Има ли хора, които да не съжаляват, че са се обвързали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли хора, които да не съжаляват, че са се обвързали?
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 3664 пъти
Въпросът ми е малко мелодраматичен, но аз искрено се питам има ли щастливи хора, които да не съжаляват за избора, който някога са направили и като се огледат да изпитат удовлетворение?

Много съм нещастна и обезверена...около мен десетки нещастници, които не могат да понасят партньорите си и живеят в капан на неудовлетворение и страх от промяната. Хем не са щастливи, хем не смеят да променят битието си под различен претекст - деца, финанси, обществено мнение, ниско самочувствие и т.н. Свидетелка съм на несполучливи бракове като се започне от този на родителите ми, на близки и приятели, до съседи и далечни познати. Всеки се жалва, всеки горчиво съжалява и се обвинява за младежката си глупост и слепота...много е подтискащо. Така изглежда сякаш хората не вземаме сами решението да се обвържем с някого, а ни е наложено. После обвиняваме обстоятелствата или абстракции като младостта, неопитността и т.н. за погрешния си избор.
И накрая само мрънкаме и нищо не правим, за да поправим грешката.

Та...моля искрени мнения и от двата пола: има ли щастливо обвързани хора? Моля, дайте ми нанежда...още съм млада, а се хващам да мисля, че ще ми е по-добре сама, отколкото впрегната в руслото на обречен съюз...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1e26acb976
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако някой би могъл да помогне на теб, значи и аз бих могла да се възползвам от съветите му. доста съм отчаяна напоследък и аз бих искала най-после да вдъгна гордо глава и да продължа напред след дълга и трагична връзка. Успокоявам се, че всичко което ни се случва има причина и всяка провалена връзка все повече те приближава към човека за когото си родена. Но вътрешно знам, че и това не е много вярно.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 31707ebd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вече 12 години сме заедно със съпругата ми (женени от 10), три деца, неописуемо щастлив съм, струва ми се, че и тя. Децата биха желали по-малко задачи по математика и повече време за компютърни игри, но предполагам идеално семейно щастие няма.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 1f36e44a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От 10 години съм със съпруга ми. Женени сме едва от една, но съжителстваме от 8. Очакваме първата си рожба и по-щастливи не сме били никога!
Да съжалявам? - Не! Нито за секунда! Проблеми винаги е имало и ще има, но заедно сме се борили и ще продължим да го правим! Даже, това ни сплотява още повече. Както каза ДТ, идеално семейно щастие няма, но ако все пак се стремим към него, всеки път постигаме нещо повече.

М.

П.П.: ДТ, Честито! Да ви е жива и здрава малката принцеса!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 71e2a314af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм омъжена от 9 г.,преди това живеехме заедно 5 г.
И да,имали сме караници,но повярвай ми,няма идеални хора и най- важното,че когато се огледам отстрани наистина изпитвам удоволствие,не съжалявам за избора си и ако можеше времето да се върне назад пак бих избрала него.И той и аз си имаме трески за дялане ама сме свикнали с тези неща и понеже се обичаме,те не ни пречат. Ми радвам се ,че го имам и ти пожелавам и на теб такъв човек.
Ева

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 644dfb4105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не може да режеш хляб и да не падат трохи, няма семейство без проблеми, важното е как се преодоляват - хора с 50 годишни бракове казват, че с разумни отстъпки - един път единият, после другият - се взема правилното решение. Обикновено проблемите си ги създаваме сами, нещата в живота не са толкова сложни. Рецепти за идеален брак няма, важно е желанието на двамата да живеят и решават проблемите заедно, при нас 20 години е така.
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: f62c5c5be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имали сме трудни моменти, но никога не съм съжалявала за решението си да се омъжа. Бях на 17 години, когато се запознахме, сгодихме се 3 дена, след като завърших средното си образование и на практика - той е единствения мъж в живота ми. Сексуално, емоционално - всякак. Вече 25 години.
ж42

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b6e91f7071
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Завиждам Ви с най-добри чувства :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 0879b0382e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От Автора: И аз завиждам благородно, но и много много се радвам, че ви има! Това означава, че надежда има, пък и аз винаги съм я таяла, независимо от моментите на униние. Може би, защото аз знам ясно какво искам и очаквам от партньора и какво бих дала в замяна. Просто до този момент не съм попаднала на човек, който да знае какво точно иска от живота, от себе си, от мен - все заблудени овце, които чакат някой да ги побутне в някаква посока, че после да има кой да обвиняват, че са се озовали в "небрано лозе" ;) На щастливо обвързаните желая още дълги години семейно щастие и хармония!!!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 16a9207702
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз пък като човек на 18 години, мога да кажа, че около мен има адски много връзки, каквито е описал автора - жалват се, нещастни са и не правят нищо по въпроса. А нито има брак, деца и пр. Страхуват се. Една близка приятелка умира от ужас да скъса с приятеля си, който редовно я бие и унижава публично, но стои при него, защото я заплашва, че "ще й счупи главата". Говорихме хиляди пъти, че може да се обади в полиция, че това си е физически и психически тормоз, ужасява се още повече и стои вече трета година с него, без да го обича. Друга приятелка пък търпи такива унижения - приятелят й през 1-2 месеца я къса, като й казва, че не иска вече да я вижда, че му е втръснало от нея, че била досадна и тъпа. Три дни по-късно й звъни плачейки, че иска да се върне при него и тя всеки път го прави. И така 4 години. Едно момче пък търпи приятелката му, която му изневери към 5 пъти, всичките му ги призна и всеки път му обещаваше, че е за последно, той продължава да й дава шансове, макар че няколко пъти се опита да я скъса, а тя само дето не опъна палатка пред тях. Не ги разбирам... Млади сме още, позволено ни е да грешим, при положение, че няма деца и брачни проблеми... Но се страхуват, и аз не знам от какво и живеят в някакъв ад. Половината са пълни развалини, нервите им са разклатени и намират утеха в алкохола.

mosh

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 0879b0382e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък съм потресена от това, че във много от връзките ми липсваше всякаква комуникация от едната страна...не знам защо така...Аз например като се чувствам добре с даден човек, не ме е срам да го призная. И ми се струва логично, особено ако сме от повече време заедно, да искам да градим общи планове...от отсрещната страна пълно мъртвило. Всяко нещо е проблем - от плануването на отпуските ни заедно, до прекарването на празниците и т.н. Все едно кой знае каква жертва се изисква да вмъкнеш в графика си и човека, който твърдиш, че обичаш. Ами като не си склонен да надскочиш своята самодостатъчност, поне бъди достатъчно смел да си го кажеш. А то... хем ми се кълнат в любов и преданост, хем им се струда ангажиращо да ходим заедно на почивка???!!! Ами не го разбирам това, съжалявам...

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: b7eb38bdab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Познавам хора с хубави и хармонични отношения, които разбира се на периоди не са били такива. Сигурна съм, че всеки има моменти, в които съжалява. Трудните моменти, но без тях не може. Просто човек не трябва да се отказва, да има такт, търпимост, да гони златната среда, да се развиват заедно... много неща, които разбира се са невъзможни едностранно и на моменти приличат повече на илюзия...
Много е важно в една връзка да има също така разговор, споделяне, дори на най-дребните неща, за да има щастие и искри в очите...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c8b8dbf32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   МИЛО МЛАДО ДЕВОЙЧЕ,
тези хора с по 20-30 годишни връзки, нямат представа, какво е нивото в момента, така че не мисля за правилно от тяхна страна, да взимат отношение по този толкова сложен за нас въпрос. Да не говорим, че са и с други разбирания.
Колкото е по-умен човека, толкова му е по-трудно да открие половинката си, но когато това се случи, всичко е перфектно. По-простите хора имат по-прости изисквания от човека до себе си, по-лесно живеят, защото не мислят колкото теб например и т. н.
Винаги има надежда, бъди умна и търпелива ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7f25a33b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На 26 съм. Преди 5 години се запознах със съпруга си. На втория ден заживяхме заедно, след седмица се оженихме. Имаме 2 деца. Трудни моменти е имало, но любовта ни никога не е била под съмнение. Щастлива съм, сигурна съм, че и той също. Не губи вяра, не се стряскай! Нали ти разумно ще направиш избора си!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker