Роден съм от кръвосмешение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (93792)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (22013)
 Секс и интимност (10945)
 Тинейджърски (19842)
 Семейство (4635)
 Здраве (7587)
 Спорт и красота (3961)
 На работното място (2055)
 Образование (5654)
 В чужбина (1253)
 Наркотици и алкохол (907)
 Измислени истории (720)
 Проза, литература (1463)
 Други (12584)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Роден съм от кръвосмешение
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 11327 пъти
Казвам се Мартин, на 23 години съм.
Преди месец майка ми, ми сподели че баща ми, който ме е отгледал, не ми е биологичен баща. Аз съм роден като плод на кръвосмешение. Преди 24 години вуйчо й, я е насилил и от там тя е забременяла.
Той е по-малък от дядо ми с 5 години, сега да е на 65 години, виждали сме се с него 3 пъти до момента, първата ни среща беше когато бях на 10 години. Никога не съм подозирал, за това издевателство, никога не съм с помислял подобно нещо.
И сега след цели 23 години ми се съобщава, макар и само двамата с майка ми да си говорихме. Още тогава ме изби студена пот.
И до сега не спирам да мисля...
Как и защо се е случило, каква е била причината, тя защо е крила толкова време от мен, баща ми как не е разбрал, аз да не би да имам някакъв порок (изчетох всичко което намерих за деца след кръвосмешение, в 90% от литературата не пише нищо добро).
Биологичният ми баща ми е дядо...
Историята е следната- Майка ми, се връща в собствения и град си оправи документите за местожителство и тогава се случва това. Вуйчо и я насилва в къщата в която е живяла до преди 20-тата си година.
Преживяла го е трудно, вече са се познавали с баща ми, била е сгодена. Щели са да се женят. Един месец преди сватбата е разбрала, че е бременна. Когато са се оженили е била във втория месец. Така е замаскирала, че съм се родил недоносен в седмия месец. Роден съм здрав, без недъзи, 3, 200 кг., 52 см.
Баща ми ме е приел за свое дете и винаги се е грижел за мен и всичко са ми давали с мама. Имам брат и сестра, те са от баща ми (не биологичния).

Приемам се за черната овца в семейството, майка ми ми каза че е искала да ме махне, още тогава но вече е било късно.
От месец сън не ме хваща мисля, само как я е изнасилил, какво и е правил, защо аз съм се родил, на кого вината трябва да търпя и какво ще стане с мен, с децата ми ако имам, навяват ме мисли за самоубийство или да убия биологичния ми баща.
Заради майка ми, заради мен, заради мъката и лъжата през всичките тези години, заради света.
Мисля си освен майка ми, има ли и други 20-25 годишни момичета, насилени от него с по 1-2 деца на ръце, мои полубратя или сестри... Мисля и мира не ми дава.
Да се махна ли, къде да отида, какво да правя... мисля... мисля..

Кажете нещо, дайте ми съвет...

МОЛЯ...!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3fbea6531e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Първо, биологичният ти баща не ти е дядо, а ти е правуйчо (или май се казва прачичо)...
НО, ако майка ти е била във връзка вече, СГОДЕНА, тя откъде знае, че си плод на един полов акт? Който е правил опит да има дете, той знае, че не е толкова лесно.
На твое място бих се успокоила и бих си сторила ДНК тест или поне бих сравнила кръвните групи на родителите си (които са те отгледали имам в предвид).

КОЛКОТО ДО КРЪВОСМЕШЕНИЕТО - Ние ВСИЧКИ сме продукт на кръвосмешение! Всички хора, които днес живеем на земята сме сродени с една жена от Африка ДОКАЗАНО. Отделно по време на Ледниковата епоха са умрели 95% от хората на земята. Оцелели са само 20 000 човека и то в малки общества по пещерите - как мислиш, че са се размнможили???
Дори днес, когато хората искат да селектират нова порода животни (крави, кучета, котки, овце и така нататък), които трябва да имат определени качества (външен вид, литра мляко, месо), те съешават баща с дъщеря или син с майка!

Кръвосмешението е лошо, разбира се, защото ако се повтаря води в крайна сметка до генетични болести, но само по себе си е и причина да оцелеем като хора. Ако в пещерата бащата не беше направил дете на дъщерята си, то тя нямаше как да бъде майка. Дори в Библията има МНОГО примери. (В началото те бяха двама. Родиха трима синове. После Адам започна да ражда сам.....и роди синове и дъщери, чийто брой е неизвестен.
А след това? Кой за кого се ожени, след като на земята е била само фамилия Адамови? Братя и сестри създаваха потомство, женейки се помежду си?)
Приемате ли, че сте резултат от кръвосмешението, описано в библията, чада божие?
И до ден днешен е много разпространено кръвосмешението, а дори кръвната връзка чичо-племенница не е чак толкова силна. Най-силна е връзката баща-дъщеря, майка-син, брат и сестра. Всичко останало е слаба ракия ...и само у нас например в целия ЕС не се позволява брак между първи братовчеди!
Красивото бебче на Кейт е също плод на кръвосмешение и то от столетия..малко Кейтчето вкарва свежа кръвчица, но тяхното е много по-страшно от 1 път кръвосмешение в твоята история (което пак казвам - не е сигурно, може и да си син на баща си)

Чети статиите в интернет „Кръвосмешението като начало на човечеството“, Откъде Кайн е намерил жена си, откъде са дошли снахите на Адам и Ева (ами техни дъщери! )

....
ами ковчега на Ной?

В старите общества е било нещо нормално дори брак между брат и сестра (Египет) и така нататък. Децата на братя и сестрата пак са се женили помежду си! И тези хора са управлявали една от най-големите цивилизации в историята на човечеството.
Действително може да има генетични проблеми, но това не е задължително, а и ти си пример за това.
Не си генетично обременен, освен ако не хванеш да се ожениш за сестра си или нещо такова. Веднъж станалото кръвосмешение (което не е сигурно без ДНК анализ), не значи нищо.

И ОЩЕ - ти пък с какво си виновен за греха на родителите си. Да, казвам родителИ, защото ти пък не си сигурен, че е било изнасилване. Майка ти е била голяма жена тогава, с полов опит - може би е станала белята и тя после се е самоубедила, че е била изнасилена. Какво да ти каже - чувствах се привлечена от чичо си? Случва се на много жени - изпитват влечение и после гузна съвест за стореното.

Като жена ти казвам, на 24 г. доста добре можиш да се браниш, не са били и сами в къщата. Не е била на 14 г. я. Просто я е срам да си признае за греха си... , но може и да е била изнасилена - това никога няма да научиш, НО ТИ НЕ НОСИШ ТОЗИ ГРЯХ, ти не си правил кръвосмешение.

Християните вярваме в собствената воля на човека и в собствената му отговорност. Ти не си наследил греховете на своите родители, а сам правиш изборите си в живота.

Аз на твое място бих продължила с живота си без притеснение. Няма по-висока вероятност да имаш проблеми после и при децата си в сравнение с другите хора, но задължително гледай да нямаш някаква роднинска връзка с изгората си и по взъзможност да не е от селото ти.

Никой не знае какво се е случило някога в семейството му. Няма начин да нямаме и ние в родословното си дърво подобно нещо, при положение, че българите са живяли преди в една стая и много поколения на едно място. Живей си спокойно, ти нищо лошо не си направил в живота си. Обичай РОДИТЕЛИТЕ СИ, които са те отгледали, братята и сестрите си и не разгласявай тайната си - никой не го интересува. Правилно обаче е постъпила майка ти. Всеки има право да знае генезиса си, но пак казвам - при положение, че тя е имала връзка с баща ти по това време, вероятността да си плод от тази връзка е доста голяма. Питай за кръвни групи и си заслужава да си направиш ДНК тест с баща си. Вероятност има да си негов син

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2e85c3d11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Изключително малка е вероятността да си заченат от изнасилване. Майка ти май премълчава нещо. Аз имам приятелка, която има връзка с неин по-възрастен роднина и я криеха, тя обясняваше, че я е преследвал и прочее, накрая се оказа, че е било по взаимно привличане и вече не се крият. Най-добре не го мисли толкова. Щом си се родил, значи има защо. Щом си жив и здрав, значи всичко е наред и има голяма вероятност майка ти нещо да не ти е казала. Не се озлобявай, още по-малко пък да си причиняваш болка.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cf746e86e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей и аз се казвам Мартин и също съм на 25.

И моята майка е била изнасилена но не от роднина а от съседа си няколко етажа под нейния.

Когато е била изнасилена вече е била родила брат ми а две години след това е родила и мен.

Това което е направил вуйчото на майка ти е ужасно! Наистина човек може да си зададе стотици въпроси. Аз също съм се чудил дали имам някъде братя или сестри, тъй като майка ми е и осиновена и нямам представа дали нейните биологични родители пък имат деца. Предполагам обаче имат. Никога не съм си и помислял да правя разследванки за да търся роднини и съм приел нещата каквито са.

Това което ти е казала майка ти го е казала според начина по който се е чувствала тогава. Сигурен съм че макар и да си бил създаден по нежелан начин, тя те обича! Все пак те е отгледала!

Опитвам по някакъв начин да се поставя в твоята ситуация и знам че ти е трудно, но не прави глупости. Остави нещата такива каквито са. Продължи живота си напред.

Всеки си получава рано или късно заслуженото. Ако има Господ, той вече ще да му е затворил вратите си.

Моят съвет е ако искаш промяна, направи я в положителна насока. Постави си цели и започни да ги следваш. Процеса е бавен но ефективен стига да използваш силата на мисълта и да вложиш търпение.

Не си писал никъде за здравословни проблеми, освен че си търсил информация за такива. Ако нямаш здравословни проблеми според мен не би трябвало да се притесняваш. Кръвосмешения е имало още от миналото - дори днес също се практикува на много места по света, независимо че е отхвърлено от обществата.

Това което мен ме е карало да се замисля е дали при изнасилването на моята майка пък е оказало някакво влияние на майка ми, което е афектирало и мен самият след раждане.

Аз съм би сексуален и съм търсил какви ли не неща защо имам интерес и към същият пол, макар и да съм с поведението на нормален мъж и не чупя китки. В интернет също не пише нещо освен теории за травми от детството, травми на родителя, биологични процеси които не са се стекли така както е трябвало да са, докато съм бил в зародиш.

Продължавай напред!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c5ad2db588
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   С теб ще стaне, кaквото ТИ решиш дa стaне. Здрв и млaд мъж си, кaкто си нaредиш животa ТИ, тaкъв ще бъде. Децaтa ти... никой не може дa предвиди дaли не дaй Боже нямa дa се роди болно или с недъг, който НЯМA нищо общо с кръвосмешението.
Не знaм зaщо е решилa мaйкa ти след толковa години дa вaди скелети от гaрдеробa, редно е било дa си отнесе тaйнaтa, a не дa ти вкaрвa тaкaвa отровa в съзнaнието.
Дaли си или не от чичото нa мaйкa ти, ТИ си личност кaто всички остaнaли. Кaкво знaчи дa държиш някого отговорен, зa кaкво? ! Ти си невинният в случaя, зaщо ти ще търсиш сметкa? Зaщо ти дa си тровиш съзнaнието и евентуaлно вкaрaш в беля? Товa ли искa мaйкa ти? Зaтовa ли ти е кaзaлa?
Зaщо просто не се откъснеш от тaзи фaмилия поне временно? ! Рaботи, живей, мечтaй, учи, прaви товa, което всички млaди мъже и зaрaвяй томaхaвки и подобни. Мaйкa ти aко искa отмъщение или нещо подобно си е. нейнa си рaботa. Aз нaмирaм нея зa виновнa. Не е писнaлa нa моментa, не е кaзaлa нa бaщa ти, не е споделилa дори с фaмилиятa си, нито в полиция е отишлa. Зaдържaлa те е, родилa те е, излъгaлa е бaщa ти, той те е обичaл, отгледaл кaто свое собствено и дете и... сегa и тумнaло нa мaйкa ти дa се присети кaк е зaбременялa с теб.
Виж момче, тегли еднa мaйнa нa минaлото и си живей животa! Дори и дa е стaнaло точно, кaкто мaйкa ти кaзвa, тя е по- виновнa, не сaмо, че нищо не е нaпрaвилa тогaвa, a сегa ти го сервирa нa теб! Нямa прaво! Смени грaдa, нaмери си рaботa нa друго място, отдaлечи се, приеми го и го зaдрaскaй кaто минaло! Живей си животa и не си позволявaй дa стрaдaш зaрaди чужди грешки.
Никогa не зaбрaвяй, че бaщa ти е този, който те е отгледaл. Другият просто нямa знaчение зa теб, може дa имa зa мaйкa ти, НО НЕ ЗA ТЕБ!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 18817bd1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Щом си здрав и прав, не се затормозявай с минали истории. Възмездие тук той няма да получи, нито ти си този, който има правото да го раздава. Съсредоточи се върху други неща в живота си - станалото-станало. Несериозно е да те навяват суицидни мисли, защото си плод на грешка. Така или иначе си тук със своя мисия, зарадвай майка си, баща си. Те са те отгледали и те са ти Родители.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 87c976528b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Пич, остави нещата така! Приеми реалността и.. си живей живота! Ние на първо място сме дух - съзнателна същност, а на второ сме физическо тяло!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7ac3d440f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Много странна история - от какъв зор майка ти ти е казала? И да се панираш сега, полза няма. Сравни наистина кръвните групи на родителите си със своята. Може и да стигнеш до някакъв извод за себе си. №1 пропуска факта, че майката може и да е нямала сексуален контакт с бащата по това време - това не са сегашните разхайтени времена. Абе за мен има нещо гнило в цялата тази история - много по-вероятно ми се струва този годеж да се е случил след случката с вуйчото.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d01b60402d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това е голям шок, да научиш такова нещо!

Но помисли: теб те има. Никой не заслужава това, което се е случило на майка ти и то щеше да е една вечна трагедия, ако не беше ти. В цялото това преживяване има зрънце хубаво: че майка ти те е оставила, не те е абортирала, да те хвърлят на боклука преди да се родиш. Затова, живей! Живей и обичай. Теб Господ те обича. Ако е знаела втори месец, не е било късно за аборт. Може до 12-та седмица. Майка ти сигурно го е обмисляла (кой не би в тази ситуация), но те е запазила. Имаш баща, който всеки ден от живота ти е бил до теб. Имаш семейство, братя, сестри. На оня изверг - който никак не може да се нарече твой баща - освен един хубав бой да му хвърлиш. Или не си цапай ръцете, плюй и го игнорирай, не заслужава вниманието.

Живей, момче, висял си на косъм! Щом ти си здрав, и децата ти ще са ок.

Можеш да се включиш в кампании срещу насилието, така поне активно ще направиш нещо срещу тези насилници. Хем е благородно, хем необходимо, хем ще си помогнеш да го преодолееш.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d01b60402d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   До 1: да видим дали така щеше да говориш, ако беше ТВОЯТА майка. Или ти самата. Отвращава ме всеки, който не иска да разбере, че изнасиленият не е виновен! Дано не го разберете по трудния начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3fbea6531e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   от 1 до н 12, аз не казвам, че майката е виновна за каквото и да е било!!! Просто при кръвосмешението много често не става дума за изнасилване, но заради табутата, с които сме израстнали и за самозащита с течение на времето жената САМА започва да вярва, че е изнасилена. Най-често става дума за привличане, за ситуация...после жената се чувства виновна и почва психиката да ѝ играе шега, за да се защити - изнасилването не е нейна вина, по-лесно е да се приеме.
За Авторът обаче е важно да знае, че е малка вероятността да е плод на изнасилване ТОЧНО при кръвосмешение. Питай всеки психолог - ще ти го каже това нещо. Случва се кръвосмешението мноооого често и е доброволно, но после започва извъртането.
За Авторът е по-добре психически погледнато да не е плод на изнасилване.
Но както и да е било...минало е много време.
Важно е да се информира от ЛЕКАРИ, ПСИХОЛОЗИ и да разбере, че случилото се не е ненормално, а често, но табу в обществото ни както и, че той самият не е виновен за каквото и да е било.
Ако е имало изнасилване - виновен е насилникът, разбира се, но дори да е нямало - няма жената вина. Случва се, а и едно хубаво нещо има все пак - АВТОРЪТ. Неговият живот все пак е възникнал и така е трябвало да бъде - съдба, Бог го наречете...
Каквото и да се е случило, ние не можем никога да разберем. Важното е Авторът да не се измъчва и да е добре.
Физически той е добре, гарант, но ПСИХИЧЕСКИ да не вземе да се невротира от такова нещо.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 51d233503b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Съжалявам, че ще ти го разбия така, НО родител е този, който те е отгледал. Ако спермата на тоя изнасилвач е била изрядна и майка ти те е износила както трябва, друго важно няма. Кой какъв ти е преценяваш сам. Ти не носиш вина за постъпките на другите и не се определяш като човек чрез родителите си. Вероятно е неприятно чувство, но вече така или иначе няма кой знае какво значение. След 4-5-6 години и ти ще създадеш семейство и просто ще гледаш всичко да е така, както е трябвало да бъде и за теб. В случая реален проблем няма, просто ти го създаваш. И помни - родители са хората, които са те отгледали, а не тези, които са те създали!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3981a7c353
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе подкрепям №1
Познавам хора които са истински плод на кръвосмешение баща-дъщеря и са си нормални, тоест влизат в нормите за нормален човек.
Ти обаче защо не можеш да приемеш случилото се? Майка ти, изнасилена, сгодена, е дала плода на изнасилването в ръцете на човека които те е отгледал, и няма никакви задръжки дори да ти разкаже, не само какво са й сторили, а и как тя е лъгала цял живот, спътника си в живота, а ти какво грешно си сторил ти че да се чувстваш зле?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cd6765f965
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей,
нищо не можеш да направиш. Случилото се е и толкова. Трябва да докажеш, че не си черната овца в семейството и това е. Кръвосмешението е лошо, защото гените са едни и същи. А едни и същи гени са еднакво предразположени към определено генетично заболяване, т. е. децата на кръвосмешение са с удвоена вероятност да се разболеят от някаква генетична предразположена болест в техния род. Ако децата ти не са от брак между теб и някоя твоя роднина, всичко ще е наред според мен. Все пак е хубаво да си направиш пълни изследвания и да говориш с всички - с майка си и с двамата си бащи.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4d5d137ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Mойто момче майка ти те лъже! Хапчета за спешна контрацепция след изнасилване съществуват от 80-те. Шанс да забременее просто така от раз е много малък. Защо ти разказва тия глупости? ! Това е големият въпрос. Инцестът е незаменим афродизиак. Бас ловя, че се е подмокрила само, докато ти гое разказвала. Най-вероятно е било с пълното и съгласие и е продължило доста време. Сега се приготви за най -страшното казала ти го е, защото има нужда от това пак. Може би има сексуални мераци към теб подсъзнателно... Помисли над това

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 3e7a24976d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От тая сапунка достойна за латино сериал ми залютя на очите. Като как майка ти е крила... колко години бяха и изведнъж е решила да ти се изповяда? А тоя дето те е отгледал, колкото и да е смотан не може да не знае, че дете родено в седмия месец не може да... изглежда т. е да е с мерките като дете родено в деветия. Пък и какво излиза... веднага след "изнасилването" майка ти трябва да е забърсала индивида, за който си мислил, че ти е баща, да го изчукала, че и да го е придумала да се ожени за нея... нали се сещаш, че няма как да стане...

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 211356b2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не изпадай в излишни драми, аз имам роднина която го прави вече години наред с баща си. Има едно дете дъщеря, която уж е от мъжът и с който нито живеят заедно, нито имат нормални отношения.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 часа
hash: 18782b1623
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Минали са 4 години от поста ти и едва ли ще прочетеш моето мнение. Въпреки това ще го напиша.
Мисля, че това едва ли е било насилване. Майка ти най-вероятно се е опитвала да оправдае случилото се на всяка цена. Жените като цяло умеят да създават илюзии в които започват да вярват и да ги оформят като истини. Според мен ти не си черна овца в семейството! Напротив, ти си уникален човек и трябва да вярваш в това, защото имаш много запазена чиста кръв и ген. Единствения проблем в живота, ще ти бъде обществото, което вечно сочи и вярва в безкрайните лъжливи твърдения представяни от науки и техните проучвания.
Бъди горд, с това което си!

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 01652938f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Защо не направиш ДНК тест?! Може да се окаже точно обратното, и е баща ти който те е отгледал да ти е биологичния баща.
След изнасилването, майка ти може да си го е втълпила сама това, от вината която е изпитвала.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 53 мин.
hash: 89c8e7f0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ха, ха, ха ... що ще рече туй "чиста кръв и ген" бе 24? Те и Хабсбургиъе са пазили кръвта си чиста, но пък кръвосмешението са им изиграли доста лоша шега. Отделен е въпросът, че историята е за раздела "измислено"

 
  ...
преди: 19 дни, 23 часа
hash: c92787614f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26 не зная за каква шега пишете! Днес е достатъчно да отворите сайтовете за помощи надеца за да се убедите, че здравословните проблеми и недъзи не признават кръв, как и кой - просто те съществуват далеч отвъд кръсосмешението. Освен това господ си знае работата и я разбира по-добре и от двама ни! Щом е отредил да могат да се създават така деца, значи е така! Дали вие или аз мислим това за правилно или неправилно, няма значение. Поставете се в следната ситуация - вие и ваша близка се оказвате последните хора на този свят! Какво щяхте да мислите и да направите тогава? Сигурен съм, че сегашните представи за правилно и неправилно ще ви се изпарят много бързо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker