Баща ми никога не ме потърси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми никога не ме потърси
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1576 пъти
Здравейте, момиче на 19, почти 20г. съм, уча в хубав университет, и за сега смятам, че отлично се справям с живота си, общителен човек съм, имам приятели и се радвам, че всичко до тук съм постигнала сама, разбира се, с подкрепата на майка ми. Това, което ме изумявя обаче, е същността на някои хора, в частност такя наречения ми баща. Историята обобщено е следната : майка ми има с него краткотрайна връзка, разбира, че е бременна, което е нещо като чудо за нея, защото претърпява сложна гинекологична операция, която почти я оставя бездетна. След съобщаването на новината на този човек, обаче той казва, че за дете не можел да се грижи и, ако трябва, временно да ме оставила в дом, пък после щели да ме вземат.... , майка ми е много принципен човек, чутото страшно я разстройва, преустановява контакт с него, но не и бременноста си, и ме отглежда абсолютно сама... Пиша просто, за да изразя възмущението си от това какви хора има, Слава Богу, се уверих, че от мъж до мъж има разлика, има и свестни, а на онзи бих казала да не се притеснява, няма да го търся, не ми е нужен...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 90d9e52516
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, очевидно ти пука, че баща ти не те търси, но до някъде вината е и на майка ти. Разбираема е била нуждата ѝ да има дете на всяка цена, но.... цената я плащаш ти. Не е трябвало да заблуждава сексуалния си партньор („баща ти“), че не може да забременява. Човекът ѝ се е доверил.... не е искал просто деца в този момент, а тя е искала и това е било НЕЙНОТО решение.
Съвет - не повтаряй грешките ѝ. Един ден ако имаш деца гледай да са желани и от двамата партньора.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ad30bce2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   за съжаление и ти носиш последствията от нейното решение - да израснеш без баща, да нямаш мъж, на когото да се довериш.
разбирам, че приемаш нещата само от нейната гледна точка и си склонна да хвърлиш вината само върху него.
да напомня обаче, че едно дете се прави от двама и трябва да е желано и от двамата си родители. майка ти не е обсъдила с баща ти решението дали да имат дете, а го е поставила пред свършен факт. разбира се, не е бил длъжен да живее с нея, но е можел да се вижда с теб през годините, независимо, че тя не го е искала. не го оправдавам, но се опитай да се поставиш на негово място: човек, с когото имаш краткотрайна връзка, не си сигурна в него, че е твоят човек, ти прави дете и държи да го отгледа. как ще се почувстваш? няма да си щастлива, че не зачита твоето мнение, нали?
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b9b6591967
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Виж, номер 1, тя не го е заблуждавала, а наистина е мислела, че не може да има деца, как очакваш, когато й се случи едва ли не невъзможното, да се откаже от мен? Плюс това, той е реагирал така, след като е разбрал, не му прави чест... Иначе, съветът ти е много верен, приемам го, Благодаря! От авторката

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cd8b343aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До авторката:


Макар и трудностите, майка ти е успяла да те отгледа и възпита сама. За това, знам че ти си осъзнала, че и ти и майка ти сте изключително силни хора!

Знам, че със сигурност си имала моменти в които ти е нужен баща, както и на майка ти съпруг. И все пак сте борбени личности.

Не смятам че майка ти е виновна както казва коментар №1, тъй като тогава тя е имала нужда от така нареченият 'мъж', който освен секс и удоволствие, да поеме и отговорност.

Това което си осъзнала за този 'мъж', е че е страхливец и безотговорник. Хубаво е че си осъзнала и че не всички са такива, макар че той сам по себе си не е единственият такъв.

Аз имам приятелка която е израстнала точно като теб. За съжаление, тя е виждала баща си, който когато е отишал при нея и майка й, дори не отишъл заради тях. Отишъл за да иска пари на заем. Представяш ли си?

Вярвам, че всеки търпи някакви неволи в живота. Моята майка например е била осиновена и не знае кои са биологичните й родители. Дори начина по който е научила за осиновяването си не е бил приятен а го е чула по случайност. Години след това бива изнасилена от съсед.

Аз самият пък съм гей, като такива като мен биват отхвърлени от обществото и смятани за ненормални, болни и ни се гледа с неприятно око. Аз пък живея скрит живот, живот лъжа, поради това че играя хетеро.

Това са само малки примери, като съзнавам че освен моите и твоите неволи, има хора които имат техни проблеми които ние дори не виждаме и/или включително и не разбираме, защото ги нямаме или не сме ги имали.

Не знам до колко съм помогнал. Надявам се да намериш щастие и удовлетворение в живота. Може би празнотата която усещаш, да намериш човек който да я запълни!

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a9bd04e7a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Това е версията, която ти си чувала, при това - представена от майка ти, която има моралната нужда фактите да са на нейна страна.
В действителност истината може да е МНОГО по-различна - например майка ти да е наранила жестоко и непростимо баща ти, и той по никакъв повод да не желае повече да си спомня за случая. Всъщност, най-вероятно точно така е станало, първо понеже много рядко има хора, които са абсолютно незаинтересовани от поколението си, второ защото ти сама споменаваш, че майка ти САМА е взела някои много ключови решения, които касаят дълбоко и двама им, а и теб самата, и трето - понеже имам клиенти и давам брачни консултации, като опитът ми показва, че зад подобни истории стои именно такова поведение от страна на жената.

Чест прави на майка ти, че те е отгледала сама, но това първо си е неин избор, и второ - вероятно по този начин се опитва да компенсира това, което навремето е причинила на баща ти, а оттам индиректно и на теб.

Между другото - това, че майка ти след като те е родила не е успяла да създаде връзка с друг мъж, т. е. да ти намери приемен "баща" говори достатъчно красноречиво що за човек е...

И много внимавай, понеже носиш нейните гени, и съзнателно или не, има вероятност в много отношения да приличаш на нея. Така че ако при теб нещата в живота ти се развият по начин подобен на нейния - недей да търсиш причината за това в мъжете и в тяхната безотговорност или в това, че "всичките са маскари! ". Дори да си го помислиш, дори да ги обвиняваш, знай, че това просто не е така.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 90d9e52516
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от 1 до Авторката
Виж, не казвам майка ти да се отказвала от теб - тя ЗА СЕБЕ СИ е взела правилното решение и съм на 100% сигурна, че нарочно е пробвала да забременее... поне е имала надежда за това, така че ти си много желано от МАЙКА ти дете, но това не важи за баща ти. Той е нямал репродуктивни проблеми и е искал един ден да основе истинско семейство с някоя жена и е разбираемо, че се е почуствал измамен. Ти как би се почувствала на негово място?
Невъзможното се било случило - тя добре е знаела, че има вероятност да забременее и щом се е получило, значи не е било невъзможно и тя това го е знаела много добре. Нейният избор е било това, не на баща ти.
Грешно е било той да те отхвърли, защото ти нямаш вина, но е човешко
И все пак си заслужава да си направиш една среща с него и да го попиташ направо какво има да обясни по темата. Няма какво да губиш иначе - ти баща си нямала и няма да имаш, но можеш да научиш някои истини и неща за живота.
И най-важното - просто не постъпвай като майка си, а създай деца, след като си се убедила, че имаш мъж до себе си, който също иска семейство с теб и деца.
Иначе за себе си майка ти е постъпила правилно - може би това е бил единственият ѝ шанс да има деца някога и се е пробвала и се е получило, но цената я плащаш ти

На всеки може да се случи да има репродуктивни проблеми. За себе си съм осъзнала обаче, че животът трябва да има смисъл и без деца, защото тежко и горко на родителят, превърнал децата си в смисъл на живота си едва ли не.
Внимавай да не си ти смисълът на живота на майка си, защото по-голям товар за един млад човек почти няма

Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 623ff60e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Виж, н. 1, не си съвсем права. На мен ми беше казано, а и потвърдено като диагноза, че е абсолютно невъзможно да имам деца! Причините нямат значение. И с мъжа си никога не сме се пазили. И така допреди година, когато забременях. Когато отидох на лекар, той ме гледаше с поглед, изпълнен със съчувствие и се опитваше мило да ми обясни, че си внушавам, че няма как да съм бременна.. но все пак склони да ме прегледа. И установи бременността ми, която и до днес не може да си обясни. Моето дете се роди живо и здраво! Без да съм се пробвала да забременея, защото се бях примирила, че биологични деца няма да имам (имам две осиновени). Та може и при майката на авторката да се е случило нещо подобно.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 37088256bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо той да е измамен, като не искаш деца не прави секс, вероятност за бременност винаги има, просто не е попаднала на мъж.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5eeccc63fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям №1 дори мисля, че майка ти носи цялата вина. Ти не си малка знаеш как се правят бебета. Знаеш че секс не се прави само с цел деца, затова не можеш да обвиниш баща си че е правил секс защото е желал да те има, той е правил секс с друга цел, знаеш също че изборът дали да се роди вече направено бебе го прави жената, на мъжа остава само или да се съгласи, че бебето е негово и го иска, или да откаже да създава семейство с дадената жена и дори да откаже връзката си с бебето. Той деца не е искал не е имал сериозна връзка с майка ти, защо си очаквала той да поема отговорност за решенията на майка ти? Замисли се като гледаш младежите около теб с колко жени правят и са правили секс, ами ако всички им се обадят да им съобщят "добрата" новина? Ще кажем възможно ли е да правиш безотговорен секс, ами как ти си резултат от такъв. Майка ти защо е правила секс с мъж с който няма сериозна връзка? И остава въпроса защо един мъж да търси дете което не смята за свое или което не е резултат на негово решение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c71aa2cdba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ей, ама много разбирачи, бре. Номер 6 - дано да не попадам на тебе, като брачен консултант - това с генетичната предопределеност ми скри топката. А пък номер 1 и 7 е сигурен, че жената е знаела за възможността да забременее и нарочно е пробвала, без да я познава.

Авторке, напълно е възможно майка ти да е смятала, че е стерилна и да не се е притеснявала от бременност - иначе защо да се пробва с краткотрайна връзка, а не със сериозен партньор например.

Другото напълно възможно е майка ти еднолично да е взела решението, както да те износи и роди, така и да му откаже всякакъв достъп до теб - например - Ти предложи да я оставим в дом, нямаш никакво право да я търсиш! Той като не е вписан в акта ти за раждане, няма никакви права над теб, нито дори да те вижда, без съгласието на майка ти. Така че, дори отпосле да е съжалявал за първоначалната си реакция, е било късно.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d1ac4d7e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 7, разбира се, че ще съм сигурна, че мъжът ми ме иска, дотойнството ми не би позволило да съм бреме. Но хорато често имаме навика да съдим, без да сме наясно със ситуацията, а наясно с нея можеш да бъдеш, само ако лично ти я изживяваш... Краткотрайна връзка не винаги означава несериозна връзка само за секс, в случая означава мъничко радост след неуспешен брак с мъж, чиито властни родители само натякват на снаха си, че не може да има деца, и прочие, тя се развежда и всичко отава за него... В крайна сметка, въпросният баща, не е бил млад и копнеещ за живота, а човек с вече един брак и дете зад гърба си... и, като не иска дете, майка ми не го връзва на сила, а сама поема отговорност... но е грозно да чуеш приказка от мъж ""ами, то е хубаво човек да има отгледано дете, после да го намери "" Не казвам, че майка ми е светица, напротив, всеки ден се боря с промените в нея, в резултат на трудния и живот, защото трудностите й далеч не бяха само тези, но за сам човек, отгледал друго същество без капка помощ, може би е по-додтойна за уважение от всеки вас!!
Авторка

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cd8b343aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От #5 до Авторката,

Авторке, надявам се хората тук да не те влияят, като пораждат омраза в теб!

Философията и мисленето извън кутията липсва особено при #1;

Хората са забравили какво е импания и да се поставиш на мястото на някой. Макар и без баща, ако майка ти ти е дала любов, възпитание и подкрепа, то смятам че се е справила добре като майка.

Като хора, ние се опитваме да действаме по начин който да не не следва грешките на родителите ни и сме склонни да даваме точно това което не сме получили.

Знам че си имала трудни моменти в които си имала двама родители. Знай обаче, че дори и така, това пак не е гаранция че едно дете може да израстне в благоприятни условия. Познавам и хора които имат двама родители, но с нещастни бракове, които са афектирали детето после чрез комплекси.

Ако прочетеш отново горният ми пост, надявам се да осъзнаеш че ничий живот не е идеален.

На нас като хора ни е наложено абсолютно всичко по един и същ начин, било то липса на внимание, любов, било то емоции - страх, самота, отчаяние, увереност, радост под една или друга форма.

Хубаво е когато се научим да мислим извън кутията и потърсим отговор във философията.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b3bb404c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако те потърси, ще искаш ли да се видиш с него?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b9b6591967
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   15, няма как това да стане, този мъж е страхливец , не ми се мислят фикционални ситуации, авторка

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ab6fb8c944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не го приемай толкова тежко, защото имаш човек до себе си - твоята майка. Няма какво толкова да се обсъжда баща ти дали те е искал или не. Личи, че не е толкова, щом като до сега не се е появил.
Познавам човек, който на 11 год. остава без майка / починала е / и е трябвало сам да се грижи за себе си. Грижите на баща му са приключвали само с това - да се донесе храна от стола и да се осведоми за оценките в училище. Започнали са редовни посещения на жени вкъщи. След завършването на средното училище, сина получава повиквателна за казарма, а бащата намира булка със 17 год. по- млада. Тя ражда след време едно момче. От тук нататък грижите са насочени единствено към малкия. Големият сам се грижи за всичко и единствено с парите от пенсията на дядо си, успява да завърши за учител. След започване на работа в едно село, нарочно избрано от самия него, за да е далеч от баща си и новото семейство, връзката баща - син е приключена завинаги. Все пак големия син представя приятелката си, но той не я одобрил за негова жена. Приема ги да живеят в новия му апартамент, но след 1 месец, новата съпруга прави всичко възможно да ги изгони. От този момент вече съвсем забравя, че има голям син, а и по - късно - внуче. 27 години не се интересува дали е жив или умрял. Такъв е живота или добър или лош, човек трябва на всичко да е готов!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker