Влиянието на родителите! Любимия или " Мама и Тате"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Влиянието на родителите! Любимия или " Мама и Тате"?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1976 пъти
Здравейте! Въпроса ми е кратък, но отговора за него все още не го зная.. На 20г съм, живея с родителите си все още. И тук идва проблема, всъщност проблема, е че родителите не харесват момчето, с което съм в момента, постоянно съм в някаква борба между тях и него, а това е страшно изморително. Тъжно, съсипващо и нараняващо е родителите ти да не ре подкрепят в това отношение да ти казват, че си глупава, за да съм с този човек просто, защото не го харесват. Аз твърдо съм против това не съм чак тоолкова малка, че да продължават да имат такъв контрол над живота ми! Приятеля ми иска след време да заживеем заедно, да имаме семейство. И тук идва ужаса за мен! Искам това да стане, но как ще го приемат родителите ми? Цял живот ще ме гледат с презрение и ще казват, че съм направила голяма грешка? Това не искам да го преживявам, трудно е и боли! Мога да пиша още много, но предполагам сте добили представа за положението ми. Надявам се някой да сподели опит от такива ситуации или поне да изкаже мнението си. Ще съм благодарна, защото наистина ми е трудно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0563f33a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Определено си избираш сама приятеля на тази възраст, що за въпрос?
Всяка свобода обаче има своята цена, а в твоя случай значи да се изнесеш, да си плащаш сама хляба и наема - голяма работа. Само така ще можеш да живееш във всяко отношение самостоятелно и всичко друго да ти се обяснява тук е загуба на време.
Колкото до това как щели да приемат родителите ти семейството ти???? Ало, та ти си на 20 г., не си в 1. клас и няма бележници в живота - ти си взимаш решенията, ти си носиш отговорностите и родителите ако не им харесва - да си гледат своя си живот и няма да те виждат, готово.
Мисля, че търсиш одобрение от тях, защото не си порастнала още, може би и търсиш да поемат част от вината, одобрявайки приятеля ти, ако нещо не потръгне?
Дано не съм права.
Просто си събирай багажа и ЖИВЕЙ
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 150ee2ba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много благодаря за коментара! Не ме е страх да се изнеса и да си вадя хляба сама точно това искам, но в момента не мога от финансова гледна точна, смисъл за момента не мога да започна работа, за да се изнеса. По някакъв начин може и да търся одобрението им, но само, за да няма дразги между нас да не ме мислят за отрепка както се казва.. Просто те се ужасяват от факта, че някой ден аз мога да заживея с този човек това ме сасипва, защото не искам да е така искам както се разбирам с приятеля си така и с тях а не да съм между двамата и те да го мразят...
Просто вече не мога да мисля трезво..
От авторката..

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 99fab55291
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това ми е доста познато, просто бях го позабравил. Имах подобни проблеми, които никога не спряха с която и да бях. Или е много млада, или е много отворена, или семейството й лошо- а бе от всичко, по много. Последната, с която живеем заедно беше и най-лошата, защото видяха, че ще се женим. Никога не я приеха като хората, дори и след децата.
Наложи се да не се виждаме почти 5 години, сериозно наказание е това.
Никой, никога не може да ти диктува приятелството. Така гарантирано ще останеш сама, дори и след 1-2 години. Вземи се в ръце.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e6a10aef69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, така е. Вече си на възраст, за да избираш с кого да си прекараш живота. Кажи им, че го обичаш и, че искаш да бъдете заедно, ако ли не стягаш багажа и бягаш. Живяла си дълго при тях като тяхното момиче, сега е време да се омиташ и да живееш като жена. Естествено, ако намеренията ви са сериозни. Да не стане така, че после да те зареже с две деца и да ходиш пак при мама и при тати! Ако искаш изтрай още малко. Можи би решението на родителите ти ще се промени, но ако е категорично няма нужда да чакаш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aeb1c5027a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм в твоето положение. Имам сериозен приятел от 5 ГОДИНИ и се виждаме скришно, даже "бягам" от роднините и познатите, защото винаги ме предават. Баща ми не знае за връзката, знаеше, но казах, че не си виждаме вече. Обаче майка ми е чула отнякъде. Казват ми, ако напусна къщата без тяхно съгласие, ще се откажат от мен и никога няма да ми простят. Тази година завършвам, ще рискувам, ще се преместя при любимия човек, след време може и да ми простят.
Ж 23г. (hug) УСПЕХ МИЛИЧКА!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dd36b9b3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Що за въпрос?!
Родителите са твоето минало.
Приятелят ти е твоето бъдеще!
Добър, лош - ти си си го избрала!
Никой няма право да ти се бърка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0563f33a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе, Авторке, как така не си била могла да се изнесеш? На 20 г. си и за семейство говориш.
Друго не знам какво да те посъветвам. Аз си бях винаги опак човек и имах свои представи за живота си, a особено майка ми е от бъркащите се. Затова се изнесох на 19 г. с една торба и 100 лева в джоба и това беше най-доброто решение в живота ми. Всекиму го пожелавам. И да, учих редовно и сама се издържах - не трудно, стига да повярвате в себе си и много-много концентрация и дисциплина, за да постигнеш каквото си си наумила. Колкото до приятеля - винаги съм държала партньора си далеч от родителите си и не съм искала да се запознавам с техните. След като решихме да се женим и да създаваме семейство, чак тогава им се представихме, но вече няма как да ни се бъркат - големи хора, завършили, с професии, с пари. Така, че съветът ми е и да се изнесеш, и да не си усложняваш живота с излишни драми като видиш приятеля си при родителите ти. И другитите - стига търсите одобрение от родителите си за личните си въпроси - те тяхното са си го избрали, далеч са от темата и няма в крайна сметка те да спят с приятелчето ви, а ако не престават да досаждат с въпроси - пълна тишина и си живейте живота.
****1

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4d4c96b326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Я кажи, какъв е точно проблема с твоя приятел? Защо толкова са против него? Мога да ти кажа едно - ако има хора, които със сигурност ти желаят най-доброто и биха направили всичко за да не си "счупиш главата", то това са вашите. Ако се подведеш по коментарите в стил, че "родителите са ти миналото, гаджето бъдещето", то има не малка вероятност да направиш грешка, за която да съжаляваш цял живот.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9e6ecc0404
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз се изнесох на 16 (сега на 29) и животът ми тръгна в съвсем друга посока в положителния смисъл. Научих се да живея, да се оправям сам. Напусни, няма да съжаляваш. Ще започнеш сама да си взимаш решенията и сама да виждаш резултата. Ако си сбъркала - ок, но поне сама ще се учиш, а няма да слушаш мрънкания по цял ден. Ще си независима и никой няма да може да ти държи сметка за нищо. Няма и да си длъжна да им слушаш глупостите по цял ден. Това са уроци, които при вашите никога няма да научиш.

Сега се разбирам чудесно с нашите, защото разбраха най-после, че съм самостоятелен и не съм тяхна собственост, сега дори ми се възхищават.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: acab5eb66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прави това, което сърцето ти иска, помни че лъжите се превръщат в истина и че ако сърцето ти сгреши имаш 2-ри шанс :)!

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09a2201095
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А ще ни кажеш ли какво точно не му одобряват? Да не е някой с лошо име, проблеми с властите или нещо друго? Ако е заради чисти повърхностни капризи (че не го харесват външно или им се вижда беден или нещо подобно), просто и аз съм склонна да изкрейзя. Но ако е първото, са в правото си да са против него. В най общ план съм против това родителите да се месят. Но пък си е успокоително да знаеш, че са с теб и те подкрепят в решението ти, затова наистина смятам, че родителското съгласие е от значение.
Габи

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5a7c89e695
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Те децата ми забиха нож в гърба и от 8 години не искам да чуя за тях. Нито желая да ги видя нито им давам пари. Та даже някои роднини ги мразят. А и не искам да виждам предатели около себе си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2005008c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Прочети изповедта, която е публикувала след твоята. Казва се ", той се върна"

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2c12d22346
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Хи-хи-хи! То май няма момиче, което да не е минало през това. Няма да ти казвам у нас какви драми бяха когато казах на нашите, че смятаме да живеем заедно и да женим. Бях на 23, обаче бяха такива драми все едно бях на 13. Била съм твърде млада, още съм учела (бях последна година в университета), той нямал стабилна работа, къде сме щели да живеем...все едно бях някаква престъпница. Обаче накрая все пак се оженихме и всичко си дойде на мястото. Така, че спокойно! Ако си сигурна, че това е твоят човек, изнеси се от вас и заживейте заедно. Не, че ще ви е лесно, но все рано или късно ще трябва да го направиш. Колкото до вашите, ами с времето ще го приемат, особено ако видят, че си щастлива.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 150ee2ba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря на всички за коментарите! Не мога да започна работа сега защото следвам редовно, но имам желание да си намеря скоро работа въпреки това, защотото не се издържа! А тези, които са питали защо родителите ми не го харесват е защото не го намират достатъчно красив за мен не е бил особено ученолюбив човек и разни такива глупости, нито е престъпник, нито има лошо име има си приятели познава се с доста хора не са казвали лошо за него и т.н .. Но ще видим какво ще стане.. имам некакви планове лятото да заработя повече парички и да мисля за квартира, но ще видим какво ще се получи. И отново мерси за коментарите помагате ми донякъде. :) И специално за номер 5 съчуствам ти много! Това да се криеш не си е живот и изщощава пожелавам ти успех също, дано всичко при те б се нареди!!! [hug]
От Авторката..

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09a2201095
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В такъв случай, авторке, просто не им се връзвай.. това са много примитивни изказвания и мотиви. Щом няма нищо тревожно около личността му, не са те хората да решават дали е достатъчно красив или умен. Избрала си го такъв, такъв ти харесва, а и личният живот си е личен неслучайно. Ако продължават да се инатят, говори с тях и им кажи същото. Имала съм подобни сблъсъци с майка ми преди години за един от бившите ми. Много му стърчали ушите, на другия пък носът му много голям... после се чудеше какво да измисля (докато за сегашния разгеле не каза някакъв недостатък).. Ако оставяш родителите да се месят в личния избор при такива обстоятелства, щастието ти няма как да оцелее... :) Успех

Габи

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0eb0e757e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   " Цял живот ще ме гледат с презрение и ще казват, че съм направила голяма грешка? " -- докажи им, че не е така както си мислят, амбицирайте се с момчето и го докажете, тогава родителите ти ще ви приемат за сериозни хора. В началото винаги има недоверие от неизвестното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker