Майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 3789 пъти
На 20г. съм. Отношенията ми с майка ми са добри, но тя доста често избухва за незначителни неща. Сигурно на доста хора се случва, но въпросът е, че ми се струва прекалено. Може да е изнервена и притеснителна, но до голяма степен зависи и от това до колко човек си позволява сам да прави скандали и до колко се самонавива и пресилва нещата. Въпросът е, че когато се разяри тя сама не иска да се спира и ме прави на нищо за маловажни неща. Не ме оставя да кажа и дума, а ако успее да чуе нещо от това, което и казвам, го отрича напълно, като че ли защото желае нещата да са по-зле(въпреки, че става въпрос за глупости) само за да може да ми се ядоса повече. Крещи ми и ме обижда по доста лош начин. Опитвам се да говоря с нея и да и кажа, че не е редно за такива неща да се караме така и да се ядосва по този начин, а и да затормозява и мен, но тя просто не желае да говори. Даже го приема с подигравки, защото как съм можела да искам тя да не реагира така, защото е съвсем естествено, тя е права за всичко. Никога не приема, че може да има вина. За нея тя не е виновна за нищо, а мен ме изкарва по-черна от не зная какво. Аз не мога да мълча и стават големи скандали, след които се е случвало да не си говорим и с месеци. Затормозявам се излишно, усещам как започвам да се опитвам да "разрешавам" проблемите си с викане, вместо с нормален разговор.
Сега за пореден път се скарахме жестоко за една глупост и то заради нея. Дори да имам вина понякога, ядоса ли се тя-край. В момента се чувствам ужасно, а още по-лошото е, че е за нищо.
Майка ми ме обича, както и аз нея и дава всичко за мен, но ми писна от тези скандали и от това да ме мачка за глупости и не зная какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: 6d3bcc22ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако можеш се изнеси, но ако се трябва да чакаш ще се наложи да се съобразяваш, за да избегнеш излишно опъване на нервите - познавайки нрава и предварително да обмисляш думи и действия.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 62f7fe5d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хвани я и разговаряй с нея когато е спокойна. Така ще изясните проблема, но винаги има възможност и да не стане. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 3dfbe36b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На колко години горе-долу е майка ти ? Нали знаеш, че обикновено повечето жени след 40-45 години започват да се държат странно, нервни са и са вечно недоволни. Ако е заради това, се опитай да я разбереш. А и да не е - пак се опитай, няма как, майка ти е. Само тя си знае колко й е струвало когато си боледувала, когато си била нещастна и какво дава от какво се лишава, за да имаш всичко. Знаеш, че е така :)
Илси

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: af60b922b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен я "гони" критическата.И моята имаше такъв период.Тогава след един скандал си събрах нещата и се изнесох.После и мина,сега се държи нормално

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: b9fe06ab99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката
Благодаря за коментарите. Не е от критическа. За изнасянето- аз го искам така или иначе, но в близкото бъдеще няма как да стане. Илси, да, трябва да се съобразяваме с родителите, но в моя случай май дори и аз да съм правата няма значение, затова май най-добре ще е да стискам зъби и да си мълча.

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 07fdffb295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така се е смятало от край време и така ще е винаги - по-големите са по-прави. И аз не винаги съм съгласна с това правило, ама какво да се прави, родители са, нищо не можеш да им кажеш. Радвам се, че мислиш трезво. Дано отношенията ви скоро се изгладят :)
Илси

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 00f0939bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А браво бе Мечо Пух се изнесе :) да избяга от проблема :) Не се прави така един проблем се РЕШАВА НЕ СЕ БЯГА ОТ НЕГО , отнешение дете - родител в днешно време са доста натегнати :) просто и покажи че наистина я обичаш и държаш на нея тя да разбере че не е права да ти вика така и да се промени :) защото повярвай с караници нищо няма да стане

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ec39068335
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нищо няма да поногне, при мене положението е същото. Проблема е, че си дакарах и невроза от мълчене. Единствения начин е да се изнесеш от Вас. Аз търпях 2 години и сега живея с приятеля си от 1 седмица. Смея да твърдя, че малко или много с държанието си, майка ми ме подтикна да се изнеса. Реши проблема си по-бързо не чакай да стане като при мене.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ffb484bcee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен ,ако една майка обича децата си ще ги подкрепя.И моята майка е такава ...тя дори ме игнорира говори с нежелание с мен ако говори е с критика или яд...Просто се замисли дали тя въобще може да обича и дали не ти завижда , че си по красива от нея !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 3caf4b31d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И моята майка така прави, аз съм вече на 35г. Живея отделно с предоставен ми от нея апартамент. С какво да го обясня с това че е била даскалица много години или с желанието й да живея според нейните разбирания. Разкрещях се и аз и сега не си говорим и нямам желание да ходя у тях , обстановката е тягосна и никой няма да отстъпи. Искам свободата сам да избирам ,степенувам и взимам решения без постоянно да бъда анализиран, защо така съм направил и то ли е било най-важното и така нататък . До сега съм си мълчал но се задушавам , изнервен съм искам да живея според мойте си разбирания, пък ако ще да е кратък и простичък живот. Някой беше казъл " Когато живееш сред хора се заразяваш от мечтите им" . Ако не се стремиш към мечтите си тогава това щастлив живот ли ще е? Отделен е въпросът дали твоята мечта няма да е " излишен лукс " според другите. Само едно знам В каквато и посока да тръгнеш то ще я избереш сам , според нуждите и разбиранията си, отстоявай своето , бори се иначе всичко се натрупва и някой ден ще избие на някъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker