Какво ме възпира от желанието за семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво ме възпира от желанието за семейство?
преди: 9 години, 12 дни, прочетена 2020 пъти
Здравейте.

Момче съм на 28 г и искам да споделя защо не виждам смисъл да имам деца и семейство. Най общо казано не искам да отглеждам деца за да се мъчат в тази така наречена система или матрица в която повечето от вас живеят и и слугуват. Та каква е схемата на тази система? Много просто... системата е така направена, че да произвежда армия от зомбита които да работят за нея, да и слугуват и да я подпомагат чрез консумацията и размножението си. Ок, ще направя дете... но какво ме чака след това. Системата се активира и започва да те точи отвсякъде като например разходи за дрехи, разходи за храна, за лекарства, за болници, за училище, данъци, кредити и т. н Списъкът е безкраен. И това цялото нещо с 400 лв заплата бруто. Аз не виждам смисъл да имам дете което ще учи в училище само да запомня и повтаря като безмозъчен робот това което системата е решила. Къде са аналитичното, логическо, критическото мислене която училището би трябвало да развие. Много просто... не съществува такава опция понеже системата няма да и е угодно ако произвежда такива хора. Значи аз трябва да направя дете за да може то един ден да слугува сляпо на системата и да умре в робство и мъки. Не благодаря. Когато се промени системата тогава бих се съгласил, но при тези обстоятелства предпочитам само да наблюдавам отстрани целият този фарс и илюзия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 дни
hash: 79b3814bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както искаш, аз искам да имам.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: a47f5a14b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си намерил друга причина за да нямаш деца, но не виждаш истинската. А тя е, че получаваш ниски доходи, които теб не могат да изхранят, камо ли други хора от семейството ти.
Всеки има право да няма деца, но рано или късно това те изолира от другите хора. По правило, като остарееш, има огромна вероятност да умреш в ужасна мизерия- обикновено старите хора не се справят сами. Но ти е рано още да го осъзнаеш- на 28 егоизмът ти е над всичко. Има време някоя да те промени.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 04c60af60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Много интересна гледна точка. Съгласна съм. Има хора, които го мислят това цялото нещо, т. е. да манипулират хората, да ги правят глупаци за да може за в бъдеще да контролират...
Аз съм пред същата дилема като теб. Но и с мен и бз мен, има хиляди хора, които бълват деца без да мислят тези неща...
Те са достатъчни да погубят света.
Ж. 27

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: b1410e515c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо не се махнеш от българия и не си намериш по-добре платена работа? Там поне ще имаш по-сигурен живот, а не както тук.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: d74868af06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Aвторе, рaзбирaм добре зa кaкво говориш, дори споделям мнението ти. Но (!!! ) с нaблюдение отстрaни, не виждaм кaкво ще постигнеш, освен дa зaвършиш кaто сaмотно зомби, служещо нa мaтрицaтa, кaкто ти се изрaзи. Имa възможност и нaчин зa промянa. Не говоря зa промянa сaмо нa местнa почвa, или промянa сaмо зa себе си, имaм в предвид промянa нa общото цяло. Имa също възможност и нaчин дa си създaдеш семейство/децa и не сaмо дa ги предпaзиш от товa, зa което говориш, a също дa бъдaт онези "рaзлични", които могaт и ще рaботят зa промянa.
Не знaм зaщо ти пишa товa, може и дa грешa, но... прочети зa симптомите при aктивaция нa ДНК. Aко се "рaзпознaеш", знaчи сaмо от теб зaвиси продължението.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 дни
hash: ade773f9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   здравей,
какъв е проблема да живееш в гората и да не плащаш данъци, за детска градина и за всичко което изброй по-горе? виж примерно циганите, те живеят като през средновековието - ако са ти пример, карай по него

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: edfe722f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че не си добре с главата пич. Самият живот е такъв. Ти просто заместваш думата живот със система. Ходи живей в гората, прей си семейство там, ходи гол... Няма да имаш даже нужда от пари... на никой няма да слугуваш, ще си ларш

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 85b9779dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Принципно всеки друг би те нарекъл егоист, но щом така мислиш, не те съдя - всеки си има мнение. НО, много черногледо се отнасяш към живота си, според мен. Ти замислял ли си се, че щом тълкуваш обществото така, както си написал по-горе (което много се доближава до моето мнение за обществото и живота като цяло) може би ще можеш да предадеш възгледите си за живота и на детето си, да му дадеш, това което повечето родители в днешно време не успяват да дадат на децата си - способността да мислят, да поставят под въпрос и да търсят истината за всичко, за което повечето промити мозъци не се и замислят. Човек способен да прозре това не е човек, който трябва да се лишава от наследници, напротив, ще ги научиш да се борят с живота, така както се бориш и ти. Да, в живота явно лесно няма, но се старай да обръщаш повече внимание на малкото хубави неща, защото те са от значение в крайна сметка. И като остарееш, нека да има с кого да се гордееш, иначе не е приятно, от чичо ми знам. Няма да те убеждавам повече, явно си се навил да не създаваш деца, но това е чиста загуба според мен на фона на всички кретени, които ежедневно създават, възпитават (с една дума отглеждат) още кретени.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: d739b63cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " системата е така направена, че да произвежда армия от зомбита които да работят за нея" - а ти с какво ще помогнеш системата да се промени, като живееш като паразит върху нея ли? Това е егоистично, някой друг трябва да се потруди, да промени условията и тогава маминото синче, ще реши да се възползва от облагите, които други са постигнали. Живота е борба за оцеляване, още от самото раждане. Ти ставаш роб на живота, който ежедневно те сюрпризира с неизвестни препятствия. Откакто свят светува, има бедни и богати, има умни и тъпи, има успели и пропаднали. Кой ти пречи, ти да си от умните, успелите и в крайна сметка от богатите? Ако си кадърен, ще си разработиш собствен бизнес и никой няма да те прави роб или зомби. Децата си можеш да обучаваш в къщи, няма да ги караш да зубрят, а ще ги учиш на аналитично мислене и философия. Кой ти пречи да сториш това? Пречи ни пословичната негативност към живота. Искаме и чакаме някой друг да направи живота ни по добър, а ние се гушим като мишки в някой ъгъл в килера(живота) и се радваме когато видим сиренцето в капана, който са ни заложили работодателите!? Като не искаш да си зомбирано мишле в живота, изгради се умен мъж, изгради си печеливш бизнес, създай си добро семейство с деца и ги възпитай по твоите виждания. Утре те ще доразвият твоите дела и ще са нещо повече от тебе. Така ще има възход и живота ще става по добър. Със хленчене, ще тропаме на едно място и ще чакаме мисията. Ама не четете приказки. Прочети авторе приказката за неволята, тя ще ти е полезна. Като нямало кой да помогне на братята, те сами си помогнали, ето това е урока за тебе. Не се надявай друг да ти оправи живота, запретвай ръкави и се потруди сам. Каквото си направиш, това и ще имаш. Живота е твой, ти решаваш дали да станеш зомбиран роб или да станеш умен и успял мъж с бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: 2a1f9d472c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Явно от една страна си твърд материалист, от друга страна виждаш света и нещата в него черно-бели, а от трета - приемаш всичко лично (което противоречи на Втория принцип на толтеките) - едва ли не това да акаш всеки ден е голяма мъка, тегоба, минавка и загуба за тебе.

Не искам да те убеждавам в каквото и да било, но не се ли замисляш, че от цялото това "мъчене" и "слугуване" на "матрицата" има някакъв все още скрит за теб и доста по-висш смисъл, отколкото изглежда на пръв поглед? Съветът ми е да прочетеш книгите "Автобиография на един йогин" на Парамаханса Йогананда и "Моят живот сред Хималайските учители" на Свами Рама, и особено за историята на живота на Махаватар Бабаджи, описани в тях. Не са религиозни и се надявам обемът им да не те стресне :) (а също и да не сметнеш прочитането им за поредната тегоба от Матрицата... :) ).

И малко чисто прагматични размисли: Не смяташ ли, че това, че ти не си решил (засега) уравнението на живота (визирам изказването ти за "400 лв заплата бруто") непременно означава: 1) че никога няма да го разрешиш и 2) че децата ти няма да го разрешат? Помисли си за хората, които са, да речем, милиардери, или всепризнати велики творци, автори на вечни книги, песни, исторически събития и т.н... И те ли са продукт на Матрицата?

Задомих се на 30 години, на 31 се роди първото ни дете. След няколко години - второ и т.н. Никога с жена ми не сме разчитали на Матрицата да ги образова, да ги излива по калъп и да ги зомбира. Много се занимаваме се с тях (ежедневно!), а и сме намерили училища с учители-личности, които ги учат точно на мислене и на гъвкавост, ходят с тях събота и неделя по планините, след това на кино или на забавления, изискват от самите деца да организират различни интересни и забавни мероприятия и т.н.

Твоите аргументи са си твои аргументи, но знай, че има и такива в съвсе-е-ем другата крайност на спектъра, както и всичко между тези две крайности.

Приеми животът като личен проект "Направи си сам" (или DIY - Do It Yourself на английски), а не като нещо, което другите ти натрапват и се налага ти да го търпиш... Виж докъде можеш да стигнеш с творчеството си. Знаеш, че няма постижения без усилие - ако тренираш мускулите си получаваш мускулна треска, ако тренираш мозъка си те боли глава, за да изкачиш върха на планината трябва бая да се озориш... Така е и в живота. Ако седиш и чакаш другите "да те развият" естествено че нищо няма да се получи, нито пък те ще действат в твой интерес. ТИ СИ НА ХОД!

И не на последно място - в еволюцията оцеляват и се размножават АДАПТИВНИТЕ. Това е и висше духовно качество...

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 472f6f7dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Нали се сещаш, че ако твоите родители бяха разсъждавали така, ти днес нямаше да имаш възможност да се сърдиш на системата?
Ако те мързи да се бориш, да си личност с характер - да, откажи се, все пак е по-добър вариант, от колкото да създадеш семейство и деца, и тогава да решиш, че не ти се занимава. Но не упреквай само външните фактори, заради собствената си безхарактерност.
Милиони хора са отгледали и продължават да отглеждат поколение... , тук, сега! И успяват! Значи има начин. Не виждам защо ревеш.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: e4ec515655
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   За това, че не можеш да решиш уравнението на живота си, не ти е виновна никоя система.

Защото ако ти не можеш да го решиш, няма система на света, която да може да ти помогне.

И обратно - ако го решиш, то в която и система да си, ще си щастлив.

Така че причината не е в системата, а в теб. Ако я въприемаш като заплаха, винаги ще е заплаха за теб. Ако я възприемаш като предизвикателство и възможност да се развиваш и учиш, ще я приемаш с радост. Дори ще искаш още предизвикателства, защото няма по-голяма радост от това да виждаш, че никоя "система" и никоя пречка не може да те сломи и подчини.

Системата толерира умните, борбените и кадърните и мачка сломените. Дори в Библията пише: "който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме". Т. е. ако ОТВЪТРЕ си пораженец, ще ти се отнема и малкото, което имаш, но отвътре си изобилен, "системата" (Бог/Вселената) ще ти дава още повече.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 дни
hash: 0c620a444a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ами, пич, никой не те задължава да плащаш за каквото и да било, нали се сещаш - нито за детска градина, нито за храна, нито за дрехи. Ако можеш да си ги набавяш без пари, никой няма да те спре.

Преди 2 млн г. не е имало никаква система и хората едва са доживявали 30. Трябвало е да се борят за всеки залък храна и всяка глътка вода и да си рискуват живота за всяка дреха (кожа), а всяка втора болест се е оказвала смъртносна. Сега е лесно - бачкаш ден, купуваш си храна за цяла седмица, без да се трепеш със зверове и да минаваш по 20 км, за да дебнеш животни. А сега ако се инвалидизираш, "системата" те издържа. Да, вярно - мизерно, но те издържа, без ти да имаш ангажимент. Помисли какво се е случвало с нашите праотци в тези случаи.

така че това си е живота - битка, оцеляване, борба. Няма никаква система тук. Просот по-умния и по-силния оцелява. Естествен подбор, закона на джунглата, както искаш го наречи. Ако работиш за 400 лв и едва оцеляваш, няма как да си оптимист. Трябва да ти светне лампата, че трябва ТИ да се промениш, а не да виниш хората, системата, масоните или пеперудите.

Ти конкретно какво направи, за да живееш добре? Преквалифицира ли се, някакви умения ли придоби, нещо полезно ли научи, образова ли се, занаят ли грабна, какво направи ТИ лично?

 
  ...
преди: 9 години, 8 дни
hash: 9d0873ce1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравей, "момче на 28 години"! Имай предвид, че преди няколко столетия средната продължителност на живот е била около 40 години, тъй че определението, което използваш за себе си е несъответно и показва незрялост. Всяка една система може да бъде разбита (понякога от много дребен детайл) и това е, което движи историята напред. Това може да си ти, може да е и твоето дете. Всичко зависи от всички нас и от всеки един от нас. Твоята позиция е пораженческа и намирисва на мързел. Няма нищо лошо в това, лошото е, ако заблуждаваш самия себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 8 дни
hash: b2603104c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Защо въобще споделяш с нас своята гледна точка по този въпрос? Това не е някакъв проблем, за който да имаш нужда от съвет. Оправдание ли си търсиш?

Имаше много добри мнения по темата.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9af396504d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Автора- Просто нямам стимул да се подчинявам на система в която за да си свободен трябва да спазваш закони, които всъщност ти поставят белезници и нищо не можеш да направиш освен ако нямаш авери някъде и да правиш далавери, а това мен не ми удовлетворява духът като цяло

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker