Припознато дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Припознато дете
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3463 пъти
Здравейте, ще се радвам да получа отговор на моят въпрос. Преди пет години започнах връзка с жена, която има дете. Биологичният баща на детето се отказал от него и са имали дело, което той спечелил и така детето носеше имената на майка си. С течение на времето и защото бях глупав и наивен тази жена ми предложи да припозная детето, така че да дам моето име и фамилия, тъй като много се обичахме и крояхме планове за бъдещ съвместен живот, което в последствие се оказа илюзия. В последните две години отношенията ни се развалиха и не живеем заедно, нямаме брак и дори сме от различни градове и всеки си живее отделно. Тя много често и открито ме заплашва с искане на издръжка, дори и иска или по-скоро ме шантажира, че ще заведе дело за да ме съди за издръжка, като дори да платя и за годините, когато тя не е получавала пари от никого. Тъй като сме разделени и тя си има друг мъж, аз не желая да плащам издръжка за дете, което не е от мен. Ако живеем заедно ще се грижа за детето и съм го правил, но след раздялата и заплахите не желая. Може ли тя да ме осъди за издръжка на детето си и мога ри аз в съда да поискам ДНК тест или каквото и да е за да докажа, че не съм баща на детето и в акта за раждане да не присъстват моите имена, тъй като съм изтървал едногодишния срок за оспорване?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 12d775c44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

1.   Мисля, че с добър адвокат, много търпение ще успееш да се оттървеш, но в едно си прав - много наивен и глупав си да дадеш име на дете, чийто баща със съд се е оттървал да не го прави - горкото детенце, но явно човекът е знаел каква змия е майчето.
Мисля, че ще е трудно, но не вярвам да е невъзможно да се оттървеш, но ще стане пак в съда и тук колкото и да пишем, най-добре ще е да отидеш на адвокат и да почвате процедурите.
Жалко, че се е получило така. Всъщност не е било грешно, че си искал да препознаеш такова дете, но е трябвало да поизчакаш години, за да имаш някаква връзка с него и тогава дори да не си му биологичния баща, можеше да си иначе беща на детето, а ти в момента си никой и с право не искаш да плащаш издръжка.
Можеше обаче и по-лошо да стане. Моят девер гледаше 18 години чуждо дете от малко, плати му отчасти и следването, а днес ни кост-ни вест. Кръвта вода не става. Детето намери биологичния си баща и почнаха някакъв бизнес заедно- място за девер ми в живота му нямаше.
Затова те съветвам да си направиш свои си деца от чистосърдечна жена. Не бъди мека Гана още в началото на връзката си и знай, че която има големи претенции, най-вероятно просто те използва. Истински обичащата жена не прави такива неща, а ти просто си ѝ бил удобен в един момент. Жалка история, но не само ти си жертвата, а и детенцето...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c6fcd6e50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Не не можеш да оспорваш, след като си го припознал.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 773f1e56a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   номер 1 е прав. изобщо не разбирам защо си се съгласил да припознаеш дете, за което така или иначе се грижиш в момента. това какво променя за теб?
а припознаването е с цел деклариране че си биологичен родител, то не е заместител на осиновяването. а иначе би трябвало да й дължиш издръжка, защото по документи си баща на детето.
наистина се обърни към адвокат и чрез съда поискай отказ от припознаването. горкото дете, да му сменят имената през няколко години...
Ж43

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: de2d81a0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заведи дело и се откажи от родителските си права. Имам познат, който си припозна детето си, понеже нямаха брак с майка му, после се разделиха. Не плащаше издръжка, тя го съди и той на края се отказа от родителските си права и не даде нито стотинка за издръжка. Така че при теб е горе-долу същото.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 509ea185c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Първо биологичен баща няма как дори и чрез съд да се откаже от детето си, няма как, ако той е биологичен баща, който и да е съд да се съгласи да отнеме правото на малолетно дете на баща.
Следователно той /първият/ е доказал че не е БИОЛОГИЧЕН БАЩА.
За теб направил си голяма грешка, припознаването не е като осиновяването.
Унищожаване на припознаването
Чл. 67 от СК. гласи: Припозналият може да иска унищожаване на припознаването поради грешка или измама в едногодишен срок от припознаването, поради заплашване - в едногодишен срок от прекратяване на заплашването, а при недееспособност - в едногодишен срок от придобиване на дееспособността.


Според закона си изтървал едногодишния срок от припознаването. Можеш да подадеш иск за заплахите, но първо се посъветвай с адвокат по семейно право, защото не съм наясно какво включва думата в закона.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 152aefb329
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Може да те осъди и още кака. Можеш да искаш тест, до 3г. след раждане на детето и след 18г. вече. Частният тест също не е опция, понеже не го признават.
Изгледай това и ще ти стане ясно. Абсолютно същия случай, само дето е осъден да плаща тоя.
http://play.novatv.bg/programi/sudeben-spor/378069?autostart=true

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 52c291af40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей.
Биологичният баща не може да се откаже от детето, просто в закона няма предвидена такава възможност. Ако се докаже, че е биологичен баща, няма значение иска или не иска, на детето се дава неговото име, и бива осъден да плаща издръжка.
Тук най вероятно майката е завела дело за бащинство, без да е сигурна кой е бащата, и е загубила делото, защото се е оказало, че въпросният господин не е биологичен баща на детето.
Ти доброволно си припознал детето, и си негов баща по закон. Може да те осъди за издръжка дори със задна дата, и не само това. Ако един ден имаш собствени деца, това дете ще бъде пълноправен наследник на твоето имущество заедно с тях. Освен ако приживе не прехвърлиш всичко на децата си. Без значение дали искаш или не. Ако не се ожениш и нямаш свои деца пък, той ще е единствения ти наследник. Според мен, ти си се вълякъл в нещо, за което не си и помислил какви последици носи и в какъв мащаб. Дано само детето да е добро, защото ако стане някой бесен тинейджър някой ден, може да направи хиляди поразии, за които ти ще отговаряш солидарно с майка му. друг път не бъди толкова наивен, не казвам нищо лошо против детето, но да е от жена, с която ще живееш, и която си струва.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fa599b81c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Aко мaйкaтa е силно привързaнa към детето си, можеш дa и отговориш по същият нaчин. С директнa зaплaхa, че ще зaведеш дело дa и отнемеш детето и се грижиш ти зa него, съответно тя дa ти плaщa издръжкa. Товa би трябвaло дa я стресне, зaщото в случaй имaш прaвa кaто родител. Друго... зa пътувaне дa речем някъде извън Бг, зaдължително ще имa нуждa от ТВОЕТО пълномощно зa детето. Не ми се влизa в подробности, но aко и отговориш по същият нaчин, в същност ти си в по- добрa позиция.
Aко пък тя не искa дa си зaгуби детето, си я хвaнaл зa... кaквото си щеш :).
Aмa и вие мъжете понякогa сте толковa нaивни.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 045177c920
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Благодаря на всички за отговорите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d54b60cdbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сега ще бъда изчерпателна и съм сигурна, че и адвокат ще го потвърди. Припознаването на дете не се интересува от биологичен пройзход. Т. е. не е нужно да си био баща, за да припознаеш.
Бил си съвсем на ясно, че детето не е твое и си го припознал. Не можеш да оспориш припознаването на основание, че не си биологичен баща. В този случай.
Оспорване на бащинство се допуска в срок от 1 година от раждането на детето. След това иска е недопустим.
Единственото, което може да се случи е самото дете след като навърши 18 в срок от една година да оспори пройзход от бащата. Това е.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cfb0b9bd19
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Здравейте. Имам нужда от компетентен отговор.
Преди 25год. съм била осиновена и не се оплаквам, а на против радвам се че така се е случило. След 25год. научавам кой е биологичния ми баща, който никога не се е жбенил и няма други деца. Въпросът ми е: Имам ли или може ли да имам по някакъв начин да бъда негова наследница. Не бих стигнала до подобна крайност, ако имаше семейство.
Моля за компетентен отговор и без лукавост и насмешка.
Предварително благодаря на всички.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 467b98a767
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11. След като си пълно осиновена нямаш право на наследство. Прочети внимателно в Семейния кодекс главата "Пълно окиновяване".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3f9dda2e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ти си наследница на осиновителите. С осиновяването се заличават правата на биологичните родители, следователно и на тяхното дете. Твоите осиновители са с правата и задълженията към теб, както и ти към тях. Така че няма как. Но най-сериозно е да дадеш 20 лв за консултация с адвокат, а не да търсиш информация тук.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker