Баща ми е безволеви боклук! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е безволеви боклук!
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 6960 пъти
Как може да е толкова тъп и дебелокож. След всичко, което причини на семейството ни, си остава същата свиня!!! Същите пороци го владеят, а той дори не се опитва да се пребори с тях! След като ни остави на улицата, предаде майка ми, която му вярваше безусловно (горката почти беше изпаднала в нервна криза), но му прости.

Сега крия това от всички, че съм дъното на утайката, без дом, потънали сме в дългове. А той е такава свиня мръсна!!!!! Постоянно го хващам че пие, че чревоугодничи (а има храни които са му абсолютно забранени, защото е мн зле със здравето), толкова е нехигиеничен и противен!!!!! И НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!!!

Вече почвам да го мразя... А преди ми беше най-близкия човек. Обичах го толкова много. И все още го обичам, но омразата понякога надделява и ми идват едни толкова грозни мисли...!!!! Тази омраза трови младото ми сърце и ми отнема радостта от живота. Толкова искам да се промени. Има мн добри качества, той има добро сърце, но тия пороци го превръщат в измет.

Колко ли не съм говорил с него, колко съм го умолявал, и той все е ми е обещеал че ще се промени. Но кучетата си лаят, кервана си върви. Вече дори не се опитвам да говоря с него... Имам чувството че някой ден ще ми писне и ще му размажа физиономията, или ще си пръсна мозъка пред него. Започвам да мисля че няма надежда за него.

Моля не обръщайте внимание на правописните грешки, просто съм много изнервен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 0348dbc629
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Ти недей толкова жестоко да съдиш баща си, защото синовете като пораснат обикновено стават 1:1 с бащите си. И не дай си Боже тогава келешчето, което си отгледал от едно парче месо да тръгне да говори, и да се тръшка, и да си мисли като тебе как да те размаже и как да си пръсне мозъка.

Не ти ли е хрумволо някога, че човекът може би просто ТОЛКОВА СИ МОЖЕ? Че може би това, което е направил за вас, докато си бил малък и сте се обичали, е било дори НАД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ МУ. Че той буквално е "надскочил себе си" в един период от живота си, и ако не го е бил направил съзнателно, сега нещата щяха да са много, много по-зле, и може би дори самия тебе нямаше да те има в този случай?

Лесно е да съдиш! Много по-трудно е да разбереш човека, да се опиташ да се поставиш на негово място, и ако можеш действително да му помогнеш да направи следващата мъничка крачица напред в развитието му... Защато ако не успееш, вероятно няма да можеш да помогнеш и на себе си, ако един ден се озовеш в неговото положение...

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 647e404472
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Остави го да си живее живота както иска, гледай сега твоя живот! Имаш мисия на тоя свят.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 4f14e539cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Напълно те разбирам. Само хора които са преживяли или преживяват нещо подобно могат да те разберат. Не знам какво да те посъветвам, но ми се иска да ти кажа поне, че не трябва да се отчайваш до някакви крайности. Гони си твоите цели /поне до колкото може, защото знам,че в подобна обстановка и това е трудно/, не изпадай в депресии,това също няма да помогне. Помагай на майка си, с каквото и колкото можеш. Ако имате възможност отделете се от него, или опитайте да поговорите с него,че ако продължава така един ден ще остане сам /макар, да знам,че и това не помага много, но все пак е индивидуално/.Един ден и ти ще си стъпиш на краката, пожелавам ти го. Тогава нещата ще се попроменят. Не прави никога неговите грешки и поддържай близките си. Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: b917adfd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко, момче. Не си самичък в твоите проблеми. Знам, че това е кошмар за теб, но уверявам те, след време ще се смееш над написаното от теб. Не мога да те посъветвам нищо. Освен това да помниш, че животът е пред теб, а не пред баща ти. Вероятно наистина е така, както пишеш. Но и той има вероятно своите аргументи. Посъветвай се с роднини, близки, а защо не и специалисти. Но такива, които познават по-добре от мен семейството ти.
дипл.психолог Германов

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 86e94a815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В живота винаги има такива неща, не знам какво друго да те посъветвам овен да бъдеш силен и да не се предаваш толкова лесно, бори се, продължавай да му говориш.

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 97b0829069
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   наистина не го съди толкова жестоко.пороците много често се превръщат в зависимост,от която трудно можеш да се откажеш,дори и да искаш.а понякога никога.знам,че ще ти е трудно да го разбереш,но повярваи,че и на него не му е лесно,мислиш ли че и тои не съжелява че ви е разочаровал,и че пие и яде храни които са му забранени,за да ви дразни,аз не мисля.наи вероятно го прави защото се е предал,защото ви е разочаровал,и само тези пороци му дават поне малко спокойствие и утеха.и тези пороци са го завладяли напълно те го отдялечават от реалноста,и от това което е направил.те са се превърнали за него в начин на живот и за съжаление е много трудно да се откаже от тях,да не кажа не възможно.знам,че това теб не те успокоява нито прави нещата по лесни,но е хубаво да знаеш,че и на него не му е лесно най вероятно,и можеби след време когато го няма,не трябва да си го спомняш такъв в какъвто са го превърнали пороците,а такъв какъвто е бил за теб в детството,най близкият ти човек,защото тогава е бил истински,а не днес когато е обладан от пороци и недостатъци,защото много често тези неща променят човек да неузнаваемост.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a5caad85fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Думите, които употребяваш по адрес на баща си, никак не ми харесват. Разбирам, че си изнервен, но проблем като твоя изисква трезва, спокойна мисъл. А не агресията, която съвсем ясно се усеща в редовете, които си написал.
От коментарите, които прочетох, най-разумен съвет ми се стори този на номер 4. Потърси професионална помощ, защото наистина сам не би могъл да се справиш.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: e5bb4acc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Абе,хора,вие чувате ли се?!Да потърсело детето професионална помощ!А не може ли насилникът,който не се владее да потърси помощ?!Нормално е момчето да чувства агресия.И споделя с нас тревогите си.А защо децата да страдат заради родителите си?!Защото държавата ни е смотана и насилниците си живеят необезпокоявани и закон не ги лови!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a5caad85fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 8, под професионална помощ имам предвид психолог, който да му помогне да преодолее всичко това. И бащата има нужда от помощ /друг вид, де/, спор няма.
Колкото до агресията, не съм съгласна. Винаги и при всякакви обстоятелства съм против нея. :)

П.П. Не бих нарекла бащата насилник. Той е просто човек с проблеми и пороци. Или пък, може аз да не съм разбрала добре... Извинявам се, ако е така.

Номер 7

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ca0b29fda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А, не,не е насилник,просто само пие и ги бие.Не е,как ще е!Той,човечеца,от мъка пие-един такъв чувствителен,с алкохол разтушва мъката си!Крайно време е държавата да вземе мерки относно неадекватните родители и децата им да не се чувстват като това момче!Един съвет от мен към момчето-бъди себе си,скоро ще пораснеш и ще поемеш своя път в живота далеч от този ад!

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ca0b29fda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много ми е интересно какво би казало момчето на баща си-"Тате,дай 20 лева да ида на психолог,че нещо живота с теб не ми се отразява добре! И бащата-"На ти ,татиното,белким ти каже как да се справяш с мен"...Историята на детето е много страшна и то е в безизходица в момента...Наистина държавата е абдикирала в много отношения.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 04cd74cf66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Против агресията, а после ще пита къде отидоха истинските мъже.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 50dc9afb67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До номер 1: сигурно си прав, че синовете стават като бащите си, аз може да стана най-голямата отрепка, но никога няма да създам семейство, което да разочаровам, предам и проваля. Никоя жена не заслужава лъжите, които майка ми понесе и никои деца не заслужават това, което ни се случи. По добре да умра сам, отколкото да причиня това на семейството си. Вярно е , че животът в България е тежък, но има хора на които просто трябва да им се забранява да имат деца. Това е най-голямата отговорност.

И да ти кажа - да, бих предпочел изобщо да не се бях раждал, пред живота, който сега водя, и най-вероятно ми предстои.

ОТ АВТОРА

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a5caad85fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 10, къде точно пише, че бащата бие момчето? Защото аз никъде не прочетох това. Но както и да е, не ми се водят спорове на тази тема... Може би съм прекалено снизходителна към бащата, но това се дължи може би на факта, че съм в състояние да се поставя на негово място.
Не ме разбирайте погрешно, в никакъв случай не омаломажавам болката и лошото положение на момчето. Напротив. Просто не си помага като се ядосва. Това исках да кажа, но както винаги се намира някой, който да не ме разбере както трябва.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2e5d034cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   и аз мразя баща си, тоя боклук съсипа майка ми!!!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 0348dbc629
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   №1 до АВТОРА:
Никога не казвай "никога"!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d6f1d49570
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   17, а защо МАЙКА ТИ е седяла при тоя боклук, да съсипва и нея и тебе?!
Това не проумяха всичките загубени патици тука, които се оплакват от тормоза и насилието, и ПРОДЪЛЖАВАТ да го търпят.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 8f56764376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Звам какво ти е аз съм на 14 и каго малка същто спях със една икона и се молах да нямя скандали и разправий сега родителите ми се разделиха за което много благодаря но ГОСПОД и вече съм спокойна защото знам че мама е добре и е далеч колкото и да ми е мъчно че вече 2 години не съм я виждала а само се чуваме по телефона се оправям , а на теб ти пожелавам да си щастлива и най сетне да видиш светлина в тунела

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 1c1cc64f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   А знаеш ли какво е да си изобщо без баща ????

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f34dcc9de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Към номер 1 - детето е право, ако иска ще го мрази този си го заслужава !

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5444e2c84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Много добре те разбирам. Бях на дтлго лечение, ниска съм, гадни операции, много тежки, а докато мама беше години по болници с мен той не дойде при нас (чужбина) ами си купи билет до Москва където си намери пачавра. Сега тормози мама и аз съм и единствената опора... И аз мразя моя. А тия, дето съдите, за чувствата ни, млъкнете, защото идея си нямате от чужди животи :) Много е лесно да говориш за семейство което не познавате.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2dab247acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Моята история е написана тук "Майка ми шизофреничка ли е", тъй че много добре знам какво е да страдаш и да няма кой да ти помогне(ако сам не го сториш)... Какво право имат "родителите " да малтретират децата си и да създават едни овредени психики, които мислят за самоубийство и аз на неговите години мислех за същото.. , но аз се окупитих, намерих силата и казах казах КРАЙ на насилието и тормоза и сега се опитвам да съградя живота си със всичките му морални ценности, за които не бяк научена от родната си майка... Успех момче, намери сили да продължиш напред, апстрахирай се от всичко и се старай да не си го слагаш на душата(колкото и трудно да е... )

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0c00dad0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Истината е, че никой не избира родителите си. Поради тази причина и никой не може да задължи някого да ги обича, но всеки носи дълга да ги уважава и почита. Въобще не съм религиозна или нещо подобно, но въпреки това предавам особено значение на "думички" като нравствен дълг и морални ценности.
Проблемът на автора, както го виждам аз, е следния:
Ти си в конфликт с баща си, защото не го разбираш; защото не можеш да си обясниш поведението му и начина му на живот; защото не одобряваш начина, по който се отнася с най-близките си хора.
Решение на проблема:
Спомена, че преди не е бил такъв, нещата са били по-нормални и дори сте били близки... е, сега трябва сам да отгатнеш - какво, по дяволите, го е променило, какво се е случило, какво е изживял бащата, което да го пречупи - така може би ще го разбереш, не казвам оправдаеш, а само разбереш...
А що се отнася до теб - най-доброто нещо е да намериш начина да бъдеш самостоятелен, да се отделиш от родителското тяло и да ги подкрепяш и да им помагаш от разстояние, все пак ти имаш да изживееш твоя собствен живот и да правиш своите грешки и да се радваш на свои си победи... Успех:)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5fa1abc818
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Това не се оправя. никога! Аз съм на 40 години, с две деца и баща ми продължава да ми крещи, когато ме види. Само че при мен има вариант и да не ме вижда често. Налага се да ходя там заради майка. Бягай от него, спасявай се. Такива хора не се оправят. Вълка козината си мени, но нрава си-не. Не мога да го изтърпя за повече от час, дори и в момента да се държи добре, просто се е превърнал в дразнител за мен. Да си призная просто не мога да го понасям. Мразя го. Бърка се в личния ми живот, създава напрежение. Не искам да го виждам повече. Никога! Като бях малка ме биеше жестоко. Сега ми крещи с всичка сила и се кокори срещу мен. Той е пенсиониран военен. На всичкото отгоре е невероятно мързелив и чака всичко да свърши майка. Да, признавам си-аз мразя баща си. Та той не е никакъв баща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5b69248aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Алкохола не прощава на никого и първо унищожава волята, а след това и личноста на човека. Предполагам че баща ти е започнал да пие повече когато е затънал в дългове и в един момент се е отчаял че изход от тази ситуация няма. Изход винаги има, само трябва да си седнеш на задника и да помислиш трезво, а не да се хващаш за бутилката. Единственото което можете да направите, е сериозно да поговорите с него и всички заедно да решите какво можете да направите за да се измъкнете от тази ситуация. Ако продължавате да се ядосвате и мразите, нищо няма да се промени и ще си останете в същото положение. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 19fd20f0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Чуй, знам, че е ужасно накарай го да се чувства по същия начин. Направи така, да го отбягват. Приятели и други. А те да му отговарят:
„Защото си направил нещо лошо“. Но както е той сигурно няма приятели. Надявам се когато пиша това вече всичко да е свършило.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 52cdbde83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Не е за вярване че в коментарите се оправдава такъв баща! Ако така постъпваше майката щяха да я пребеят с камъни! За майките съчувствие няма! Но бащите имат право на всякакви слабости и пороци! Къде са мъжете? ! Затова тая държава е на такова дередже! Направо е ужасяващо!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: caaffb3c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ужасно е да си без дом и с много дългове. Повечето мъже са без мярка, едни пият, други играят хазарт, трети харчат повече, отколкото изкарват, четвърти правят рискови инвестиции.
Малко са уравновесените у нас.
И да наистина определени индивиди не заслужават да имат поколение.
Напълно те разбирам, да живееш в постоянен стрес е ад.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cf859c2e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   А ти защо живееш с баща си?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cf859c2e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Използваш много грозни думи за баща си, натрупал си такава агресия това ме отвращава. Няма как да повярвам на човек, който е толкова агресивен. Не вярвам историята да е истинска. Дори и да е истинска не можа ли да обясниш с нормални думи а не да използваш такива страхотии.
Не оставя добро впечатление този гняв който си натрупал.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cf859c2e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Номер 23 защо използваш такава грозна дума. Не мога да съжалявам хора използващи грозни думи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker