Не мога повече така, искам да умра! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога повече така, искам да умра!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 5367 пъти
Здравейте,

На 24 съм и осъзнах, че няма за какво да живея. От 7-8 години насам животът ми поднася само гадни неща, нямах приятели, дядо ми почина преди 3 години и винаги съм чувствал че не съм за този свят, но винаги съм си казвал, че ще продължа. Но преди няколко месеца и майка ми почина и това тотално ме срути и разбрах, че колкото и да се опитвам човек не може да се бори със съдбата си, просто ми е писано да съм нещастен и винаги когато намеря повод за радост всичко се срутва, а това никои не го интересува. Това живот ли е питам аз? Не намирам смисъл в нищо, даже и хората не харесвам, разбрах че приятелите не са ми приятели, не харесвам останалите си роднини тате и баба, а на брат ми му пожелавам всичко хубаво. Досега не съм имал гадже, просто не съм харесвал никого(не съм гей), това е един безмислен живот и по-безмислен ще става. Искам да умра. Завърших висше образование, но образованието не е всичко, ако нямаш семейство и топлина. Вече не очаквам нищо от живота, не нищо хубаво, а нищо и мисля, че най-хубавото което може да ми се случи е да умра и да отида на по-хубаво място при мама и при дядо, най-добрите хора в семейството. Всяка сутрин след ставане и вечер преди лягане се моля да умра и да отида при мама и дядо, където ще имам мечти и желание за живот. Това моето не е съществуване, а нещо по- жалко, но за разлика от някои хора аз сам съм си виновен сигурно, не знам, просто не мога да намеря нищо хубаво за което да продължа да живея. Освен това имам и разширени вени от 5-6 години, нисък съм и имам слаб ген. Хора като мен не трябва да ги има. Повярвайте само искам и аз някога да съм щастлив, но даже и не мога да си го представя в този свят. Кажете това живот ли е, в които даже и да не можеш да си представиш какво е да си щастлив, аз в такъв живот не искам да живея, за това се моля да умра, за да не се налага да се самоубивам( още ме е страх, но не знам до кога ще продължава това). Ако си отида даже на никой няма да му пука за мен, което е добре защото никои няма да страда и всичко ще отмине бързо. Не искам и няма за какво да живея в този свят. Помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1b98d4d084
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 24 г. и от 8 години искаш да умреш и животът ти не ти понасял, защото други хора са били умрели? Ами ти си единственото останало от тези хора, майка ти само дето се е мъчила да те ражда практически погледнато...убиваш 50% от нея...реално погледнато, защото нейните гени живеят в теб

Имам две новини за теб - добре и лоша.

Добрата новина за човек, който иска да умре е, че... всички ще умрем - с две думи желанието ти ще се сбъдне! УРА

Лошата новина е, че не става с мрънкане - животът е, за да го живеем, а човек може да се наслаждава на слънцето, дори като пиеш чаша вода усети вкуса ѝ, като хапваш нещо - имаш сигурно свои дом и така нататък - все неща, на които човек трябва да се наслаждава и да оценява, а разширените вени са пълна глупост - навън има хора без крайници и парализирани от врата надолу и имат повече желание за живот от теб.
С вечното мрънкане и негативизъм няма как да намериш жена. Определено обаче ти трябва психолог и ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ. Имаш нужда от безусловна любов - задължително куче си вземи, а ако нямаш условия може и котка, но кучето в случая е по-добър вариант, защото съвсем си унил и явно и не излизаш, а с кучето поне на разходки ще трябва да излизаш, а и има много разговори покрай куче с другите. Или радикално решение някакво - продаваш всичко, отиваш на село и почваш да гледаш животни и стопанство - много хора живеят така доста щастливо. Мисля, че на теб не ти понася животът, който в момента водиш - смяна на тапета задължително и така или иначе като искаш да умреш - ами няма какво да губиш
Няма да ти избяга умирането - виж какво още можеш да направиш от живота, защото имаш един живот, а умирането си те чака -няма да ти избяга, споко.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 39e6c1cd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Здравей :)
Виждам,че си преживял много.Факта да загубиш някой е много гадно.Не си ТИ виновен,че майка ти е починала! Не си виновен! В момента ти е гадно,и мислиш: Има ли смисъл?
Ти си едно много силно и много упорито момче! Стегни се!
Какво искаш? Щастие ли??
Ами добре,ще го намериш....
Ще намериш нови приятели,на които ще вярваш и които ще са до теб!
Ще намериш една истинска жена за теб,която ще те обича.И ще те направи щастлив.Има много начини.Млад си :) И живота една сега започва. И ти знаеш че можеш. И аз знам,че можеш.Преживял си много....и не си се предал.И няма!!!!
Ако бях на твое място ще направя така:
Събираш си багажа билета си взимаш,и оставяш всички и всичко!!!
Ще видиш нови хора и нова среда!!!
Стегни се!! Можеш!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c67b8b9c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз изпадам в такива състояния. Имам и опит за самоубийство. Как се боря? Живея напук, живея да се подобря, да надскоча тялото, което ненавиждам. Търси щастието в малките собствени успехи, намери в себе си качества, които другите нямат и ги развий! Докажи се на себе си!
Любов, пари, популярност - надживей обществото!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a792482dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   И на мен не ми се живее. Дори на хората взех да го говоря. Не виждам смисъл да се оправям. Няма как да се почувствам по друг начин. Чувствам го.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9a8a5acf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Майка ти е починала все пак... Нормално е да страдаш, да си тъжен, отчаян! А освен това имаш и други, макар и по-малки проблеми. Според мен, състоянието, в което се намираш, е напълно естествено! Не, това твоето не е жалко съществуване! Няма абсолютно нищо жалко... може би по-скоро тъжен живот ( дори не го наричам тъжно съществуване). А за какво да си виновен? Случва се нещо, именно защото е трябвало да се случи! От написаното не си личи да имаш вина за нещо! Ти решаваш как да живееш своя живот, за това защо трябва да се самообвиняваш? Нали животът е когато се случва нещо, независимо дали добро, или лошо. Но не може да бъде единствено добро и единствено лошо! И ако сега се чувстваш зле, ще видиш, че след известно време всичко ще се промени към по-хубаво! Ако се самоубиеш, един вид ще извършиш престъпление; ще си попречиш; ще заминеш без да си дочакал хубавата част. И тогава вече ще изглеждаш жалък, ще будиш само съжаление. И на всичкото отгоре ще накараш брат си и баща си да страдат. Ти сега си в отчаяние и си въобразяваш, най-вероятно, че на тях няма да им пука за теб! Но това не е вярно! Те със сигурност те обичат, както и ти - тях! Не обръщай внимание на съветите - какво и как да променяш, защото никой не знае със сигурност какво точно става в чуждата Душа ( освен по - близките, те може би знаят ). " Човек е нещастен, защото не знае че е щастлив " - това е велика, гениална мисъл! Знам че това няма да върне майка ти, но можеш да напишеш нещо върху тази мисъл... само предложение... нищо повече!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3f4c0bc535
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Гледай един филм с Уил Смит - Seven pounds се казва. Може да почерпиш някоя идея от там.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 22791fdd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам за загубата на близките ти. На почти всеки му се случва да изпадне в такова състояние в даден етап от живота си. Това, което трябва да помниш е, че нещата ще се променят. Неизбежно е. И ако днес си нещастен, утре ще си щастлив.
Просто почакай. Животът винаги се променя.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 94b6ffdecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Пич, как смяташ, че като отидеш при дядо си и майка си ще имаш щастие и желание за живот? Забавно...

Я се постегни, намери си работа, изкарвай пари, подобри живота си. Ако трябва се образовай у дома (ако нямаш образование), за да си намериш по-добра работа. Запиши се на фитнес, за да си подобриш малко външния вид щом толкова те комплексира.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fd04a7862b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Коментар 1. е много добър и точен, за това, че трябва да се радваш на малките неща. Как може да не разбирате това...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 91f44ccb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, не дрънкай глупости!

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a024c7473f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Като човек правил опит за самоубийство мога да ти кажа, че да искаш да умреш е най-грешното нещо на света! Да, животът е гаден, да има дни в които и аз не намирам смисъл да живея, но самоубийството е просто едно страхливо бягство от проблемите. Казваш, че си загубил майка си, ами помисли си как би се почувствала тя ако можеше да те види? Дали би се гордяла с това, че вместо да се бориш с проблемите ти мислиш как да избягаш? Не мисля! Майка ти иска да си щастлив! И да живееш и заради нея! Да, трудно е, но ние не сме страхливци, нали? И в най-черния мрак ще намерим поне една светлинка, която да ни води и да ни даде сили да продължим напред. Мисли за майка си и дядо си. Те биха искали да знаят, че си добре, че се наслаждаваш на живота. За това не говори, че искаш да умреш. Рано или късно желанието ти ще се изпълни, обаче до тогава дай всичко от себе си да оставиш смислена следа. Спри да мислиш, че животът е гаден, че нищо не те очаква и се опитай да потърсиш онази малка светлинка, която ще ти помогне да продължиш и да живееш достойно.
Знаеш ли мисля да ти разкажа една истинска история за едно момче, което познавам.
Когато бил съвсем млад се запознал с едно момиче онлайн и в началото просто си пишели. С времето обаче решили да се видят и на живо и се оказало, че на живо връзката и е дори по-хубава. И така от среща на среща нещата станали сериозни и стигнали до брак. Каза, че нямало по-щастлив от него в онзи ден. Скоро след това жена му забременяла и тогава щастието им било пълно, обаче това не продължило дълго. Била в края на бременността си започнала да се чувства зле. Отишла на лекар и се оказало, че има рак в напреднал стадий. Вкарали я по спешност в болницата, но било вече късно. Изродили бебето по спешност, но било недоносено и починало, а и тя бързо започнала да се влошава и не преживяла нощта. Така в рамките на 24 час той загубил и съпругата и дъщеря си. Каза ми, че в този момент бил готов да се самоубие, защото наистина нямало нищо, което да му дава повод да живее. И все пак нещо го спряло. Дали е била силата на любовта, която го свързвала с жена му? Може би. Но е факт, не се самоубил. Запознах се с него няколко години по-късно. Беше най-тъжният човек, който съм виждала, никога не го видях да се усмихва. Сега е женен и има две прекрасни деца, дали е щастлив, не знам, но тайно се надявам да е така.
Всеки път когато съм тъжна се сещам за него и за силата на човешкия дух.
Така, че се надявам с тази история да съм ти помогнала поне малко да повярваш, че дори и след най-черната нощ идва нов ден. Сега може и да не намираш смисъл, но един ден ще разбереш. Точно както разбрах аз. Онези хапчета, които исках да изпия сякаш пречупиха нещо в мен и ме промениха. Сега знам, че не е трябвало да умра в онази стая, защото имам мисия в живота си и трябва да я изпълня. Ти също имаш своята мисия и просто трябва да я откриеш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4b00a55499
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм в същото състояние с една сума проклет защо еми защото мразя себе си и изгубих много неща загубих пътищата каито мечтаех като дете бях пледаден не веднъж никой не ме разбира буквално но думата.... Знам че всички сме двулични но аз съм от най големите защо? , защото плед теб мога дя се засмея и да се помайтапя а подминем ли се и се пребера в къщи аз си знам... Тъка че незням за себе си казвям не искам да живея но ти имаш за какво имал си смелост да напишеш това въпреки че си плакал и какво ли не спокойно Бог е с теб

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker