Омръзна ми да живея без баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Омръзна ми да живея без баща
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2795 пъти
Не знам от къде да започна... На почти 17 години съм и ми омръзна да живея без баща! Не, че нямам, а той не иска да седи при нас. Имам сестра, която е с три години по-голяма от мен. Живеем в голям град, а баща ни е от провинцията. При нас е в най-добрия случай 3 дни, а останалите живее при родителите си. Още разчита на тях за пари и за съвети. Понякога отсъства и за много по-дълго време, казва, че има неотложна работа и го няма цяла седмица. Според мен не се обичат с майка ми изобщо. Не й пука дали ще е при нас или не. Баща ми не обича сестра ми, защото е момиче. Много странно, но като се роди момиче в семейството, баща ми и дядо ми (бащата на баща ми) го тормозят, защото преди няколко века някаква жена откраднала нива на пра дедите ми. Мен ме боготворят, уважават, глезят, защото съм момче и.. продължител на рода. Аз не искам тези привилегии. Баща ми много пъти ми е казвал, че е още с мама само заради мен. Оплаквал ми се е от баба ми и дядо ми (майка и баща на майка ми, с които живеем заедно), че цял живот са го тормозили и за това няма желание да идва при нас. Когато е тук не съм забелязал да се държат лошо с него. Баба винаги му слага да яде, дядо ми го черпи бира и т. н., но на мен ми казва, че много пъти са го гонили. Винаги изтъква, че от към страната на майка ми са пълни ''боклуци'', лъжци, мързеливи, а неговия род са добри, честни, работливи... Иска като порасна да отида да живея при него, но на мен ми е по-свито там, не мога да се отпусна, не познавам никого. Чуваме се по телефона, не ми е достатъчно. Като си идва пак тръгва на някъде и го няма с часове. За цял месец сме броени часове заедно. Искам да ви попитам дали това е нормално? Имам баща, с майка ми не са разведени, но не иска да е с нас. Съжалявам за дългата и объркана история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 0bc6b6ab45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ти и дядо ти имат много закостеняло мислене. Как може в 21 век един баща да не обича детето си, само защото е момиче? В никакъв случай не отивай да живееш при баща си, защото има опасност да станеш като него. Напълно те разбирам, че искаш да общуваш с баща си, всяко момче се нуждае от баща, с когото да споделя и т. н. Но след като баща ти отделя толкова малко време за теб, ме навежда на мисълта, че не иска да общува с нито един от вас. Не знам дали дядо ти и баба ти се държат лошо с него, според мен той те мъже, за да те настрой срещу рода на майка ти. А това никак не е правилно, защото майката, каквато и да е, тя трябва да се уважава.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3e5e70372e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никак не ти е объркана историята, съвсем ясно е, че баща ти не се чувства удобно в такава обстановка. Това обяснява всичко " Не й пука дали ще е при нас или не. ". Който и да е на мястото на баща ти, също няма да иска да се връща при такава жена. Казал ти е истината, заради тебе не иска да се развежда с майка ти. Не иска да ти създава неудобство. Важно е, че те обича и винаги ще е до тебе. След една година си вече пълнолетен, баща ти да ти купи едно апартаментче и тогава ще станете по близки. По добре ще е за тебе, изнеси се от тази недобра обстановка.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d0a8b5d70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Дали е нормално? Хм, колко часа месечно трябва да отделя един баща на 17г си син? И колко е здравословно за едно 17 г момче да има повече от няколко телефонни разговора и няколко часа месечно с баща си, баща който има закостеняло мислене според доста хора, живее с родителите си и ги слуша и търси за решаване на проблеми?
Дали е нормално момче на 17г да не познава никого в селото на баща си, където баща му живее за постоянно? Дали въобще е нормално родителите на автора да живеят при своите си родители, по отделно и да нямат свой собствен дом?

Авторе извинявам се за миенето си, но ти семейство нямаш, нито от майчина, нито от бащина страна. Не е нормално нищо от това което си описал, като семейни отношения. Не е нормално баща ти да говори, че хората, които дават дом на децата му са мързеливи, като той не е купил собствено жилище за своето си семейство. Не е нормално вие да живеете при баби и дядовци, без значение от чии родители са те. Не е нормално една жена да има второ дете от някого, който не обича първото, като изтъква пола му за причина. Не е нормално жена да приема мъжа си на гости за по три дни заради децата и това да е общият им брак, което означава че след година ти ще си вече пълнолетен и той ще е ненужно да идва.
Отдели се, като навършиш пълнолетие гледай да идеш по надалеч и създай свой дом и семейство като гледаш да отърсиш всички тези негативи насъбрани от семейството ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 70c5dcdce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Странна работа! Не искам да съм груба, но за мен мястото на един баща е при децата му. А колкото до това, че не обича сестра ти защото е момиче... нямам думи! Не го познавам човек и не искам да го съдя, но само тези два факта са ми достатъчни за да си изградя мнение за него и то хич не е ласкаво! Не знам какво да те посъветвам, ти най-добре си знаеш реално как стоят нещата, ама поведението на баща ти е меко казано тъпо! ОК, не се разбера с майка ти, нито с тъстовете, ама това дава ли му право да зареже и децата си? Ако моят почне да се държи така, със сигурност ще го намразя! В крайна сметка като не е искал да поема отговорност за вас, защо ви е създал?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d0a8b5d70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бащата на автора е точно толкова виновен колкото майка му. Той е осигурил точно такъв дом на общите им деца, какъвто е осигурила майката, домовете на дядовците. Късметът на родителите да са родени в село или град е отделен въпрос. Не можем да обвиним бащата, че е роден на село или да похвалим майката, че е отгледана в град. Можем само да кажем, че те са положили еднакво НИКАКВИ усилия да осигурят собствен дом на семейството и децата си. Примерно взели са решение, че градът ще осигури по добро образование на децата и няма да им се налага да стават много рано сутрин за да пътуват до града за училище, затова са решили децата да са при градския дядо с майката, защото са нейни родители.
Бащата длъжен ли е повече от 18г всекидневно да трае тормоз от тъстове? Както и майката не е длъжна да живее на село и да трае свекъри!
а и най-вероятно бащата живее на село заради работата си и/или за да им осигурява месо, зеленчуци и плодове, това отчитате ли го, че той е половината време далеч от децата си за да им помага с биологично чиста храна и отделно пари. До тази мисъл ме води изречението на автора, че "бащата като иде в града с часове ходи някъде", най-вероятно е земеделски производител и ходи да оправя субсидии и документи. Дали всеки баща работещ извън населеното место, където живеят децата му, за да им осигурява повече пари и храна, е толкова виновен, колкото този баща? Даже той евентуално носи храна не само за децата си, а и за майката и за родителите й, поглеждайки от този ъгъл той по този начин с храна плаща квартирата на децата си.

Авторът е споделил само лоши мнения на бащата за дъщеря му и за тъстовете му, обаче, не е споделил отношението на майка си към свекърите. А то си проличава. Щом той като син не познава добре селото на баща си, значи не е ходил често и не е стоял дълго през ваканциите при свекърите на майка си, защо ли? Може би заради доброто мнение на майката и родителите й за свекърите?
Автора не е обяснил точно в какво се изразява тормоза над сестра му, може би просто повтаря думите на майка си и нейните родители. А и не е нещо чак толкова ненормално селски хора, като родителите на бащата да са убедени, че мъжкото чедо е по важно за родата и да живеят с остатъци от мисленето на хората от минали векове. За тях е важно, че внукът им е този който ще има деца с техния ген, които ще носят тяхната ФАМИЛИЯ, всяка една дъщеря ще народи деца с чужда фамилия. Чели сте разкази предполагам, чели ли сте Дервишовото семе в 8 клас?
Нека не се правим че падаме от Марс и не сме наясно с народопсихологията на хората от село. Аз съм от голям град и фактът, че имам различно мислене от селските хора, и за мен децата са равни без значение пола им, не ми дава право да мисля, че моето мнение е най правилно за всички селяни и граждани.
Обвиненията в мързел също са народопсихология, дали е прав бащата да казва, че гражданите са мързеливи, защото не стават сутрин в 4ч да доят кравите, а им се пие мляко, колкото е възможно по евтинко, за него си той е прав, защото е научен, че млякото идва от кравите. На негово място всеки щеше да каже същото, ако години на ред става в 4ч да дои, а се налага да продава млякото на 50ст литъра на изкупвача. Гражданите обаче знаем че нашето мляко, на масата, идва от магазина срещу пари, пари изкарани с нашия умствен труд, как да разбере това човекът от село? Имаше един разказ, как едно градско дете на 7-8 години отивайки на селски туризъм вижда за първи път някой да дой животно, то попитало "мамо това ли е техният магазин? ".

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 9214ac5f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мило момче, майка ти също живее с родителите си. Ако семейството ви живееше самостоятелно, можеха да се изясня отношенията между майка ти и баща ти. А това е основното, което ги е събрало, нали? В кой век живеем! Страдаш без вина. Но има и по-лоши ситуации. Изходът според мене е да бъдеш дипломатичен, да държиш на собственото си мнение, да се сближиш със сестра си. Построй си свой свят по свой мироглед. Желателно отделно от... вендетите. Аз бях нежеланото момиче на семейството, побързах да изляза от него, но това е друга история. Май сме по-ограничени и изостанали като нация, отколкото ми се иска.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: 0ecf34d459
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не недей да ходиш при него в никакъв случай. Нали не искаш да се превърнеш в същото чудовище и да попиеш неговия модел. Майка ти също има вина ако бях на нейно място щях да се разведа. Заради майка ти и баща ти страдате и двамата със сестра ти. Ако мислиш, че има смисъл хвани и поговори с ваще да ти изяснят нещата. Също така им обясни, че не е нормално вече да има такава полова диксриминация. Не сме вече в онези примитивни времена, в които на момичетата се е гледало като на проклятие. Ако не те разберат и продължат така, те съветвам да се отделиш от заедно с как ти, ако тя вече не го е направила де. Поуката, която може да си вземеш е някой ден като живот и здраве станеш баща да не повтаряш техните грешки и да не делиш децата си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker