Бебето не седи на никаде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бебето не седи на никаде
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2117 пъти
Помогнете ми момичета бебето ми е вече на 11 месеца и без мене не сиди една минута умръзна ми вече немога от него да чистя нито да направя нещо за ядене мн се изнервям и изобщо не спи наи мн 10-15 минути и мажа ми няма как да го гледа ходи на работа детето не е болно няма никакви проблеми тои си е такъв и докторката ми каза така свикваи на безсъние и за всичко истанало и на паяка не сиди без мене и не играе с играчките наи мн 1-2 минутки можели по някакав начин да се промени бебето пише ви 19 годишна маика благодаря ви предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: b05ddf3b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не може да се промени бебето, защото такива са всички бебета и това е причината УМНИТЕ жени да не раждаме на 19 г :)
Детето е най-голямата отговорност в живота на един човек - не може да го върнеш в магазина или да го смениш. Затова в днешно време хората гледат първо да се устроят, после да раждат деца. На 30 г. например вече съм видяла достатачно, за да съм готова да си стоя 2 г. и да си гледам детето без съжаление - мога и да се организирам по-добре от теб, защото най-малкото мога да си позволя бавачка, имам приятелки, с които да се сменяме, имам връзки и ИДЕИ как да се справя със ситуациите, защото имам житейски опит и съм се справяла вече с други проблеми. Ти излизаш от класната стая и сега сама си в ролята си на родител - какво очакваше всъщност? На мен отдавна не са ми интересни дискотеките, клубовете, имам си съпруг от 5-6 г., на когото мога да разчитам. Ти си едва на 19 г., да си стоиш у дома сигурно е ужасно чувство - не можеш да вършиш всичко, което един 19 годишен човек просто ТРЯБВА да върши и започва да те хваща нервна болест.
Парите дават свобода да си независим от баби да кажем, а ти пари няма начин да имаш. Не само ще се молиш при бабите, но и не можеш да си платиш на някой за 2 часа да ти гледа детето. На теб явно дори баби няма, за да ти помагат - жал ми е за теб. Такъв случай не познавам лично - винаги бабите гледат децата на ученички като теб.
Но както и да е - до тук с конското.
Какъв е съветът ми - стореното-сторено. Пробвай се да намериш още 1-2 майки като теб и да си гледате взаимно децата една на друга, така че всяка да има малко свободно време за себе си.
Говори със съседка или баба да ти погледа детето. Това дете баща няма ли? Ако има - разберете се поне половин ден в седмицата да ти го гледа.
Има само едно позитивно нещо от това да имаш на 19 г. деца - на 30 си ги отгледал. Лошото е, че точно тогава пак ти се искат деца :) Едно дете освен това се гледа по-трудно от две. Ако имате финансовите възможности, роди си скоро второ, за да ти се свършва поне и след 5 г. някъде ще можеш малко по малко да си уреждаш живота и на 30 г. да си свободна.
Който роди млад от приятелките ми не прокопса особено. Не успяха да завършат в добър университет и на 30 г. им се прииска второ дете - пак отначало цялата история и така ще имат време за себе си чак на 50 г., ако имат късмет и техните деца не родят на 19 г., за да гледат внуци. С две думи - животът си отива за тях, докато хора като мен имахме 12 г. време да се образоваме КАЧЕСТВЕНО, да намерим стабилен съпруг, да постигнем нещичко и да ЗАПОЧНЕМ да си мислим за деца. Смятам да родя две едно след друго и на 35- 40 г. съм свободен човек, млада майка така да се каже, докато приятелките ми, които родиха като Авторката ще са може би баби, защото като родиш на 19 не виждам и как ще предпазиш децата си от това да те направят баба на 40 г. - завърта се колелото, внуци-муци и спокойствие чак в гроба.


Стореното- сторено. Важно е човек психически да се успокой и да му е ясно, че след всяко падение идва възход. Бъдете търпеливи - и най-тежкото бебе пораства.

ж30

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 076885f0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, кой ти е искал мнението момичето кога да ражда? От начина ти на изказване изглеждаш ужасно надменна, радвай се, че има още кой да ражда, че скоро и момичета като нея няма да останат. Като си толкова видяла и знаеща, какво правиш в този сайт, като дори и адекватен съвет не даваш? До авторката, още от самото раждане ли е така? Ако сте го свикнали само на ръце много трудно свиква само, опитай се да го оставиш в седнало положение, вземи играчка и го забавлявай, но не го взимай в теб, нека свиква само, при мен подейства:) Успех

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5999046cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   То толкова неграмотно, че повече нямаше накъде... И си на 19. лелееее

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cf5e735c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Грумотност тийч ми мастър

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aa2b0acdc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ужас....

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 87665956ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Номер 1, звучиш изключително комплексарски. Какво и как си постигнала, никой не го интересува. Момичето е объркано, изнервено и търси съвет, а ти се правиш на... особено интересна. Много е лесно да оригиналничиш пред момиче на 19 г. и от "височайшата" си позиция да решаваш кой кога да има деца!

Авторке, трябва да си организирате времето правилно с мъжа ти, за да успяваш със домашните задължения и извинявай, но не може да ме убедиш, че това дете изобщо не спи! Рано или късно ще се умори и поне за час-два ще поспи. Пък и да поплаче за малко, нищо му няма. И от теб зависи как ще си подредиш нещата. Докато спи днес ще готвиш, утре ще чистиш, докато пералнята върти и т. н. Иска се просто организация.
Така както пишеш обаче, струва ми се, че си научила детето на ръце и сега то иска да е нон стоп при теб. Ако е така, тежко и горко ти. От това отучването е много трудно, да не говорим как няма да може да пипнеш нищо, а то ще плаче нон стоп...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bf736e7d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   До номер 1. Наистина да се ражда на 19 г. има много минуси. Но поста ти е чак, прекален. И да ти кажа ти на 30г. до колкото разбрах още нямаш деца, та дали ще се справиш или не хич не е ясно. А ако историята ти върви, както в мечтите ти и 35-40 си с 2 деца, да ти кажа хич няма да си млада майка, а ще си в средна възраст с малки деца. А когато децата ти карат пуберитета, теб най вероятно ще те удари някоя по ранна критическа. Инче добре си го съчиняваш и си търсиш оправдания, че досега нямаш деца, но не всичко се нарежда, както в мечтите ни, и да не е прекаленото ти чакане да ти изиграе лоша шега за в бъдеще. Та смятам, че беше излишно да ни обясняваш, ти колко си умна, че чакаш, пък авторката колко е тъпа, че е родила на 19г.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 664f3cbb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1, деца нямаш, акъл даваш. В известна степен МОЖЕ да се промени бебето. Кой кога ражда не е твоя работа да решаваш. Като ти е болно, че другите имат деца, захващай се с мъжа ти на упражнения. Ако ти стиска.

До авторката: това е нормално за всички бебета. След около 4-5-6 месеца детето ти ще има повече самостоятелност.

Ти можеш да го оставяш в креватчето и да излизаш от стаята за една минута и му говориш отвън. После му се показваш, че още си там. Постепенно увеличаваш интервалите и преставаш и да говориш. Но никое дете не иска да е повече от десетина минути само. А и какво ти пречи да си готвиш например. Нека си е при теб, говори му какво готвиш, какво режеш, давай му чушчица, доматче от нарязаното, приобщавай го към твоите дейности. Давай му да помете, да подържи прахосмукачката. Обръщай го на игра. То иска просто да е при теб и да правите нещо заедно. Ами правете твоята работа заедно!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b8240859af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Леле, мале! Само като ти видях правописа и се хванах за главата! Ще ме извиняваш, миличка, но вместо да раждаш дете на 18, е трябвало първо да помислиш за собственото си образование и развитие. Обаче, както ти каза и номер 1, късно е вече за съжаление, станало е, сега поне гледай да си добра майка и не мрънкай, защото сама си решила да раждаш толкова рано и съответно е време да пораснеш и да понесеш последиците от решението си. Колкото до това, че бебето не иска да стои и 10 мин, без теб, ами така си го научила, сега ще трябва бавно и с много търпение да го научиш да общува и с други хора. Обаче, приготви се за голяма борба.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cc7af2449c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ах, номер едно.... Умните жени не били раждали на 19г. Не знам от къде вадиш такива заключения, но едно съм сигурна-емоционално интелигентните жени не правят подобни коментари.
А една наистина умна и способна жена може успоредно да учи и бебе да отгледа. Колко ще ? е трудно си е нейна работа. Но успее ли-със сигурност ще е достойна за уважение, повече от хора, хм... които само си мислят, че са много умни.
До авторката-мила, спокойствие му е майката. Успокой се, гледай да не се изнервяш и бебчето ще се успокои. Те всичко усещат и са като огледало на майките.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 423efbccd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей! Спокойно, такъв е периода. Бебетата не са еднакви, но ако им осигуряваш интересни занимания, нещата постепенно се пооправят. Аз много дълго също си домакинствах с децата, постепенно те сами започнаха да предпочитат без мен да си играят /но са на 4 г. и 2 г. все пак, имай търпение/. Номер 10 е дала чудесни съвети, прилагала съм ги. Вчера у дома "чистиха" и двамата с прахосмукачката, редовно изрязват формички на сладки или помагат в бъркането на тесто, позволявам им да поръсят примерно малко чубрица в яденето, да метат и бършат прах.... нещо, което не е забранено, не е и така желано. Внимавай само да е в безопасност.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 64eb656028
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Има много литература по въпроса. Но имайки предвид правописа ти, явно не четеш книги. Вземи си книги за бебета, чети, обяснено е подробно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 86ae0ee764
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Купете КОШАРА ЗА ИГРА и го слагай в нея.. Като го оставиш там и му сложиш играчки нямаш проблем- спокойно ще си домакинстваш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3d17a12e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Към н 1, явно имaш проблем със зaчевaнето или нямa кой дa поискa дa те прaви мaйкa нa децaтa си. Винaги реaгирaш твърде злобно, когaто стaвa думa зa децa. Не е ли по- добре просто дa прескaчaш подобни теми? !

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b05ddf3b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Н. 16, нямам подобни проблеми, благодаря за загрижеността - омъжена съм, ЗДРАВА непушачка и дори ЧПВ не нося, нямам никакви проблеми. Само една грешка съм направила - авторката родила на 18 не на 19, т.е. Още на 17 г. Почнала да зачева и мисли за поколение. Какво очаква? Аз такива познавам за съжаление достатачно - избързаха с децата и после ОХ, гъзец, но имаха баби да тичат покрай тях, а Авторката май и това няма- да живее планирането!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0bcd7e91fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Момичето иска съвет! Просто съвет, а не коментари относно правописа и или упреци, че е родила много рано. Дали всички вие, които я плюете сте перфектни, със перфектно устроени животи? Като не можете да кажете нищо смислено подминете. А хора, които нямат деца да се изказват по въпроса за отглеждането им е доста глупаво от тяхна страна.
До авторката- може да пробваш вечер да му даваш чай за успокоение. Има един на Хип. Струва 7-8лв. Попитай в аптеката, те ще ти предложат. Също вечер преди лягане може да му даваш панадол, тъй като може и много да го болят зъбките. Не знам какво да те посъветвам за през деня. Аз имам две деца, породени са, и се забавляват самички. Първото ми, когато беше по малко също се заиграваше сам. Има си кътче в стаята пълно с играчки. Мога да те успокоя, че когато детето ти проходи, а то не остава много, ще се залисва повече и ще изразходва повече енергия. Опитай се да не ми се ядосваш- само помисли колко бързо ще отлети времето, то ще порасне и ще си спомняш с умиление за тези времена.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b05ddf3b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Номер 18 - от сега викаш да дава Авторката чайчета за заспиване, защото не може да си гледа детето? Ясно ли ти е, че тези чайчета съдържат и отровни вещества от самата билка и за бебета вече в доста страни ги забраняват, включително в родината на Hipp Германия? Откриха преди 6 месеца карценогенни вещества дори в чайчетата против колики и масово ги отхвърлят вече.
Панадол да му дава БЕЗ причина, без заболяване и температура - та това е МЕДИКАМЕНТ и то доста силен!!!

Извод - раждайте на 18 г., зачевайте на 17 г. - има медикаменти, за да си избутате детето криво-ляво, упоявайки ги.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 87665956ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Н 19, що не вземеш да млъкнеш? Когато човек не е компетентен по дадена тема е редно да замълчи, а не да плещи колкото за звуков фон!
Съвета за Панадола, относно растящите кътници в тази възраст е абсолютно адекватен, защото освен свалящ температурата е И болкоуспокояващ! Но ти няма как да знаеш, първо защото не си майка, второ, защото се вреш да даваш съвети без да си наясно и за това. Препоръката за този препарат ми е давана и от педиатъра на дъщеря ми. И не е казано да се дава нон стоп, а при нужда!
Относно чая за успокоение, там не споря, защото детето ми отдавна е минало възрастта за този тип чайове и не съм в крак с новото инфо. Има обаче безопасни заместители на всичко, стига човек да се поинтересува и да подходи отговорно.

И да питам, редно ли е модераторите да постват подобни хейтърски коментари???

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9f0f298ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Номер 17. тези, който избързаха ги остави, ми кажи ти защо закъсня толкова. Защо си мислиш, че да те бие критическата докато детето ти кара пуберитета е много правилно. Или, че на 35 не може да си самотна майка, доста си наивна за годините си на 30 човек знае, че няма нищо сигурно. А и винаги живота може да те завърти, и тогава на 40г. с малко дете никъде не те взимат на работа дори, а тези родили на по 20г все ще се бутнат някъде. Та младостта си е младост не я мисли, но леко позастряващите за съжаление в тая държава дори и с професия понякога сме за никъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker