Не я понасям („тъща“) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не я понасям („тъща“)
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2829 пъти
Здравейте. С моята приятелка живеем заедно от една година, но майка и е решила да ме побърка. Всяка вечер, като се прибира от работа, идва у нас на гости и се почва... Ставам да сготвя нещо, а тя след мен почва да дудне-"дай тавата", "това не се прави така", "погледни как цапаш", "няма после Мимето да чисти"(жена ми) и т. н. Същото става и като се захвана с нещо друго. Една вечер, беше станало късно и си помислихме, че няма да дойде, наляхме си вино, направихме салата и хоп "скъпата" ми тъща пристигна. Взе, че се развика, как съм могъл да се наливам, като пияница след, като тя на път за вкъщи и прилошало, а аз не съм се сетил да и звънна и да я питам, защо закъснявала. Недай си Боже, да я карам до някаде то в колата става страшно, " КАТ ряпа да ядат", искало ми се е да я изхвърля с шутове. Издебва всеки един момент да ни няма за по-дълго време и тъй като има ключове от апартамента, веднага идва, ровичка и преподрежда навсякаде. На всичкото отгоре, няма по-голяма икономистка и скъперница от нея. У тях се пали печка, само ако е -20○ (все твърди, че и е топло), готви през нощта на нощна тарифа, осветлението почти не се пуска и това е само една част. Направо позеленява, като разбере, че сме били на ресторант, кафе или дискотека(само сме харчили пари). Някой пък и бил казал, че лаптопа "гълтал" много ток и искаше да го махнем. Черешката на тортата беше, когато на рожденния ми ден и казахме да не идва, защото ще излизаме да празнуваме с приятели, а тя вика по телефона -" и да не харчите много, там по една обща салата на всички, по една лимонада на човек пък аз имам у нас салам ще ви дам да кажете в ресторанта да го нарежат"-вярвайте ми, паднах от стола. Жена ми няколко пъти и прави забележка, но с разни недомлъвки, тъстът ми пък е един изстрадал, унил, дума не смее да каже (ясно зощо). Незнам защо го прави тази жена, по принцип не са толкова бедни, че да се стиска така.
Ще откача, помогнете, дайте някакви съвети. Аз си мислех да се изнесем в друг град или да купя на тази вещица еднопосочен билет за най-далечната страна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3843951133
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелката ти не ти е жена и майка й не ти е тъща. Трябва да ти кажа, че тя и на колкото далече бъде по един или друг начин ще влияе на дъщеря си. Колкото и да ти е неприятна "тъщата" утре може да ви е от помощ ако имате деца. Въобще ако се задържите толкова дълго заедно.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 44fa354b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Веднaгa и вземaйте ключa или нaпрaво сменяйте брaвaтa!
Товa е голямa, ОГРОМНA грешкa. Некa се тръшкa, пищи, дa прaви кво ще, ключ от вaшият дом НЕ бивa дa имa. Товa ще и дръпне черджето изпод крaкaтa.
Не и отвaряйте кaто идвa без предупреждение. Некa си звъни, игнор.
Когaто пък се е обaдилa, ясно кaзвaте може или НЕ точно пък днес.
Когaто я покaните и тръгне след теб в кухнятa дa мрънкa, директно и кaзвaш дa сядa кaто гостенкa кaквaто е, и че в твоят дом ще готвиш, кaкто ТИ искaш.
И aко продължaвa, директно и посочете врaтaтa. Aмa и женa ти, ..трябвa и двaмaтa дa и покaжете къде и е мястото- във вaшият дом то е тaм, където ВИЕ и позволите дa бъде. Е, позволили сте и господство, смъквaй и коронaтa веднaгa. Ще ви отрови животa нaкрaя. Хaхa, вече мислиш и зa бягство в дру грaд, що пък?!
Зaпочвaй със смянa нa брaвaтa.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 44d750df8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Абе, вие да не живеете в жилището на приятелката ти?
Тогава отърване нямаш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 092f74f27d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, не споменаваш, чий е апартамента, че тъщата разполага с ключ? Тя принципно помага ли ви финансово, че да има право да ви държи сметка и да се меси по този начин - малко странна работа..

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c240f4dd1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторе, честито.... имаш си домашно чудовище.
Не случайно за омразата зет-тъща се носят легенди, твоята е от най-злите, съдейки по разказа ти.
Ще те направи като тъста ти да станеш за нула време.
Ти вече отдавна си изпуснал контрола върху ситуацията, щом тя идва когато си поиска и има ключ от вас.
В едно нещо може да си сигурен: с нормален разговор за лична сфера, за това онова няма да стане. Ако можете, бягайте колкото се може по-надалеч, ако не, бягай сам. Това ще го имаш в следващите 30 - 40 години вкъщи по същия начин. Ще се наложи май скоро да кажеш на приятелката ти " или мама или мен, избирай"

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 46283e3c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сменяй бравата и любезно, но твърдо заяви на тъщата, че сте отделно семейство и няма право до такава степен да ви се меси в живота. Да, разбира се, че ще бъде канена на всички празници, да разбира се, че винаги ще бъде уважавана, но не няма да и се позволи да влиза в дома ви без ваше присъствие, нито да контролира живота ви до такава степен, че всеки ден да е у вас. Разбираш ли, хем трябва да си твърд, че да разбере, хем не трябва да се караш с нея, защото един ден, ако имате деца, помощта и ще е безценна. Явно жена ти не знае как да се справи с проблема, така, че ти като мъж трябва да поемеш отговорност и да сложиш на маминка някакви граници. Следващият път когато дойде у вас, помоли я да поговорите и точно и ясно и заяви, че така не става. Обаче пак ти казвам говори спокойно, за да не се почувства все едно я нападаш. Просто трябва да си даде сметка, че е прекалила.
Успех и наистина смени бравата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 14c4c3de06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако имате деца няма да ви е от полза, дори още повече ще те дразни. Вземете й ключа. Защо изобщо сте позволили толкова да ви се бърка. Аз на моята майка й взимам ключа като започне да прекалява. Казваш й я дай ключа тука. Ми ако правите секс и нахълта? Това жилище в което живеете нейно ли е? Ако да се изнасяй, ако не й взимай ключа. И изобщо си намирай някква работа и излизай всеки път като те дразни.
Ще ъи дам пример със мен- родителите идват в нас само по празници. Един път на половин година всеки идва да гледа детето, лятото посещаваме тези които са в провинцията и се чуваме по телефона всяка седмица по веднъж максимум. В много добри отношения сме и много се обичаме.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 67db66a41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Кошмар! №2 е дал изключително полезен коментар. Прочети го пак и действай! От цялата тази история обаче схващам, че приятелката ти нещо хич не е достатъчно хард по въпроса. Поговори с нея съвсем сериозно и действайте заедно в една посока. Но ако тя е под влияние на майка си или счита, че това е нередно, невъзпитано и разни от сорта, големи проблеми те очакват. А пък ако всичко е наред и имате и бебе някой ден, гледай какво става - от вас няма да излиза и само акъл да искаш! За това, че е стисната причината не в това, че не разполага със средства. Това е характерова черта- и да има предостатъчно пари, пак ще прави това, което и сега.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 05d17d2b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Гониш я веднъж и за винаги!!! Само тово помага! Аз така се отървах от моята!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9eb3b51f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Единствено може дa си позволявa товa aко- живеете в нейно жилище и ви издържa.
Aко е тaкa... не се мисли кaкво те чaкa.
Нaдявaм се дa рaботите и двaмaтa, бaгaжчето и нa квaртирa. Пaрите, които ще плaщaте зa нaем ще ви спестят толковa нерви, че ще си струвaт всякa стотинкa.
A зa децa някой ден aко ще имaте, не и позволявaй дaже дa си помисли дa ви "помaгa".

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 23e8ab1ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пич, ти мъж ли си или на петел гребена? ! Знаеш ли кога майката на мойта приятелка ще прави така. Това си е до теб, не толкова до нея. Човек се простира според чергата. Отрежи й квитанциите като преди това обясниш на жена ти какво ще направиш (казваш й, не я питаш дали може). Бравата се сменя незабавно, ако е блиндирана врата - сменяш вратата, ако се наложи. Словестно и спокойно й обясни, че тя ред във вашият дом няма да слага и ще си знае мястото. Такива мнения къде да ходите, какво да правите и колко да харчите не трябва да смее да дава без да я попитат. Ти и жена ти позволявате това. И тъща ти така е намерила. Ако съм аз няма да й дам много да шава и да й знае устата, 'щото ще я вкарам няколко пъти на "едното специално място" и ще се научи. При мен такива не минават. Вземи се в ръце и покажи на тъща си, че ти си мъжът в твоят дом и няма да толерираш мнението и отношението й повече.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c06a17ec98
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Излизайте на вечеря например или на почивка кажете й, че няма да сте вкъщи няколко дни, отивайте да си лягате по-рано, тя ще разбере, че е нежелана в къщата МОЖЕ БИ ;д

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d6575c350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много добре са го казали другите коментиращи. Проблема е много сериозен и трябва да поговорите сериозно с жена ти по този въпрос. Аз все още имам подобен проблем, но вече не е чак в такава степен, защото предприех някой стъпки:
1. Поговорихме си с жената и и показах колко нелепо е всичко, което се прави, че не забелязва.
2. Смених бравата и отказах да имаме резервен ключ
3. Извеждам семейството си в свободното време по възможност по далеч от тъщата.

Дъщерята е манипулирана години на ред и не може изведнъж да се промени, но малко по малко започва да става самостоятелен човек, а не за всичко да разчита на майка си. Съответно тъщата сега ме мрази, защото според мен съм и отнел дъщеря и, но това е добре за семейството ни и получихме по-голяма самостоятелност. Ако жената проумее проблемите и си вземе поука, то майка и няма къде да ходи и ще си отиде на мястото. Но ако само ти виждаш проблема и съпругата ти не те подкрепя напълно, тъщата ще продължава да се меси в живота ви чрез дъщеря си. Когато имате и дете ще използва този факт да се меси още повече, под предлог, че има право да се види с внучето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker