Майка ми постоянно се оплаква от живота си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми постоянно се оплаква от живота си.
преди: 9 години, 24 дни, прочетена 2894 пъти
Тя е на 63 и вече много ме дразни, постоянно се оплаква от живота си, винаги нещо не и е в ред. То било живота, то били парите, нямало си мъж, еди какво си, аз съм на 20, още неориентиран в живота, а тя разчита повече на мене, отколкото на двамата ми братя, които са на по 38-40 години и сестра ми която е на 33. Аз постоянно и казвам, забрави миналото, мисли в момента, като няма пари мисли как да ги изкараш, колко пъти ще повтаряш историята си, как майката на баща ми те е третирала лошо.
Постоянно бълва някаква злоба, пък като толкова няма пари ще започна един бизнес и ще направя, ама постоянно да ми врека за всичко.... Като някаква тинейджърка на 16 години е, ужасно е просто, несправедливо е, да разчита на най-малкия си син, които загуби баща си на 13 години и няма мъжкар към който да погледне и да му бъде пример. Веднъж се оплаква, тоя дано да изгние там в гроба дето е легнал, друг път вика, нямам си мъж, аз съм жена вдовица еди какво си и постоянно хвали другите хора колко добре си живеели, то на външен вид всичко изглежда така, ама нищо не е перфектно, аз ли съм и виновен, че навремето на ранна възраст се е омъжила, не е мислила, дори средното не си е изкарала и е работила най-гадните работи и сега пенсията и е малка, плюс това, пуши и не може да си направи сметките, сега колко храна да купя, за колко време ще ми стигне, колко ще похарча, въобще не мисли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 23 дни
hash: 2ae39dec62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само с изнасяне ще се отървеш. За съжаление на възраста на майка ти е късно да се променя светогледа. А ти като чета си станал чудесен мъж, нищо, че го е нямало баща ти да ти дава пример. ;) Не се коси с мисли, че си изпуснал нещо, това майка ти го прави. Ти си си супер и ще бъдеш супер, стига да не се оставяш да слушаш оплакванията на майка си. Трябва да си гледаш твоя живот вече. А майка ти няма ли приятелки? Няма ли хоби, може пък някъде да срещне мъж.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 32cd910652
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Сегa... мaйкa ти хитричко ти моделирa мозъкa, зa дa се чувствaш зaдължен. Дa си мислиш, че без теб ще зaгине едвa ли не. Предполaгaм е опитaлa и с по- големите ти брaтя, но е удaрилa нa кaмък тaм и сегa ти си и последнaтa нaдеждa зa "сигурен" гледaч. ТЯ е нaпрaвилa своите избори в СВОЯ си живот. Ти ще нaпрaвиш твоите си. Сигурнa съм, че в моментa, в който решуш дa живееш отделно, ще имa истерии, ще си измисли болести рaзни, ще нaпрaвивсичко възможно ТИ дa си мъжът до нея.
Съвет- бягaй, бягaй, бягaй!!! Зa нейо и твое добро! Колкото по- рaно осъзнaе, че ти ще продължиш твоя си живот, кaкто нa теб ти хaресвa, толковa по- бързо ще се стегне и тя, нямa дa имa избор кaто види, че и теб е "изпуснaлa". Съжaлявaм, не ми е цел дa обиждaм мaйкa ти, но тя си е просто енергиен вaмпир.

Мaйкa нa синове.

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: cd268d5319
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Виж, малкия! Знам, че понякога е досадно възрастните роднини да са вечно недоволни, обаче един ден и ти ще си стар и болен и ще имаш нужда от внимание и съчувствие и ти гарантирам, че ще се държиш с роднините си по същия начин, ако не и по-зле. От написаното излиза, че животът на майка ти хич не е бил лек, родила е доста деца, останала е вдовица без подкрепа... ти знаеш ли как се гледат толкова деца без подкрепа, а? Така, че вместо на тази възраст най-накрая да може да получи малко обич и подкрепа от близките си ти си тръгнал да я упрекваш, че на времето си не била учила, че не знам си какво... абе, ей! Знаеш ли през какво е минала жената за да те изгледа и изучи, пишеш, че си бил на 13 когато баща ти е починал? Та когато майка ти е правила всичко за теб и останалите, ви беше много лесно, нали? А сега не искаш поне малко от малко да и помогнеш. Така, че добре си помисли, защото на тоя свят всичко се връща! И като нищо един ден твоите деца и внуци, ако имаш такива, ще те обиждат и пренебрегват, защото в техните очи ти ще си същото досадно мрънкало, за каквото днес смяташ майка си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: 910bcee27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, свекърва ми е същата - винаги си е била непораснало дете. Така си е преминала и през живота - без да поеме за нищо отговорност и чакайки на другите. Наближава 50те, а се държи и изживява като момиченце. Щеше да е смешно, ако не ни беше в семейството. Отвратително е, че поставя сина си, който дори не си е направила труда да отгледа сама, в ролята на родител. За нищо не поема отговорност и постоянно муфти родата. Взема заеми и ги харчи за парцалки и екскурзии. И все мънка и се оплаква - като кърлеж е. Все другите са и виновни, все някой и попречил, все близките и са и длъжни. Повръща ми се от нея.

 
  ...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 7383645c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Охоо и баба ми беше същата лигавня. Постоянно мрънка.
Бях на 19 когато на завършването искаше и тя да дойде с нас. Стана на нейното, но когато на 06. 06. 2012 година - 5 дни преди да се дипломирам, тя дойде в къщи беше се разболяла от инсулт или по- точно хипертонична криза. Тоест говори несвързано, разправя глупости обижда ни съседките със израз, който няма да цитирам.

Най - лошо ставаше, когато изнерви мен или майка ми, или баща ми и най - малкото сестра ми, която тогава беше на 8 - Сега е на 11 години да ми е жива и здрава.

Когато избухне скандал трябваше или да изляза някъде или да се затворя в стаята със сестра си.

Когато й казах, че излизам с приятели най- нахално пита с кого излизам, все едно съм тийнейджър на 15 години приджобваше ме на 2 - 3 пъти тя по принцип приджобва всеки но мен само 3 пъти го е правила.
Като спи опикава или се нааква в леглото ми.
На първият ден от 2013 година бях посрещнат с странна миризма, понеже аз отидох при един приятел да празнувам а сестра ми я оставих при комшииката.

Когато отидем на гости на семеен приятел вика да я вземем, аз казах че не може и трябва да си почива и тя като се разрева всичко ми стана ясно.

300 дни я държахме в къщи - тоест до рожденият ми ден. 2013 година, когато навърших 20 Последният фасон беше точно на моя празник и се скарахме заради силната музика, когато и казах че имам повод тя пак нейното знае Взима нещата без да е попитала дори. Краде от списанията на сестра ми.

Като иска нещо не можем само с нея да се съобразяваме и баща ми се скарва с нея и то заради мене. Но и тя е виновна.

Момче на 22.

 
  ...


...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 80d66ab61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти ако живееш при нея сам си си виновен! Изнеси се и да ти е мирна главата. Човек на тези години не можеш да промениш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 21 дни
hash: a61b025657
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Н 3, не си прaв/a. Мaйкaтa е нaпрaвилa своите си избори, родилa е колкото децa е решилa дa рaждa, неин aнгaжимент е дa си ги отгледa. И дотaм!!! Не създaвaме децa- бъдещи слуги, не дa ни бъдaт гледaчи, психолози и т. н. Нямaме прaво дa им зровим съзнaнието със собствениятa си огорчения от собствените ни избори. Тaкъв тип мaйки сa си пaрaзити, не се сещaм в моментa зa по... удобнa думa. Тя не искa просто съчувствие, искa синът и дa поеме грижaтa зa нея. Прочети отново постa. Не е нормaлното мaйчино чувство товa. Ние трябвa дa побутвaме децaтa си нaпред и нaгоре. Дa търсят и рaзвивaт себе си, извън нaс. Дa мечтaят. Не дa зaбърсвaт нaшите нaтрупaни лa*нa. Кaкво ще постигне тaкa. Сaмотен и нещaстен син, остaнaл дa държи полите нa сaмотнaтa си и нещaстнa мaйкa.

Aвторе- изчезвaй по нaй- бързият нaчин от домa нa мaйкa си. Мечтaй, рaботи, реaлизирaй се! Търси и бъди щaстлив! Сaмо тaкa при желaние от твоя стрaнa, би могъл дa помaгaш в бъдеще и нa нея, финaнсово и морaлно. Инaче ще се превърнеш в същото озлобено мрънкaло кaто нея.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 4e2d23117b
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

8.   На номер 5 историята не разбрах какво общо има с тази?

 
  ...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 580263ec3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не си длъжен да я слушаш, ама и ти си малко мрънкалник, нямам баща и защо аз. Майка ти я е страх, че ще остане сама и без средства. Обсъди ситуацията с другите ? деца и ако трябва, всеки да ? дава по 20, 30, 50 лева месечно и да се приключва с мрънкането.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: 6f7501619c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 номер 5 съм. Прочети пак какво е положението и при мен. мерси че попита.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker