Омръзна ми от интриги! Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Омръзна ми от интриги! Какво да правя?
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 3472 пъти
Здравейте на всички! Моята история трае вече цял един живот и, наречете ме глупава, но не знам как да променя нещата. Момиче на 18 съм, живея с родителите ми все още, но има една подробност. Баба ни /на мен и сестра ми/ живее с нас, на различни етажи сме. Не знам защо, но тя мен никога не ме е обичала. Като малка ме манипулираше доста успешно, но с течение на времето и поради това, че растях, престанах да й се връзвам. От този момент нататък тя все се заяжда за нещо, намира ми недостатъци, изопачава думите ми при всеки възможен случай. За сметка на това обаче боготвори сестра ми.

Общо взето, това го преглътнах, но работата е там, че от няколко години насам тя се опитва да създава интриги между мен и родителите ми, и между мен и сестра ми. А най-лошото е, че успява. Странно е наистина, но факт. Не ми се иска да навлизам в подробности - просто неща от типа : "Той каза..", "Тя каза..". Досещате се, че създава адски голямо напрежение.

Преди около година отказах да й доставям удоволствие с вечните пререкания в семейството ни и престанах да й говоря. През това време, както разбрах по-късно от сестра ми, тя е играела ролята на онеправдана и постоянно се е чудела защо постъпвам така. Мисля обаче, че за всички беше ясно. Измина тази една година и аз , глупачката, реших, че си е взела урок. Подновихме отношенията си. В началото всичко беше наред, с изключение на периодичните предупреждения от страна на баща ми /той й е син/, че ще съжалявам.

Не го послушах, мислейки, че постъпвам правилно, нали все пак сме една кръв. Но ето, че само два месеца по-късно започна старата история. Започна дори да ми държи сметка какво си купувам, колко струва, колко пари ми дават нашите и прочие. Ядосах се /за което сега съжалявам/ и й казах да не се бърка в нещо, което не я засяга, както има навика да прави.

Предполагам, че именно тази реплика я вбеси още повече. Скарахме се. Накрая тя ми каза, че съм никоя за нея, а аз - че никога не съм била "някоя", но въобще не ме интересува.

Да, но ми е съвестно. Първо, че ми е роднина и второ - от злоба със сигурност ще настройва всички срещу мен, а и интригите ще продължат с пълна пара. Какво да правя? Наистина не знам как да уравновеся нещата, така че всички да са щастливи и да няма повече подобни нелепи караници. В същото време не бих искала да бъда манипулирана от нея, както беше в детските ми години. Просто... не мога да намеря "златната среда" и това много ме мъчи. Ще ми е полезно, предполагам, да получа съвет от вас. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 043278b849
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хората трудно можеш да промениш, особено тези на възрастта на баба ти и особено ако сами не желаят да се променят.

Дядо, предполагам, нямаш - или не е издържал и е избягал, или не е издържал и е починал... затова и баба ти се занимава с тебе и с вас.

Просто излез от тази игра! Да угодиш на всички не можеш - това е предварително загубена, невъзможна и никому ненужна кауза (постепенно в живота си ще го разбереш).
Спри да й се връзваш и по-скоро гледай на нея като на стар и (психически) болен човек, който има нужда от разбиране и (понякога) състрадание.

От биологична гледна точка може и да сте "една кръв", от духовна обаче вероятно нямате нищо общо. Престани да се занимаваш с нея, освен ако не изпитваш някаква мазохистична нужда от цялата драма. Мисля, че младо момиче на твоите години има далеч-далеч по-интересни и вълнуващи неща в живота си да преживява и открива, отколкото да се занимава със злобната си баба-интригантка. Още повече, че баща ти е на твоя страна, "сърбал й е попарата" дълги години, наясно е що за стока е, и не би те упрекнал.

Горе главата! Успех, и в следващия ти коментар да прочетем как баба ти пикае газ в собствения си пожар, а ти се радваш на живота далеч от нейната компания...

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 087e9cd97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами като си на 18 години защо не си намериш и не се изнесеш от дома си. Мисля че ще ти е по добре да си на квартира само отколкото да живееш с баба си.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 64e44c5816
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Уважавам хората не заради това дали са ми роднини, а заради лични качества и отношение към мен. На твое място щях да стоя настрани от бабата, без да имам угризения. Каквото повикало - това се обадило. И за интригите не бих се притеснявала. Близките ти познават теб, знаят и тя на какво е способна.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a0b69757fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поговори с баща си и майка си за проблема с баба си,не премълчавай думите,които тя ти е казала!Кажи им възможно най-бързо,предполагам те ще обърнат внимание,и ще й направят забележка или нещо ..
не си трай,толкова години и аз мълчах и накрая като си отворих гърлото и всички се умълчаха..накарай баба си веднъж в живота да види какво чувстваш ти!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2c6c6f9d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз такава вещица (ще ме прощаваш) досега да съм я напсувала хиляда пъти!
Виждам,че ти си интелигентно момиче,просто спри да говориш с нея както преди,няма смисъл да се занимаваш с такива хора,дори и да ти е баба.
Ж18

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 68f8ea3b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами бабката е изперкала, а ти и се връзваш. Престани да и обръщаш внимание, подминавай си я и рано или късно ще спре. Както спомена някой можеш да поговориш с родителите си и сестра си, но към нея се отнасяй все едно я няма.

Ale

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 34962155e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря много на всички :) Сега се чувствам много по-добре от преди.


Авторката

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c9bde78d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Както каза Аle "бабичката е изпрекала" това е напълно вярно. И мойта баба се ми намира кусури, ама бабичките са такива се трябва да се задрънчват с някой и да съсзадават скандали.

Нов коментатор : AnyTime :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker