Да даваш всичко от себе си, а да не се оценява - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да даваш всичко от себе си, а да не се оценява
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 3359 пъти
На 23 години съм имам приятел, с който живея заедно вече 4 години, но не виждам признателност от негова страна. Старая се във всяко едно отношение, нямам проблеми с чистене, пране, готвене - не ми пречат тези неща. Но вече започва да ми тежи, че не ми оценява дейностите. Аз се прибирам след работа и се захващам с битовизмите, а той си седи пред компютъра да си играе игрички, започва да проявява капризи и към сготвеното - претенциите стават големи (а нямаме добра финансова възможност). Аз се опитвам от нищо нещо да направя, а той се сърди че манджите ми били " буламачи" (например кюфтета със сос бешамел, картофени лодки и др. подобни) Сега е командировка и вчера се скарахме по телефона, че не съм му се обадила веднага (бях в банята). На което ми се развика, че преди около час като сме говорели съм му казала, че съм се изкъпала, а не е така. На него или му се е причуло, или вече си търси под вола теле, както се казва. Опитах се да му обясня, но той се развика още повече и затвори. Такива емоционални изблици ги търпя не няколко месеца последни 2-3 години. Даже един път ме повали на леглото със шамар защо съм била сипала вода на зелето, че той не искал да яде супа... Не знам вече как да постъпя... Положението ми е много сложно - нямам при кого да отида (заради него си създадох неприятности с родителите) Не знам и към кого да се обърна искам просто съвет...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: e88c6e711e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чак шамар и то за глупост... и ревност... лоша работа. Защо не му предложиш той да поготви - да ти покаже как става, щом смята, че не се справяш добре. Ти може през това време да поиграеш на компютъра :-)
И не споменаваш дали го обичаш този човек - това не е ли най-важното? Ако не - то какво правиш още при него? Скарала си се с родителите ти заради него - сигурна съм, че ще са супер щастливи да се върнеш при тях, ако го оставиш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 506bf15ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих те посъветвал да се опиташ да изясниш отношенията с родителите си, може пък да се получи ;) Ако не стане можеш да си наемеш апартамент под наем - така поне няма да ти се налага да го търпиш и ще намериш спокойствие.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e38ce23fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ти изобщо имаш ли една капчица човешко достойнство?

И още питаш "как да постъпя"??? направо недоумявам какъв е тоя вашия мазохизъм на тебе и други като тебе,
които търпите с години наред тези изроди.

И казваш, че НЯМА ПРИ КОГО да отидеш, а защо трябва да отиваш ПРИ НЯКОГО? Сама не можеш ли да живееш,
не е толкова страшно, даже е хубаво.

Ти, докато не се научиш да уважаваш себе си, няма да намериш уважение и признание. Всеки ще ти го каже...
Може би звуча малко по-рязко, отколкотобих искала, но просто ме изкарват из нерви жени и момичета, които седят и търпят подобни неща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: acfe44b7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама и ти си една... как ще сипеш вода на зелето? ! Зеле на фурна с вода не се пече - това е една от най-честите грешки на домакинята. А ако става дума за зеле в тенджера - то си е буламач и без вода...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 52bfc0a3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   как виждаш този изрод като баща на децата ти? не дай си боже имаш момиче - какъв пример за мъжете ще й бъде той? ако имаш момче - и той ли ще се отнася с жените така след време?
не си губи повече времето с този комплексиран боклук
отиди при родителите си, извини им се. Не вярвам да те пратят - ти си им дете и със сигурност биха ти помогнали ако могат, дори да си им причинила болка!
По никаква причина не продължавай този фарс, още по-малко с оправданието, че нямало къде да отидеш!
работи, вършиш домакинска работа. Ако трябва намери възрастна жена и й помагай в домакинството без пари срещу една стая докато си стъпиш на краката и спестиш някой лев! Има много самотни хора които биха те подслонили! Това за тях би бил много ободряващо.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 096278ed01
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Родителите ти са го преценили преди 4 г., ти не си могла. Зарязвай го. Представи си ако имаш дете какво ще е. Ревнува те, обаче щом те удря не те обича. Обади се на родителите си. Никой нормален родител няма да си остави детето при такъв като приятеля ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9bdeb8993e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отгледала си си търтей, постъпи като пчелите, те изритват търтеите извън кошера. Като не иска да стане пчела-работник, изритвай го от дома си, или ти се телепортирай от неговия. Само това ти е спасението.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 64de9e5500
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Абсолютно съм съгласна с №3! Как може да те е ударил (няма значение причината, която пък е абжсолютно безумна) и да си още с този човек. Емииии, сама си си виновна!
Надявам се историята да е измислена!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6011b73526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Младо девойче вижда се отдалеч, че нито уважаваш себе си, нито си поддържаш достойнството си. Като майка ти го казвам.
Сама за себе си трябва да прецениш струва ли си за това момче да е бориш. Той намира в теб кусури, а самия той кусури няма ли? Не си писала той колко е старателен на тема общото ви съжителство, с изключение на недоволството му по отношение на манджите. Истината е че всяко момче ще нарече буламач манджа, която не е свикнал да яде при майка си, ако майка му никога не му е правила бешамел, той ще нарече буламач твоя бешамел, не защото бешамела ти не е добър, а защото не е свикнал да яде бял сос. Изглежда напрежението между вас е доста нараснало така, че чак да си позволи да удря шамар за толкова простовати неща като зеле с вода. Умният мъж, като види, че младата му булка е сготвила "буламач" ще я хване под ръка и ще я изведе да се нахранят навън, при нямане на пари по едно парче пица ще хапнете и всичко ще е ок.
Вижда се, че искаш да промениш нещо в живота си, но от малкия ти текст не се разбира, какво търсиш. Имаш два варианта добър живот с него, или живот без него, и двата варианта ще ти струват доста усилия.
Първият вариант да се бориш за него: Щом сега разполагате с недостатъчно средства, вадя извод, че и неговите родители са бедни. Разучи какво готви или е готвила свекърва ти /или жената която му е готвила в детството, ако тя е леля му или баба му опитай да се доближиш до тях/ и ти готви подобни манджи, само така няма да имаш проблем с харесването на храната. Доближи се до жената която го е хранила в детството и научи няколко нейни рецепти, колкото и кофти да ти изглеждат те, той е свикнал да яде това и за него това е "добра храна". После започни полека и нежно да изискваш и ти от него да е старателен за теб. Най-вероятно той ще спре да търси под вола теле, когато спреш да се тръшкаш, че не ти харесва манджите. С рев и тръшкане не се постига нищо, всичко става с напасване към ситуациите. Ревът и тръшкането работят в твоя полза само при тати и мама докато си малка.
Вторият вариант да се разделиш от него: Ти работиш, имаш свои доходи, намери си евтина квартира съобразена с доходите ти и се изнеси от него. Ако е нужно и са ти толкова ниски доходите, нека квартирата да е с баба хазайка, като за начало.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e38ce23fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, описаният мъж, ако въобще е с акъла си, е на много ниско ниво на развитие. Не е малко дете, да го храни тя, и да проучва с какво го е хранила майка му, че да му хареса.

Момичето ходи на работа и освен това се гърби с домакинството, докато онзи седи пред компютъра, вместо да си поеме своята част от задълженията, че и вдига скандали, и шамари удря. Това е отвратително...

Майка му на този мъж не е пример за подражание, че да гледа от нея авторката... не е възпитала сина си когато и както е трябвало. Решението е просто да се махне, няма друго решение в такива случаи, но явно тя не иска, иначе нямаше да пита.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 59e5450b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Как искаш някой да те уважава и цени, като ти самата не го правиш?
Ти чувала ли си, че двойките варшат домашните задължения заедно, после заедно гледат телевизия, излизат или правят други неща?
Като не харесва храната, защо готвиш?
Как така те е ударил и ти си още с него?
Ти сама се поставяш в такава нелепа ситуация, пък после очакваш уважение.
Събирай си багажа на всяка цена, преди да е станало по-зле.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7b8e7d4685
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зарязваш го тоя веднага!!! Ти как си представяш, че ще живееш с човек, който си позволяла да те удря заради малко вода в зелето? ! Или искаш да станеш като тия жени, които всеки ден ядат бой от съпрузите си "добро утро"? Ти малко самоуважение нямаш ли? Сигурна съм, че вашите ще ти просят, все пак никой нормален родител не би се сърдил на детето си вечно, така че събирай си багажа и се махай от тоя преди да те е пребил просто защото не е бил на кеф! А ако вашите толкова не искат да те приемат (не вярвам, че ще те оставят на улицата) върви при приятелка, при някоя роднина, но в никакъв случай не оставяй при тоя! Млада си, имаш работа, за какво искаш да оставаш там? За да се превърнеш в боксова круша и да свършиш на 30 с разсипани нерви? Миличка, ако сама не се уважаваш и не си отстояваш правата, не очаквай, че някой ще те уважава! Така, че ти избираш, ама аз след първия шамар съм ЧАО! Защото има ли 1 шамар, неминуемо ще има и втори и трети...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 74d5f325a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Живях с такъв 4 години. Накрая не издържах и си тръгнах. чудя се на теб кога ще ти дойде акъла в главата? Въпрос на време е, със сигурност. И без да разказваш повече подробности, картинката ми е ясна.
Не си губи времето с такъв нещастник, оправия няма, от опит ти го казвам.
Каквото и да е станало-родителите ти ще те приемат. Не са те намерили на улицата, че да те оставят на един тъпак да те унижава!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6011b73526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До №10 от №9 Съгласявам се с теб, че нивото на развитие на момчето е сравнително ниско в сравнение с повечето уважавани мъже във висшето общество, но не ми стана ясно как реши, че авторката ни има много по високо ниво на развитие от мъжа си? Ти сравняваш поведението на момчето с твоето ниво на развитие, съгласна съм, че точно за теб, това момче не е подходящо, но всеки влак си има пътници и не можем да решим дали авторката не е половинката на мъжа си без да знаем нищо за нейното поведение освен, че се опитва да готви, а на него не му харесват манджите. Ако прочетем и неговото мнение за нея само тогава можем да направим преценка дали са си лика прилика. Затова и съм оставила решението, дали да остане с него, в нейни ръце, както и ти стигна до извод, че тя иска да остане с него.
Не съм казала, че вдигането на скандали или удрянето на шамари е нещо положително, ти защо реши, че за мен това поведение не е отвратително? Но ти от къде знаеш какво е поведението на авторката, защо предполагаш, че тя е уравновесена и ерудирана като теб? Знаеш че мъж без кусури няма, но трябва да си наясно, че и жена без кусури няма, защо не допускаш вероятност те да са почти на едно равнище?
Дали предполагаш, че леглото им е в кухнята? че шамарът да е свързан единствено и само с водата в зелето? Защо след удара тя пада на леглото, или може би скандалът за водата в зелето е стигнал и до спалнята им? Тя е останала с впечатление, че шамарът е бил за водата в ястието, но само от описаната картинка с падането на леглото им, аз си вадя свой извод, че скандалът само е тръгнал от водата, а шамарът е бил за да се освести авторката, кои знае как е реагирала на поредното нехаресване на ястието й? Защо не предполагаш, че авторката след като за пореден път чува недоволството от ястието си, не изпада в нервна криза и шамарът е с цел тя да се освести? Ако той беше мъж побойник надали за 4 години съвместен живот щеше да прояви това само веднъж и то само с един шамар. На мнение съм че ако той беше възпитан за побойник на жени, за 4 години тя да е лежала поне 10 пъти потрошена в болница. Просто защото не мога да допусна, че тя е безгрешна и сигурно е грешила доста за 4 години, както и той разбира се не е безгрешен. Те са доста млади, тя е била само на 19г, когато е заживяла с него, то за възрастни в началото на връзка е нормално да имат търкания, какво остава за младежи.

Прекалено първо сигнално вадите извод, както за момчето, така и за майка му. Ако кусурите му са само, да е честен с жена си и в лицето й да й казва нещата които не харесва и те да опират само до манджи и бързо вдигане на телефон, то браво на майка му, той средно статистически е мъж мечта в работническо семейство, а и авторката сигурно не е вишистка нобелов лауреат. Така че цялата тема е един дим в младо работническо семейство, а знаете че дим без огън няма, тоест в двамата гори голяма любов.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2a18cddd3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   10/14 е доста права. разбира се, ние разсъждаваме само на база на написаното, което представлява едната гледна точка. ако приятелят на авторката можеше да разкаже пред нас своята версия, вероятно щяхме да чуем доста различна история.
за мен авторката прекалено млада е създала семейство (нищо че не са женени, явно живеят като такова) и от момиче до полата на мама директно е скочила при приятеля си като подсъзнателно е очаквала, че той ще я обича и ще се грижи за нея както родителите й. съвместният живот обаче е доста по-различен, както вече е забелязала, изискват се усилия, компромиси, жестове, с други думи семейните отношения са като градинка, трябва да се поливат, плевят, торят, иначе буренясват.
съветът ми към авторката е да се вгледа в себе си, да послуша съветите на номер 10 и да опита да изглади нещата доколкото може. ако нещата пак не се получат, да го напусне като се сдобри с родителите си или излезе на квартира, или и двете заедно. всъщност като се замисля, сдобряването с родителите може да опита да го направи незвисимо дали ще остане или не с момчето.
Ж43

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1b583299c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мила, каква е причината родителите ти да не го харесват? Никой родител не иска нещо лошо за детето си. Те все пак са хора с житейски опит - може би още от рано са разпознали симптоми, които ти поради липса на опит или силни чувства не виждаш. Така или иначе, съм сигурна, че те обичат и ще те приемат обратно - недей да стоиш с този човек, само от страх, че инак ще останеш на улицата.

Емоционалните изблици, които описваш, говорят за крайно незрял индивид. Не можеш да позволяваш да те мачка психически по този начин, нито да си изкарва върху теб негативите. Дали копира поведение, на което е бил свидел в семейството си или не, няма как да знаеш, но и не те интересува. Това, което за теб е важно е, че имаш пред себе си пораснал нестабилен индивид с вече изградени лоши навици - това мила, след определена възраст не подлежи на промяна. Така че, обмисли дали го искаш за цял живот.

Като не харесва яденето да сготви той, да ти покаже как му харесва и да види дали е лесно. Ако не може - да стои гладен. Просто откажи да готвиш, след като това, което правиш явно не се оценява. Защо си го причиняваш? Ти се прибираш убита от работа и се хвърляш в кухнята, а нашия ще си седи като цар и ще чака да му сервираш, за да опитва и критикува. Още повече, че се налага да готвиш бюджетно разни манджи и яхнии, за да пестите. Защото скара и салата всеки може да направи така че да е повече от вкусно - ама той не може да си го позволи нали, а към теб предявява претенции...

Нямаш бъдеще с човек, който не те уважава и си позволява да те обижда и унижава. Мъж, който цени и УВАЖАВА половинката си, просто не си позволява такива неща. Ако това липсва при вас - то какво правиш там?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7f2b89d840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   хахах олее имам чувството, че чета моята история.. с моя приятел също сме отдавна заедно, но отскоро заживяхме заедно и проблемите започнаха... с ХРАНАТА.
Всеки път като му сготвя нещо той недоволства. Като не му готвя се оплаква че е гладен, едно е че нямаме пари, а той е с широки пръсти и не се съобразява и иска да яде това което му е по вкуса, ако не хареса, не го яде и трябва да го хвърля.
Напоследък прави разни гримаси докато яде и това адски ме дразни. Днес отново имах същия проблем - старах се да направя пилешко филе със сметана (заедно напазарувахме).. салати ау и накрая не бутна нищо - било сурово.. миналата седмица мусака направих и тя била сурова, от ориза ми го болял стомаха и т. н Говорихме естествено аз не съм можела да готвя. Да разбирам не съм готвачка но се старая, по рецепти всичко да е ок... но не е.
А относно другите ти проблеми и аз ги имам, супер е взискателен за всичко и казва, че няма да се промени. Обича да става по неговия начин и ако нещо не му хареса аз съм виновната и търпя упреци.. а не вижда какво правя за него, че ходя нощни смени и уча едновременно, а в свободното си време вместо да се готвя за изпити аз чистя, пера му дрехите, готвя май напразно и не оценява нищо, а аз искам мъжа до мен да ме уважава и оценява.. какво да направиш ли щом това продължава с години не се тормози, така само задълбочаваш нещата, престани да му огаждаш и стани малко егоист, а времето ще си покажа с теб ли ще е или не.. ако пък те удари още веднъж направо се махни от него винаги има варианти

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6011b73526
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17 Когато в едно семейство членовете му започнат на инат, да не се грижат за семейството единственият изход от ситуацията е раздяла. Ти като **** жена мислиш, че да се научиш да готвиш е угаждане на мъжа в семейството. А това е в твоя полза и в полза на бъдещата ти грижа за евентуално семейство и деца. Ами ако той помисли, че да ходи на работа и да носи доходи, да урежда дом и да поддържа семейните имоти в частност мъжката работа, тогава какво става?
Надали единственото, което получаваш от връзката си с даден мъж е само полово удоволствие? Ти като жена получаваш от него част от по високите му доходи, мъжката му закрила, мъжкият труд за дома, колата и т. н.
Прави усилия да се научиш да готвиш, независимо дали ще създаваш семейство точно с този мъж, така или иначе да се научиш да готвиш ще е в твоя изгода. А ако той продължава с недоволството и е нетърпим, седни и му кажи, съвсем спокойно, право в очите, без да нервничиш, че не се чувстваш добре от упреците и че се стараеш според възможностите си, че той не е идеален, но ти се въздържаш от упреци по негов адрес, че не е милионер например, кажи му в очите че и ти можеш да се мръщиш на заплатата му, на евтината му кола и на евтините стоки, които той може да си позволи да купува за вас. Нека осъзнае, че няма право на идеална съпруга, след като той не е идеален от всякъде.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5dc1cbd188
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторке, не се обиждай, не ти го казвам с лоши чувства, по-скоро ме е яд как може да търпиш подобно нещо! Как изобщо си ги намирате такива селяци? ! Взимай си багажа и се махай, не знам какво го мислиш изобщо!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker