Разочарование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разочарование
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2055 пъти
Колко пъти ме попита как съм? Колко пъти забеляза какво е свършено, вижда само несвършените неща? Колко пъти направи нещо против волята си заради мен? Има ли смисъл да полагаш усилия за някой, който има принципи и нищо друго? И аз имах принципи, имах мечти, имах гордост. Не е приятно да усъзнаеш, че се раздаваш на макс само ти и никой друг. Просто ей така решават че ти си такъв-добър, отзивчив, състрадателен, разбран, и това няма как да се промени. Всъщност тези хора са в голяма грешка. Добротата е качество у хората, но ако злоупотребиш с нея, притежателят и я подтиска, на нейно място се намъква гневът и тогава всичко вече е различно и никога няма да е както преди.
Та моят съвет към всички хора е. :
-хората не се променят, независимо колко сладкодумно ви убеждават че ще се променят, това не е възможно
-когато обичаш човек, прощаваш всяка негова грешка с мисълта че той/тя си такъв/такава. Просто го приемаш такъв, какъвто е. Опитваш ли се да го промениш с времето и усилията ти обичта ще изчезне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: baddb46189
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не позволявай на другите да те мачкат! И знаеш ли когато съм имала контакт с подобни злобни индивиди, се чувствам"изпита"Изхвърляй дразнителите от живота си, остави до себе си само свестните и позитивни хора!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: db5ab0a58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми така е когато се попадне на неподходящ. При някои с времето може да улегнат различията, но при други компромисите са безрезултатни и единственият начин за поносимо съжителство е самата ти да се промениш.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 78cade511b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да правилно, но хората се променят. Това, че сте срещнали човек, който просто ви използва и всички обещания са напразни неозначава, че всеки е такъв.
Има хора, който грешът и се променят не всички, но има и такива.
Грешите в това, че поставяте всички под общт знаменател заради това, че един/една или няколко са ви предали лъгали и т. н. и все пак всичко това вие сте го позволили.
Ние живеем твърде малко на тази земя за да се опитваме да променим нещо или някой.
Всеки сам избира какъв иска да бъде ние нямаме власт над никой освен себе си.
Срещаме хора който само ни използват, но всъщност те ли са тъпите или ние, който се доверяваме, прощаваме и вярваме.
Определено ние сме наивни, защото тичаме след боклуци докъто в живота има толкова хора който копнеят да направят някой щастлив.
Прощавали сте търпяли сте а защо? Смисъл има когато двама души се борят за общо щастие а вие сам/а сте си стояли да ви правят на маймуна.
И извода от всичко не е, че хората не се променят а, че се доверяваме и търпим в името на любовта която понякога несъществува освен от наша страна. Също така, че прощаваме прекалено много и вярваме прекалено много.
Никога нетрябва да показваш колко държиш на 1 човек, защото тогава ще използва слабоста ти и неможе заради 1 човек да набедяваме всички.
Прошката е един път когато найстина човека съжелява след това не се превръща всичко в омраза а в безразличие в недоверие и т. н.
Лек, спокоен и усмихнат ден :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: baddb46189
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 прав си за това че хората се променят, но не си прав за други неща, когато се влюбим и особено ако нямаме достатъчно опит ние понякога се заблуждаваме. Например даден човек е груб и агресивен по характер, той си е такъв със всички, обаче ние го приемаме защото го обичаме. Не можеш да кажеш че ние сами го позволяваме, защото ако този мъж ни е гледал в очите и ни е лъгал, ние просто не го осъзнаваме. Мога да кажа че ние сме позволили да влюбим-това е нашата грешка, но всеки човек може да допусне такава грешка.. важното е да имаш съвест. И когато си давал напразни надежди на някого би следвало той да влюби, ако си човек който има съвест най малкото което му дължиш е едно уважение и извинение. Има много злобни и лоши хора и ти си описал точно такива хора който се опитват да те използват, да те смачкат, просто след като сме се опарили вече един, два пъти трябва да се пазим и да не го позволяваме.. да нямаме контакти с подобни хора.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1296ea8bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хората не се променят. До края на живота си остават едни и същи. Това си е заложено от самото раждане. Не трябва да им се връзваме и да прощаваме, защото по - силно ни мачкат и унищожават.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker