Досадните роднини на мъжа ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Досадните роднини на мъжа ми
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3669 пъти
Здравейте!
Досега не съм писала в подобни блогове, но имам нужда от съвет.
С мъжа ми живеем на семейни начала от 2004 г. и имаме 2 деца. Семейството му е голямо - 4 деца са. С изключение на една от сестрите му, другите са семейни и с деца. Но проблемът ми е в едната зълва, неомъжената. Има лошият навик да идва на гости под претекст, че й било мъчно за нас, за батко й и т. н. Ужким за час-два, а като се подкарат на биричка и ракия - си минават часове. Живеем на квартира и жилищната площ е доста оскъдна за нас самите, а какво остава за неканени гости. Да, ама моят мъж не вика - „ Няма къде да останеш“, ами дори се подпива доста сериозно с нея. Проблемът е, че е доста буен характер и като му кажа нещо, веднага подскача и напоследък ми излиза с номера - „ Като не ти отърва отивай си у ваште“.
За именния му ден, въпросната нахалница се изтърси с пълна чанта с пиене, взе да го раздава, уж за майчина душа, а нашият хубостник, продължи да пие. Търпях ги няколко часа, а работата му е свързана с пътуване няколко пъти на ден до съседното село. В нетрезво състояние два-три пъти се удря, от което щетите се поемат от семейния бюджет, разбира се. Направих им забележка да намалят темпото, ама - не. Зълвичката има навика да се хваща с женени мъже и все семейства разваля, а уж не била курвичка!? Като седне на маса, все едни такива тъжни песни пуска - за брата, за сестрата, че зло я стигнало и т. н. Все повтаря - „мен не ме гледайте като пия, аз нямам мъж и деца. Той бати като иска да не пие, аз не го карам. “ А той вика : „ Това е единственият човек, който ми прави кефа да пие с мен. “ Помолих ги да не прекаляват с пиенето, а той ми се развика, че следващият път като му направя забележка за пиенето, такъв бой щял да ми хвърли, какъвто съм си заслужавала. И ако сестра му си тръгне - да си събирам багажа и по-добре аз да си тръгвам.
Месец преди това, другата му сестра роди - разбираемо да се напият, ама това продължи месец. Всеки ден на гости у сватанаците, всеки следобед наквасен и в погледа му и държанието му подигравка към мен, че се дразня от това. Че коя жена ще се радва мъжа й да я пренебрегва - буквално, да предпочита да седи у чуждите хора часове наред, и накрая дори да ми казва, че излизал да си допие у тях, и дори ми се смееше в лицето, когато го молих да не го прави.
Моля ви за съвет - в мен ли е проблемът?
Не издържам на напрежението, че въпросните персони, които сега не са тук, скоро пак ще дойдат. Как да постъпя в такава ситуация, когато все го влече навън от вкъщи? Да му дам свобода да си прави каквото си иска, или да му поставя ултиматум? Пробвала съм - не помага. Все той е правият.
Моля ви, помогнете!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: ba8000aee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох, горката... Ако бях на твое място щях веднага да си стегна багажа и да му оставя за седмица децата. Да види какво е без теб. А и кой е той, че да ти хвърля бой? Я да трае! А сестра му или каквато му е там да изчезва от живота ви. Кажи на някой, не може така. Това според мен не е нормално. Ако имаш възможност иди у вашите и постой там една седмица. Ако ли не... И аз не знам.

Ж 26

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 00bbabab02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Как да постъпиш??? Абе я си събирай багажи и го остави тоя алкохолик, да видиш как бързо ще стигне дъното и после иди му се смей в лицето, да видим не се ли смее най-добре последния. Какъв е тоя селяндур тип "бай Ганьо" бе? Я сиктир от тука, достойнство нямаш ли си? Само като прочетох това :
"веднага подскача и напоследък ми излиза с номера - „ Като не ти отърва отивай си у ваште“ и ми стана ясен като бял ден. И това не е номер, а подкана да Си ходиш У ВАС, сякаш квартирата е негова. Ми кажи му той да си ходи бе. При развод квартирата остава за твое ползване и не само, че ще се изнесе, ами че и издръжка ще плаща та пушек ще се вдига, така му кажи.
Ами той много добре ти го е казал. Какво чакаш? Отивай при вашите и го остави тоя льохман със зълвата, пък ако ще и да се насере от пиене. Щом има други приоритети... Намери си нов мъж бе! Да не е последния твоя? И последния да беше пак щях да се махна, ако бях аз. Ама не съм аз а си ти. Давай по-смело с тоз селяндур, а ако те удари, си извади медицинско и го съди. Иначе като види, че те е страх от него, не само, че няма да спре ами може и боя да отнесеш и така да си продължите до безкрай. Мисли се за нещо повече от другите келеша... Не бъди безхарактерна. Ако си там, заради децата си, по-добре да живеят само с теб, отколкото с такъв алкохолизиран простак!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: efdd891f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Оф, aми милa, ти си живееш с пияницa и дори товa не ти е проблем. Зa сестрaтa, кaкво дa ти кaжa, освен, че си "джуркaт" зaедно, не знaм... зa пръв път в този сaйт ще изкaжa подобно съмнение, aмa дaли и не си сексят? ! С жaлни песни, с нейното "aз мъж и децa нямaм, зaтовa ще си пия", кaк той я зaщитaвa и пaзи, дори със зaплaхи към теб. Въобще поведението им е достa съмнително. По принцип кaтегорично бих кaзaлa- БЯГAЙ! Зaрязвaй го! Но ти явно въпреки всичко искaш дa остaнеш с него. Ултимaтумът ти зa йего е без знaчение, той си го е кaзaл. Дa го остaвиш дa си ходи и зaпивa... е докогa ще трaеш?
Зaвисимa ли си от него? Не рaботиш ли? Кaто те прaщa при вaшите, знaчи си имaш родители при които можеш дa отидеш. Не знa кaкво те спирa, но дори дa не сa добрa опция родителите ти, поне зa известно време, докaто сaмa ще можеш, сигурно ще сa по- мaлкото зло. Помисли си все пaк дa се рaзделиш с него.
Не рaзбирaм кaкво би могло дa принуди еднa женa дa живее с тaкъв мъж.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 220ff2df4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бъди по-твърда! Тоя ако ми беше мъж, щях да го спукам от бой, точно като е пиян е най-уязвим и после нямаше да стане. Поне му постави ултиматум - че ще го напуснеш ако не се поправи, ще видиш как ще се свие като охлюв. Защо такива мъже попадат на меки жени, а не на някоя като мене, дето ще го направи див и щастлив, че после няма да погледне пак жена.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a76144aeea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   за мен проблемът не е толкова в зълвата, а в мъжа ти. че е дошла на имения му ден не е кой знае какво - веднъж в годината е, за раждането на детето също няма да е всеки ден.
проблемът е, че той очевидно има проблем с алкохола и нейното присъствие му действа стимулиращо. лошо впечатление също ми направи отношението му към теб - да те заплашва с бой или събиране на багажа за нищо е доста крайно. тук отчитам, че е важен начинът, по който му казваш и показваш, че не ти е приятно да пие, но все пак не личи да те уважава особено, което е лошо. а щом и семейството му приема за напълно нормално да се пие с дни, не виждам ти какво можеш да направиш, освен да се примириш или ако ситуацията се влоши, да го напуснеш.
всъщност и преди ли пиеше така или наскоро започна?
Ж43

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 90077a5c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Тръгни си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 763543f749
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ама, че нахалство!!! Тази хубостница трябва да си научи мястото-братът си е брат, ама той вече е създал семейство. Тя какво си мисли като разваля семейства - че с който се хване и ще й направи дете и тепърва ще създава с нея нов дом. Да, ама не. За повечето мъже това е начин да избягат от рутината на брака. Далече от вас и това е. Като иска да се изповядва има Господ за тази работа и кажи на хубостника да реши кой е по-важен за него, но винаги си имай едно наум, че стигнете ли до ултиматум не се знае...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 763543f749
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Едно е ясно - имаш си работа с абсолютна и безкрупулна манипулаторка, използваща братското съчувствие.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b324a23a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Пишеш ти за "досадните роднини на мъжа ти", ама пропускаш да кажеш още в заглавието що за птица е самият ти мъж... Мислиш ли, че роднините му биха имали въобще някакви шансове, ако той беше мъж на място?
Жалко че имате 2 деца, иначе твоята щеше да е много лесна.
Я по-добре наистина си събирай багажа и си отиди при вашите поне за месец-два. Особено сега - лятото. Децата ви, предполагам, вече не са на възраст че постоянно да бозаят от тебе. Все ще преживеят някак си. А което има желание, може и временно да дойде при тебе.
Докато пияндурници и селтаци винаги ще се намерят...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ec8642c883
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не знам какво още чакаш. Хващай си багажа и чао. Ако на мен ми се постави такъв ултиматом аз или сестра му, на секундата ставам и си тръгвам. Това не е човек, който поставя семейството си на първо място, а това е достатъчна причина да се изнесеш. Това бих направил аз на твоето място.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bdf413c891
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В действителност и преди се е подпивал, но от известно време го влече особено силно. Но трябва да добавя, че семейството му като цяло има проблеми с алкохола. Преди време майка му почина от цироза на черния дроб, а баща му, макар и когато работи да не пие, подкара ли се, не спира. Чисто и просто, редовното пиене - чашка - две, си е нещо обичайно. Но не си признават, че имат проблем. Случвало се е да изхарчват на вечер 100-200 лв., а на сутринта да броим стотинки за хляба. Ама за тях това не е проблем - обичат да се чувстват велики, и то когато черпят наляви и надясно. А според мен, уважението към човека няма да дойде с почерпките - ако си струваш ще те уважават. Не е ли така?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 48a61fe45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Щом не става с ултиматуми, можеш да пробваш по-меки начини. Доколкото разбрах, направила си му забележка пред нея. С това само си го накарала да се почувства длъжен да те постави на място. Обясни ли му, че пиенето му те тревожи заради риска при работата му, а не защото ти искаш да му нареждаш какво да прави? А очевидно сестра му е една нещастна жена, която се теши с алкохола. Освен това е част от семейството му. Няма нужда да я мразиш толкова. По-скоро заслужава съчувствие.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 462d0473ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не бързай имаш деца незнам на колко години но недей надали са омъжени за да не сте им нужни но виж ако децата ти са пълнолетни оставиго този човек махни се от него колкото може по бързо си събери багажа и си тръгни живота ти ще бъде съсипан заради него.. но ако децата ти са непълнолетни НЕДЕЙ защото нашите се разведоха само дето не умрях имам и приятелки на разведени родители твърде тежко го приемат и те децата от това най много страдат родителите разделени започнете ли с нови хора живота си е още по зле защото те знаят МАМА И ТАТКО искат да имат нормално семейство като всички деца и повярвай боли много :( неискат чужди хора с майка им или с баща им озлобяват се чувстват се отхвърлени и необичани и някой деца дори си посягат на живота защото те нямат семейство и не е приятно казвам го защото това е най лошото за едно дете просто както и да го погледнеш много е зле положението ти просто хвани мажа си говори с него че имате деца това ли е примера да ги учи да пият това ли е да се блъсне да го загубят да тъгуват за него какво че правят тези деца ако се напие тръгне с кола или каквото кара и се блъсне да помисли за тях как ще са те без баща ще ги съсипе или да го вкарат в болница предсмъртно от алкохолизъм да го гледат децата му така това е ужасно налей му малко акъл тази му сестра защо не донесе 2 шоколада и едно газирано или мезе ами алкохол а нали е свята леле аз ако така ми каже моя просто не бой не тръгването ми не просто света ще му се види тесен как си се оставила да те тъпче та той кой е осъзнай се ти не си един парцал да се държи така ти си майка на 2те му деца това помни ли го това че ти си ги носила гледала раждала не му ли тежи на съвеста така да ти говори незнам мъжа ти е пълен провален алкохолик незнам съжалявам но ако разговора не помогне просто събери си багажа вземи си децата ако нали са малки и си живей живота с децата не си търси нов защото по добър няма да намериш а и за децата не е добре защото те си имат баща а майка им да е с друг не е приятно не позволявай да взимат пример да се пропиват вземи ги при теб давай им внимание излизай с тях за да имат теб надежда подкрепа апък мъжа ти губи той просто е много зле опитай говори с него ако не с децата и бъди до тях за да не се почувстват сами защото е много лошо нека да знаят че имат теб но ако можете с мъжа ти разберете се най добре говори и ти с сестра му обясни и как стоят нещата че неможе този пример отива на децата че това е баща им и мъжа ти че така ако се разведете децата ще страдат да идва но да не пият да му казва да не пие говори с нея с него защото това са вашите деца който ако се разведете ще страдат много и това е супер гадно намерете начин кажи му у вас ама да не те е взимал за жена да не сте имали деца защото за тях е лошо той не го прави на теб той на теб с какво ти вреди ако нямате деца взимаш си багажа и ще си намериш свястен мъж но с две деца няма как трябва да забранят разводи с деца според мен да е мислил когато те е взел ама извинявай защо и ти сега го виждаш пиел това онова а като правихте деца защо не мислихте защо сега и те да страдат зарад вас бе хора мислете за това за презервативите за това е ескапел за това за противозачатъчните и т. н. затова се гледа заживявате 1-2 години да се доопознаете и тогава деца а така какво ще стане с децата какво ако се разведете съветвам те вземи децата при теб давай им внимание а не подаръци защото те искат хора до себе си подкрепа а не само играчки или пари трудно е дете да свикне че майкини му вече ще са отделно че няма да се съберат да хапнат да излязат а ще ходят при единия при другия а още по гадно че ако вие или мъжа ви имате нова връзка това направо тотално ще ги озлоби и срине защото все ще гори надежда в тях че може да се съберете пак че намразят приятеля приятелката на който и да е защото това няма да е тяхната майка или баща а пречка заради която вие да не се съберете дори ще ти разкажа за моята история за да ме разбереш най добре вземи я като пример и съвет и аз още си мисля че нашите могат да се съберат след близо 9 години но просто искам и аз семейство искам и аз мама и тате макарче съм на 17 дане съм дете живея с приятеля си но липсват ми моментите от който имам само бледи спомени в който те са били заедно сплотени влюбени и двамата имат приятели даже по няколко сменяха но и с на мама бившия се разбирахме до някъде но защото той почти го нямаше докъто с на татко приятелката просто ако няма около мен някой още изпитвам омраза искам буквално да я елеминирам ако трябва и да я убия толкова умраза съм събрала към всеки за мен тя и на майка тогава приятеля бяха пречката да се съберат нашите да си имам нормалното семейство защото нашите още мисля че се обичат звънят си честитят рожденни дни неща помнят ги всичко татко понякога плаче като говорим за мама защото можеби му липсва събират му се сълзи в очите и понякога неможе да ги прикрие мама веднъж искаше да се върне при него но пак се скараха те постоянно се карат но като се заговорят все едно са влюбени деца може би аз ми се иска и затова е взичко нз просто след раздялата им аз се скарах с всички и до днес се карам все си мисля че някой е виновен че можеше да са заедно че може но ови и аз ще съм като други деца мечтаещи и завиждащи на тези който имат семейства не е приятно макар и вече да не съм дете немога да го рпиема майка ми да е далеч от баща ми да имат нови хора в живота не го приемам това затова и така е най добре мама не води приятеля си татко не си води приятелката и така е най добре като не ги виждам защото си тая малки надежди след развода няколко пъти си посегнах на живота бях дете немислех сега съжалявам излишно съм ги тревожила но исках и аз внимание и липсата на такова крясъците им само и новите им ме влудяваха чувствах се ненужна все едно съм грешка все едно им пречех да са щастливи с ново семейство омъжени и оженени мама плачеше че отивам при татко татко че съм при мама но го правеха от инат аз при кой ще съм все се съдеха че единия ми взел по скъп подарък другия не ми одисал а никой не виждаше че и аз исакм внимание ако не се караха бяха с новите си хора в живота а аз все едно ме нямаче всеки ме взима насам натам това онова но никой не ми обръщаше внимание просто все едно аз бях грешка за която съжеляват или вещ която разиграват почна се че ще навърша 10 или 12 години непомня точно че ще мога сама да избера при кой да съм и те невиждаха мойте проблеми мойте неща и така сме до сега те не ме познават незнаят какво правя какво става майка понякога си споделяме но не сме никак близки аз ако недай си боже умра те може и след седмици да не знаят изобщо развода е най лошото имам и познати просто момичета момчета озлобени и тъжни не е хубаво незнам имам позната майка и живее с нея изнесоха се от баща и но майка и не ходи при други излизат все двете като първи приятелки с нейната компания ходи майката просто уникални но дори това момиче много пъти сме си говорили колко по добре ще е да се съберат родителите ни просто каквито и да са каквото и да е едни родители имат ли деца трябва заради тях да се търпят иначе е лошо за децата или поне при който останат да им дава всичкото си внимание и никакви нови жени и мъже не наранявайте децата избора е твой примерите и съвета си го дадох дано вземея най правилното решение като майка но мсили за децата защото те нямат вина за вашите проблеми отношения и за това че сте ги създали а не се разбирате :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8aa7dfff0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Какво значи "подпивал"? Бих попитала и за "сватанаци", ама ще решите, че се заяждам.
Такъв мъж си си взела, такъв ще си гледаш...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4d76aaa186
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Подкрепям номер 1 - махни се оттам за седмица-две и го остави да гледа децата. Пък сестрата като е толкова отворена нека му помага, да видим дали ще продължи да идва с ентусиазъм.
Не знам, как изобщо си се навила да му родиш 2 деца на този - но сериозно, махни се оттам за малко, за да се сети какви са му отговорностите и че е баща, като му ревнат децата..

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fdcaddd82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Прав е ти къде се навираш дето не ти е работа - това е сестра му ти нямаш думата нито отношенията събирай си багажа и се махай ако бях на него щях да те довърша- нахалницата си ти в случая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker