Болка, която не мога да търпя повече.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Болка, която не мога да търпя повече..
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2300 пъти
Момиче на 15 години, от черноморието.
Живея в малко семейство, но и заедно с роднини в нашия "хотел". Бяхме щастливи. Всички. Но уви, преди 3-4 години ни ограбиха и изгубихме много. Ние сме разорени, не бедни, а разорени. Мама и татко не спират да се карат, за да съм по точна откакто съм родена не са спрели. Баща ми е болен с диабет и остър панкреатит. Това което държи той е щанд където продаваме сладолед, царевица и скрежина. Майка ми е изморена от всичко.. Тя работи като охрана в магазин по 17 часа дневно през 2 дена. В момента това което ни изхранва е ресторанта на чичо ми. До кога? Заплатата на майка ми е мижави 400 лева, а тя прави всичко в този магазин. С нея има още 1 жена, която извинявам се е толкова малоумна, че не вярвам как взима същата заплата като майка ми. И двамата ми родителя се мъчат много. Всичко се рефлектира на мен, здравето ми, образованието ми и живота ми като цяло. Имам приятел, които живее на 250км от мен. Заедно сме 2 години вече и не знам какво щях да правя ако не се виждахме по 1 път за през 3-4 месеца. Съсипана съм, страдаме.. Загубихме 7 члена от семейството ( Цялото родословно дърво ) в рамките на 6 години. Не можем да си стоим на краката, прекършени сме. Искам да им помогна, като вадя пари, но не съм на 16, а докато стана кой знае, може да сме на улицата. Свикнала съм да живея с малко. Винаги получавам по малко от това което ми се взема. Не знам колко още мога да издържа. Най добрата ми приятелка, с която бяхме като сестри за 5 години, ми показа защо не трябва да вярвам на хората. Ума ми не побира мисълта, че тя се е възползвала от мен през цялото време, а аз глупачката имах само нея и се опитвах да я задържа колкото мога. Споделих всичко на психолог, понеже чувствах, че имам нужда от помощ. Тя за малко не се разплака като и споделих всичко подробно. Извини ми се, че няма как да ми помогне. Живота ми е прекалено сложен на тази възраст. В училище що годе съм добре 5. 20 ми е успеха тази година, можех и повече, но въобще не учих.. Нямах желание да правя нищо.. Просто рисувах, играх игри на компютъра, правих dungeons & raids, oтделно на другата игра се стараех да стигна до platinum, aбе геймарски неща като цяло. Но това беше живота ми. Опитвах се да предпазя от този несправедлив живот, като прекарвах времето си с хора, които ме разсмиват. Опитвах се да забравя за всичко, което се случва... Може би дори няма да мога да прочета, ако сте написали нещо, понеже скоро спират интернета, а ние едва ли ще го платим в близките седмици. Е ако пуснат историята ми до 1-2 дена сигурно ще мога да видя вашите "отговори". Чувствам се слаба.. Искам да им помогна финансово, но не мога. Единственото нещо в което ме бива е да рисувам, но рисунките ми не се продават. Не могат да се продадат и знаете ли защо? Само защото съм едно дете, с неизвестно име. Света е грешно нагласен. Благодаря, че ми позволихте да ви споделя.. Също така благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4c7f223245
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От авторката : Съжалявам за правописните и пунктуационните грешки, които допуснах, но писах всичко това през сълзи. Благодаря, че я публикувахте.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e31864550b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трогна ме, очите ми се насълзиха. Ще ти кажа нещо, което баща ми ми казва, когато ми е тежко -"И това ще мине". Няма цял живот да живееш така, ще си намериш приятели, ще се оправите финансово, просто не се предавай. Защо не започнеш да раздаваш флаери (извини ме, ако го пиша грешно, просто не съм сигурна как се пише на български) на някой магазин. А и си геймър-може да си продадеш профила в Лига, ако е развит (ако изобщо играеш лига, де). Може да вземеш поне едно 100 лева.
Искренно се надявам да се оправите, късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8957cfd777
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нищо не си споделила. Само се оплакваш и това е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7a79bb5381
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако поучиш малко и изкараш над 5, 50 получаваш стипендия, поне в повечето училища, не е кой знае какво, но все пак нещо :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e652e77481
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   " Не могат да се продадат и знаете ли защо? Само защото съм едно дете, с неизвестно име. " - това е заблуда. Ако картините ти имат стойност(която купувача преценява), би си ги купил. На картинана не пише на колко си години. Ако са красиви и някой галерист ги одобри, ще ти ги продаде с удоволствие. Не си опитала, а само гадаеш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3b9d6f464f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласна съм с 3, но и с 4.
Не си лоша ученичка, напротив, но не разбирам как при това финансово състояние не намери малко стимул, за да вземеш стипендия, а може би взимаш социална така или иначе. Ти си знаеш.
За останалото - как така сте фалирали от един грабеж преди 3-4 г.?
Ами какво да са ви взели - телевизор, компютър, може би телефон? Какво толкова ценно сте държали у дома, за да фалирате?
За останалото - не виждам ти пък защо си свършила, когато работата я вършат твоите родители, а твоето задължение си е да учиш.
Ок на 16 г можеш да почнеш нещо да поработваш, но най-важното е да приемеш, че просто родителите ти не успяват да се справят в днешната трудна среда. Това нищо за теб не значи - ти ако се напрегнеш, ще можеш един ден да живееш и добре, и много добре. Това е само етап от живота ти, а родителите не си ги избираме - едни са попаднали на заможни, оправни и образовани родители, други имат родители като твоите, а има и по-лошо - да пият, да бият и изобщо да не работят. Ти поне си попаднала на трудолюбиво, честно семейство, но за съжаление просто родителите ти са взимали (взимат) грешни решения и не сполучват в живота.
Вие свързвате явно двата края...изкарай още 2 - 3 годинки и поемай по своя си път. Това, че си се родила в бедно семейство нищо не значи за твоя живот нататък. Едни от най-успелите хора в света са от много бедни семейства. Стив Джобс е например осиновен, а майка му е била наркоманка. Ричард Бронсон е син на бедно семейство, подобно на твоето, а пък Майкрософт се е родила в гараж. И сред българите повечето сме от бедни семейства - Плевнелиев е спал с месеци в кола на обществен паркинг в Германия, защото никой не е искал да му даде жилище под наем.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dc052759c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това лято си преговори уроците, виж какво ще учите следващата година и него научи, за да може следващата учебна година успеха ти да е над 5, 50 за да вземеш стипендия. Аз уча в североизточен град и моята стипендия за отличен успех е 50лв. Не е много но определено и не са излишни.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5aa435bfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 3 - Далеч не се оплаквам, просто споделям мъката си от това, че живея в семейство в което няма любов, а финансова зависимост. Щастлива съм че имам покрив над главата си. Не ме съди. Защо го правиш изобщо? Стипендията е 25-50 лева, просто не разбираш, че съм психически уморена и притеснена. Баща ми е с 1 крак в гроба, ние едвам се държим. За напред ще те помоля да не говориш така на човек с подобен проблем. Очаквах подкрепа, поне тук.

Номер 6 - Колкото и да е анонимен сайта, не мога да споделя всичко докрай. Какво имаме ние ли? Бяхме купили риба, много риба, калкан. Баща ми е рибар и се занимава с това, но лятото няма особено работа и затова работим на щанд. 1-2. 5кг калкан е средно 30лева. Ние закупихме 200 отделно баща ми хвана около 100-тина това беше грабежа, след който баща ми изпадна в депресия, бизнеса западна. Исках да получа подкрепа, стимул да знам, че всичко ще бъде наред..

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3b9d6f464f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, извинявай, но нещо нищо не разбрах - някой е откраднал рибата ви и това ви е съсипало???
Моля те, много те моля, не си губи времето поне това лято в интернет, а прочети книги, много книги, страшно много книги ако искаш ти един ден да имаш някакъв шанс за добър живот.
Израстнала съм в много мизерно семейство, баща ми беше алкохолик, но не си спомням да съм се оплаквала. Всичко си е и до характер, но едно ще ти кажа - имаш един единствен шанс да се измъкнеш честно от положението си - с образование, а ти си на 15 г. и мани правописни и пунктуационни грешки - има компютърни програми да ги поправят, но ти не можеш да се изразяваш разбираемо, което е голям проблем в каквото и да е. Дори един сервитьор не можеш да бъдеш, когато не можеш да обясниш какво са ти поръчали.
Ти не си в състояние елементарен текст за елементарна тема (живота си) да напишеш.
Такъв проблем се преодолява само с четене на книги и учене.
Баща ти и да е с двата крака в гроба, това не ти е извинение за собственото занемаряване на задълженията ти (учене).
Имаш добър успех, но не знам кой ти ги пише тези оценки. Това е друга тема. Хвани обаче и вземи стипендия - ако сте толкова бедни, 50 лв. за теб щяха да са много пари. Явно обаче не са. Не се учудвам като хваща баща ти 100 кила риба за по 30 лв. килограма, но това е друга тема.
С едно обаче не става - с оплакване, самосъжаление и мрънкане.
Губиш си времето с такива неща. Става само с действие.
Успех все пак и умната.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4c7f223245
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 чета книги. Много книги. А ти ми кажи да си дадеш всичките пари за риба, която ти я откраднат и останеш да живееш на ръба и сега си съден понеже закъсняваме с сметките ти психически ще бъдеш ли стабилен/на? ... Няма смисъл. Единствено мога да съм благодарна на Н2 че ми съчувства. От това имах нужда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker