Искам съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам съвет!
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1733 пъти
Здравейте!
Имам голям проблем, който бих искала да ви споделя!
В семейството ми настъпи хаус, тъй като сестра ми реши да започне връзка с момче от ромски произход! Родителите ми не са очаровани от факта, че тя заби най-острия нож в гърба на цялата фамилия! Аз познавам момчето, немога да кажа че е от тези който не приличат на цигани, напротив колкото повече гледам снимките им толкова повече прилича на такъв! Моя приятел също е против и не иска даже да ги чува! Но сега и момента се променя, тъй като сестра ми е бременна и сега родителите ми започват да мислят малко по друг начин, защото ще стават баба и дядо! Когато тя ми каза че ще ставам леля някакси не се зарадвах както би трябвало да го направя! Сега майка ми ми казва ти ще ставаш леля, трябва да поддържаш връзка със сестра си, да отидеш да видиш племенника си като се роди, но някякси аз не искам да го направя защото това ще бъде края на моята връзка, която съм градила и която искам да задържа и с този човек да имам семейство и бъдеще! Посъветвайте ме какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1eb32e03e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, с кого ще бъде СЕСТРА ти си е нейн избор. Ти нямаш право да ѝ се бъркаш, а това, че някой е от ромски произход нищо не говори за него като личност. Ти ако не го познаваш как реши, че лош човек? А приятелчето ти откъде реши, че има право да те държи настрана от родата ти?
Що за човек е това, който поставя подобни ултиматуми. Който те обича, той ще гледа да ти е подкрепа, не да те тормозни допълнително.
Една сестра имаш, приятели (любови) много още ще имаш. Отиди, виж на живо как живее тя с този нейн човек и ако е нормален човек, няма смисъл да го отхвърляте - никой не си избира произхода, а той е българин и роден в България - къде да отиде? Ами бебето - и то ли е сега втора класа човек за вас?
Просто е глупаво в 21 век да имаме такива глупави конфликти - разбирам човекът да е престъпник, да е някакъв лош човек, а вие го отхвърляте само защото приличал на циганин и защото бил такъв по произход? Ами ти пита ли го ТОЙ какъв се чувства

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ede97a32a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От кaкъв точно зор приятелят ти си въобрaзявa, че имa думaтa? ! Дa не би дa се е нaдявaл сестрa ти дa се освободи... зa него?
A пък ти си толковa егоистичнa, и сериозно си мислиш, че имaш прaвото дa контролирaш животa нa сестрa си. Гледaй си твоя си, че зa дa те тревожи, че ТВОЯТ принц, може дa те зaреже порaди избовa нa твоятa сестрa... честно, единственото, което ми идвa нaум е дa го нaпрaви, зaщото е зaгубил и последнa възможност С НЕЯ. И не, не е зaдължително дa се изживявaш кaто леля, с тaкaвa кaто теб, ще е по- добре без теб детето. Дори родителите ти нaкрaя се примирили и приели нейният избор, ти - НЕ. Но не е проблемa в товa, a че смятaш, че ще рефлектирa върху твоятa връзкa. Пaк питaм, кaкъв е ТВОЯТ приятел, че смятa дa имa някaкви прaвa зa нейните решения? Помисли си и ти.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 175bde6542
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля че не трябва да се полагаш на манипулации, били те от страна на родителите или на приятеля ти. Решението дали ще виждаш сестра ти трябва да е твое! Ти сама определи до колко обичаш и уважаваш сестра си и дали едно нейно житейско решение би могло да разруши сестринска връзка? Помисли ти как би се почувствала ако тя те отхвърли заради произход на приятеля ти!
От друга страна какво е виновно детето, че да го наказваш да живее без обичта на леля си? То не носи ли твоята кръв? Дори да избягаш от лелинска отговорност то детето пак ще се води твой племенник.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f120e349da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че отношенията между теб и сестра ти трябва да имат връзка с отношенията между теб и приятеля ти. За какъвто и мъж да е омъжена, тя ти е сестра и ти имаш пълното право да поддържаш връзка с нея. Приятелят ти няма думата по въпроса! Да, него няма как да го накараш да дойде с теб, но и той няма право да те спира да се срещаш със сестра си и бебето й. Пък и не е казано да се срещаш с мъжа й, можеш да се срещаш само с нея и бебето. А приятелят ти трябва да прояви разбиране, каквато и да е сестра ти, каквито и грешки да е направила, тя винаги ще си е част от семейството и вие няма да и обърнете гръб. За това поговори с него, кажи му, че той не е длъжен да я вижда, но ти няма да я изоставиш само защото на него не му е приятно. Ако отношенията ви са нормални, би следвало да те разбере и да не прави повече проблеми. В крайна сметки и ти сигурно не харесваш абсолютно всичките му роднини, но едва ли ще направиш голяма драма, че от време на време той се среща с тях.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e8897bf3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте,
Искам да споделя моята история и да получа съвет от вас, защото ме е срам да го споделя с мои роднини или близки приятели.
В моето семейство настъпи хаус. Майка ми се разведе преди 2-3 години с вторият си съпруг, който е баща на сестра ми, т. е. ние сме сестри от различни бракове. Нямам други братя и сестри освен нея. Нашата разлика е 13 години. Толкова много съм я гледала когато тя беше малка, а аз пък тинейджър. Водела съм я с мен по купони, тя беше "царицата" на купона. Един ден аз заминах да живея в чужбина, а след това сестра ми и тя да учи в чужбина. Издържаше я баща й. Тя завърши и сега работи като учителка, но в чужбина. Междувременно аз се върнах и помогнах на майка ми с тежкият й развод със съпруга й. Сестра ми беше възмутена от поведението на баща й, но живота понякога не предлага хубави неща, ние всички знаем това... след 1 година реших да замина отново, защото в чужбина се справям по-добре, отколкото в собствената си страна. Тогава помолих сестра ми, да вземе майка ни, за да мога да замина и то в държава, където не зная езика добре. Две години сестра ми с нейното гадже, и майка ми живеят заедно. Преди 1 седмица се чухме и тя почна по мен да хули, че не може да живее с майка ми, защото тя не им говорила, т. е. сърдити са. Почва и мен да хули, да ме нарича лъжкиня и луда, че майка може сама да си живее, само и трябват пари и сме били длъжни и двете да плащаме. За това съм съгласна, но не съм съгласна със сестра ми за това, че майка ми била човек манипулатор... цялата им караница била, че майка ми е била отворила прозореца и съседите щяли да видят какво имали те вътре в апартамента и да ги оберат... сестра ми се скарала на майка ми пред приятелят си и майка, естествено се обидила. Оттам не си говорят. Лошото е, че сестра ми каза че не иска да ни вижда и чува двете, след като и казах, че тогава аз ще взема майка и че не се притеснявам то този факт. Та тя ми е майка! Имам и аз съпруг, без деца сме, но не се притеснявам от този факт. Моята сестра ми каза, че иска да си прави семейство с приятелят си и то без други роднини. След обидите които сестра ми отправи към мен, тя даже не ми обясни защо ме набеждава... Баща й преди време й бил казал, че ще й "спре кранчето" и даже няма да й говори, ако тя продължава след развода да контактува с мен и майка. От друга страна, майка смята че приятелят на сестра ми, не я и се е чудил как да направи раздор между тях двете. Както сами може да разбете, майка ми е направо съсипана. Да аз ще я взема, но незнам какво да мисля и как да процедирам със сестра ми занапред. Нашите отношения до такава степен се влошиха, че не си говорим вече, а и не виждам занапред подобряване на нещата... може ли някой от вас да ми помогне със съвет!?

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e8897bf3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, с кого ще бъде сестра ти, наистина си е нейна работа. По-важното е, вие двете да се разбирате, това е най-ценното, защото тя освен че ти е най-добрата приятелка, ти е и роднина. Утре, когато вашите родители си отидат от този свят, най-близкият човек остава тя за теб! Естествено, ако този циганин или ром е лош човек, не работи, я малтретира и други подобни - тогава трябва да се намесиш. Но ако този човек я уважава, работи и се грижи за семейството си. тогава няма проблем. Ние хората не трябва да съдим останалите по техният произход, а това което са те! Колкото до твоя приятел, предполагам, че не му е приятно да се свързва с ром, но ако е по-умен човек би разбрал ситуацията. Опитай се ти за себе си да си дадаш сметка, дали той е добър за теб, казвайки ти какво да правиш с живота си... Това не е приятелство според мен, а диктаторство. Хората трябва да се уважават един друг и да се подкрепят в трудни моменти. Това е най-важното, другото е най-лесно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8ace272ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво право на дума има пък приятеля ти? !
Какво стана с бебето?
Това е измислица!
Ж26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker