Нуждая се от операция,баща ми не мисли да плати...посъветвайте ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нуждая се от операция,баща ми не мисли да плати...посъветвайте ме
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3269 пъти
Здравейте, на 18 години съм, момиче. Моля редакторите да публикуват историята ми, имам нужда от мнения спешно. Наскоро пострадах и се налага да се оперирам за да мога да живея пълноценно. Искам да кандидатсвам тази година, избрала съм университет в който, се изисква физическа подготовка, не ме съветвайте да се откажа това е мечтата ми от години. Ако не успея да вляза там, нашите ще ме задължат да вляза на друго място а аЗ не искам. Операцията струва 2000 лева, няма да се поема от здравната каса, баща ми обаче започна да се прави на ударен, могло без операция, щяло да ми мине. Мен започва все повече да ме боли, аз все още уча не работя, все пак той и майка ми ще дават парите. Той не иска да дава толкова много пари, не знам какво да правя нямам време да започвам работа защото уча а операцията трябва да се направи спешно. Баща ми постоянно крещи вкъщи, че е пуснат бойлера или климатика, казва как много ток сме имали а той само тока и водата плаща, майка ми поема всички разходи по мен и други неща. Вие колко ток плащате месечно? Ние сме трима и баща ми плаща около 170 лв. Но зимата само, а лятото по-малко. Не ме мислете за мързелива, просто състоянието ми в момента не е много добро за да работя и да изкарам сама парите си. Дайте ми съвет.. не знам какво да правя вече, не ми е удобно да ги насилвам да ми плащат операцията.. Толкова бях раЗстроена тези дни, че какво ли не ми мина през главата за да изкарам тези пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 48ca06dc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей,
ако наистина е толкова спешно - може да пробваш със заем.
В действителност има много голяма възможност да се заробиш с един такъв заем - но ако от операцията зависи целия ти живот от там - аз не бих се колебал.
Има фирми за малки кредити които дават до 500-2000 лв. Може да вземеш от тях за срок от няколко месеца или година и след като си направиш операцията, може да помислиш за някаква работа за да може да го върнеш.
Пак казвам - рискуваш много с взимането на заем, но ако от това зависи здравето ти...

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 10ee3c48d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля че ти си едно неблагодарно човече! Затова, за да изпълниш "мечтите" си, започни да работиш, свирки на околовъсното, под масите по кръчмите и т, н. Изкарай си 2000-те хиляди лева. И прави с тях каквото намериш за добре! Само предварително се изнеси от вас. нали искаш да си независима?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3314154652
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Предвид факта, че сайтът е анонимен, би могла да кажеш за каква операция става въпрос.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 95d0723a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори с майка си и виж дали няма начин да съберете парите. Колкото до това, че искаш да кандидатстваш нещо за което трябва физическа подготовка, ами забрави. поне за тази година, защото дори и утре да те оперират ще трябва време докато се възстановиш. Така, че щом не искаш да се отказваш от мечата си, тази година работи (вместо да учиш нещо, което не искаш) и догодина когато вече си напълно възстановена от операцията кандидатствай това, което ти харесва. Обаче наистина ми е странно, че баща ти не иска да помогне. Да, скъпо е, ама става въпрос за здравето ти в крайна сметка! Не е някакъв каприз. Ако беше за пластична операция да ти откаже, но явно случаят не е такъв. За това помоли майка си и други роднини за помощ. 2000 лева са доста, но не чак толкова, че да са напълно невъзможни за събиране.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6a637c0b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи за каква ооперация става на въпрос, иначе няма как да помогнем.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f26d0d4397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж сегa, докaто учиш, можеш дa го зaдължиш дa ти плaти лечението, имa си зaкони зa товa. A aко още не си нaвършилa пълнолетие е още по- лесно.
Стрaнно е, че според оперaциятa е спешнa и нaложителнa, a според него " ще ти мине". Зa кaквa оперaция стaвa въпрос, aко е някaквa рaзкрaсителнa процедурa и aз бих откaзaлa и зa товa нищо не можеш дa нaпрaвиш.
Уточни кaкъв е проблемa, зa дa те посъветвaме по- добре.
Вероятно е също, aко е от знaчение оперaциятa зa бъдещтото ти кaндидaтствaне дa се ослушвa, зaщото не искa дa влизaш точно тaм.
Пaк кaзвaм, aко оперaциятa е спешнa и нaложителнa, можеш дa го принудиш дa ти я плaти, пa мaкaр и нa вноски.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: aa8a5c2437
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мили Боже! Аз ако съм на теб, няма да го погледна повече този стиснат хрантутник. Плаща само тока и водата? Че то само разходите за един ученик надвишават тази сума, а какво остава за храна и т. н. Не и завиждам на горката ти майка. Направо не знам откъде да започна, шокира ме тотално. И изобщо не го съжалявай. По-скоро не ти ли е обидно? Все пак си му дете и не му искаш пари за кола, а за здравето си. Би трябвало сам да предложи, 2000лв не са много пари все пак. Според мен, към майка си се обърни, да вземе заем ако може даже и като си стъпиш на краката, се махайте от този егоист. Може да ти е баща, но на мен това ми говори, че парите са му по-скъпи от здравето и спокойствието на детето му. Ако се развали колата му или телефона, ще ги ремонтира нали?
А що не му предложите той да поема другите разходи, а майка ти тока и водата? Можеш също да му напомниш, че един ден той ще остарее и ще разчита на теб и ако не ти помогне, му кажи, че когато това се случи и ти няма да му помогнеш. Много са силни и вилни такива хора на млади години ама като остареят да видиш как цоцкат от децата си и хич не се и сещат за грешките си.
Другия вариант е докато го няма, сваляте въпросния климатик, който и без това явно не ви е от полза, продавате го него и други електроуреди (телевизор например и съм сигурна, че точно той най-много ще му липсва на "татко ти")и си правиш операцията...

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e476b78712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не казваш за каква операция става въпрос, но от думата "пострадах" може да се предположи, че е имало някакъв инцидент от който имаш физически поражения. Личи се обаче, че вярваш в операцията като нещо което с магическа пръчка ще ти реши проблема. Това съвсем не е така. Много операции протичат неуспешно и се налагат втори, трети и н-ти операции, а дори и да са успешни остатъчните болки може да не затихнат и с години. Т. е няма никаква гаранция, че след операцията ще те боли по-малко. И въобще не си мисли, че веднага след това ще можеш да покриваш някакви физически нормативи, сякаш нищо не се е случило. С това аргумента ти за университета отпада напълно, а този за болките остава условен. Имай впредвид също, че операцията е краен изход, който лекарите препоръчват ненужно и даже престъпно често, защото имат материална изгода от това.
Колкото повече операции, толкова повече пари, независимо дали от касата или от пациента. На майка ми щяха да и отрежат гърдата заради някакво образование, което всъщност не е опасно, но тя се развика че е медицински работник и тогава от колегиалност и казаха истината, че няма нужда от това.
Аргумента на баща ти, който изкарваш главно като скръндза, всъщност е разумен. Ако наистина може да ти мине иначе, трябва първо да опиташ всичко останало преди да се решиш на операция като краен изход.
Щом не са те оперирали по спешност, значи нямаш счупвания и животоопасни травми.
Другото което мога да кажа е, добре дошла в реалността! Имаш нужда (по субективно твое мнение), ама нямаш възможности. Откъде да дойдат тия 2 хиляди лева? Ако си от най-тъпите ще се набуташ с кредити, ама после като дойдат мутрите да си търсят парите, ще изядеш бой не за една, ами за 10 операции.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9bb252dae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Баща ти е меко казано тъп. Как може, бе? ! Та това е единствената му дъщеря, мамка му!
Помоли бабите и дядовците си за помощ ако имаш такива. Братовчеди, чичовци, лели, вуйчовци, вуйни, семейни приятели. Все някой ще ти помогне!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 615785e75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Независимо дали ти трябва за кандидатстване или не, операцията трябва да се направи.
Не знам какъв е проблемът, но някои травми от самосебе си не минават, дори създават нов проблем.
Например при скъсани кръстни връзки на коляно, може да се мине и без операция, но с времето колянната става се износва, кракът става нестабилен и се стига до ранно инвалидизиране само заради едни 2000 лв.
Гледай да му влезеш под кожата на този кресльо и намери някой с нужната компетенция по въпроса, да му обясни какви са последиците.
Това, че крещи, да не ти пука. Важното е да се възстановиш.
Успех!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3d6b98b0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тъй като не даваш никаква конкретика за самото нараняване, няма как да получиш пълноценен съвет. Още повече, когато 18 годишна мечтае за операция, кой нормален 18 годишен мечтае да го оперират, когато очевадно проблема не е сериозен, щом като родителите отказват да финансират такава интервенция. Много се надявам, операцията да не е за големи цици или устни, още повече щом като си готова на всичко, за да си я направиш. Иначе по темата ако искаш 2000лв. поработваш няколко месеца и ги изкарваш. Много е просто, не знам какъв друг съвет очакваш да получиш. Ако ти дават доста пари джобни, което също ме съмнява като чета какъв пинтия е баща ти, но ако ти даваха, можеше да вземеш кредит 2 бона, да си свършиш работата и да го изплатиш за една-две години от джобните си. Трето като съвет бих ти препоръчал, заем от баща ти с обещание да му го върнеш лятото, когато ще се хванеш за 2-3 месеца някъде на работа.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b61525a1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мои съученици проектът им по свет и личност 12 клас беше да помогнат на техен болен приятел и организираха благотворителни концерти и по този начин събраха средствата за лечението му, за жалост болестта го надви, но няма да изпадам в подробности за това. Та ако имаш добри и свесни приятели може да се организира една дарителска кампания и средствата да се съберат! Може и като ти дават за училище също да пестиш! Колкото до вашите нямам думи що за коравосърдечен човек трябва да си да не помогнеш на детето си, а и това да ти налагат къде да учиш. Обясни им, че си отделна личност и искаш да следваш своите мечти, а не техните и щом завършиш при първа възможнот бягай оттам!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 339dd895c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може ли редакторите да публикуват коментарите, най-сетне..

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b50fab48df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ние плащаме 70лв имаме бойлер и се отопляваме с конвектор. В 2 стаи сме 3 човека. За операцията не знам какво да ти кажа, явно няма пари баща ти.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 339dd895c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   От Авторката : Благодаря за някои от мненията :), а за тези, които не са прочели, не е за цици нито за джуки, не бих пропиляла пари за такова нещо, не съм грозно момиче за да си слагам силикон, написала съм, че имам травма, която се получи в резултат на счупване и не правилно зарастване на костта на десния ми крак, вече трета болница ни каза като единствено решение на проблема, че това е операцията. И не не мечтая за тази операция, просто усещам, че е необходима защото болката си е болка, и не е приятно да заспивам всяка нощ с нея, не знам защо много от вас са реагирали по този нападателен начин, за пореден път се убеждавам, че има хора, и Хора. Нито съм търсила пари от вас нито съм Ви карала да пишете и да отнемате от времето си. Просто помолих хората да ми дадът съвет ако имат възможност, и благодаря на всички ви за, което :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ae223a8276
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   операцията е вариант, когато всичко друго не работи. След възстановителният период е различен, и понякога не се стига до пълно възстановяване. Проучи обстойно плюсовете и минусите за твоя конкретен случай. Операциите не са шега.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7500bd6daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Абе тези от вас, които сте срещу авторката малоумни ли сте някакви, вижте какво е писала:
"Мен започва все повече да ме боли" - значи наистина има нужда момичето, а вие тука за разкрасителна операция говорите..
Защо имам чувството, че ако беше момче, щеше да има къде къде по - подкрепящи коментари и никой нямаше да пише за свирки и околовръстно, нищо, че има и мъже, които практикуват най - древната професия..

И тоя гнусен мухъл номер 2 защо не се хвърли от някъде? !?

Абсолютно прав/а е номер 10!!!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 339dd895c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   От Авторката: Номер 12, благодаря за коментара, един от малкото разбрали написания от мен проблем.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9c1288ad74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Разбирам те чудесно, баща ми не ми даваше пари, когато бях учник и студент. Майка също. На твоe място бих си намерил работа за 4 месеца, а след като успея да напусна дома, бих теглил един бой на баща ти. Що за родители постъпват такаs децата си. А ти се пази. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker