Име на бебето ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Име на бебето ни
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2545 пъти
Юли месец живот и здраве ще имаме момиченце и с мъжа ми сме в голям спор за името. Той държи да е на майка му. Тя се казва Марияна, аз също се казвам така и детето да бъдело Марияна. Аз се съгласих да е на майка му. Така или иначе ще носи и моята буква, но не съм съгласна името да е същото. Искам да е Магдалена, но не мога да го убедя. Вчера разбрахме със сигурност, че детето ще е момиче и той веднага звънна на майка си и каза: Ще го кръстя на тебе, няма да е с някой измислени имена. Много се засегнах от това, защото все едно аз съм никаква на това дете. Той винаги взема всички решения. Сега сме скарани и не си говорим много. Очертава се през уикенда да сме на гости в техните и съм сигурна, че майка му ще ми каже нещо за името. Например, че се радва че ще е на нея и не знам какво ще и отговоря. Но съм решила, че няма да оставя нещата така ако трябва ще им обясня и на тях. Ако искат да се сърдят. Детето е мое, аз си решавам. Моля дайте ми някакви съвети какво да правя. По цял ден стоя вкъщи и се измъчвам по този въпрос. Не знам как да го накарам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1ade5c87e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъжът ти е много твърдоглав. Предлагам ако майка му е готина и се разбирате да й обясниш ситуацията и да действате заедно. Или използвай слабото място на съпруга ти, което и да е то. Желая ти успех и много щастие!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d6fde55cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искаш или не - бащата приема и записва името на детето и ако е решил да "мине през тебе" ще го направи, той май се е вманиачил в това име. Да няма едипов комплекс нещо - майка му се казва така и е "намерил" за жена теб със същото име, сега и дъщеря му да се казва така...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 10c7cabd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Скарай му се, че те е поставил в такова неудобно положение. Кажи му че то не стига че ще носи техните бащино и фамилно име, ами и да не ти зачете мнението за името. Доста нахално. Аз също чакам бебе сега. С моя мъж избрахме заедно името. Няма да го кръщаваме на никой и никой и не ни налага как да го кръстим. Но имай в предвид, че в болницата таткото ще каже как да се запише и той ще си каже неговото име. Разберете се за име, което и на двамата ви харесва. Но той явно че си настоява да е на майка му и няма да отстъпи. Фявно че е с по тежък характер.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 82048d2f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само не я кръщавайте Сребролюбка на баба и Сребра и баба и Любка.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0bafc87ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Смятам, че съпругът ти е прав в случая, а ти прехвърляш други неща, които са ти се сърбрали в този спор. Името Марияна е много по-нормално и хубаво от Магдалена - второто е име на лека жена все пак, а краткото му е Маги, което честно казано е много лигаво име.
Не случайно у нас има традиция името на първото дете да е избрано от мъжа и да е към неговото семейство, а на второто - да е от семейството на жената. Така няма подобни спорове и е ясно, кой кога ще избира името.
Мисли не само за собствения си егоизъм и желание да се наложиш, а за детето си, което ще живее с името си цял живот и ще търпи отношението на роднините си. Аз съм второ дете и нося името на баба си от майчина страна, което ми е донесло само позитиви, въпреки че името е старомодно. Не само станах любимата внучка на бабс си, но и мога да разказвам за нея като някой ме пита за странното ми име. Тя живее с две думи в мен, идентифицирам се с нея, което е много здравословно от психологическа гледна точка. Не случайно хората навсякъде по света се интересуват от предците си - това е универсално човешко качество и потребност.
Ти според мен искаш заради инат и наранено честолюбие да прекъснеш тази връзка със семейството на мъжа си за детето си, което би било жалко, а като ви се роди второ дете - той със сигурност ще ти се отплати със същата монета.
Пълна глупост.
Хората, които кръщават децата си с първа буква на някой роднина го правят иначе не от удоволствие, а защото някои имена са меко казано старовремски.
Например ако баба ти се казва Тича или Въча, дядо ти Вълчо или Гълъб - какво правим?
И двете баби на моите деца имат много старовремски имена, меко казано странни за наше време. Ти имаш късмет с хубаво име, какъв ти е проблемът не разбирам просто.
Името Марияна е дори интернационално, пише се лесно и е сравнително кратко. Ако мразиш това име по някаква причина, говори с мъжа си, но да заместиш Марияна с Магдалена е глупаво - те са еднакви по красота имена, става дума просто за твоето желание да се наложиш.
Смятам, че и двамата с мъжа ти сте тежки характери - два остри камъка, но в случая той в радостта си някак си сякаш изобщо не се е сетил, че ти може би имаш нещо против. Говори с него, но не смятам, че става дума за налагане, за унижение и тем подобни, а просто мъжът ти винаги така си е представял, че ще станат нещата. Мисля, че ревнуваш от майка му, а може би дори имаш основания, но не намесвай нероденото си дете в тези конфликти.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b7ff7f58b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кръстете го Мария-Магдалена. Марияна е комбинация от Мария и Яна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ce094f2a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Въпросът е принципен - как така ще казва такова нещо, без тя да го е споделила. Нещо повече - имаето може да е най-прекрасното на света, ама ако се държи така, категорично няма да го кръстя по този начин. Името трябва да се избере и от двамата родители, но все пак, нека не забравяме, че майката го носи, ражда, кърми после и основно се грижи за бебето. Така, че тя най-много има право да избере име. Ако ще - Пенчилопка да й харесва. Аз на твое място бих го кръстила с някоя неутрална буква, за да не е на никой. И внимавай с този мъж - може и да не съм права, но по това, което чета е бая "мамино синченце" и ще имаш големи проблеми.

П. С. Може да избереш име на цвете - много са подходящи за момиченца и имат имен ден на Цветница (прекрасен празник) - Цвета, Иглика, Маргарита, Теменужка, Ралица, Явора (тези ми дойдоха на първа мисъл, порови се)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0475c9c045
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До номер 5

" Магдалена - второто е име на лека жена все пак "

Не е вярно, че Библейската личност ( почитана в Православната Църква и като светица, мироносица и равноапостолна) Мария Магдалина ( или Магдалена) е била блудница и лека жена. Такова нещо не е доказано и не се споменава и в самата Света Библия.

Второто име на тази велика светица - Магдалена идва от древния град Магдала, който е разположен на брега на Генисаретското езеро.


До 7

" Кръстете го Мария-Магдалена. Марияна е комбинация от Мария и Яна. "

Много неразумен съвет. Не е необходимо и НЕ трябва да дава това име.




Авторката може да даде на момиченцето си името Мариана ( или Марияна) или пък Мира ( превод от гръцкото име Ирина, тоест мир), или името Мария ( което в превод означава Прекрасна, Силна, Госпожа, Господарка).

Авторката може да използва и азбучник с женски имена. Има и много хубави имена.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4b345cb08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кръстете го Мира - аз съм Миро ( от Ирина) - Мир означава

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 35b7414685
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кажи на свекърва ти, че още не сте взели окончателно решение. А аз когато раждах, влезе една сестра в стаята и записа как ще се казва детето. Бащата никой не го е питал. Ако те интересува, болницата е Тина Киркова в София.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 23e8388a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Никога не кръщавай на някого конкретно, това е продължение на енергията на този човек. Първа причина и второ негативен заряд има кръщаването на майката или бащата. Дайте му ново начало на това дете. Пак взимаш буквата и той е недоволен. Не го разбирам.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d60f25a4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Голяма простотия, повод за конфликти и сръдни, спорове за нероден Петко, В кой век живеете, бе хора? Ние си кръстихме децата както на нас ни хареса, без да питаме никакви баби и дядовци. Ти го раждаш това дете и ще се мъчиш ти, мъжът ти само си е правил кефа, ти му избери името- на никого е най-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1f6c6f8e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Най-правилно е майката и бащата да си избират име на детето, без да се влияят от чуждо мнение или от някакви остарели традиции. Никой не е длъжен да кръщава детето си на никого. В този случай, понеже мъжът не се съобразява с жена си, тя съвсем спокойно, може да не се съобрази с него. Аз бих му казала, че няма да го кръстя на майка му и точка. Ако иска можете да изберете име заедно, ако ли не - ти ще го избереш. Ти го раждаш, теб питат в родилното. Много е нагло от негова страна да се обещава ей така на майка си, без да сте се съгласили предварително двамата. Свекървата и да повдигне въпроса, просто бих й обяснила, че не сме взели финално решение как ше се казва. Ако иска да казва кой как ще бъде кръщаван, да си роди дете тя. Аман от дърти кукувици. Вместо да си гледат мъжете, вечно зяпат в чуждата паница и гледат как да заплетат някоя интрига.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker