Как да го накараме да отиде да се прегледа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121536)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18611)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да го накараме да отиде да се прегледа
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2645 пъти
Здравейте! Пиша тук, понеже от скоро в семейството ми има проблем. Скоро с приятеля ми се върнахме от чужбина и отидохме при родителите ми за малко, но забелязахме, че има нещо нередно в отношенията между майка ми и баща ми. Баща ми е станал съвсем различен човек. Започнал е да се заяжда с всички хора около него, най-вече с майка ми и изкарва нея винаги виновна за всичко. Лошото е че скоро разбрах от друг човек, близък на семейството, че баща ми една вечер не е пуснал майка ми вкъщи. Когато разбрах много се ядосах и се чудя какво да направя за да нямаме проблеми с него. Майка ми се чувства зле, защото той постоянно я обижда и тя най-малкото нещо да му каже, той започвал да и крещи и да и казва, да не му казва какво да прави. Алкохола също зле му влияел, защото като пийнел една чашка, започвал да става агресивен да крещи и да се заяжда, обижда и т, н, и т, н, Въпроса ми е как ние с приятеля ми да го накараме да отиде на психиатър, защото според всички той има някакви психични проблеми и трябва да се лекуват на време за да не стане по-лошо. Въпроса е, че не знаем как ще реагира, като му кажем че му има нещо, възможно е и да стане по-лошо и да се ядоса и на нас но аз не мога да оставя нещата така и майка ми да страда, защото ние с приятеля ми не се задържаме много в Бг и след месец пак ще заминаваме и съвсем няма да можем да оправим нещата и не искам проблемите да се усложнят. Ако има някой, който се занимава с такива проблеми, ще съм благодарна да ми даде някакъв съвет как да действаме с него и как да го накараме да започне да се лекува, за да не се задълбочат нешата. Майка ми казва, че е на ръба и не може да живее така с него, но няма къде другаде да отиде, той даже понякога и казвал да си ходи от където е и някакви такива глупости.... Моля за съвет какво да правя и към кого мога да се обърна за помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 465a190744
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей! Така като прочетох историята ти, мисля че действително има някакъв проблем с баща ти. Ти знаеш ли някакво травматично събите наскоро да е имал? Моят съвет е майка ти да напусне временно къщата за нейна по-голяма безопасност, защото не се знае какъв проблем има баща ти и дали няма да ескалира това. На твое място щях да ида в полицията както и при някой психиатър и да си поговоря с тях за дадената ситуация и какво бих могла да направя в случая, защото то и да го отвлечеш насила при специалист не става.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9ec1672ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Просто майка ти да се разведе с баща ти, ако трябва да си вземе и квартира, ако след развода няма имот. Така е 100 пъти по-добре, отколкото да е подложена на постоянен психически тормоз. За съжаление, колкото и дълго някой хора да са женени, с времето ако не се подържа любовта, приятелството, доверието, уважението, всичко огасва и някой от инат или си е намерил друг, вместо да поиска той развод, започва да тормози другия.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1ff68e167a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здраве-й!

Много деликатна ситуация... с много внимание и обич трябва да се действа. Другото, което е :има ли и от страна на майка Ви дразнение или обидни думички и подобни?
Предложихте ли му лекарска консултация? Може да споделите и с личния му лекар дори.
Може да опитате, когато е в настроение всички да седнете и да поговорите, ако той желае... като започнете с думите, че той и майка ви са ви отгледали и т. н... трябва да се създаде обстановка за разговор, в който ще го настроите да сподели дали и той усеща тази промяна в себе си... много финно... много...
Предполагам, че все пак майка Ви има къде да отиде поне за седмица? Нека тя му каже и дори да го целуне на тръгване.
Добрите думи и любовта са най-силни.
Ако действително е за лекар и лекарства... трябва да се опита, доро и лекар на адрес да дойде -психолог и дано да може да си го позволите това.

Опитвайте с всичко по пътя на мира и мъдростта... дори се помолете за него, дори вода от църквата вземете... всичко... билки... лекари... дано сте и много мили и внимателни като цяло.

Успех и мир! (:

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cab0f9a020
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ако продължава да бъде агресивен, можете да го хоспитализирате принудително! Малко е конфузно пред съседите да го изнесат в усмирителна риза, но ще е по-добре за всички, включително и за него.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d596798f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж в гоогъл пише за принудително лечение. Ако е агресивен и опасен. Ако го заведеш доброволно кажи как, та и аз да заведа моя баща. Аз с моя съм в подобно положение от многп години. Все по зле стават и в един момент остават без семейство, самотни и няма кой да ги погледне. Моя вече остана сам и не му е никак леко, но поне майка ми живее спокойно, без той да я тормози.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24dea04a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте на всички отново и благодаря за съветите! Съгласна съм с номер 3, мислихме да разговаряме с него деликатно да отиде на лекар, но майка ми вече говори с него и го убеди днес и ние с приятеля ми го придружихме до лекаря - невролог. Изписа му витамин Б и някакви антидепресанти. От днес започва да ги пие и се надявам да се оправи, днес се държа сравнително нормално и спокойно, нямаше агресивни изблици та да видим.... , дано лекарствата му помогнат и да си бъде същия човек, както преди. Иначе положението не е било толкова зле, но пак не мога да кажа, защото аз не си бях вкъши и тогава са ставали тези неща.... Майка ми няма как да отиде някъде другаде, пък и според мен е по-добре да се опита да се оправи положението от колкото да се разделят. Не съм чувала от майка ми обидни думи към него, просто той е много нервен станал и много е отслабнал, но днес се държа прилично, разходихме се с него след лекаря, за да го разведрим. Силно се надявам да се оправи и като заминем да нямат такива проблеми вече, защото и аз много се притесних и за двамата....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 77561c530b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никакви лекарства няма да му помогнат, щом обича чашката, положението е неспасяемо. Зависи от кога е започнал да пие, дали е отскоро или си е хронично. Най вероятно, майкати го предизвиква, но не пишеш, че налита на бой. Това, че се заяжда, не е причина за принудително лечение. Заяждането не е агресия. А щом се е стигнало и до това- :" той даже понякога и казвал да си ходи от където е и някакви такива глупости.... ". Това съвсем не са глупости, те са стигнали дъното на търпимост. По добре майка ти да го напусне, докато е време. Щом го предизвиква, хапчета няма да му помогнат, освен приспивателните.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 24dea04a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7, баща ми не е алкохолик, просто като пие една чашка му влияе зле, освен това той не се отнася така само с майка ми и към други хора е раздразнителен и агресивен и не само тя го забелязва. Не знам защо давате такива съвети, при положение че той може да се оправи и да няма проблеми, щом са му изписали лекарства, значи има нужда да ги пие. Положението не е толкова сериозно, че да се стига до крайности и не искам да позволя да се стига, за това взимаме мерки. Надявам се повече да няма такива неприятности и баща ми да си бъде същия човек както преди. Въпроса е да наблюдаваме как се държи и след 2, 3 седмици да видим дали има подобрение...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0542904e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Този случай не е за невролог определено. Не казвам, че е за хард психиатър, но определено не е за невролог. Иначе антидепресанти много лекари се натискат да изписват, а витамините от Б-групата и ДжиПито можеше да ги даде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker