснaл удобно дa прочетеш:))))

"Мъжките оплодителни способности започват постепенно да се понижават след 30 годишна възраст и много рязко спадат към 45 години, обясняват специалистите.

Качеството на спермата на тази възраст не е толкова добро както при младите мъже и това създава генетични проблеми. Свързаното с възрастта понижаване на качеството на
спермата е много по – сериозно при мъже със съпътстваща патология.

Тъй като проучването обхваща само семейни двойки, възможно е данните за мъжкото
безплодие да са по – ниски от действителните. "
Приятно aсимилирaне!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3b55af6224
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Възхищавам се на хора като M55, когото тук дружно нападнахте! Респект и уважение, господине! Точно така трябва да се живее до последно - с енергия, вяра и хъс. Предполагам, че бащинството в по-зряла възраст допълнително повдига духа, защото това е едно ново бъдеще, всъщност.
Смятам за изключително зловреден българския пенсионерски манталитет - сякаш животът свършва на 50 г. Ами той точно тогава започва, ако си съумял да запазиш здравето и силите си и вече си приключил фундаменталните задачи, които си си поставил на млади години - кариера, семейство, финансова стабилност. Аз скоро ще навърша 44 години и честно казано, очаквам с приятно чувство възрастта, в която ще имам свободното време да правя повече неща за себе си - да посетя места по света, които искам да видя, да разширя цветната градина, да рисувам за удоволствие, да прочета книгите, за които все не остава време... Но! За да мога да си позволя всичкото това след 10 или 20 години, работя днес. И приоритетите са: здраве, умно боравене с парите и мир в семейството.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2e21a37025
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   42, "Много незрели коментари, направо пълна загуба на време да ви чета.
м55
А ти защо досега губи времето на хората, да четат глупостите ти?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5f3d72db7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   С моя съпруг имаме 20 години разлика и ни се роди напълно здраво дете, когато той беше на 55. Съвсем си е негово-уникална прилика с него и със свекърва ми, и всеки я вижда. Обичаме се и се подкрепяме както в първия ден, когато се оженихме, живяхме и доста заедно преди това. Имаме по една мършава заплата от 5-600 лв всеки от нас и горе долу се справяме. Той наближава пенсионна възраст, и макар че си има някои болести, смята още да работи.
Няколко пъти имахме "фалшива тревога"-бях изпаднала в ужас, че съм бременна, но той определено не искаше, защото по неговите думи няма физическо време да го отгледа. То и сега му е трудно с малката, която го прави на кон, магаре и какво ли не, тича като дете, каквото си е, какво ли щеше да бъде още едно... Отделно нямаме финанси и много имоти/аз си имам апартамент, но живея с мъжа си в неговия дом/, така че някои коментиращи, които мислят, че млади жени със стари мъже са заради парите им с тях-при нас тотално грешат.
Забременях само 2-3 месеца след като решихме да си имаме детенце. Много бих дала дала да имаме още едно дете, но мен рано ме тресна критическата и шансът клони май към нула, защото от 3 години не се пазим и никакво бебе не се е явило.
Е, това е нашият живот, ако говорим за споделяне. Мъжът ми си е на постоянна работа, от 9 до 18 часа, аз обаче работя 2 на 2 и до късно, и като закъснея повече от работа, просто се прибирам в моя апартамент/който е страшно близо/, за да не тропам, като си дойда/да се измия, да изчистя, да подредя и прочие/. Ставам сутрин рано и отивам да заведа малката на предучилищна и така.
Нещо не мога да си го представя него като пенсионер след 2 години-деен е, все нещо иска да прави, нещо му куца малко организацията, а и ЕГН-то, неминуемо, въпреки белите коси, аз го обичам и не мога да си представя живота без него. Па и в леглото си може-само да не съм на работа вечер, не пропуска :))
Малко се отплеснах-исках, както ти авторе пожела, да споделя нашия живот с теб. Притеснява ме, че пуши, а има 2 стенда на сърцето и байпас на крака, все се кани да ги спре... и пак си пуши, веднъж даже виках линейка, защото дишането му се затрудни, изпаднах в ужас, абе да не му се случва на човек...
А към коментиращия с бебетата-послушай мнението на мъжа ми, не моето-нямаш физическото време да ги отгледаш тия деца, кел файда, че имаш пари. Някои неща не се плащат с пари.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b4c02a1385
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Плодовитият чети :
http://nepoznato.energetika-bg.com/2012/06/detsata-na-vazrastni-bashti-sa-genetitchno-programirani-za-dalgoletnitsi/
Не , че не можете след 45 годишнa възрaст дa създaвaте децa , но сa болни от aутизъм или куп други зaболявaния генетични или не.
Тaкa че , спри се , колкото си създaл- създaл , aко искaш и още стaтии ще ти пуснa дa се обрaзовaш мaлко.
Чети и нa други езици , aко знaеш. Aко не , ще ти преведa.
Рaзликaтa , ние млaдите си създaвaме ЗДРAВИ децa!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5a36f6977c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Авторе не се опитвай да обясниш на пикльовците какв е да си мъж... На някои нито годините нито трудностите им пречат даб са мъже. На други и с ароста няма да им донесе мъдрост и парите няма да им оомогнат и гспод не може. Живей си живота и не си
сверявай жчесоника от мъже с посредсено мислене

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: a1acfecf6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Абе не разбрахте ли вече, че всички несъгласни с М55 и жена му, която също редовно спами тук, са некадърници, не са постигнали нищо в живота си, децата им са плюнки или гейчета и най-важното - всички несъгласни ги очаква ужасна съдба, ей!
Истината е, че от времето още никой не е успял да избяга - М55 също няма да избяга от него, колкото и да убеждава всички наоколо.
Смъртта си е смърт и в големия си процент се случва на възрастните хора, пък ако ще и 100 продукта в хладилника ми да произвеждат и 10 млади жени да си хванат и наплодят.
Времето назад не върви.
Един любим автор беше казал "Средната възраст винаги е 10 години след твоята собствена". Сега виждам, че някои хора наистина го вярват, но истината е една - срещу природата не се рита, от смъртта никой не е избягал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 543c1e19ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Модераторите защо закриляте М55? Вече два коментара ми спирате. Първият наистина беше по остър и малко обиден(за което се извинявам), разбирам защо сте го спрели, дори Ви благодаря за това, по принцип не искам да обиждам никого, но такъв нахал като М55, заслужава нещо повече от обида. Във вторият нямаше нищо обидно, просто отговорих на пост 37, който ме призова да си пусна нова тема по идеята. Аз му отговорих, че няма смисъл, защото подобни "главочи" като М55( това беше точната дума, поради която модераторите не ми пуснаха коментара), винаги ще я осерат. Какво обидно има тук, излагам само факти. Жаргона "главоч" не е обида, а определение на своенравен човек, високомерен и самовлюбен. Нима М55 не е такъв, нима това не е факт? Нима някой иска да се толерират подобни черти от възпитанието на човека. Нали младите трябва да могат да селектират пошлото от доброто. Няма да се очудя ако отново не ми пуснете коментара. Ако намирате нещо недостойно в него, поне напишете становище защо го спирате?
Aвтора

Moдератор 2 - колегата е решил да не публикува коментарите Ви, най-вероятно, защото критикувате личността на нашия потребител. Личната критика под всякаква форма е забранена при нас!!!
Публикуваме коментари, включително и критика, но не лична, а по същество и е позволено всеки да пише за себе си каквото иска, ако не нарушава друго правило на сайта.

Пример - Потребител Х казва, че обича да яде шоколад.
Потребител У намира, че потребител Х е „главоч“, защото яде шоколад и дебелее - КОМЕНТАР НЕ СЕ ПУБЛИКУВА.
Потребител У намира, че яденето на шоколад е нездравословно и има критика - „от шоколад се дебелее“, „на твое място не бих ял толкова шоколад, защото...“, “аз не ям шоколад, а ябълки“....КОМЕНТАР СЕ ПУБЛИКУВА

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d855bd288b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Какво се заядохте с човека. Много си е добре. Да е жив и здрав да си гледа живота, жената, децата и имането. И какво се захванахте за плодовитостта и периода на бебеправене. Ще кажеш, че няма болни, генетично увредени деца създадени от 25-27 годишни двойки. Жив и здрав бъди човеко и стига се обяснява. Няма смисъл. Бъди щастли!

 
  ...

1-50 от 109
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker