Не желая да имам деца заради личните ми философски възгледи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не желая да имам деца заради личните ми философски възгледи.
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 22731 пъти
Пускам тази тема не защото се нуждая от съвет или помощ, а защото искам да споделя нещо. Не желая да създавам деца които да живеят в този свят. Правя го защото смятам, че светът е едно отвратително мястото което се управлява от злото и не желая децата ми да живеят в такъв свят. Наясно съм, че каквото и да направя няма да мога да поправя света и следователно не искам децата ми да страдат от злото в него и за това предпочитам да не съществуват. Наясно съм с това, че като откажа да имам деца няма по абсолютно никакъв начин да променя каквото и да било в света - просто го правя заради тях самите - щом ще живеят в един отвратителен свят управляван от злото по-добре е да не съществуват. Всякакви глупости и клишета от сорта на: "заради такива като теб пропада България и заради това сме на такова дередже", "длъжен си да имаш деца за да не пропадне българщината и да не ни претопят циганите" просто за мен нямат абсолютно никакъв смисъл и никаква стойност. Взел съм това решение и няма думи с които който и да било човек на планетата да ме убеди да създам потомство. Просто исках да споделя личните си философски възгледи и за това пускам темата. Далеч съм от мисълта, че съм месия или нещо такова.

Мъж 22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 151

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9b216654b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, на 22 г. е прекалено рано да взимаш такива фундаментални решения особено като мъж - мъжете можте да имате деца и на 80 г. - взимаш решение до края на живота си на практика.
Лошо няма. Недей да имаш деца, защото НЕжелани деца не бива да има и всеки заслужава да бъде обичан и желан.
Ако искаш да промениш света, това няма да стане с нямането на деца, а със занимаване с обществена дейност, политика, благотворителност и така нататък. Дори всеки собственик на малко магазинче, който наема някоя пенсионерка и ? дава шанс за достойно съществуване прави повече за света от теб, който няма да имаш деца.
И още - имай в предвид, че ти като остарееш НЯКОЙ ще трябва да плаща твоята пенсия и да се грижи за теб - това ще бъдат децата на хората, които са решили да имат деца.
Никога не можеш да компенсираш с работа и ангажимент нямането на деца. Всеки, който създава деца постила практически бъдещето на обществото - да има млади да се грижат за старите и да продължава света да се върти.
Ако мислихме всички като теб, щяхме да изчезнем като вид.
На 22 г . и аз не исках да имам деца, защото не разполагах със средствата да ги гледам, но бъди сигурен, че инстинктът е толкова силен, че ще ти се приискат. Особено, когато срещнеш Жената, когато има истинска любов и интимност, когато гледаш навън бебетата на приятели и познати - няма начин, ще ти се прииска и ти да държиш в ръцете си плод на своята любов.
Това чувство не може да се опише с думи, но ти пожелавам с цялото си сърце да го изживееш.
Въпросът е също дали правиш светът по-добър като нямаш деца и кои индивиди ще се размножават за твоя сметка?
Благородно е също да станеш приемен родител или да осиновиш, защото така практически измъкваш загубен човек и му даваш шанс за нормален живот - не си създал сам живот, а си помогнал на света да е по-добър.
Ако намираш света за лош - направи нещо, за да е по-добър. Нямането на деца и свирането вкъщи не променя света, а просто прекъсва генетичната линия на едно човешко същество (Тебе), за да се размножават примитивните и първичните, от които ще си зависим на старини (да ти сменят памперсите например)

ж30

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1ac4fe5e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Сега си на 22 години и си млад. Нормално е да не искаш деца. Но, повярвай ми, станеш ли над 30 години желанието ти за деца ще надделее над т*пите ти философски възгледи и ще си имаш и ти детенце. :) Но ако, въпреки желанието ти за деца, не си направиш такива, цял живот ще съжаляваш и ще си тъжен. Защото без деца животът ти няма да е толкова хубав, приятен и изпълнен с незабравими моменти. Когато станеш на 60-70 години кой ще те гледа? Когато имаш малка пенсия и едвам свързваш двата края, от кой ще искаш пари?
А иначе, относно БГ, аз ще си направя деца извън тази държава, защото тук в бг никой не заслужава да живее.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8d9175a049
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   №1, не си разбрала - авторът не мисли, че ще промени света като няма деца, а че децата му биха страдали в него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8fd746d9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

4.   Като си такъв голям философ на тема деца, защо въобще не се откажеш от секса? Сега е времето да обвиниш и майка си защо те е създала като вижда колко е зъл светът.
Мислиш че ще трогнеш някого с детските си 22 годишни философски мисли обаче всички по възрастни знаем че мисленето ти ще се промени, ти също го знаеш, иначе нямаше да пишеш тук а щеше вече да си си направил вазектомия.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cf5f1d2dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Еми нямай деца, то не е задължително. А и вие мъжете не сте фактор за раждаемостта. Ние жените ги раждаме, така че ако ти откажеш на някоя жена да й направиш дете, то тя ще си намери друг и това дете пак ще се роди. А и света е лошо място през очите на всеки нещастен човек. Аз например намирам живота си и планетата за прекрасно място.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cf5f1d2dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Осинови си тогава, така ще допринесеш за добото в света. Но според мен не искаш защото си егоист.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 838eaad18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Младеж, а не смяташ ли че точно "злото" в света и по-конкретно трудностите, които трябва да се преодоляват около него, ни бутат напред и ни карат да се развиваме?
Какво би ни донесъл свят, в който всеки си е легнал удобно в една ваничка с хранителен разтвор, като в "Матрицата". и само с мисълта си скита из разни изкуствено генерирани виртуални идеални светове?

Дядо ми навремето казваше: "Който се мъчи, той ще сполучи!" и "На младини се мъчи, на старини се пъчи." Което ще рече, че тези "мъки" за оцеляване и за личностно утвърждаване са откакто свят светува.

Дори едно време, бих казал, нещата са били много по-тежки: хората са се трудили ежедневно изнурителен физически труд, свързан с изхранването и оцеляването. Ори нивата, засей я, плеви я и я пази от набези, после я жъни, овършей ожънатото, съхрани го, после го мели на брашно, меси и чак тогава яж! През това време при добро желание учиш и гледаш 7-8 деца... Такава леснотия, удобство, мързел и лакомия като сега НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА И ДА ИМА през човешката история! Днес, въпреки "господството на злото" можеш да обиколиш света, да успееш във всичките си начинания, имаш достъп до цялото човешко познание чрез Интернет... и си тръгнал да се оплакваш!

И какво, сред всичките тези удобства и условия, които имаш, и които предците ти никога не са имали (освен ако не са били крале и принцеси), ти отказваш 1-2 да създадеш, отгледаш и възпиташ?! Е, честно, хич не те разбирам, и изобщо не мога да проумея какво би правил, ако се беше родил в 10-и век примерно! Сигурно още в люлката би се самоубил пред перспективата да живееш такъв ужасен, труден и рискован живот като средновековния...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 524225b20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   От автора-" и за това предпочитам да не съществуват. "!? Авторе, това е егоизъм, ти искаш да съществуваш и живееш, а не искаш други да съществуват и живеят!? Нима живота е само мъка? Ти за щастие чувал ли си? Явно не, щом такава ти е философията. Помисли, какво ще се случи, ако всички приемат твоята философия. Представи си изведнъж спира създаването на нов живот(по твоята философия), как ти ще живееш след 50 години? Кой ще те погребе когато починеш? Или по твоята философия, до тогава вместо деца, ще се родят много лешояди и те ще се погрижат за изчезващото човечество!? Като не искаш съвети, защо си писал в раздел семейство, а не в раздел "Измислени истории", които разумни хора едва ли четат. Щом мислиш философски, логично е да ти мине през ума, че раздел "Семейство", е свързан най вече с децата, защото това е философията за семейството-да създава живот и продължение на човечеството. Съжалявам за времето, което изгубих за коментара, защото сам уточняваш, никой не може да те разубеди за решението ти. Аз не се опитвам да те разубеждавам, просто споделям, като тебе.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a4349e783e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Две неща ще кажа. Първо, България не е света. Ако си мислиш, че света е лошо място, не си излизал от България.
Второ, много се дразня на хора, които живеят като програмирани. Правят семейство и деца, само защото така трябва и за това живеят. За мен това е много примитивно. Поздравявам се, че ти се замисляш над това. И все пак на 32 ще искаш дете повече от всичко на света. Човек след 30 се променя много и вижда смисъл в други неща.
Успех и се наслаждавай на живота!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ce79779555
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък немога да си представя да живея цял живот без деца...
Ж24

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f5b3d805a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хей, номер 7, ха сега да те попитам след като.. е направо ще те цитирам:
"Такава леснотия, удобство, мързел и лакомия като сега НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА И ДА ИМА през човешката история! Днес, въпреки "господството на злото" можеш да обиколиш света, да успееш във всичките си начинания, имаш достъп до цялото човешко познание чрез"
Тааа :), ти колко деца имаш, нека да предположа - 5 или 6 и седмото е на път.. :)
Наистина, след твоите силни думи просто няма как да не те попитам, нали..

И защо след като е такава леснотия (както ти казваш) хората вече правят макс. по 2 дечица, доста и по едноко само.
Смисъл, остави нас дето сме "някви лапета незрели.. " и так далее... :) ами тези набори със седмица, шестица, петица.. (родените през 70, 60, 50 на миналия век) те защо нямат по 6-7 дечица, а, аааааа? !
Нали уж вече е супер удобство, леснотийка, лакомийка - както ти смело се изказа?

off-topic:
И по принцип, защо няма повече съпричатие към нас подрастващите? Все критика и мърморене, все негативизъм..


Сега, в тази тема едно момче на 22 казва, че не иска да има деца.
И много ясно, че след 10 години може да мисли различно.

Ами, ако все пак не си промени решението?
Не мислите ли, че с тази словесна агресия, с този негативен тон само допринасяте за подхранването към един категоричен отказ от потомство?

Ами защо не се замислите какво е допринесло за това му решение и деликатно да му напишете нещо подкрешящо, с внимателни думи, нещо позитивно, нещо надъхващо?


едно момиче

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e0725bb29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер едно ти да не си онази "дама" която непрекъснато се вихри в раздел "Други" и пуска тема след тема от сорта на "Капитализъм", "Комунизъм и т. н. Май за теб хората са само обслужващ и произвеждащ персонал който трябва да работи, да плаща пенсии и т. н. Винаги "компетентна" и бързаща да се изкаже по всяка тема. Светът не може да бъде променен по ред причини които ако тръгна да изброявам няма изброявам защото трябва до утре да пиша и честно казано имам по-приятни занимания от това. Още повече света дори не си заслужава да се опитваш да го промениш защото хората са зли и неблагодарни и не само, че няма да ти помогнат, но ще се изплюят на усилитията ти (вземи за пример Левски и Жана Дарк това са две от любимите ми исторически фигури). Самите хора създават злото, а не някакви извънземни например. Между другото АЗ РЕШАВАМ на каква възраст по какъв начин ще разсъждавам и какви решения ще вземам, а не социалното програмиране на обществото и заобикалящата среда.

Номер 7 забравяш едно нещо - свободният избор. Човек трябва сам да избере съдбата си, начина си на мислене. За съжаление повечето хора дори не осъзнават, че имат такъв избор защото от малки средата която живея ги всмуква, казва им какво да правят, какво да мислят и как да живеят. Те живеят според стереотипите внедрени им от социалното програмиране. Не е важно да разбираш каквото и да било от личните ми философски възгледи защото не си фактор с когото да се съобразявам. Да днеска господства злото точно както преди хиляда години е било и точно както след 1000 години ще бъде (ако преди това не се самоунищожиме в Трета световна война или не ни унищожи някой метеороит). Ако казваш, че не господства злото трябва или да си сляп и да си живееш в някакъв си твой измислен свят или пък самият ти да си част от това зло. Аз не търся помощ защото за мен не е проблем факта, че не искам да имам деца.

Автора

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0a3b30dc9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Всеки си има право да няма деца, но само едно ще ти кажа. Светът е такъв какъвто си го направиш, независимо дали го осъзнаваш или не. Още си млад и няма да ме разбереш, но ти без да знаеш, сам си си го направил "зъл". А дори и такъв да си си го направил, пак има смисъл, защото това те учи на уроци. Ние не сме дошли тук да се забавляваме, а да се учим и да израстваме, което често е свързано и с преодоляване на трудности. Което не означава, че трябва да се свиеш в черупката си и да мислиш пораженчески, че и деца да не искаш. Ще мине време, ще разбереш за какво ти говоря, а ако не ме, толкова по-зле за теб. Ще прекараш целия си живот в страх и себеотричане. Ще превърнеш света си в ад. И ако сега си на 22, представи си още 50-60 години да живееш в такъв и още по-лош ад.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0746a696fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Много си млад и по - скоро близо до тийнейджърската възраст, за която са характерни подобни категорични и завинаги мнения. С течение на времето всеки човек се променя - в различни посоки, разбира се. Светът може и да ти се струва лошо място, но ти си тук по собствено желание и целта ти е да усвоиш уроци под формата на човешко същество, а единственото място за това е тази планета. Всеки избор, който правиш е резултат от твои минали действия и предопределя това, което ще ти се случва занапред. В правото си си да не желаеш да имаш деца, преценявайки, че биха били нещастни тук. Но ти всъщност не ги правиш нещастни или щастливи, ти им даваш шанса да бъдат тук, а всичко останало зависи само от тях. Същото важи и за теб.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 42dca50799
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Май втора тема пускаш по въпроса

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 31b7160367
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Животът си е твой и ще отстояваш себе си, не обръщай внимание на хората, не мисли за тяхното мнение и техния избор. В хорските усти и тонажи помия да се изсипят няма да се напълнят... Така че смело усъвършенствай се, бъдш добър, развивай личността си -това е смисъла на Живота, въобще ако има такъв. СМЕЛО НАПРЕД!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 91231c1aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   И от нaй- бързият спермaтозиод си " излязъл " ти? !
Товa си помислих, кaто ти прочетох постa. Не рaзбрaх кaкви сa ти " философските " виждaния по въпросa. Сaмо едно стресирaно, нaплaшено момченце, почти мъж, който се стрaхувa от животa.
Имaм приятелкa, която кaзвa, че никогa нямa дa имa децa. Откровено си признaвa, че си е сaмодостaтъчнa и прекaлено егоистичнa, зa дa се нaеме с товa. Товa го рaзбирaм и нaистинa е по- добре дa не рaждa.
Твоето нямa нищо общо с решение дaли дa имaш или не децa. Ти просто се стрaхувaш от отговорносттa, която тепървa ти предстои дa поемеш зa собственият си живот. Тъй кaто смятaш, че сaм себе си не можеш дa гледaш, " решaвaйки ", че нямa дa имaш децa, зaлъгвaш съзнaнието си, дa се успокои, че нямa дa му се нaлaгa дa мисли кaк дa те води нaпред и нaгоре, просто зaщото си тaкъв " себеотрицaтелен философ ", че се решил дa не създaвaш поколение, което ще се " мъчи ". Реaлно, опрaвдaвaш и извинявaш себе си.
Със или без децa, животът и без товa си върви- със или без теб. Тоест, aко смятaш дa живееш, ще трябвa НЕЩИЧКО дa прaвиш зa себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d85f5a2884
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Номер 11 е най-смисленият коментар. Хората по принцип стават зли и агресивни когато видят , че някой разсъждава по начин коренно различен от техният. Защото подсъзнателно смятат , че всеки един друг човек трябва да мисли по този начин. Към коментар номер 17 почти успешен опит за психологическа манипулация (пречупи субекта като го накараш да се съмнява в себе си и да се чувства недоволен от себе си). Само дето едно нещо забравяш - не играя по правилата тъй като никой не ме е питал дали искам да участвам в играта. Та няколко думи за света - светът ще става все по-зло и по-зло място за живеене. Ако някой иска да разбере най-малкото да прочете "1984" на Джордж Оруел. И ти сега номер 17 искаш да се изкараш на много велик , но утре недай си Боже децата ти загинат от земетресение/родят се с генетични увреждания/станат жертва на трафик на хора и т.н. съм сигурен , че няма хич да я отвориш тази голяма уста. Обаче сега си я отворил защото ти е широко около врата прав ли съм?!

П.с. това беше от мен , каквото имах да кажа го казах в този коментар , в описанието и в коментар номер 12.

Автора

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f5b3d805a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Номер 7 - Противно е да говориш за самоубийство на автора, още повече за самоубийство на автора в бебешката му възраст.
Вижда се, че е с цел да го порицаеш, но все пак е ПРОТИВНО!!!

Ти представяш ли си наистина бебе да се самоубие?

От това, че ти е минало такава мисъл за аргумент за порицание само мога да направя извод, че агресията в теб е в повече и трябва да се лекува. Дано да става дума само за вербална такава. И дано да не я проявяваш пред хора под 18 години.

ПРОТИВНО е някой така наречен "зрял" човек да използва някакви такива пресилени и агресивни аргументи, само за да те "вкара в правия път". В случая да ти говори за самоубийството ти... в люлката... ужас.
Дам, теоретично просто и в контекст, да, но е противно (не просто неправилно, а гнусно).


Ало, "зрелите" хора, или започнете да ни поучавате с повече класа, или по - добре си мълчете.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e79d6e54f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Всъщност ще ти кажа две неща:

1. Твоя си работа! Не смятам да ти се меся.
2. Има ли начин да прокараш филисофските си възгледи и при циганите, за да ни помогнеш другояче вместо с нови българчета? :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 38433c9a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   На 23 съм и честно казано съм напълно съгласна, че светът е гадно място, хората сме жестоки и безсърдечни, животът на моменти е толкова труден и отчайващ, че човек се пита какъв изобщо е смисълът на всичко това..
Но от това, което си написал ми стана интересно едно нещо - казваш, че не искаш да създаваш деца, защото не искаш да ги обричаш да живеят в този "отвратителен свят управляван от злото", но самият ти също си тук в него и предполагам полагаш усилия да учиш или работиш, развиваш се по някакъв начин... не си се отказал от него.. тогава защо мислиш, че хипотетичните ти деца не биха искали да се борят, учат, работят, живеят също.. било то и в това ужасно място.
Естествено всеки сам избира какво да прави или да не прави, но лично моето мнение е, че децата са единственият лъч надежда във всичката помия, която ни заобикаля и от която искаме или не, сме част и самите ние.
Мога да кажа само, че ако наистина това е мотивът ти за това решение, то той, поне според мен, е мн по-добър, отколкото на някои други хора, които цял живот бягат от отговорност и отказват да създадат деца и да ги отгледат, защото все не са се наживяли и назабавлявали.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c6c84b694b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Забрави да споменеш, че Земята и без това е ПРЕНАСЕЛЕНА от хора-консуматори.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4bc7c0096d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   "И още - имай в предвид, че ти като остарееш НЯКОЙ ще трябва да плаща твоята пенсия "
Това е само в България и други страни от третия свят....

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 752ae0080c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   имам чувството, че да парадираш с желанието да нямаш деца се превръща в някаква мода и е начин човек да се изкара много съвременен и модерен, напправо мейнстрийм.
изводът от коментар 18 на автора е "дайте да не живеем, защото ще умрем" и изброява аргументи като земетресения (това е природно бедствие и изобщо не зависи от лошотия или добрина на хората), генетични увреждания (също случаен фактор, освен ако в семейството на автора няма обремененост), само с трафика на хора мога да се съглася, макар че това не е най-често срещаният проблем, поне в определени среди.
авторе, как живееш наистина, щом определяш света като чак толкова лошо място? аз също не видях нищо философско в разсъжденията ти, намирам ги само за нихилистични и крайно песимистични. далеч съм от мисълта да гледаме на нещата през розови очила и да се правим, че виждаме само хубави неща, но няма как пък всичко да е само в черни краски. животът е смесица от всички цветове, има и подем, и спад, и победи, и загуби и общо всеки вижда в него това, което иска да види.
сигурно си имал не особено щастливо детство и обичащи родители, та не си имал пример за подражание. най-вероятно не знаеш какво е да искаш да дадеш целия свят на децата си, да им дадеш добър старт, да ги възпиташ, образоваш, а те да те обичат безрезервно и за тях да си целият свят.
просто си много млад, явно си имал лоши периоди, проблеми, несполуки и си мислиш, че никой друг не трябва да преживява това. обаче не затварянето в себе си и отказът от деца е решението, а да се постараеш да преодолееш проблемите и да дадеш шанс и на други да имат възможност да се развиват. на това се крепи светът. още в древния Рим са казали: "нищо няма да излезе от това поколение".
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d17f27ac7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Авторе, докато си още млад, събирай си парички. Скоро ще започнат еднопосочни отпътувания за други платени. Тогава си купуваш еднопосочен билет и завинаги се спасяваш от този "ужасен" живот на земята. Дали и там няма да искаш да нямаш деца? Там няма да има злобни хора, като на земята

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6a0ba4886c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Авторе, ако се замислиш, ти също робуваш на един предразсъдък - този, че човек е длъжен да има някаква важна причина, за да няма деца. Възможността да се възпроизвеждаме е опция. Дали ще я използваме или не, си е наша работа. Може чисто и просто да не ти се занимава с отглеждане на деца, това е твое право. Може да искаш да бъдеш по-свободен - и това е твое право. Да не обичаш деца също е твое право, както и да си имаш други интереси и цели. Не е нужно да изтъкваш причина, която те "оправдава", тъй като няма нищо за оправдаване, правиш личен човешки избор. Хората, които те наричат "егоист", всъщност не могат да се аргументират по никакъв начин.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85e80212b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Имай си ги, ама на 22 е лесно! Я пак кажи имаш ли тези възгледи, когато станеш на 62!

Ж41

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1603d090fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Номер 7... "дори едно време"... че то и сега има такива хора в различните части на света... Удобство, мързел и лакомия? И колко хора могат да си позволят да мързелуват постоянно! Лакомия! Храненето не е лакомия! Сега хора не работят ли физически труд? Няма селяни, нито чистачи, нито преподаватели, нито работници в заводи....

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e509c5de41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ами то тука авторе могат да се разтягат локуми на дълго и широко. Зависи от мирогледа ти а от него се определя и философията ти. Перфектно място на тоя свят - няма. Било то в България или зад граница. Все нещо има дето мирише. Та човек създава деца заради себе си - ти си решаваш сам. Само дето мога да ти кажа едно - човек постоянно си мени мнението. на 25 няма да мислиш като сега. На 30 няма да мислиш като на 25 и т.н. .. просто човек се променя с времето в каквото и отношение да става на въпрос.

Айде..

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 456d7230e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Номер 28 - изключително неуместно ти е изказването, единствено поради факта, че всъщност самата ти все още не си на 62 години. Не си и близо до 62 години.

Все едно аз (или който и да е било изобщо) да кажа на някой, който е по - малък от мен "Е ще видиш ти като станеш на моите години плюс двадесет и една" - ха ха ха - уникален аргумент.

Ще си позволя да се изкажа и малко по - освободено:
Номер 28 - Направо цепиш мрака :)

Разбира се, има вариант, в който всъщонст реалната ти възраст е наистина 62, а ти си се писала на 41 ей така - всъщност ти си знаеш защо :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2add22a850
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Авторе, почти на 100% съм сигурна, че учиш социология в СУ и те призовавам да си разшириш малко спектъра, защото са ти напълнили главата с негативизъм. Съгласна съм, че има много зло, но има и много добро. Зависи кой какво вижда, къде и с какво се занимава. А дали ще имаш деца, няма как да знаеш. То е малко и на късмет, освен ако напълно се лишиш от секс. Надявам се все пак да си доволен от живота си и решенията, които вземаш!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 50c4aaa08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Така нямаше ме няколко дена и сега ще коментирам по темата ми.

Номер 32 не позна - не уча в София уча на север от София.

Така понеже някой потребители не са ме разбрали ще им обясня защо не искам да имам деца. Няма да позволя децата ми да бъдат роби и данакоплатци на сегашното статукво. Децата ми няма да съществуват за да издържат с данъците си:

1 Политиците които отиват във властта за да крадат и правят далавери, но никога не се съобразяват с българският народ и желанията му и винаги обслужват интересите на организираната престъпност и чужди държави

2 "Братята" роми които отказват да учат и да работят и по цял ден крадат и тероризират българите в малките населени места и са основните гласоподаватели на властта и се размножават бясно и след 20 години това ще е проблем (и не ме залъгвайте с общи приказки, че трябва да се боря и да не се предавам - този проблем не може да бъде разрешен)

3 "Храбрата" ни полиция чиято работа е да бие протестиращи пред парламента.

П. с. с нивата на глобалното затопляне и замърсяване на природата в бъдеще ще се водят войни за плодородна земя и вода. Няма да допусна децата ми да съществуват за да страдат в тези войни.

Номер 1 какво ще стане с твойте деца не е мой проблем. Не дължа на никого нищо. Същото важи и за коментар номер 20. Номер 4 аз знам какво е в душата ми, а не ти. Коментара ти е глупав.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8fd746d9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   От №4
Защо да ми е глупав коментара авторе, във връзка с начина на поднасяне на темата ти, е малко по порицателен, но сега като прочетох коментара ти 33 съм на друго мнение.
Ти не си това дете за което те мислех с простите доводи "светът е зъл и животът в него няма смисъл".
Тук в 33 вече поясняваш точни причини, имаш и предполагаеми деца, които не искаш да живеят в такъв свят, тук вече ги наричаш "децата ми" и може да се предполага, че с удоволствие ще направиш бразилчета например на някоя бразилска девойка, ако ти се отдаде случай да се преместиш да живееш покрай Копакабана и да имаш завидни доходи. Проблемите ти с имането на деца не са свързани със злия свят, като цяло, а по скоро с политиката на България. В коментара ти ясно е откроено, че минусите в политиката, ти избождат очите и не виждаш плюсовете на България, като човек, дори не като българин.

В световната история имането и нямането на раждаемост ни е дало да разберем, че в най-лошите за живот години хората се размножават най-много. Дори робите са се размножавали виждайки, че децата им ще бъдат собственост на господаря и евентуално вързани за кола на двора и бити с камшик до смърт. За тях единственото важно е било примитивното запазване на собствения ген, а той може би някога ще успее да бъде свободен и равен на белия господар. От тук може да се съди, че ти живееш охолно, затова не искаш деца. Може да се съди и защо ромите раждат по много, високата раждаемост дава по големи шансове някой от носещите гена на родителя да има високи постижения и някакво равенство с можещите и знаещите.
Ако имаш 1 дете, дори да държиш на образованието, вероятността то да стане лекар при условие, че ти не си, е минимална почти незабележима, обаче ако имаш 25 деца вероятността някое от тях да има медицинско образование в бъдеще е доста по голяма, вероятността човек носещ твоите гени да стане уважаван или велик се постига само с по висока раждаемост. Отказът ти от каквато и да било раждаемост, обаче показва не само добър живот, но и огорчение и липса на каквато и да е било надежда, а надеждата у човека винаги е движила света. Ако сеячът няма надежда че нивата ще даде плодове той въобще не сее. И точно като теб казва че няма смисъл, но в момента в който намери и малка надежда мисленето му се променя и куража също.
Така че ти си само на 22 и имаш достатъчно време дано срещнеш надеждата, а че след време ще намалиш охолството в живота си ни е ясно, всички сме били на 20г и всички сме мислили, че морето е до колене.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85e80212b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

35.   Номер 31, доста органичен коментар! Аз изобщо не казвам да автора да станел на моите години (и да, те са истински! ) и да видел какво е! Аз му казвам, че със 100% няма да мисли така както сега (на 22), КОГАТО стане на 62! Ако не ти харесва възрастта, ще я заменя с друга! 42! 52! 72! Така става ли?

И понеже виждам, че се затрудняваш да възприемеш смисъла на краткото ми изречение, ето ти по-дълго обяснение: Когато авторът ОСТАРЕЕ няма да мисли така и е много вероятно да СЪЖАЛЯВА, че е мислил и (не) е действал, когато му е било времето!

Аз само го предупреждавам! Изобщо не му казвам КАК да мисли- да мисли да и прави каквото си иска!!! Аз го ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че може горко да съжалява, но ще е късно. Ако иска да се вслуша в предупреждението, ако иска, да не се!

Ж41

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b229cd2ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Номер 35 - Пророка!
Дам, на повечето жени им е нещо като хоби да предсказват бъдещето! :)
Е, сега, нямаше нужда да се обясняваш дали са истински или не - "(и да, те са истински! ) ", защото това е типично за по - незрелите индивиди (в по - крехка възраст), а си личи, че ти имаш претенции, че си зряла.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85e80212b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   Номер36, неуспелият шегаджия!

Ами да, по-зрелите хора сме видяли повече от живота, затова можем да си позволим да "предричаме"! А един младеж на 22 НЕ МОЖЕ да си го позволи. Но го прави. Е, негов си проблем! Аз му казах, какво е НАЙ-ВЕРОЯТНО ще му се случи в бъдеще- ако иска да ме слуша, ако иска-не! А ти не МУ помагаш особено с "остроумното" коментиране на моя съвет!

Ж41

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: dab1c4e53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Приветствам автора! Ако всеки тръгне да създава деца, краят на света ще е още по-скоро. Няма безкрайни ресурси. Обаче ако си образован и възпитан, ти си му е шансът на този свят, а не гетата, които създават сумати животи, но не и условия за живот.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: bb6c4be1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   ше чакаш децата ти да те гледат или да ти дават пари като станеш на 62, ми ако са в чужбина или нешо им се случи, много егоистично

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 61ba0146f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Нормално е ти си на моите години и е нормално да не искаш деца То и аз не искам никога не съм желал да имам дори след 30 годишна възраст

Ако не дай си боже имам деца няма да ги погледна дори даже ще се засрамя.
и аз не желая да имам деца дори и след време да е

Момче на 22 г

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1380606224
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   40, внимавай да не сгафиш! ....

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 838eaad18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

42.   Ми нямай! Като ти гледам акъла, по-добре да не правиш идиотчета...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4bc7c0096d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Живптът е непрестанен низ от болка омраза и тъга. Единствения начин да сме относително щастливи е да излъжем себе си и околните за състоянието на битието ни. Както и да игнорираме всички други хора и техните болежки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 15b6623d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Моят проблем е подобен на твоя до някъде аз съм на 22 също като теб и не искам деца, ама не защото света е гаден и не искам да живеят в този свят, а защото те първа се развивам сега ми е времето да натрупам пари, да си създам жилище, да си купя кола, да си създам и някаква кариера. Приятеля ми иска много, но абсурд аз не искам в момента нямам нито финансовата възможност, нито се чувствам готова, живота е пред нас... не искам да съм от ония които си чупят главите и се чудят кво да си правят с децата, за напред не знам, но за в близките години абсурд да искам, не желая нито аз да си съсипвам живота и да сменям пелени вместо да се развивам нито да си лишавам децата щото ся нямам пари дори и за самата себе си да си угаждам. Така че моят съвет е да не бързаш, живей си живота, не си го очерняй от ся да се връзваш с дете.... а за напред времето ще ти покаже какво да правиш :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8423d22852
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Всеки има право дали да има собствени деца или не. Аз също не искам да имам деца, тъй като не искам, макар да е малък процента, да има моето заболяване не дай се Боже, защото знам какво е и на никой не пожелавам това, което имам, още по-малко пък, ако имам дете. Решила съм, когато имам възможности и мога да осигуря нормален стандарт на дете без да го лишавам от необходимите неща и да тъне в мизерия да си осиновя, иначе не.

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 816786c781
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Никога не казвай НИКОГА! Да, светът е лошо място, но такова са го направили хората и парите, защото цялото зло тръгва от тях. Най-важното е, че при цялата лошотия на света всеки се улавя в момент, в който си казва ''Животът е хубав, този момент ме прави щастлив'', макар, че знаем колко лошо място е Земята.
За да бъдеш поне малко щастлив е нужно едно много просто нещо- да се опитваш да бъдеш добър и честен. Уви, ти дори не искаш-по-лесно е да се оплакваш колко е лош светът. А ти с какво го направи по-добър? Замисли се-или мислиш, че другите са длъжни да ти правят твоя свят добър, а ти техния мрачен?
Пък за децата- ами какво толкова като ги нямаш-решението е твое. Това пък е най-малкият проблем от всички...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b91b70a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Номер 8 аз пуснах темата в раздел "Други", но админите я преместиха тук. Да представям си, че човечеството би изчезнало - какво от това? ! Защо трябва да ме интересува дали човечеството ще изчезне или няма да изчезне. Номер 4/34 коментара ти е глупав защото не знаеш какво има в душата ми - това го знам само аз и никой друг. И ти си като другите дасмани - със самочувствие, че знаеш всичко и си мислиш, че и аз ще се променя поведенческият модел по линията на социалното програмиране което създава поведенческият модел на дасман. Километричните ти писания за това как робите са се възпроизвеждали не ме интересува, не ме интересува "надеждата". Имам чувството, че човек е мазохист по природа - гордее се със страданията си и как е минал през тях и иска другите да страдат като него. Между другото света е несправедлив най-вече заради хора като номер 1 - "бизнесменката" която мисли само за парички и бизнесчета и печалба. Както и да е моите деца няма да съществуват за да могат такива като номер 1 да трупат печалба на техен гръб. А света не може да се промени, а и дори не си заслужава човек да се опитва да го промени защото хората са зли и неблагодарни.

Автора

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7f56c9da9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   Авторе, ми не се интересувай от другите, от човечестовото! Интересувай се от себе си! Ако можеш представи си твоето бъдещо, да кажем 62 годишно аз и се поинтересувай от него... Ако имаш нагледни примери около себе си- още по-добре! И си прави изводите и си взимай решенията.... съвета ми е те да бъдат ИНФОРМИРАНИ такива! Подсказка- иди и посети един "елитен" частен старчески дом в София. После ела пак философствай....

Ж41

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b91b70a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

53.   И ти си слаба 51 и не можеш да си представиш живота без деца. Е аз не съм слаб и мога да си го представя без деца, мога да го живея така както аз искам, а не както социалното програмиране ми казва, че трябва да го живея. Пък и надали ще доживея 62 :)

Автора

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9dffaf10b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   4/34 оказа се лош пророк - философските ми възгледи не се промениха и никога няма да се променят без значение кой каквото и да ми говори. Ти подобно на всички хора с огромно его се впусна да пишеш километрични коментари, за да докажеш колко можещ, знаещ, компетентен и със самочувствие човек си. Само, четака и не можа да анализираш това което е в душата ми ( макар, че дори и да искаше нямаше да можеш, защото това са емоции които не могат, а и не е нужно да бъдат изразени с думи). Болката и страданията които съм изпитал, както и фанатичната ми решителност децата ми (не нямам деца) да не страдат и 1/10 от страданията по света ти не можеш да разбереш. Номер 5 в близките 3 десетилетия в света ще се развият събития и катаклизми които ще причинят неуписуеми страдания на човечеството и на твоите деца и със сигурност ще изтрият самодоволната ти усмивчица от лицето.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 11df1e3584
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   От сега започват човешките страдания. Още нищо не е видял човешкия род! Виждаме на къде вървим и не можем дори да забавим крачка. Скоро дори и земята ще спре да бъде благосклонна към нас.
В най- добрия случай ако има следващо бедствие, човек да не прохожда повече на тази Земя!!!

 
  ...

1-50 от 151
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker