Мъжът ми е алкохолик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми е алкохолик
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2477 пъти
Здравейте! Аз съм майка на две момичета на 17 и 23 години. По-голямата ми дъщеря живее отделно с приятеля си. Историята е следната.. Мъжът ми е алкохолик. Когато не е пиян ми помага и всичко останало, но това му е проблема. Като се напие обижда всички, псува, вкъщи постоянно вдигаме скандали, който има подобен проблем знае за какво става въпрос. До сега не съм се развела може би от страх и защото исках да осигуря по-добро бъдеще за децата ми. Но те вече пораснаха и разбират. По-малката ми дъщеря не може да понася баща си. Разбирам я, не всеки би издържал това години наред. Водихме мъжа ми по доктори, купувахме хапчета и какво ли не, той обещава, че няма да пие и до седмица пак същата история. Дъщеря ми вече е озлобена към него заради всички надежди които сме му давали. Говорих с мъжа ми да се изнесе на квартира, за да не се стига до разводи, но не иска. От една страна искам да запазя семейството си, но от друга искам да осигуря спокоен живот на дъщеря си. Вече порасна и твърди, че просто не може да понася баща си след всичко. Много пъти сме му прощавали, но резултат няма. Иска да се промени, но просто не става, така е години наред, а дъщеря ми само като го види пиян и се изнервя. Не искам след години да има травми от детството. Тези дни ще говоря с адвокат за вариантите. Според вас как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6dbbe14bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твърде късно си се сетила за травмите от пиянството на мъжа ти върху детето ви.
Все пак е по-добре без него в къщата отколкото с него. Опитали сте доста варианти безуспешно, но и без това бивш алкохолик няма.
Адвокатът ще ти каже вариантите, но едва ли ще се освободиш от него така лесно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d5f9f887f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много позната истария. Аз имах такова детство с такъв баща. Мъжът ти няма да се оправи. Не познавам бивш алкохолик, макар че съм чувала, че има такива. Просто не мога да разбера как има такива майки като теб, които са готови да причинят този кошмар на детето си, а и на себе си. Съчувствам много и на двете ти деца за ужасното детство, което са имали, а на малката ти дъщеря, че продължава да го има. Аз се отървах, когато станах на 18г. и отидох да уча в друг град. Но и сега, 25г. по-късно травмите от детството ми остават.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 81e600cf0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сериозно лечение в психиатрия се изисква в случая. Само с лечение вкъщи не става работата. Но като цяло алкохолизма много лошо заболяване и ако човек малко не си наложи воля, и медицината не помага!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 442a732080
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дъщеря ти вече е нa 17 и вече сте я трaвмирaли и ДВAМAТA. Имaш също толковa винa, колкото и бaщaтa aлкохолик. Зaщо йе се присети по- рaно, преди дa се стигa дотaм дa се озлобявa момичето? И сегa, когaто предстои вече дa се отделя скоро и зaживее сaмостоятелен живот, се сети дa " спaсявaш" психикaтa и.
Не ти вярвaм изобщо. Просто иде времето, когaто ще остaнеш сaмa с aлкохоликa дa му сърбaш попaрaтa. И предпочитaш дa рaзкaрaш него, но дa остaне щеркaтa покрaй теб. Е, нa товa му се викa егоизъм, освен всичко остaнaло, ..
Aко ще се рaзвеждaш и т. н. не се бърши с дъщеря си. Нея вече сте я поувредили ВИЕ двaмaтa. Рaзведи се, зaрaди себе си. И не сaмо не очaквaй, aми и я нaсочи, подкрепи и помогни дa си вземa животa в ръце и по- дaлеч от ВAС. Постъпи кaто мaйкa поне сегa.
И не, не ми кaзвaй кaк не рaзбирaм или нещо от сортa. Aз съм се рaзвелa с aлкохолик, когaто е трябвaло. Децaтa ми сa здрaви, щaстливи и спокойни. Не сa озлобени дори към него, просто зaщото един път предупредих, нa вторият си ги взех под мишницa и ги изведох от тaзи средa. Тa знaм зa кaкво говоря, не се прaви сегa нa многострaдaлнa и не се опрaвдaвaй с вече голямaтa си дъщеря, тя веме си поемa по пътя. Предполaгaм рaзбирaш, че кaто се изнесе и от теб ще се дистaнцирa, зaщото ТИ си позволилa товa, зaтовa ли сегa скокнa. Нaпрaви кaквото трябвa, но пaк кaзвaм, не се опрaвдaвaй с дъщеря си, че нa мен aко ми стaнa противно товa, докaто четях... предполaгaм кaк ще ти отвърне тя, aко тръгнеш дa и се прaвиш сегa бaш нa мaйкa, кaк уж зaрaди нея се рaзвеждaш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3f3c5a607d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   хора живота е кратък, оставете го човека да пие да прави каквото иска роден е свободен след време ще умре и няма да може да прави нищо от нещата на този свят. Избора си е негов а до това дали тормози и вас със сигурност и при мен е така, но как да отнемеш удоволствието на някой като това му харесва и го кара да се чувства по-добре? едва ли има човек който би ти отоговорил как точно да постъпиш, но според мене семейството е с предимство и дъщеря ти няма право да го съди дори и за една обида, хора сме той и е баща, но както казах един ден няма да го има и ще съжалява, че не е могла да си каже и 2 думи с него

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7327fee3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какво семейство имаш ти с алкохолика! Скоро и другата ти дъщеря като се изнесе и забрави за теб, ще разбереш, че ти си еднакво виновна с пияндурника за нещастното детство на дъщеря си. Как можа да причиниш това на децата си!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7327fee3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Какво семейство имаш ти с алкохолика! Скоро и другата ти дъщеря като се изнесе и забрави за теб, ще разбереш, че ти си еднакво виновна с пияндурника за нещастното детство на дъщеря си. Как можа да причиниш това на децата си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker