Страшен ли е разводът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (95365)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22428)
 Секс и интимност (11112)
 Тинейджърски (20015)
 Семейство (4751)
 Здраве (7705)
 Спорт и красота (4010)
 На работното място (2105)
 Образование (5775)
 В чужбина (1276)
 Наркотици и алкохол (916)
 Измислени истории (730)
 Проза, литература (1483)
 Други (12884)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Страшен ли е разводът?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1705 пъти
Е, дойде и моят ред да споделя лична история. С едно изречение: развеждам се и ужасно се страхувам. Съпругът ми три пъти това лято ми иска развод. Всеки път - след като намеря адвокат или си наема жилище, казва, че това не е било сериозно от негова страна. Т. е. държа се като работодател, който всеки месец заплашва работника с уволнение. Накрая си го изпроси: напуснах! Т. е. действително подадох молба за развод и действително си наех жилище. Това беше смело. Но сега дойде страхът. Дали ще мога да се справя? Той е влиятелен мъж, опита се да ме дискредитира пред работодателя ми; опита се с връзки да ме изкара психически нестабилна, да ме вкара в клиника и да получи попечителство над мен; замразил е всички сметки, които, естествено, са на негово име. Нямаме деца и това ме облекчава значително. Но имам нужда от куража да повярвам, че мога да се справя в тази тежка ситуация и при тази мръсна игра от негова страна.
Ще ви кажа едно: парите не са за всеки! Момчето, за което се омъжих преди 16 години си броеше стотинките, за да ми купи една розичка; беше мил, дружелюбен и всеотдаен. Днес изкарва на месец толкова, колкото повечето от нас за една година. И се промени. От година на година се променяше. С всяка една стъпка в кариерата си се променяше. Стана студен и властен човек; започна да се разпорежда, да не зачита чувствата на другите. Това последното го пиша за жените, които са тръгнали на лов за богати мъже. Парите не са за всеки, момичета! Понякога могат да съсипят живота на човека, а често - и на близките му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: c207765557
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ами разводът не е по-страшен от един страшен брак. Седни обаче и поговори с него на спокойствие какво ще правите. Не пести пари за адвокат, защото ако е бил беден в началото на брака ви, то на теб се полага доста от семейното имущество - половината от семейното жилище например и така нататък. Не можеш да му пипаш фирми, наследствени жилища, жилища, различни от семейното дори ако са закупени с негови пари, всичко, което му е нужно за професията му (коли и така нататък), покъщинате се дели. Нямаш право на издръжка.
Проблем е, че ТИ си го напуснала реално и това може да нарани неговата гордост. Говорете - може би за него е по-приемливо той да поддаде молбата за развод, а ти да изтеглиш твоята. Не го дразни и не го унижавай публично, не говори негативно за него. С две думи гледай възможно най-тихо да минат нещата, защото такива хора не случайно са постигнали много - властни са, свикнали са те да определят и да имат контрол над нещата, а и не могат да понасят унижения и поражения.
Проблемът ти е бил, че си сте се взели млади и всеки се е развил в различна посока. Една жена, която днес ще срещне и ще се влюби в такъв мъж не би имала проблем, защото тя ще взима вече изграденият характер. Колкото и да ти е странно, но не парите привличат жените в подобни мъже, а точно властността, която те отблъсква за други жени е най-възбуждащото и желаното у един мъж.
Това, че нямате деца в случая действително прави нещата по-прости, но може би е и причината бракът ви да не успее, защото децата променят всичко и действително катапултират връзката ви на ново ниво, а такива хора като съпругът ти стават по-малко егоистични и като майка на неговите деца ти и след развода щеше да имаш поне неговото уважение, а днес май изпитва към теб само злоба, обинява те явно в много неща, но и ревност, яд - може би още те обича по свой си егоистичен и задушаващ начин, а ти си отказала да вършиш нещата и да живееш по неговите желания.
Раздели се с него, но не се учудвай, когато и той, и ти си направите щастливи семейства с някой друг. Лошото на браковете на младини е именно това, което на вас ви се е случило - развитие в две противоположни посоки и нито по ценности, нито по убеждения, цели и начин на живот, чисто човешки не си пасвате повече. Разводът в случая изобщо не е страшен, а едно ново начало и за двама ви. Не прави компромис само полагащото ти се имущество, защото ще ти трябва за твоето ново начало, но в тона и така нататък бъди много умерена и учтива, дори приятелски разговаряй с него.

Прочети книгата „Изкуството на войната“ на Сун Дзъ. Ето малко цитати за инспирация


„Този, който знае кога може да се сражава и кога не, ще бъде победител.“

„Първо бъди като невинна девица – и противникът ще ти отвори вратите си. После бъди като отскубнал се заек – и противникът няма да успее да приложи защитни мерки.“

Ако познаваш врага и познаваш себе си, не трябва да се страхуваш дори от хиляди битки. Ако познаваш себе си и не познаваш врага, за всяка победа ще получиш страхотно поражение. Но ако не познаваш себе си и не познаваш врага, то тогава ти си глупак и ще търпиш поражение във всяка една битка

Ако опонентът ти е с раздразнителен нрав, се стреми да го дразниш.

Можеш да загубиш войната, само ако сам се оттеглиш от нея.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 01c3b38ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Кураж можеш да си дадеш само ти самата, защото ти трябва да преминеш през това. Цялата история за мен е супер ненормална и най-добре за твоето психическо здраве е да се разведеш с този човек. Добре е, че нямате деца, защото тогава щеше да видиш за какво става дума, когато насреща си имаш такъв ненормалник като този плюс влиянието и парите му. Не се отказвай! След време ще разбереш, че това е едно от най-добрите неща, които се направила за себе си! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8a195887c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само да ти кажа, че парите не променят човека, това е най-големия мит. Те само му дават свобода да бъде такъв какъвто винаги е бил отвътре, но не е имал смелост и свобода да се покаже като такъв. Така че от самото начало той си го е носил в себе си, просто е бил по-нисък от тревата, за да го изрази и външно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4de0f543bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Горе главата, мила! Имай вяра и ще се справиш. Познавам жени в много по-трудно положение от теб, които се справиха. Една приятелка, например, замина да учи в чужбина и набързо се омъжи и роди дете, разбира се не си довърши образованието. Е, да ама няколко години по-късно мъжът и поиска развод. И тя остана сама, в чужда държава, с нископлатена работа и с малко дете. Обаче намери сили и се стегна заради детето си! И сега има собствен бизнес. Работи като луда, но успя! А мъжът и си остава на същото ниво на което си беше и преди и сигурно съжалява, че се е отказал от семейството си заради една 18 годишна, която му се е качила на главата. Ама късно. А ти поне сигурно имаш роднини и приятели, които да те подкрепят. Така, че просто трябва да повярваш, че всичко ще е наред и то наистина ще бъде! Ако мъжът ти е толкова влиятелен, напусни града, започни на чисто на място, където мъжът ти няма никакво влияние, но просто не му се оставяй да те манипулира. Имай вяра! По-силна си отколкото мислиш!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8d3b798a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не, не е страшен разводът. Само сега ти се струва така, след време ще ти е смешно, че си приемала толкова тежко нещата, и така си преживявала. Ще срещнеш нова любов, и ще си щастлива. Минала съм точно по твоя път, повярвай, не си струва изхабените нерви. Гледай смело напред, върви по новия път без колебание, не отстъпвай, и не се предавай.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f38ad33025
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Aз съм щaстливо рaзведенa :). Сaмо че, при мен беше по- сложно, че и дете имaме. И е подобен нa твоичкият, тръгнa ми с едни зaплaхи, кaк и детето щял дa ми отнеме. И тaм му беше грешкaтa де. Скоро по- луд и по- влиятелен от него му обясни по мъжки зaщо нямa дa стaне кaквото си мисли той, a кaкто искaм aз :).
Когaто и aко се нaложи знaй- подобен нa него сaмият по- лесно ще го убеди дa не се "зaигрaвa" твърде.
Веднъж дa мине рaзводът и ще видиш кaк ще ти олекне, те зaтовa и тaкa истерясвaт тaкивa, зaщото знaят, че всеки друг вaриaнт е по- добър от тях.
Спокойно, сaмо дето още имaш психикa нa "зaвисимa", но кaто се почувствaш свободнa, ще си добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 16e2161aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   В твоя случай е облекчение

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker