Живот насила - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живот насила
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2375 пъти
Здравейте, от много време имам усещане, че живея сякаш насила. Мога само да споделя, че съм 29 годишна, омъжена жена, живееща заедно със съпруга си, майка си, детето и свекърва си. Вкъщи само може да предполагате за каква омраза става въпрос. Освен това уча редовно в университета и работя, когато имам време и ми попадне работа. Мъжът ми външно изглежда силен, защото е силен физически, но вътрешно е много слаб и нерешителен човек.
Понякога наистина не ми се живее, но се трябва да се боря заради детето си което няма вина за нашите грешки. Преди време живеехме сами, но сега се налага да живеем с бабите, защото и двете останаха без покрив над главата. С моя сме в постоянен скандал естествено, понеже всеки защитава своята майка. Но докато моята ми помага изключително много и за детето, и за вкъщи и за всичко, свекърва ми е абсолютен егоист, който се интересува само от себе си. Казвам му да си вземем квартира, да теглим кредит да сме сами някъде, но той отказва, защото се страхува или така му изнася. Той без мама май не може, а аз можех да работя дори в чужбина цяла година при роднини, но сама, за да си подпомагам следването. След като се върнах за малко да го напусна, но майка ми ме спря и надеждата, че ще се промени нещо след като види, че може да ни загуби. Нищо подобно дори е самоуверен от това, че му се размина. Не зная дали ще получа съвет, но поне споделих болката си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: a71893855d
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   За мен решението е едно - махкаш се с майка си и детето си на квартира, прекъсваш следването временно или минаваш задочно и се самоиздържаш. Точка. Колкото и да го въртим, мъжът ти няма да се промени, свека ти също - това е единственото решение.
За какво се бориш същност - за едно пикливо следване (за себе си) или за детето си - ти на това дете какво си осигурила? Спокоен дом със сигурност не си... Какво се надяваш, че ще постигнеш - дори не ти се живеело... ами не живей така.
Ако се изнесеш с дете и майка, съм убедена, че мъжлето ти ще приприпка, но ако останеш така, ще се самоунищожиш.

За останалите - редът на нещата е следният - ПЪРВО учене, ВТОРО работа, ТРЕТО дете, не в обратния ред!
ж30

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2ff77f1980
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Напълно съм съгласна с номер 1. Мъжът ти няма да се промени никога, майка му пък съвсем, така че единственото, което ще постигнеш е да си съсипеш нервите и още по-лошо да направиш детето си нещастно, защото децата усещат когато нещата между родителите им не са ок. Така, че не знам колко още ти остава да учиш, ако е малко завърши си образованието, ако е повечко, прехвърли се задочно, обаче вземи си детето и двете с майка ти се махнете от там. Имаш майка си, тя винаги ще ти помага и за детето и в домакинските задължения, така, че да можеш да се посветиш на работата и на ученето си и тримата заедно да живеете нормално. Да, няма да ти е лесно, но и тук съм съгласна с номер 1, като си родила дете преди да си стъпиш на краката, така ще е. За това, в името на детето си, просто намери начин да се махнеш от тази токсична атмосфера, защото с времето ще стане още по-зле. Сега, най-вероятно свекърва ти е още сравнително в добро здраве, ама годините си минават и никой не става по-млад. Така, че помисли за момента когато ще се разболее и съвсем ще те подлуди с капризите си. Тогава да знаеш какво ще е! За това, просто се измъкни от това положение преди да е станало по-зле! Знам, трудно ще ти е да се разведеш, но и сама виждаш, че на мъжа си не можеш да разчиташ, за това действай докато детето ти е още малко и по-лесно ще преживее драмата от цялата история. Защото колкото по-голямо е едно дете, толкова повече неща вижда, чува и разбира и съответно един развод е много по-тежък за него. Майка си и освен за себе си трябва да мислиш и за детето си и за неговото щастие.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 98211aa20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Съгласен с номер 1, нямаш бъдеще в това семейство. Изнасяй се заедно с детето. Аз толкова съм говорил в този сайт за такива мамини синчета и все ми блъскат минуси. Нагледал съм се около себе си на такива. Обречени са да са сами и стари ергени на по 50. Виждаш, че не става с такъв. Той по-скоро е женен за майка си, а ти си му нещо като секс кукла, прислужница и т. н.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: eb102544be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, прав/а си за повечето неща, само дето накрая се изложи! :)
Циганите ги започват тези ТРИ неща отзад-напред, а до ВТОРО и ПЪРВО повечето от тях изобщо и не стигат...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ed70391ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Дадоха ти идеи, сега обаче имам въпрос, историята ти ми звучи нереалистично. Как стана така, че да живееш в един и същи дом с двете баби? Ти на 29г как успя да си закупиш дом и то с "вътрешно много слаб и нерешителен" мъж, а те на по 50г нямат собствени домове? Жени на по над 50г живели и възпитавани през комунизма да нямат собствени домове е направо немислимо.
Питам тези въпроси, защото ме съмнява домът в който живеете да е ваш /на младите/. Ако бяхте го закупили вие, нямаше толкова лесно, да искаш, да се изнасяш на квартира. Също как помисли, че можеш да се изнесеш на квартира и да оставиш двете баби във вашия дом, да се избият ли?
Като те чета предполагам домът е купен от свекърва ти и предписан на мъжа ти, иначе свекърва ти нямаше да има чак такова самочувствие и да се държи егоистично. Остава отворен обаче въпросът защо майка ти няма дом?

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 30e3d8a5e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ж30(1), на всяко гърне похлупак. Голям си спец по житейските проблеми. Тези си съвети ги повтаряш като мантра, на всяка жена това препоръчваш-развод и бягай. Явно живееш самотно и затова препоръчваш това и на другите. Че авторката живее в някакъв ад, това е безспорно, но и ако се хвърли в неизвестното няма да й стане по леко.

" Преди време живеехме сами, но сега се налага да живеем с бабите, защото и двете останаха без покрив над главата. С моя сме в постоянен скандал естествено, понеже всеки защитава своята майка. "

Щом са имали период в който са живели поносимо, а след идването на старите им майки, живота става непоносим, то е редно да премахнат причината, а не тя да поема товара върху себе си. Като се махне, няма да й стане по леко. Затова трябва отново да разкарат старите, защото те са причината за неудобствата им. Човешко е да се помага на старите, но при условие, че това е невъзможно при тях, трябва да намерят начин да ги подслонят на друго място.

Авторката ни обърква нещо, бабите нямат покрив и затова живеят при младите, излиза че дома е на младите. Защо авторката иска да излязат на квартира, нали си имат дом? Защо предлага да теглят кредит за нов дом, след като си имат свой!? Нещо не се връзват нещата. Ако дома си е техен, да разкарат бабите на квартира или в дом за стари хора, а младите да си живеят спокойно и да си отгледат детето в спокойна обстановка. И в други теми ж30 е ставала банална, все едни и същи съвети дава -РАЗДЯЛАТА за нея е решението на всички житейски проблеми. По добре такива изобщо да не се омъжват, защото винаги ще хленчат и ще търсят причини да се разделят, а не начини за преодоляване на трудностите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6b077629bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Благодаря за съветите, но нямам намерение да си разказвам целия живот нито да отговарям на въпроси. Няма значение чий е домът съжалявам, че писах. Останете си със здраве, моите проблеми са си мои.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker