Бебето ми плаче постоянно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бебето ми плаче постоянно!
преди: 9 години, 26 дни, прочетена 11726 пъти
Моля за помощ за бебе на 1 месец, което постоянно плаче. Много е гръмогласно и рева му е пронизващ. Уж има колики, но те нали са изразени следобед и през ноща, а то само яде, спи и плаче. Лесно се събужда и често. Не мога да приема, че просто е ревливо, все имам усещането, че нещо му има. Лекарят казва, че така растат бебетата - с плач. Но не ми се струва нормално да плаче постоянно, а и много трудно заспива. След като се събуди да яде, после заспива след 2-3 часа. Моля, кажете дали е нормално това да плаче толкова много. Не мога нищо друго да свърша, освен да стоя при него! Вече не издържам психически! То не стига, че няма сън и всеки ден е така, ами и другите си задължения не мога да свърша. Понякога не си сдържам нервите и аз рева като него с часове. Не става нито с гушкане, нито с люляне, нито със сушилни, перални, песнички, сешоари... нищо. Просто си реве и часовете на бодърстване ги прекарва в плач. Нормално ли е да е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 26 дни
hash: 786c806647
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Кърмиш ли, или е на адаптирано мляко? Ако е на адаптирано, нека го прегледат за алергия към протеините му. И моето дете беше така в продължение на 6 месеца, а аз слушах тъпата педиатърка, вместо да потърся второ мнение. След като на 6 месеца "коликите" продължаваха и то без промяна, смених педиатърката и се оказа, че детето има алергия и рани по хранопровода, в следствие от нея. Заведи го и на друг педиатър. Ако е на кърма-наистина не знам, не съм кърмила. Може, обаче, да го дразни нещо, преминало в кърмата от неподходяща храна, която си приела. При всички положения търси второ мнение! Успех и дано всичко е наред с детенце!

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: 4af836c42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Има спомени от минал живот и не го кефи, че се е родило отново...

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: b8675d767a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Проверете да няма нещо влязло в очите като мигла например. Също нека лекар провери да няма нещо в носа или ушите.

Разбирам ви че и за вас е трудно. Трябва да го гушкате!!!

Иначе с теглото как е? Наддава ли?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: 8263a5e810
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Може да е му е студено, топло, да го боли коремчето, да не се наяжда, да му е неудобно. Пробвай наред: да го пипаш топло ли му е, да му масажираш коремчето, да му говориш тихо и спокойно, да му пееш, да го обръщаш на другата страна, да му предложиш още млекце. Нормално е да не можеш нищо да свършиш. Още няколко месеца ще е така. Всички сме така с малки бебенца. Трябва някой друг да поеме домашната работа или да я занемариш. Ядеш когато можеш и каквото докопаш, къпеш се пак когато свариш... Ще става по-лесно по-натам полека-лека.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 6929c5b56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ох горкичката. То значи като заспи, вече е станало време за следващото ядене. На моята зълва детето е било такова-постоянно е ревяло и денем и нощем и по всяко време. Сега е на 2г. и половина и е по-добре положението, но до 2г. си ревеше често, а като още по-малко непрекъснато. Някакъв ужас е било, както и самата майка като е била малка е била като нея. Аз имам момче и слава Богу плаче рядко, да не кажа изобщо, но като зареве и почвам да се ядосвам и да се нервирам, а в твоя случай сигурно ще избягам от вкъщи. Дано да си е такова самото дете и да е здраво, ще порасне и ще се оправи. Пускай го на ясла като стане на 3-4м. и ще си решиш проблема поне за през деня. Иначе не знам дали знаеш, но момченцата не трябва да плачат много, да не получат херния. Също така коликите може да ги има постоянно, те се дължат на въздуха, който влиза в коремчето докато ядат. Също така често му мери температурата, ако го правиш рядко. Ако нямаш шезлонг или електрическа люлка си вземи, моето като му стане криво, като го сложа там и млъква и много му харесва.
Успех

 
  ...


...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 192d0be527
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Потърси за Метода на д-р Карп. Има и книга, преведена на български. Много помага.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: 89f8741d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Моето бебе на 2 месеца постави рекорд по реване, пардон - по дране: 7 часа и половина без да спира. После питай дали е нормално. Не е ненормално:) Просто трябва да издържиш. Аз лично се сринах психически, добре, че майка ми се намеси. Помогна ми много. Ще издържиш, ще премине, но наистина е трудно. Особено ако твоето се дере, а другите майки злобничко ти казват, че все едно нямат бебе-тооолкова кротки им били децата, че ти се депресираш още повече.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: fcba5580d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (140 гласа)

8.   Миличка, моя племенник беше много ревливо бебе, много. Огласяше цялата кооперация. Сестрс ми ме знаеше, какво е на едно кафене да седне. Събуждаше се с рев. Ходиха, къде ли не. Нямаше причина. Здраво, жизнено, енергично и будно детенце. Още е такъв. Има нисък праг на болка. Скоро станс батко. Уж обеща, че ще бъде за пример на чалката и няма да плаче, ама.... нали си р трвличко :). Сестра му се удря, пада, става и продължава. Имам чувството и че за него носи. Той само да се одраска и рев. Децата са различни. Гушкай го, говори му, всичко ще се оправи!

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 194a59b04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   За себе си знам, че и аз на около 1 месец съм започнал да плача непрекъснато - даже не съм спал. Лекарите не са могли да направят нищо, нашите са се видяли в чудо. Не се е знаело какво ми има. Родителите ми са били толкова отчаяни, че ме пратили за няколко дни при някаква селска знахарка и там съм спрял да плача. Все още не знам какво ми е било, явно и никога няма да узнам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: a06fe866f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка, това е напълно нормално. Има бебета, които плачат много, има и такива, които са много спокойни. Щом лекарят ти е казал, че всичко е наред, няма нищо. Свиква се с безсънните нощи, повярвай. След месец/два/три ще започне да поспира с плачкането, ха-ха.

 
  ...

...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 85c8fd70e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Споко - и нашето беше така! Даже й йзхвръкна пъпа (разви пъпна херния) от рев. Направо се бяхме уплашили с второто и си мислехме, че и то ще е така, а то се роди едно усмихнато, доволно... :)
Израства се и спомен не остава, да знаеш.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 281e7125de
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   Лекаря ви очевидно е глупак - не всички бебета растат с плач и плачът е признак за някакво неразположение на малкият човек - колики, глад и прочее. Моята дъщеря беше страшно тихо и сънливо бебе - от самото раждане. Някъде на двадесет дни започна да плаче - мъчително и продължително. Заведох я на лекар и той като твоя, явно незнаейки какво да прави ми каза - "ами така ще е". Не можех да слушам как плаче малката, не защото ми пречи, а защото я съжалявах и плачех с нея. Не издържах - заведох я в специализирана педиатрична клиника и там ми обясниха, че НЕ Е РЕДНО едно дете да плаче, да проплаква понякога - да, но не и да се дере с часове, докато получи пъпна херния. Предписаха и пробиотик "Био гайа" и - о, чудо - още след първия прием бебето се успокои, започна да се храни нормално, да спи спокойно, изобщо - терзанията ни свършиха. За това съм категорична, че не бива бебешкият плач да се приема за даденост, а да се търсят и премахват причините за него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 25 дни
hash: ba467cf3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Спокойно, ще се оправи. Първите 1-2 месеца са най-трудни после всичко ще си дойде на мястото. На едни приятели бебето беше същото, до степен, че дори го водиха на лекар от страх, че има проблеми. Сега е на 1 година и половина и е най-кроткото, усмихнато и чаровно същество, обаче в началото си беше жив кошмар. Така, че просто се зареди с малко търпение и гледай да ти издържат нервите, пък после нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 9 години, 25 дни
hash: 1af34bcedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   С какво го храниш и колко често? Ако е на кърма хранене на 3 часа е малко - необходимо да се храни на поискване - прочети и в Интернет. Ако е на адаптирано мляко - трябва допълнително да предлагаш вода. Не дръж много топло у вас - побъркват се - мисля, че 23 градуса беше оптималната температура на стаята. Не го навличай прекалено. Ако е на адаптирано мляко, нааканите памперси трябва да се сменят веднага. Друго май не се сещам. А да, и трябва да спят често - преуморяват се като има много хора покрай тях и много плачат.

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: 8d8b8f9247
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Може да е гладно. При мен беше така с първото ми дете - нямах достатъчно кърма. От консултацията нищо не ми казаха. Добре, че се посъветвах с лекарката, която ме е лекувала като малка. Тя ме посъветва да си купя кантарче и да го меря преди и след всяко хранене. Така установихме, че бебето яде 20-30 гр. по-малко храна на всяко хранене. Започнахме да я дохранваме с адаптирано мляко и всичко се оправи. За ориентация колко трябва да яде бебето можеш да видиш на кутията от адаптирано мляко - има си таблица.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 23 дни
hash: dd9ebfca58
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Номер 5 В яслите се взимат деца от 10 месеца до 2 години и 9 месеца къде на 4 месеца ще бъде на ясла то няма да свикне с други хора.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: dd9ebfca58
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Аз моя рев беше на 2 месеца като бях тогава се оказа че имам хидроцефалия.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 18bc6a54fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

18.   Всичко е относително - ако за теб не е нормално, за други е ОК, но действително има т. н. синдром на ревливото бебе - без причина си плаче бебето.
От опит мога да ти кажа, че при кърмени деца (изцяло на кърма) става дума преди всичко за глад. Помисли за захранване, защото явно не се засища детето. Расте ли на килограми?
Имам подобен случай в семейството където от мания по кърменето детенцето в 7 месец е 7 килца - много под нормата, но не се сещат, че кърменето не е достатачно. Това дете само реве и почти не спи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 23 дни
hash: b8675d767a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Авторке, какво става?

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 064baa4e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Номер 16 номер 5 съм), извинявам се, не знаех. Аз не вивея в БГ и тук вземат децата, ако майката иска, на 2-3 месеца, понеже майчинството е 2 месеца, а тук баби няма. Племенничката ми е била така и е свикнала с хора, нормално дете си е. В яслите понякога се грижат по-добре и от някои майки. Аз също не съм съгласна да си дам детето преди да е проходило, моето си го гледам вече 1 г., по-важно ми е аз да си го възпитавам и да си го гушкам, но ако беше така ревливо, сигурно щях да го дам поне почасово. Много е натоварващо иначе, нямаш никакъв социален живот, психически не издържаш и се замисляш дали ще можеш да понесеш всичко с второ дете, ако е така. Въпрос на гледна точка, това си е мое мнение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 0f0c1a600b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Авторката: изцяло на АМ сме. Уж има колики, но не реве в определени часове, а 24 часа, 7 дни в седмицата. Замислям се дали няма някакъв храносмилателен проблем, понеже сменихме всички биберони, които има на пазара, все с най-малките дупки и все тая е - то пак си изяжда всичко за 2 минути и после, като не е заета устата пак започва да реве. И така всмуква, че поне едно 10мл изтича от шишето, докато се храни и тече чак във врата. Хълца абсолютно след всяко хранене. Наддава добре, но ако не му е заета устата с нещо, постоянно реве. Държала съм му залагалката 3 часа в устата, защото постоянно я плюе и пак започва да реве. Дори и да потърся лекар за това поведение не знам към какъв лекар да се обърна. Не може просто да е ревливо бебе - то се дере, то не реве. Не спира и въздух да си поеме даже. Кога минава този ревлив период? Вече над 1 месец е така от първия ден.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: 916800e183
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Отиди на друг педиатър. Може да има рефлукс. Може и да не му понася млякото, сменяй! Има едно много хубаво от дм - бейби лав био. Много е важно да е най-ниския номер, нула или едно. Прави го с водичка за бебета, например девин с розов етикет. Купи шишета на медела, няма да сбъркаш. Не е здраво това, има му нещо, наистина попитай друг лекар, ако трябва в болница го заведи на изследвания.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 8d8b8f9247
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   № 15 съм. Две минути е прекалено бързо - за сравнение - ако се кърми естествено, бебето яде около 15-20 минути. Има биберони с различни номера - избери най-малкия и търси такъв с плоска глава, а не обикновен, защото на обикновения дупката му е по средата, а на плоския - от едната страна. Дупката му се поставя към езика и по този начин детето само може да регулира колко бързо да яде - когато не яде, то затваря дупката с езичето си. Ако вземеш биберон най-малък номер с плоска глава, гарантирам ти, че даже ще яде прекалено бавно. Аз взимах такива с малък номер и после ги срязвах малко на дупката на едно-две места - страничен прорез, който не увеличава размера на дупката, а се отваря, само когато бебето смуче. Дори съм взимала няколко биберона и си правя опити, докато дупката стане достатъчно добра. Трябва да го докараш до 10-15 минути. Търпение и спокойствие трябва и ще се получи. Това, че имало ревливи бебета не е вярно - просто нещо не им е наред, затова реват.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 7dc2a16667
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Авторке, кажи ми, извива ли си назад гръбчето около половин час след хранене? Всичко, което описваш съм го преживяла и резултатът бе алергия към протеините на кравето мляко, налични в АМ. Отиди при друг педиатър и директно го попитай дали може да е алергия. Пръцка ли често? И ако да-плаче ли СЛЕД като пръцне?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 18 дни
hash: d45a2e19d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   авторке, сигурна ли си че яде достатъчно? да не би да е гладно? даваш ли капки за колики? чай против колики?
2 минути е наистина много малко време за хранене, дори на АМ трябва да е поне 10-12 минути. да не би млякото да не му понася? опитай хипоалергенно мляко, например НАН на Нестле имат такова.
пробвай и с друг педиатър, за да се изключи здравословен проблем. наистина има нервни и ревливи бебета, кой каквото ще да казва, но това ми се вижда прекалено.
успех и пиши какво е станало!
Ж43

 
  ...

...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 1af34bcedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Вода даваш ли? Нея пие ли я - или не иска? Бебетата на АМ трябва да пият и вода. Не е вариант да му даваш непрекъснато да яде, но може да даваш водичка между храненията. Забелязала ли си някакви особености на изпражненията? Наистина иди на друг лекар и смени млякото.

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 0f0c1a600b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Авторката: според всички всичко си му е наред и е здраво. И било още рано и малко бебето да се праща на специалисти. Иначе за един месец е наддал 1200гр. Нямало причина да търся проблеми, но как да приема, че е просто ревливо бебе, след като то не заспива само, не иска да стои само в стаята и реве е меко казано, ами направо се дере. Не е гладно, не е жадно, чисто е. Правя всичко, за което се сетя и положението пак си е същото. Извива се назад, само когато се протяга. Иначе не. Давам чай, давам вода, ... няма промяна. И с NAN ar положението е същото. Щом е будно - реве.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: 480dab319c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Ааа и моето яде за 2-3 минути, но не плаче.
Обръщаш ли го по коремче да се оригне?
Също така някои бебета се запичат и не могат да акат с дни и ги болят коремчетата.
Колко мл му даваш мляко? Да не би да е постоянно гладно?

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 1af34bcedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Само в стаята си никое бебе не иска да стои, нито пък заспива само. Чувала съм за единични бройки - а може и да са легенда. Трябва да го приспиваш - на ръце, или в люлката. Когато е будно го вземай с теб, в стаята, в която си ти. Можеш да го сложиш на бебешки шезлонг или на дивана - важното е да те вижда и да усеща присъствието ти - така ще се чувства по-спокойно.

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 0c62e60077
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Моят син е на 1 г и 10 м. Това което си написала ми е до болка познато. Вчера беше поредното ходене при личната и отделно си платих за педиатър както правя откакто се е родил. Хората казват нищо му няма. Той не реве, той се дере и до ден днешен никой никога няма обяснение. Първо бяха колики, после зъби, а сега ината му бил в повече за това. Къде ли него водих, единственото нещо като по малък беше, че храната не му стигаше и я повръщаше постоянно и минахме на аптамил АР. За мен също не е нормално, но така и не ме намери някои който да ми даде логично обяснение. Така щяло да порасне. Добре ама 2 години почти рева заедно с него и аз и нямам нерви и сили. Както казваш ищо не помага, песни, гушкане, люляне и по цяла нощ не спи. И сега като малко по-голям ми се събужда и почва да пищи. В повечето случаи ни помага обикаляне колко часа на града с кола и ходене на чист въздух при баба ми на село. Там е като писенце, няма ревове, няма тръшкане и пищене. Нищо. Започвам да си мисля, че магия има направена в апартамента... Не разбрах момиченце или момченце е детенцето дали няма нещо възпаление между краченцата, на едни познати пищеше от възпаление на чурката, беше много мъничък. Може и ушички да са ние се възпаляваме през 2-3 месеца и сме постоянно с капки и от това допълнително пищи. Незнам какво друго да ти кажа като и аз самата съм в същото положение...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 0c62e60077
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   А и още нещо като ни казаха в началото, че са колики беше на месец ни помогна мъничко само и единствено колийф по 5 капки преди всяко хранене. Пробвай, може пък да е по чувствително и от коликите повече да пищи. :(

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: ac5e752567
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

33.   Плеченника ми на 40 дена беше по същия начин. Заведаха го на гастроентеролог и се оказа че има не се сещам някакав рефлукс. Сещам се, че беше нетърпимо нямаше спокойна минута. Изписаха му аптамил ар и се оправиха нещата защо не пробваш. Според мен не пречи че е на месец за такъв доктор.

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 296df2a25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Здравейте! Положението Ви е деликатно и без съмнение- изтощително. Консултирайте се с друг педиатър, ако няма медицински проблем- потърсете психолог. Бих Ви препоръчала екипа на ДКЦ Асцендент

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: 1b987938b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

35.   Купете един ВИБРИРАЩ шезлонг! И за колики действа доста добре и ще спре да плаче :) Ако не ви се дават толкова пари, около 100лв. мисля, че бяха, вземете втора ръка от сайтовете.
Действа безотказно! От опит го казвам :)
Срещу колики има масажчета и кремче за коремче (виж в нета или питай някоя по-опитна приятелка).
Кърмиш ли още? Провери дали нещо, което ти си яла е възможно да дразни бебешкото коремче. Не е много добре да се прекалява с газообразуващи храни например!
Ако всичко е наред здравословно, може просто да има нужда от близост и гушкане :) Що се отнася до домакинството, свиквай с мисълта, че животът ти вече няма да е подреден както ти си го намислила. Вече друг е шефа :) Впрягай всички около теб да помагат, НО предимно със всичко останало, а не с бебчето. То има най-голяма нужда от мама. Не от баба, леля или др. Близостта с таткото също е много важна :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 0ded8af2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   35. Смени млякото, най вече е от него на 90% сигурност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker