Нямам сили да съм силна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нямам сили да съм силна
преди: 13 години, 7 месеца, прочетена 4137 пъти
Нямам вече сили да бъда силна. Не искам да си и помислям колко години се налага да бъда силна - и в работата си и в семейството си. Чудя се вече дали аз не съм си виновна за всичко. Не беше ли по-добре , когато се омъжих да се правя, че нищо не мога и нищо не разбирам. А аз реших да доказвам, че мога да се справям със всичко. И така - до ден днешен.

Какво ли не преживях. Беше студент- издържах го. Направи заведение- през деня пазарувах с бебешката количка, а вечер когато детето заспеше ходех да му помагам. Когато се роди второто дете него пак го нямаше- тогава работеше и се доказваше в професията.

После го съкратиха и трябваше да преживея многото промени на работа, многото периоди, в които за повече или по-малко оставаше без работа. Постепенно всички сметки се превърнаха в мое задължение. Мое задължение е да се грижа за децата, да поддържам дома, да знам и да помня всички негови ангажименти и какво ли още не. Дори когато кара колата трябва да се оглеждам и да внимавам, защото се притеснявам, че е прекалено разсеян и ще сгреши.

Уморих се. Вечер, когато си легна си мечтая за някой, който просто ще ме прегърне и ще каже "Не бой се- аз съм до теб". Някой, на когото ще имам пълното доверие и ще съм готова и със затворени очи да го следвам. Мечтая си поне веднъж в живота ми някой да стане сутрин преди мен и да ми поднесе чаша кафе. Сигурно само с това ще си остана - с мечтите. Защото добрите мъже и принцовете ги има май само в приказките и в любовните романи. В действителността това не може да се случи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 7 месеца
hash: 594d2b3227
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си жената мечта , относно принцовете има ги , но се превръщат в жаби ,защото повечето жени имат странен критерий ...

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 6862656f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е така. Дай си почивка. Замини за седмица някъде с приятелка или сама. Почини си и го остави сам да се оправя малко. И не се тревожи за нищо. Ти си отделен човек, не си Бог. Имаш право на егоизъм. Дай си една седмица, в която да се забавляваш и да обмислиш какво искаш в този живот, защото по-млада няма да станеш и времето назад не можеш да върнеш!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 4f1df90f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мила,прегръщам те!Липсата на емоционална подкрепа те съсипва.За съжаление някои мъже са такива идиоти!Надявам се един ден да бъдеш щастлива и да получиш любовта за която мечтаеш.Една голяма прегръдка!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 5ba8f627b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сама си си го избрала, драга. Да си гледала.
Винаги имаш избор. Направи го. Или извади тръна, или не се оплаквай, че ти боцка.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 7c4e1dc9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Разбира се, че има добри мъже не само в романите:) Но май не е толкова просто!...

Най-добре е когато в самото начало нещата се уточнят и всеки е наясно какво иска от връзката и какво може да предложи насреща. За съжаление, когато човек е влюбен често пренебрегва тази важна част и е склонен да прави повече жертви. Лошо няма! Освен, ако жертвите не са само от едната страна и не се превърнат в един изтощителен ад. Особено след толкова години...вероятността нещо да се промени е нищожна!!

Лично на мен ми е трудно да си обясня какво може да задържи някого при такъв човек! Децата? Навикът? Страхът от самота? Тук вече нещата опират до едно решение - къде съм АЗ? къде е моето щастие? струва ли си да го зачеркна завинаги?(защото точно това става)...Ами ако имам смелостта да го потърся??...Аз лично бих го направила!

Но, разбира се, решението е много лично и комплексно!
...А, и ако следващият път започнеш същите жертви, нищо няма да е различно! Кой би се отказал да бъде носен постоянно на гръб?:) За съжаление използват ни точно толкова, колкото позволяваме!

 
  ...


...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 041f2ac81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мило момиче,напълноте разбирам,бягай,бягай,казвам го от позицията на своя 45 годишен житейски опит,не ти трябва мъж,който да отглеждаш наравно с децата си.Съжалявам,че го казвам,но е така-мъжете са егоисти(има изключения,разбира се)..........Всичко в животът им се свежда до 3 неща-да се наспят,да се наядат,да се на.бът(не се побира в устата ми да го кажа направо),не ме разбирай грешно пак казвам за изключението,аз говоря за масата мъже(средно статистически).Болно ми е,че мъжете не са това,което са били,визирам поколението на моя баща(строг,но справедлив човек,дългът му към нас(неговите деца ) и семейството беше на първо място).Може би затова мама е неутешима след неговата смърт

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 894753d43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако това ще те утеши - и аз съм в същото положение и сигурно има много още такива като нас. И аз съм локомотивът в семейството, и аз мечтая за топло мъжко рамо и чаша ароматно горещо кафе в леглото....онази реклама за кафето и розите "ти не си забравил", ужасно ме дразни. Но има и такива мъже. Трудно е такова ежедневие, но повечето от нас се примиряват.Жалко, защото животът си върви. Аз обаче се страхувам от радикални промени, затова няма да бъде честно да те съветвам да бъдеш силна и смела и да правиш неща, резултатът от които може неприятно да те изненада.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 894753d43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Познавам един мъж, който носи сутрин кафе на жена си, но от доста време не преследва с недостойни предложения....

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4c3ca404df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз бях в същата ситуация. Него все го съжалявах, че работата му е физически по-трудна и поех цялата домакинска работа и отглеждането и възпитанието на сина ни, а в замяна не получавах помощ дори в моментите когато ми идваше в повече и исках да остана сама поне за час, нито пък когато бях болна и нямах сили да стана да дам нещо на малкия, но се налагаше понеже той е изморен от работа и стратегическата игра е по-интересна. Дори не излезе поне веднъж за 6 години сам с малкия на площадката, пращаше мен да обяснявам на хазяина защо ще закъснеем с наема и т. н. и бях и жената и мъжа вкъщи... И аз си мисля че ние сме си виновни, че можем и сме издръжливи, но като не можем да бъдем глезли и да върнем времето, сигурно пак щяхме така да вършим нещата. Аз се разведох преди повече от година, но докато си го извоювах преминах през ад от заплахи и какво ли не, които се редуваха със същите обещания как щял да ме глези, които слушах преди да се оженим и от които не изпълни нито едно. Може би има смисъл да опиташ, но леко и без да се усеща много явно да му прехвърлиш повече отговорности и да имаш ти повече време за себе си.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5ebaf7f98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ех, и ние мечтаем... Ама живота ни е отредил да сме по-силните! Истинските мъже измряха! Сега Азис е символ на мъжество!

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5ba8f627b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До това доведе еманципацията. Честита да ви е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker