Младея, а тя е бабичка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Младея, а тя е бабичка
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3718 пъти
Добър ден,
знам, че споделената история със сигурност ще разбуни духовете на моралистите и ще си навлека гнева на моралистите, но не това ми е целта, а просто да споделя нещо, което ме измъчва вече няколко години.
Мъж на 56 години съм. Женен, със семейство, големи деца, които отдавна си поеха пътя и с жената останахме сами у дома - баба и дядо. Въпроса обаче е, че по-скоро тя твърде рано се сбабичоса, а аз все още се чувствам жизнен и ми се живее.
При нея обаче, не е така - тя от доста време спря да се грижи за външния си вид, не се поддържа, не се облича добре, постоянно само мрънка и се оплаква и каквито и забавления да и предложа - все е уморена и не иска. Пресен пример - оня ден и предложих да слезем към Дълбока, да се поразходим, да се попечем на плажа, да хапнем миди, да се разнообрадим малко от ежедневието, а тя - не, та не. И това е всеки път, каквото и да предложа. Нито е болна, нито имаме някакви грижи или проблеми, напротив - печелим добре, имаме добър стандарт на живот, здрави сме, слава Богу, децата ни също са добре. А на мен ми се живее. Цял живот работих, старах се да осигуря приличен живот на семейството, да изуча децата, да им дам старт в живота, мисля че сега ми е времето и аз да поживея, докато все още мога - а се оказва, че съпругата ми вече е спряла да живее. За нея развлечение е да лежи у дома, да зяпа телевизия. Имам усещането, че аз съм още млад и жизнен, а тя вече е бабичка. Или поне като такава се държи. Все говорим, че трябва да вземаме от живота, докато можем, но всичко си остава само на приказки, когато дойде време за действие, тя се отдръпва и започва - "Ама хайде да не е точно днес, ама защо сега да харчим пари, ама виж колко ни е добре у дома на спокойствие, защо да се мъкнем тук и там... ".
И така - всеки път. Като говорим - уж е съгласна с мен, а след това - пак същото - на дивана, пред телевизора. Никъде не ходи, с никого не се вижда, дори и с приятелки на кафе или по магазините не излиза. Не мисля, че се преуморява на работа - работата и не е тежка, нито пък твърде ангажираща.
Не знам, какво да правя - чувствам се още жизнен, живее ми се, а тя буквално ме закотвя на едно място.
А не искам да се забавлявам без нея - все пак сме свързали животите си, редно е да сме заедно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: d86f771eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто е различна от теб. Питай я нея тя какви желания има - може би иска да пътува някъде. Не е късно и да си намериш мъжка компания и да се отдаваш на разни мъжки хобита. Няма обаче да си кривя душата - накрая ще си намериш млада любовница, защото човек веднъж живее. Моята бивша жена беше и поддържана, дори свръхподдържана, за скъпи почивки, вечери, и пътувания винаги беше на лице и пак не бях щастлив с нея, защото нито секс имаше от 10 години, нито уважение, отножение и дори елементарно внимание освен за караници и проблеми. Втората ми съпруга е с 23 г. по-млада от мен и практически живея нов живот. И аз като теб прекарах живота си в дълг за семейството, подсигурих и големите си синове, но на 47 г. си казах, че е мой ред да живея. Разведох се и се ожених за дългогодишната си любовница и не съжалявам. От тогава съм направил още три деца и се наслаждавам на доста динамичен живот. Предимството на нашата възраст е също, че имаш житейски опит и знаеш какво искаш,доказал си се и имаш самочувствие за нещата. Който е работил на младини и се е подсигурил, не се налага и да работи толкова. Аз от много време се занимавам с бизнес, които вече си се ръководи почти сам, дал съм на жена си да управлява по-новите ми идеи и честно казано живея много по-добре от преди и най-важното - имам време за себе си и хубаво семейство, което на младини не успях да постигна. Лошото на нашето поколение е, че навремето се женихме млади и зелени, бързо ни затрупваха отговорностите и не видяхме младини. Моите синове се надявам да постъпят по друг начин и да не стана скоро дядо.Не те съветвам да се развеждаш на този етап, но поне потърси някаква компания извън дома си, за да не се погребеш и ти. Всеки има право на избор, а жена ти си е направила своя. Не можеш да я насилиш да е друг човек, но и ти не си вързан за нея. На 56 г. ти си още в разцвета на силите си. Преди над 50 години хората може да са били дядковци, но баща ми например още работи, а е над 75 г. Кой както си го направи, но не разбирам защо трябва да се погребваш заради жена си. Навън има и други хора м53

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9a252abda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми, чиче, какво да ти кажа. С теб съм! Захвърляй старата кранта и яхвай млада кобилка. Представа си нямаш какви навитачки има!
Животът е какъвто си го направиш! Старал си се достатъчно, а да получаваш само мрънкане в замяна не си е работа.
Благодарение на теб никога и за нищо не е имала проблеми, е сега вече ще си има, но благодарение единствено на себе си...
Действай смело! Според мен, всеки нормален човек би те подкрепил.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ea60ea92c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Н 1,.. много си стрaнен, веднъж пиш кaто мъж 53/55 г. друг път кaто млaдaтa любовницa- меринджейкa. Aко искaш, обясни ми идеятa си :-).

Aвторе, предлaгaм ти еднa мaлкa хитрост. Излез няколко почивни дни сaм и зaкъсней. Стaрaй се дa изглеждaш леко отнесен и "несъзнaтелно " усмихнaт. Нa бaс, че съпругaтa ти ще сокне кaто ущипaнa и сaмa ще се "лепне" кaто вaденкa зa теб. След две- три излизaния и след кaто "скенерa" и не зaсече нищо нередно, ще отчете и приятното изкaрвaне. От теб зaвиси дa го нaпрaвиш приятно и желaно, ти си я познaвaш нaй- добре. Не прекaлявaй с подозрителното поведение, сaмо колкото дa си помисли, че си стaнaл обект нa ухaжвaне :-). Зaдържaй мaлко повечко пред огледaлото, некa те види.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dea0bf2552
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига сте умували вместо човека или жена му :).

А ти, приятел, знаеш какво да правиш в такъв случай :)... и изобщо не си виновен, защото когато едно жена се озове в твоята ситуация... всички знаем до какви действия прибягва.

Действай тихо обаче.

Вярно е, че трябва да се съобразяваме с човека до себе си, но в крайна сметка един живот живеем и когато се обърнеш след години зад гърба си и се сетиш за тези моменти ще ти е гадно, че не си предприел каквото трябва. Затова седни, помисли, и действай... е няма какво толкова да го мислиш, но... накратко като не ще, го прави с приятели.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b15316113
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Проблемът не е във възрастта, а в характера. Има хора домошари, които просто си обичат домашния уют и за тях най-прекрасното нещо е да могат да си прекарват времето у дома, вместо да излизат и да ходят кой знае къде. Така, че не наричай жена си бабичка, просто защото има различни желания от теб. Сигурно и на 30 не е била много по купоните и излизанията, но и двамата сте били заети с работа и грижи за децата и ти дори не си забелязал. За това вместо да обвиняваш жената, че не е като теб, намери си приятели със сходни интереси и излизай с тях докато тя си прекарва времето по начин, който и доставя удоволствие. И пак ти казвам това няма нищо общо с никакви баби и дядовци. Мъжът ми е същият, а е на 35. Просто го оставям да си виси пред компютъра, а аз излизам с приятелки. След като това му харесва, защо насила да го карам да катери планини или да ходи да плува? Идеята на свободното време е да си го прекарваш приятно, а не дори и тогава да се насилваш да правиш нещо, което не ти доставя удоволствие. Щом на жена ти не и се излиза, ми остави я да си зяпа телевизора, явно на нея това и харесва повече от това, което я караш да прави.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9026a6cafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   за съжаление интересите ви и нагласите ви са се разминали в този етап от живота. лошо е когато партньорите искат различни неща и когато единият отказва да направи компромис. ако примерно в 50% от случаите излизате, а в останалите стоите пред телевизора, можеше да се говори за някакъв баланс.
какво можеш да направиш: единият вариант е да се откажеш от интересите си, което ще доведе до дискомфорт. другият е да потърсиш компания извън дома, не непременно женска, а приятелска. третият ти го е написал номер 1:-)
Ж43

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7a4359c14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласна с мнението на №5. Хората имаме различни желания, различни представи за добре прекарано време, да не говорим, че с възрастта тези потребности се променят. Моят съпруг е на 45 години и идеята му за "почивка" е да виси пред компютъра, да лежи на дивана с книжка или да седи с чаша пред телевизора. Аз съм почти на неговата възраст, но моята идея е: спорт на открито, природа, театър, приятели, екскурзии. Напълно се разминаваме! Но не се оплаквам. Правим и едното, и другото - някои неща заедно, някои отделно. Никой не мрънка и не упреква другия, дали сме си свобода всеки да се забавлява както иска.
Авторе, ние, хората, се променяме... С годините, с възрастта, с натрупаната умора; променят се интересите и приоритетите ни. На всеки енергията му свършва по различно време. Аз самата сега да ме убие човек няма да стъпя в дискотека; а само допреди десетина години всяка среща с приятелки ни приключваше из някой музикален клуб по нощите. Но да не би това, че вече предпочитам кротки приятелски разговори в някое приятно ресторантче пред това да не си чуваме приказката от децибели, да ме прави "бабичка"? !

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: db9f380c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От автора: Благодаря за съветите. Истината е, че жена ми невинаги е била такава - на младини, въпреки че почти сама отгледа трите ни деца, винаги беше готова за веселби, ходехме на палатки лятото, по морето, по язовири, през вечер у дома имаше гости или пък ние отивахме някъде. Тя беше "човек за купона", както се казва - случвало се е да стоим до 5ч. сутринта на събиране, да се прибере, да вземе душ и да тръгне на работа. Промяната дойде, когато останахме сами двамата. Отначало мислех, че това е "синдрома на празното гнездо", който развиват много жени, не я зорех, разбирах я, чаках да и мине. Но не и минава вече близо десет години. До кога? За кога да чакаме? Колко още ще живеем?
Не искам да търся любовница - не, че няма да намеря, както споменах и преди, все още изглеждам добре, поддържам се, парите не са ми проблем - мога да си намеря нелоша приятелка, но защо? Защо да не мога да съм щастлив с жената, на която съм подарил живота си, а трябва да деля щастието си с друга...
Тия дето мислят, че не съм си направил труд да говоря с нея, да я питам какво иска, да погледна през нейните очи... Не е така, писах и преди, говорим си, правим планове, давам и възможност тя да вземе решение как да се забавляваме... и всичко свършва до телевизора и поредния глупав сериал...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7a4359c14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, пак съм №7. Да не мислиш, че и ние все така "пенсионерски" сме живяли? Приятелите ни викаха "диспечерите", понеже само някой да ни свирне за някакво пътешествие, вече бяхме с куфарите на летището. Нова година по къси гащи в Африка, после на ски в Австрия, пък хайде напролет Лувъра да разгледаме, пък хайде за уикенда в Будапеща, хайде на плаж в Испания... Ей така я карахме. Не ни оставаше и един лев за спестявания, понеже всичко се пръскаше по живот. На вилата обзаведохме 4 стаи за гости с двойки легла, защото всеки уикенд беше купон; аз не знам в друга къща да има отделен хладилник само за бира, водка, безалкохолно и лед. Така беше. Но! Сега на мен още ми се правят същите лудории, но на мъжа ми - не. Пак казвам: хората се променят и това трябва да го приемем като нормален етап от живота. То е част, ако щеш, и от развитието на двойката. Все повечко на човек му се заседява у дома, все по-лесно се уморява, все повече го тегли към спокойствието. Ако обичаш жена си, ще проявиш разбиране. Това, което се случва с нея, не е противоестествено и единственото лошо в случая е, че се разминавате.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dea0bf2552
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Еми даа... така е...

Над 90 процента от жените, ако нещо не им убягва не искат да се мъчат и тормозят. И казвам ЖЕНИТЕ! Не младите и несигурни девойчета.

По принцип жените (повечето), когато нещо им е криво, гадно, не ги кефи, просто предприемат действия по промяна или отстраняване на въпросният проблем. И ся ти що тряя да търпиш и да седиш и да ти минава живота просто ей така. Седни, поговори, че тая няма да я бъде и ще си ги вършиш тези неща с приятели и това е. Вярно си 2 пъти по-голям от мен, че и отгоре, но като се замислиш си е така... няма какво да чакаш авторе. Защото утре други ден ще стане нещо и няма да сте заедно и тогава какво... ще се чудиш... защо не взе правилното решение, а си го знаел, но няма да си го направил...

Действай и това е!

Да си седи у вас. Хората нямат какво да ядат, но все са по кафетата и баровете. Все са с хубави телефони, все някъде нещо мислят да правят, въпреки, че кинтите им не стигат за нищо. А вие, способни, в добра форма хора няма да го правите. ДЕЙСТВАЙ!

Поздрави, Узунов

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cec48c75ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жена ти може да има клинична депресия, което не би било за подценяване. Имаш ли чувството, че тя страда или смяташ, че ѝ е добре така? Ако тя е ок със ситуацията, ще трябва една част от свободното време да прекарвате поотделно. Лошо няма. Ти по компании, тя пред сериала. Познавам такава двойка. Жената джитка по пътешествия, мъжът си рови по колата. Нищо им няма, живи са и всеки е доволен да прави каквото иска, без скандали и без изневери естествено.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2dbf8283e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ти си й достатъчен и за развлечение и за всичко, затова не търси друго.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1d50fd87c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Aвторе, мъжете сте рaционaлни, жените сме емиционaлни що до ТОВA се отнaся. Ти естествено очaквaш, че тя с рaдост би трябвaло дa се включи и дa изпитвaте удоволствие и двaмaтa.
Тя пък вероятно е зaгубилa... тръпкa, емоция.
Кaкво искaм дa кaжa- поеми нещaтa в свои ръце, не чaкaй тя дa оргaнизирa, реши къде/ когa/ кaк. Изненaдaй я с нещо подготвено, вкaрaй мaлко ромaнтикa, подaри и чувство, усмивкa, желaние.
Знaеш, че след " излитaнето " нa децaтa, следвa двойкaтa дa се влюби отново, ДA, именно отново. Зaщо дa ходиш дa свaляш други, кaкто ти препоръчвaт, a не дa свaляш женa си :-).
Покaни я нa вечеря, остaви я без избор, звънни и в 6 вечертa и кaжи, че в 8 я чaкaш в еди кой си ресторaнт, или пред входa, зa дa я вземеш. Ще имa време дa се подготви.
Оргaнизирaй двa дни някъде нa хотел, некa се почувствa кaто гaдже, което ухaжвaш. Прaви и комплименти, дръж се кaто пубертет aко щеш, крaди си целувки, уж дискретно я оглеждaй одобрително ( некa види). Сaмa ще се зaоглеждa, ще види пропуските във външният си вид и ще ги попрaви зaрaди подновеният ти интерес. Ще зaпaлиш онaя искричкa, ще почувствa оня гъдел, ще се мотивирa, и нaй- хубaвото... еех, ще се влюбите отново и ще си изживеете вторa млaдост, вторa любов с всички екстри, включително излизaния, екскурзийки и т. н.
Успех aвторе и дa пишеш дa ни се похвaлиш с новите преживявaния!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a71c61b859
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   И аз съм в подобна ситуация. Само че аз съм "бабичката". Знаеш ли при мен какъв е проблема - вече не ми е интересно да излизам с него, знам къде ще отидем, какво ще правим, какво ще ми каже и предпочитам да не бия път и пари, а да си остана вкъщи и да си пазя силите и енергията за нещо по-ползотворно. Не съм го спряла - нека ходи. На мен ми е приятно да излизам, само ако съм с други хора. Би ми било интересно и да съм с друг мъж, но заради всичко, което сме преживели заедно, не искам да му го причинявам. Все още го обичам, но нямам тръпка и желание към него.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 822a9d6c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   господине окачествяването на собствената ВИ жена като бабичка отгледала и родила децата ти не ти прави чест принципно на семейната жена хич не и е лесно освен работа и гледането на децата върти къща и тем подобни. Имай господине повече уважение да редно е да правите нещата заедно но извинявай ако аз съм ти жена и ме окачествиш така рискуваш да ми навлечеш гнева те годините и за теб вървят в болест и мъка тя ще те подкрепи не я унижавай щото не ти прави чест. уМНАТА не си защитен от нищо а кой ще е до теб

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d86f771eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Номер 17, уважението се печели, а не се дава, само защото някой родил деца. Ами то всяка секундичка се ражда дете някъде... е и?
Човекът си е изпълнил дълга към тази жена и си е отгледал децата с нея - има право на мнение. Не е лошо да си и бабичка -домушарка, но пък явно идва един момент, в който не можеш да задържиш мъжа до себе си. Голяма работа се случила - такъв е животът.
Съгласен съм с Узунов - веднъж се живее, само че защо да се криеш на тези години? Раздели се с бабата и си живей живота в достойнство, вместо да се излагаш. Навън има много интересни жени и 50 години, много вдовици, много разведени, а и ако си действително толкова интересен, ще ти се навият и по-младите. Бабата е решила да живее като такава. Уважи решението ѝ

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c12497673b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   "Бабичката " се е грижила за всички и всичко. Да е чисто, подредено, уютно, а сега изведнъж се е почувствала много уморена и на никого ненужна. Като нещо, на което е минала модата и вече не трябва. Толкова ли е трудно да седнете и поговорите? ! А колко би я зарадвало едно малко подаръче, едно букетче и една блага дума!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 450539b3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Еми според мене ти винаги си бил човек с по - жизнен характер авторе, но преди години, когато си се влюбил в нея просто не си го преценил това нещо.
Но при много хора се случва, защото много хора не могат да ги преценят тези подробности на време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b53da1fda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Ами тъй ще я караш, жените по бързо се застаряват, всеки търси някоя която да чисти и готви ама един ден си хваща съвсем друг тип любовница. Ами натам сме тръгнали днешното поколение. За това трябва мъжът да е по голям на години от жената, ама с тая нова мода все по зле ще става.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b53da1fda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ами тъй ще я караш, жените по бързо се застаряват, всеки търси някоя която да чисти и готви ама един ден си хваща съвсем друг тип любовница. Ами натам сме тръгнали днешното поколение. За това трябва мъжът да е по голям на години от жената, ама с тая нова мода все по зле ще става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker