Кога да чета? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кога да чета?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2152 пъти
Здравейте, аз съм момиче и съм пристрастена към четенето по същия начин както други хора са пристрастени към наркотици, цигари и т. н Ако не прочета 50 страници най-малко след като стана, цял ден съм кисела и ми е нервно. Баща ми държи всички да сме заедно и веднага щом разберат, че съм станала ми влизат в стаята и измислят нещо за правене заедно. Не прочета ли нещо след като стана, после няма време. Постоянно някой ми влиза и излиза от стаята. До преди това не беше проблем. До преди месец живяхме в друг град и аз четох след като се събудя преди другите да разберат, че съм станала, но тогава си имах моя си стая. Сега ситуацията се промени. Всички живеем в София в 2 стаи, общо 4 човека. Аз съм в една стая със сестра ми. Телевизор има и в двете стаи. Сестра ми се събужда всяка сутрин в 6 и пуска телевизора. Аз не мога да се фокусирам върху четенето, когато има друг човек с мен. Вечер също не мога да чета, защото сестра ми си ляга рано и аз трябва да изгася лампата. Баща ми работи от вкъщи, майка ми е сутрин на работа, но пак и в другата стая има човек. В същото време семейството ми е консервативно и смята, че момичетата не трябва да си губим много време в четене на книги, а в готвене, шиене и други домакински задължения. Почти цялата домакинска работа я върша аз, но смятат, че трябва да имам време и за умствени развлечения. Сестра ми не чете книги, нито отделя много време за уроците си. Тройкаджийка е. Аз също не съм отличничка, каквото запомня от клас, това е. Обикновено имам 5 по всичко. 50 страници чета за 2 часа, но не мога да си навия будилника за 4 часа, защото ще събудя сестра ми. Моля ви, дайте ми съвет, защото съм отчаяна. От 1 месец поради тези причини чета само космополитън, но вече ми писна и искам да чета нещо по-сериозно, а не мога всеки ден да вися в библиотеката. Всеки час в нас има някой, сестра ми не излиза навън, а често кани приятелите си вкъщи. Училището е само първа смяна, така че свободна стая не остава. Баща и е домошар, никъде не излиза, майка ми като се върне от работа не и се излиза. единствено в петък или събота всички излизаме да пазаруваме. Постоянно има някой и в двете стаи.
Наясно съм, че темата ми не е от най-важните, но за мен е наистина важно. Моля ви, дайте и някакви идеи. Нямам възможност да живея на друго място, затова тази идея отпада. Пробвала съм да чета на телевизор, но не мога да се фокусирам, а трябва да внимавам да не ме хванат с книга, защото винаги ми я взимат, защото съм момиче и според тях не трябва да ставам много умна. Благодаря предварително за съветите. моля админите да публикуват историята ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: dce4a7af0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така, но пък мога да чета при всякакви ситуации. Имам отдавна ebook-Reader, но след като си купих таблет вече тегля книги от Читанката, от Амазон, от Book-стора и ми се е случвало по 1 книга на ден да чета ако е роман някакъв, но чета всякакви жанрове, включително университетска литература, биографии, само пътеписи не обичам и чета на четири езика свободно, а езиците научих, за да чета в оригинал. Давам по една минимална заплата на месец понякога за книги и не съжалявам, защото и наученото ми дава възможността да печеля добре.
Важно е да се научиш да четеш при всякакви ситуации, не само като си сама. Аз днес например чета вечер, когато мъжът ми гледа ТВ - в самолета, при пътувания като цяло, по време на чакане някъде - имам и в телефоните си всякакви книги. Не ми е проблем да чета много книги едновременно. Наслаждавам се и на хартиени книги. Наскоро си поръчах от САЩ в оригинал House of Cards трилогията, но имам и други книги в оригинал - обичам да знам, че ще ги чета, да се радвам на чувството и чак след месеци дори да почвам да чета. Така Стивън Кинг си купих пак в оригинал и го държа 1 година и се наслаждавам на предстоящето. Чета дори детски книги и книги за животни. Обожавам книтите за Котарака Боб и си ги купувах от разни летища на Запад, но у нас още май ги няма.
Съпругът ми не чете книги, макар че е интелектуалец човек. Преди е чел много, има много литература по Икономика, което сме завършили и двамата, но обича старите неща, а аз искам най-новото.
Никога не съм се ограничавала колкото и да са ми се карали, че уж съм щяла да си разваля очите. В града ни има огромна и хубава библиотека - още на 10 г. ми прехвърлиха картона в библиотеката за възрастни, защото бях изчела в детската всичко. Научих се сама да чета на 4-5 г. с един изхвърлен руски буквар - питах баба си докато готви тази буквичка каква е и бързо се научих да чета (не да пиша де). В библиотеката намерих книги на други езици и се мотивирах да се науча, за да чета. Дори единият език го знам перфектно да чета най-сложни неща, разбирам много добре (имам и тренирано ухо), но не мога да го говоря езика и не съм го учила в училище, а сама. Знам освен тези 4 езика още 2 езика достатачно, за да чета, но не сложни книги. На български чета също с увоволствие - имаме добри автори, но и добри преводачи. Чела съм преводи на други езици, но нашите преводачи са най-добри. Например не знам испански или португалски и съм чела тези книги на немски и английски, но прекъсвам - свалям книгата на български и супер превод специално от португалски.
Чети си - ще ти помогне много в живота. Знам да говоря по много неща и не гледам наивно на живота - не може всеки да ми разказва глупости и да му вярвам. Познавам различни страни и култури чрез книгите, а и чрез тях успях да постигна висока степен на образование, което пък ми докара и добър доход, за да посещавам и реално тези държави - държави като Папуа Нова Гвинея например, Нова Зенландия, Боцвана, Зимвабве и така нататък, така че не се отказвай от книгите- тв-то няма какво да ти пречи - да си пълнят главите с глупости, ти си чети..

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5e04e69bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми завършеш ли училище при първа възможност започни работа и се изнеси на квартира с някоя колежка от работата или друга позната.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 22536e6a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Значи ти се съобразяваш със сестра си и гасиш лампата вечер, а тя пуска телевизора сутрин без да я е грижа, че ти пречи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 17864e83f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-добре се изнеси сама. Аз живеех сам и макар да плащах повече, нямах множетво разходи.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 17864e83f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   " не мога всеки ден да вися в библиотеката. " - Защо? Да не би да има някаква такса.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1a30f3566e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хей. Пробвала ли си да четеш в тоалетната? Аз веднъж така направих-не е много удобно, но пoне има някакво усамотение.

Може ли да ми препоръчаш някакви хубави книги? Например фантастика, романтика или нещо подобно?

Благодаря ти предварително! :))

Поздрави. :) :) :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e0b7837c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бъди със слушалки и си пусни звуци от природата например. Щом не искаш да те виждат с книга в ръка, изтегли си на телефона/таблета книги. Аз чета от едно приложение wattpad виж го има и на български и на английски език книги.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 270fb99a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отиди на общежитие

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: aa7ac08750
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как може така родителите ти да те ограничават, защото си момиче, а и какви са тези неща за това, че не трябвало да ставаш много умна? ! Как може човек, живеещ в 21век, да мисли такива неща, а да не говорим, че става въпрос за родители? !
Изобщо не слушай родителите си и чети, защото само ползи ще ти донесе четенето и се развивай, не спирай да учиш, изгради кариера примерно и тогава да видим дали баща ти пак ще ти казва, че жената не трябва да е умна, или ще се гордее с това, което си постигнала!
Иначе може да ходиш в някой парк или на някоя квартална пейка и там да четеш(надявам се, че те пускат навън, или трябва да си стоиш вкъщи? ), може в междучасията в училище да четеш, въпреки че пак е шумно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4d4910e783
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз не мога да рисувам вкъщи на спокойствие, за това излизам навън и си намирам някой парк или тихо местенце. Може и ти да пробваш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 38e13b24f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   :D това с тоалетната е идея наистина-пробвай

 
  ...
преди: 5 години, 22 дни
hash: e833dbea9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Моите родители се радват, че чета, но искат да се съсредоточа над уроците ( тази година ми е важна ). Преди четох посред нощ, но майка ми се събуждаше, виждаше светлината в стаята ми и ми се караше. Опитах в тоалетната, но родителите ми казаха, че не бива да се прави така, а когато го повторих, ме наказаха. Но бяха прави за някои неща и напълно ги разбирам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 13 дни
hash: 684be5567a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Времето вече се постопли, е не точно днес, но по принцип, за това взимаш си книжката в чантата и отиваш в някой парк. Сядаш на някоя пейка и си четеш на воля. Аз като тийнейджърка така правех, че взимах и кучето, хем уж съм го извела на разходка. И така 2 в 1. Кучето си тича в парка, аз си чета... и си се прибираме след 2-3 часа. Денят е дълъг, светло е до 8, какво ти пречи? Все ще намериш време след училище за кратка разходка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker