Криза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Криза
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1792 пъти
Здравейте искам да споделя проблеми те си с вас и ако някой може да ми даде съвет. Женена съм имам дете на 1 година и 2 мес. прекрасна е. Само мъжа ми работи заплатата му е 500лв., а аз си гледам детето няма на кой да го оставя за да ходя и аз на работа, нямаме от никой никаква помощ. Знаете как е в едно семейство колко разходи има, а и бебе памперси ядене дрешки играчки и мн др. Парите не стигат вече не издържам това нямане ме погубва, нервите ми не издържат, карам се и с мъжа ми като че ли той е виновен за това. Какво да правя вече не знам никога преди не съм била в такова кризисно положение. Всичко покрай мен е мрачно сякаш няма лъч светлина за нас докога така? Проклинам всичко и всички на ред като напълно луда немога да се позная. Като че ли само аз на този свят съм така знам че има и много други хора като нас, а и по зле но аз не съм свикнала на нямане и можеби за това съм така сега. Плача и измъчвам себе си, но пак пари си нямаме особено сега седмица преди заплата сме

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6a880144b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не получаваш ли майчинство?
Мъжът ти да помисли за друга работа или допълнителна работа, защото така не се живее. Не знам как успява и да изкарва толкова малко пари - в село ли живеете?
Сега идва лятото, има доста работа в строителство и къде ли не - ти не можеш да работиш с това малко дете... , но ако не кърмиш и НЕ ВЗИМАШ МАЙЧИНСТВО, защо не си намериш работа вечер, а мъжът ти да гледа детето да кажем?
Като цяло обаче е тъпо, че сте попаднали в тази ситуация и не сте мислили преди да направите дете. При свършен факт не знам какво може да стори човек, но 500 лв. не са пари за семейство.
Можеш да спестиш поне от дрешки, ако търсиш онлайн някой да ти подари. Памперси ще ти трябват още 6-7 месеца, ако си умна и отучиш детето си от тях, но по-рано не става.
На 2 г. ще пратиш детето на градина и ще работиш, но до тогава трябва да търсите решение, ако ще той да ходи в чужбина, София, на морето.... 500 лв. не взима никой. Моята вуйна е на 55 г. и работи като чистачка и взима толкоз, но във фабриката, в която работи почват заплатите от 650 лв. , а ако си добър с нормата си изкарваш 1100 лв. Къде живеете вие изобщо и как един мъж работи за толкова малко пари

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fc3cd76e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямате ли роднини, които да ви помагат по някакъв начин? Не е нито нещо срамно, нито пък нещо странно. Нито ще сте първите, нито пък последните - просто такъв е животът, особено пък по селата и/или малките градчета от селски тип, в каквото ми се струва, че живеете. Мисля си така, защото наистина голям и зрял мъж никъде не работи за 500 лева, освен ако не е в някое село и/или малък град, а ти щом не вземаш майчинство, значи сигурно нищо не си работила, а за да не работиш нищо, значи или си адски некадърна, или живееш на място с много безработица, и залагам на второто. А градовете с голяма безработица определено не са София, Пловдив, Варна, Бургас, че дори и Стара Загора.
И все пак - ясно е, че получавате и други приходи отнякъде, защото иначе наистина не може да се справите само с тези 500 лева, въпросът е по някакъв начин да сколасате, докато детето започне градина, а после просто ще трябва и ти да си намериш работа, иначе няма да излезете от крайната мизерия, в която се намирате. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 72c639c621
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 1 оправи се малко, има огромна част от населението, които изкарват до 500 лв. от работа на пълен работен ден. И като даваш съвети мъжа и да ходи да си търси работа, различна от тази и да е далече от тях, ти ако си на нейно място да те и зарежат с дете, сама какво ще правиш, ако е далеко мъжа ти от тебе. Това ли е семейството.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bd16e13d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Памперсите излязоха на мода преди 30 години. Как преди това са си отглеждали децата? Дете може и с пелени да се отгледа. Така ще си спестите пари за нещо друго. №1, на каква вечерна работа я пращаш!? Не й ли стига, цял ден да се занимава с детето, това малко работа ли е? Ти изобщо имаш ли дете, знаеш ли как се отглежда, че я пращаш на вечерна работа? Нали й се полагат майчинси за отглеждане на дете, защо не си ги получава? Зависи какво работи съпругът й, ако не е уморителна работата му, по скоро, той трябва да потърси допълнителна работа.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4de99e1c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мaхaйте се от тaя държaвицa сбъркaнa! Aз не могa дa рaзберa, нa кaкво още се нaдявaте? Кaквото и дa рaботите, където и дa е нaвън, все ще сте по- добре от Бългaрия. Обричaте и децaтa си нa робство. Не спирaте дa " пеете " кaк сте били някогa си тaм под иго, пък сегa не съзнaвaте, че сте под робство и то доброволно.
Кaк още се престрaшaвaте, кaк смеете дa рaждaте децa ТAМ, след кaто знaете нa кaкво ги обричaте?

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8365a68e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке същото това, което наричаш криза днес, не е спирало от 25г насам, преди 15г беше 5 пъти по зле, а се оказва, че има родители справили се с отглеждането на деца набор 1997-2002г, гимназиите са пълни с българчета и това е факт.
През 2001г нормалната заплата на млад мъж беше 230-250лв, майчинството и детските 76лв, а цените на хранителни продукти /олио, захар, брашно/, дрехи и памперси бяха същите, като сега. Как тези семейства са оцелели с два пъти по нисък среден доход от вас? Надали бабите са помагали повече.
За твое съжаление сега виждаш живота в цялата му светлина, труден е! Трудно е да се простираш според чергата си, но се налага. Реалността е такава избрала си за съпруг и баща на детето си мъж, чиито сили и образование стигат до толкова, че да изкарва под средния за страната доход и се налага да търпиш, не само защото без него ще си още по зле, ами и защото сигурно и ти не си с кой знае колко високо и конкурентно образование. Разбирам че заплатата му е по близо до минималната от колкото до средната за страната, но причината е във вас, във положените за образование усилия. Забелязах, че наем или ипотека не слагаш като разход, и адаптирано мляко за бебето не смяташ, така че трябва да си благодарна на късмета и съдбата си, че поне това не плащаш от тези доходи.
Знам че истината боли не ти го писах за да те нараня, но трябва да се опомниш, с плач и скандали нещата няма да се оправят. Нервите нараняват не само теб и мъжа ти, те се отразяват най-много на бебето, ако кърмиш ревейки, ти го кърмиш с отрова, дори само да го гушкаш нервна е проблем, които ще му се отрази и ти ще теглиш след време.
Седни и смятай, пресметни разходите ви така, че да плащаш първо по-важното, стоките, които закупуваш, гледай да са на колкото е възможно по ниска цена-съобразена с доходите ви, направи си разчет и го спазвай, така че да не се изтезаваш преди заплата. Оставяй настрани едни поне 50лв, за непредвидени разходи, ако нещо бебето настине за лекарство.
Ако не взимаш майчинство е време да се огледаш за ясла, на 1, 5г детето може да го запишеш на ясла и да почнеш работа, за минимална заплата да е, работа да е, и работи усърдно за да се издигнеш и да се отлепиш от дъното.
Смисъл да правиш скандали на мъжа си няма, ако ти си по образована и по можеща и можеш да изкарваш по добри доходи има варианти той да излезе в майчинство, ако са му плащали редовно осигуровките.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 203d2912b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, глупако, историята винаги следва своя ход, а той е винаги ПОРЕДИЦА ОТ ВЪЗХОДИ И ПАДЕНИЯ. Ти какво си мислиш, че едно нещо като върви надолу винаги ще е така ли? Или май не виждаш по-далече от носа си, нито пък те интересува някой и нещо на по-голямо разстояние.
Който е роб, робува където и по света да отиде. Аз си докарвам прилични доходи и в България, опитвам се да науча и хората около мен как да го правят. Ти си стой там и си мисли за голямата работа. Сигурна съм, че и деца нямаш - така е най-лесно: да седиш отстрани и да ръсиш мозък.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b55f69d5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е няма ли майчинство? Дори и да нямаш стаж пак трябва да взимаш някакво. А това, че за 500 лева никой не работи не е вярно, много хора са на такива заплати, а повечето и толкова немогат да вземат. Дори и някои хора с висше образование взимат по 500 лева.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 57277f09d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, както ти казаха, махай тия памперси, и с малко пелени, переш, сушиш и така. Дрешки и играчки ние почти не купувахме, разменяхме си ги от човек на човек.
От приятелки и познати. Аз когато гледах моята дъщеря, памперси не е имало, но и да е имало, аз не ползвах.
Слагах по една сгъната тензухена пеленка отдолу докато проходи, след като се изправи на крачета и проходи, ми каза докторката да я махна, защото иначе ще се изкриви тазобедрената става. Така че и тази пелена махнах. Тензуха беше евтин, с него изгледах детето. Къде ти ще купувам неща за еднократна употреба...

И така, устискай зъби до 2 години докато навърши детето, после го дай на градина и започни работа.
Трудно е за всички. А вече с мъж ти ако не се разбираш и се карате, те това вече е лошото. Не е от безпаричие, хора с пари се карат и разделят също.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: fc3cd76e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Извинявай, ама от тюхкане полза няма. Имам приятелка, която няма проблем с парите, но и двете и деца тръгнаха на ясла на година и три месеца. Не можах да разбера ти защо не можеш да тръгнеш на работа, а детето на ясла? Не съм фен на пестенето, но многократните пелени са и полезни, еко и по евтини дългосрочно. Играчките може да са клон, кубчета и други естествени. Пластмасовите боклуци не са играчки. Просто спри да се взираш и излез от омагьосания кръг. Направи нещо за себе си и нещата ще потръгнат. Успех.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c2e905e92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Живеем в сложни времена. Подобно на вас и ние живеехме трудно в България, без никаква собстеност, без собсвено жилище с малко по-високи доходи от вашите, но със същите проблеми. Затова емигрирахме в чужбина, стъпихме си на краката, започнахме да печелим добри пари, но тогава изникнаха други проблеми, жените тук изперкват от многото си привилегии. Така че приеми сегашното ви положение, като едно изпитание което ще закрепи вашия брак още по-вече, защото обратното е много по-лошо.

Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: eb2e9a69f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   ами първо слагаи памперс когато спи само. спокоино почваи да го учиш да пишка в гърне. тъкмо ще му е и по комфортно на детето и ще спестиш и от кремове за подсичане. прави му ти раната в къщи или вземаи от детска кухня по евтинко е от готовата бебешка храна в бурканчета. за възраста си детето не се нуждае от толкова много играчки, освен разбира се ако не държиш да покажеш на комшииката че и твоито дете има столче или шезлонг. има неща които мога да кажа поне за мен са глезотии понякога се ползват няколко дни и накрая ни гледат от гардероба. спокоино на всеки му е кофти като няма парички но пък се радваи че сте здрави че ако има болести и да имашп пари не помагат. пък и се радваи че мъжа ти не си арчи парите а ти да се чудиш без една стотинка как да караш. много неща могат да се направчт да се спестят парички. аз изгледах сина си без мъж и бях с по нисък доход и втора употреба съм купувала и приятелки са ми давали дрешки за игра и по рано го учих на гърне но мина този период. тежко е но се преминава и се забравя

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker