Да и кажа ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да и кажа ли?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 1888 пъти
Здравейте,
предварително се извинявам, че не знам как точно да категоризирам историята си, тъй като не е адекватна към нито една категория. Но все пак имам нужда да чуя и други мнения, преди да реша, какво да правя.
Та - наскоро научих неприятна тайна за дъщерята на моята най-добра приятелка. В началото си мислех, че просто завистници очернят момичето, но в последствие се убедих, че това което се говори за нея е вярно и не може да има съмнения.
Сега пред мен стои дилемата дали да кажа на нейната майка /и моя най-добра приятелка/ това, което знам, или да си трая и да чакам да стигне до истината по собствени пътища - когато и ако...
С приятелката ми се знаем от деца, израснахме заедно и до ден днешен сме като сестри, казвали сме си и сме споделяли и добро и лошо, но когато става дума за нечие дете - ситуацията се променя. На никой родител не е приятно да чуе лошо нещо за детето си - дори и да е вярно.
А искам да и кажа - не от някакъв клюкарско-сеирджийски интерес, а защото може да вземе мерки, да повлияе на дъщеря си и да я извади от тази неприятна ситуация. Обаче пък, от друга страна, ако дъщеря и успее да я замотае по някакъв начин, да се изкара невинна - аз ще обера целия негативизъм от ситуацията... А съм 100% убедена, в правотата си.
Съдя по себе си - ако аз бях на нейно място, бих искала и бих била благодарна, някой да ми "отвори очите" за такъв проблем с детето ми. Не казвам, че ще ми е леко, приятно или че няма да изявя недоверие, но бих предпочела да съм предупредена, за да взема мерки.
И така - от сто страни премислям въпроса, на сто кантара го претеглям и все не мога да реша - да и кажа ли? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 2526b806ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твърдо НЕ, ако искаш да продължите да бъдете приятелки се прави, че не знаеш, ако тя научи по свой си начин бъди до нея, оплюйте на по кафе злосторника подмамил дъщеря й. Абсурд е да си помислиш, че ще кажеш нещо лошо за детето на някого в лицето му и ще останеш негов близък.
Не е твоя работа да оправяш света и младите, за младите е нормално да грешат, каквото и да е направила малката тя просто трупа опит в живота. Ако ти си толкова целомъдрена и най-добрата ти приятелка най-вероятно е, от там следва, че детето е възпитано сравнително добре, така че остави детето да пробва. Детето най-вероятно е тинейджър, а за тинейджърите е нормално да грешат най-много. Приеми че детето не е направило нищо ненормално, дори да е пробвало наркотик това е нормално, дори да се е чуло че е станало леко момиче, тя просто е пробвала, а пробите за тинейджърите са нормални. По вероятно е детето да израсте възрастта тийнеджърство и да се превърне в млада дама точно като майка си, но сега е време да пробва дали примера на майка й е най-добрия.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cc2386e24c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, кажи й!
Всяка майка се стреми да направи най-доброто за детето си. Ако след време твоята приятелка разбере, че си имала информация, с която си могла да й да дадеш възможност да помогне на детето си в труден момент, но не си й казала... как би се почувствала?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b92a69a783
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Естествено, че трябва да й кажеш.
№1, представи си, че разбереш, че детето ти е запонало да пуши трева, и посяга към наркотици. Няма ли да искаш да знаеш от Иванка/Драганчо, Петканка/Димитърчо, че е тръгнало по този път, или ще искаш да разбереш, когато вече е на хероин и е невъзвратимо? Според мен приятелството се изразява в това, когато в трудните моменти си до другия човек

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: aab46e41f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако това, което си научила, застрашава здравето, живота или репутацията на детето, нямаш моралното право да мълчиш. Как ще мълчиш, ако момичето взема наркотици? Или пие? Или приятелят му го бие? Или се е събрало с криминална компания? Но ако се размотават с някое момче, което ти се струва не за нея, това действително са младежки увлечения и са си тяхна работа.
Не можем да ти дадем адекватен съвет, защото не казваш от какво естество са неприятностите, в които мислиш, че девойчето може да се забърка.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8d703f6716
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автор - Не знам защо коментирал №1 така набързо е изпаднал в сферата на догадки и предположения и то - напълно неверни.
Дъщерята на моята позната не е тийнейджърка - на 24 години е. Яд ме е като знам, колко лишения и трудности преживяха родителите и, за да и дадат добро образование, да и купят жилище и приличен автомобил, а тя да ги срами, занимавайки се с такива унизителни и мръсни неща. Това, за което говоря изобщо не е детско кривване...
Знам, че децата са слабото място на всеки човек и любовта на родителя към детето е по-силна от всичко, но и аз като коментирал №2 проектирам нещата върху себе си и си мисля, че ако такива неща касаят моето дете - бих искала да ги знам.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2526b806ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И какво толкова унизително е направила младата дама, и защо наричаш момиче жена на 24 години?
И как според теб родители ще повлияят на вече пълнолетна жена със собствено жилище и автомобил? Положили казваш усилия навремето, но резултата какъв е сама виждаш, най-вероятно и усилията са били в неправилна посока.
Позна №1 съм, но там коментара ми беше облегнат на думи от темата ти, как можех да предположа, че ще наричаш момиче, 24г жена и то момиче на което майка му може да повлияе на възпитанието.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: bb3b38c7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 24 не става въпрос за дете и нито ти, нитоприятелката ти имате Законовото право да й се месите!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b92a69a783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Еее, Авторке, така нещата придобиват съвсем друг облик. Та, тя е на 24г - напълно самостоятелен човек. Оттук нататък, каквото прави си е за нейна сметка, има глава на раменете. Все пак кажи на майка й, но и тя няма какво да направи. Ако ще и в порно да се снима - нейна си работа. Майката може единствено да изкаже мнение, да даде съвет, но толкоз...
№3

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1b7635562c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не, в никакъв случай! Бях в подобна ситуация и направих грешката да й кажа и тя ме намрази.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: dbf8829125
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В началото симпатизирах на авторката и на загрижеността ?, но след изказване №5 разбрах че тя е ДЪРТА СКОЧИБРА, която си вре гагата там, където изобщо не ? е работа! Какво ти "дете" на 24 години бе, аланкоолу? Да не е на 14? На 24 години майка ми вече е била родила и мен, и сестра ми, била е завършила висше и вече е била започнала кариерата в работата си...
Я ходете се смотайте някъде и клюкайте за друго, тъпи дърти кози. Скоро ще уморите съпрузите си с "добрината" си и ще тръгнете по доктори - те да ви обръщат внимание, понеже няма друг кой... Като отидеш при личния лекар, понеже трябва да заведеш детето на преглед или да си вземеш болнични нещо е пълно с "порядъчни" бабишкери като вас, дето си намят друга работа и цел в живота.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b92a69a783
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №9, ти си постъпила правилно. Това, че жената е тръгнала по пътя на омразата си е за нейна сметка. Значи не ти трябват такива приятели. Стига, разбира се да си казала истината
№10, малко по-спокойно с изразните средства. И аз не одобрявам поведение, в което разни хора (не само възрастни, повярвай ми) си пъхат носа в чуждите работи, но ако седна да се занимавам с тях, той животът ми ще си мине.
А, ти, Авторке, наистина, може би го правиш с добро чувство, но приеми, че щом е на 24г жената е пълнолетна и голяма и каквото и да прави - това си е нейният живот. И моята племенница ходи да танцува напред-назад, облича се като чалга певица (отврат), даже свекърва ми употреби думата"п... ка", но девойчето е на 20г, има си майка, дори тя не може да й каже нищо. Така де, всеки си има глава на раменете.
И още веднъж - ако майката не знае и си сигурно в нещото, кажи й го, понякога пък момичетата залитат, след няколко човешки, забележи, не натрапнически разговор се осъзнават.
№3, 9

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cc2386e24c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, ако ти беше права, авторката нямаше да търси тук съвет, а отдавна щеше да е обсъдила случая с приятелката си.
Нямаше да търси тук съвет и ако беше предположила, че ще получи съвети, като твоя :-))))
А какво може да направи една майка за 24-годишната си дъщеря... да я подкрепи, да й покаже, че е до нея, да й вдъхне сила и увереност...
Иначе да - на 24 промяната човек сам трябва да си я направи. Просто с една силна доза майчина любов и подкрепа, това би било желано, пък и доста по-лесно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker