Бременна на 17! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бременна на 17!
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 8359 пъти
Това е най-ужасният период в живота ми до момента. С две думи: бременна съм. Чакам бебе и то от човека, когото обичам безумно много и сигурно всяка жена си мечтае за това (аз също, разбира се), но в момента съм на 17, не съм завършила дори средното си образование, не работя, не виждам как ще мога да отгледам бебе. Винаги съм искала да бъда майка за пример и да осигуря всичко на детето си, но ако родя сега, не знам как ще се случи това. Отгоре на всичко живея и с нашите, приятелят ми също живее с родителите си. Бяхме се разбрали догодина да станем студенти, да се изнесем на квартира, да завършим и евентуално тогава да създадем семейство. Не знам как се случи това. Колкото и смешно да звучи, приятелят ми не е свършвал в мен, но се пазехме „на доверие", тоест без презерватив, с прекъсване на половия акт. Така има минимален риск, доколкото знам, но аз винаги съм била „късметлийка" и... белята е станала. Единственият късмет в случая е, че скоро ставам на 18 (преди да е станало късно за аборт) и няма да ми се наложи да кажа на родителите си (просто няма да понеса разочарованието в очите им!). На никого не съм казала, имам приятелки, но не чак толкова близки, по-скоро ще го обърнат на злорадстване и поучения, отколкото на искрени съвети. Ще кажа само на приятеля си. Сигурна съм 100%, че той ще поиска да го задържим, но ще трябва да го убедя, че няма начин. И двамата сме много амбициозни, имаме други планове за живота. Аз съм отличничка, искам да уча, да се развивам. Имам нужда от съвети, от това какъв точно аборт да направя (клоня към химическия), къде точно (става въпрос за София), боли ли? Освен това не знам как да кажа на приятеля си. Изобщо какво да правя? Много съм изплашена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 11 месеца
hash: adb1b527ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здр. сега съм на 23г имам дете на 5г. 7 дни преди да навърша 18 го родих.мъжа ми е 3 год.по голям.аз избрах да задържа детето и сега имам едно прекрасно семеиство.завърших 11 клас предсро4но,12 на изпити,13- с моя си клас.имах 4удесен бал и мн се оби4аме с мъжа ми.сега съм студентка(задо4но,само събота и неделя)аз,за себе си избрах да задъържа детето и сега е едно малко слънце!родителите ми не ме подкрепиха-но любовта ми даде крила.избора е труден-няма спор.ти сама реши кое е правилно за теб.аз никога не съжалявам за избора си!

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: aa539ab310
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре е да задържиш бебето.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: cf36942db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Не махай детето. Вярно е, че сте прекалено млади и зависими от родителите си, но нищо друго няма да те направи така щастлива, както това да имаш дете от любимия човек. Изход винаги се намира.Може да е трудно, но ще се справите. Хубаво е че си амбициозна, но ще имаш възможност да завършиш образованието си. Винаги съм била амбициозна и съм смятала, че човек трябва да се осигури финансово и тогава да има дете. Но сега, когато загубих и любимия човек и детето което щях да имам от него мисля различно.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 20a94d0f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някой си е играл на Copy и Paste ... Същата историйка / буквално всяка думичка е същата/ я има и в един друг много известен сайт. Ай губете си времето с нещо по-полезно!

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 551f62b6d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   В този случай е най-добре ти да си решиш а не да слушаш останалите, преценила си ,че ще е добре да го махнеш, освен това ако си решила да следваш разликата от това в дипломата ти да пише ,че си завършила редовно или задочно е голяма, наживей си се и небързай с отглеждането на дете.

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: f73f996ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Прецени сама, това което искаш !Никой не трябва да се намесва в това твое решение ,защото никой който чете няма да направи аборт вместо теб , нито пък някой ще дойде да ти гледа детето (за съжеление) . От мен е това и бъди СИГУРНА в решението си за да не съжеляваш. А и да знаеш това може да те сближи още с приятеля ти , но може и постепенно да се промени отношението му към теб /това е от личен опит в смисъл незнаехме дали е станало нещо (презерватива се скъса)и трябваше да пия хапчета за да избегмем нещо по-лошо (на 16 съм) и аз се чувствах съсипана , но той реши да ме подкрепи , но незнам дали приятеляти няма да се изплаши/
Каквото и да решиш успех :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 765bcbfa83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И защо първо питаш тук, а не споделяш с приятеля си? Вие сте хората, които ще решите. Дори и вашите да не разберат, абортът крие рискове. Новината ще е удар и за твоите и за неговите родители, ще се наложи да се прекрояват изцяло житейските ви планове, детето иска гледане и грижи - доколко вие двамата сте узрели да ги поемете? Или ще ги прехвърлите по традиция на мама и тате? Ще можете ли да живеете самостоятелно или пак на същите ще разчитате? Сложна ситуация, но не е болка за умране - успех в решението.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: f6b7437a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен първо говори с приятеля си. Ако задържиш детето без неговата подкрепа ще ти бъде много по-трудно, особено в случай че и родителите ти не те подкрепят. Според мен трябва да се разберете първо вие двамата.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 1d99d053b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей!
Разбирам ужаса ти и ще се опитам да ти покажа фактите от друг аспект.
1- Това, че ще станеш майчица определено не ти пречи в един момент да продължиш с образованието си. Примери-много!
2- Един аборт, дори и в днешно време, би могъл да се окаже фатален за теб и репродуктивните ти способности за в бъдеще.
3- Замисляла ли си се колко семейства страдат от липсата дете? Колко жени биха дали всичко от себе си, само и само да станат майки?
4- Почти пълнолетна си. Замисляла ли си се да родиш това детенце и да го дадеш за осиновяване?
Помисли...
Успех, каквото и да решиш!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: a1169eb2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма да ти казвам как аз бих постъпила на твое място. Просто ще те посъветвам да вземеш окончателното решение, след като поговориш с приятела си и с родителите си. Не крий такива неща от най-близките си, защото е грехота. Всичко се случва, това си е операция и, ако не дай Боже стане нещо, цял живот ще се обвиняват. В такива моменти е важно семейството да е покрай теб, до теб. Това ще ти даде сили и воля да изпълниш решението си, каквото и да е то. Бащата също има право на мнение, особено ако е загрижен за теб/вас. Него бих посъветвала също да сподели с родителите си. Още сте малки и ще ви е нужен съвет и подкрепа от по-зрели хора. Не забравяй, че родителите винаги мислят кое е най-добре за децата им. Ти самата обмисляш аборт поради същата причина, защото се съмняваш, че в момента можеш да осигуриш на детето си най-доброто. Просто им се довери.

Каквото и да избереш, нека Бог да е с теб!

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7bb053b12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Знаеш ли, че в третият месец вече им се образуват нокти?! Та това е живо същество, ако направиш аборт ще го убиеш! Вярно, че 17 не е най-добрата възраст за дете, но щом е станало, не можеш да го убиеш...
И да, мисля, че боли...С две думи- прпчети как става и ще се откажеш..Ако сега го махнеш, след години можеш да нямаш този шанс да забременееш отново.
Със сигурност трябва да кажеш на приятеля си, защото то е и негово, не можеш да взимаш такива решения сама.

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 997a51f3ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило моличе, един гинеколог, който правеше прегледи на видеозон ми каза: "При мен повечето момичета плачат - едните, че са бременни, а другите, че не са."!!! Знаеш ли колко много жени си мечтаят за този момент, да им кажат: "Бременна си :)))))". Помислиси в/у този казус!?!

Romance

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 638e371a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Та,ти си още дете,нищо не си видяла от живота.Ще вземеш,след наколко години да оставиш детето си при твоите и тогава да искаш да си поживееш.Мисля че си умно момиче,помисли си хубаво.Живота е пред теб.Много е рано още сега да се расхождаш с количка,има време.Аз съм мъж,преди години,сега вече бившата ми приятелка остана бременна.Бяхме млади като вас,но се разбрахме като възрасни,че ни е рано.И се оказахме много прави.Като станахме на по 20 и нещо,вече мислехме по друг начин и се разделихме...за което хич не съжалявам :).Успех.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 6f4438982f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Момичеее,всички по- горе са много прави,но ще ти кажа само едно- за дете се изискват средства и много време!Утре като детето ти каже "мамо искам тази кукла или мамо искам това камионче" ти с какви очи ще го погледнеш и ще му кажеш не може!Ами знаеш какви нерви са.Имам малка племенничка,на една годинка,майка и е на 28,постоянно с нея се занимава,а пък много и се излиза насам натам,но не може!Така,че изучи си 1-во,след това си се наживей,направи кариера или поне работата ти да е за достатъчно пари за издръжката на 1 дете и тогава действай!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 7bb053b12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не и казвайте първо мисли, тогава действай! Вече е станало, не може да го УБИЕ! Мила, роди си го, пак казвам, защото то си е твое, дали сега, дали след няколко години-пак си е твое!
И съм забелязала(13), че повечето мъже расъждават така- "не ти е време, направи аборт". Да ама не знаете и няма да разберете какво е да расте живо същество в корема ви.
Да го убие?!

Мег*

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 8daba22f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Евала на Мег! Подкрепям напълно каквото е казала! А и историята, меко казано ме издразни. Много ми е чудно, каква "отличничка" е тази, която даже не знае как да се предпази като хората... Това "пазене на доверие" е всичко друго, но не и "надежден метод" и това го пише навсякъде, където се дискутира по темата! Егати амбицията, егати чудото! "Не знам как се случи!" "Майка за пример" откога е равно на "майка убиец"??? Не заслужаваш деца!

П. С. По принцип съм против толкова резки коментари. Но тази история е наистина вбесяваща! Говорим за хладнокръвно убийство все пак... И то на невинен човек! Който се е появил само заради простотията на въпросната "отличничка" и нейния кавалер.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: dcda777f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Надявам се авторката да е взела правилното решение и да не обрича още едно невинно дете на мизерия.
А методът „на доверие„ си е чиста проба метод за женени, ако искат да изчакат малко. В 20% от случаите се стига до забременяване, така че не е въпрос на късмет, а на сексуално образование

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ae4fe67d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Задръж детето

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fb7877d3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Не си чак толкова малка, задръж го! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6b396b6623
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   И аз ще се намеся. Твое е решението дали да го задържиш или не. Само ще ти кажа едно – и моята майка е била бременна от първия си приятел на 17. Родила ме е. Не е имала нито бал, нито нищо. После станала сервитьорка. Имали са планове за щастливо бъдеща с баща ми, но са били млади и глупави. Развели са се. Аз го понасям най-тежко. Сега съм на 14. Живеем с друг мъж, който много се кара, майка ми го лъже, той ме обижда и заплашва. Понякога си мисля – "Щом толкова хората искат полов контакт, що не използват презерватив или противозачатъчни? ". Сега аз нямам пари за нищо, майка ми взима почти 400 лв. и едвам се оправяме. Баща ми нередовно плаща издръжка и не ме търси.
Аз се възприемам като ГРЕШКА! И ти си направила грешка. Ако го родиш това дете, не се знае какво може да е бъдещето му. Ако решиш това, го остави при майка си и баща си(или тези на приятеля ти), те да се грижат за него, или го гледай две години, после го закарай на градинка. Ти ПРОДЪЛЖИ ДА УЧИШ. Лошото е, че детето може да се отдели от теб. Но ако после се издържаш и го гледаш, то отново ще те обикне. Но ако искаш ти самата да го гледаш, ще трябва да се откажеш от ученето (или да учиш с бебе на ръце – мисията невъзможна). Не е добре да го оставяш в сиропиталище, макар да може да попадне на хубав приемен дом. Ако не го родиш, може да продължиш образованието си. Но може и да се скараш с приятеля си.. или после трудно да заченеш ново дете... Затова хубаво премисли. Грешката е станала... За едно левче, цената на един презерватив или хапче против нежелани бебета, сега животът на едно невинно създание и на майка му е под въпрос. :(
Дано вземеш правилното според теб решение!

Момиче, на 14 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker