Проблеми със семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми със семейството
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1388 пъти
Между чука и наковалнята съм... Накратко- баща ми и леля ми се скараха, предполагам никога не биха си проговорили повече, аз много ясно, че искам да подкрепя баща си, но стана много по сложно... Скоро имам рожден ден и случайно видях леля, мислех да я отмина, нищо да не й кажа, обаче тя тръгна нарочно срещу мене и ме заговори, а аз бях с една приятелка, която не знае за какво става на въпрос таа ме заговори и аз уж с недомлъвки, но и отговарях и като 'подарък' за наближаващия ми рожден ден ми даде пари, не ги исках, върнах й ги, а тя пак ми ги даде, и за да не правя циркове пред много хора ги взех. Обаче ако разбере баща ми направо ще ми се стъжни живота, сигурно и на мен няма да ми проговори повече... Сега вече и аз съжелявам, че ги взех само, за да спазя етикет, за да угодя човек, който не заслужава. Искам да поправя нещата, какво да направя? Ако някой път я срещна просто да й върна парите или какво да направя? Не искам да си мисли, че всичко е наред, че всичко си е като преди. Това, което правя е след дъжд качулка, но не искам да прецаквам баща ми по някакъв начин/ той така разбира нещата/. Другото, за което се сещам че мога да направя е-нищо, просто нищо да не правя и да оставя на времето. Моля ви помогнете ми, как да се справя със ситуацията! Ще съм ви много благодарна! Извинявам се, ако има правописни грешки. Момиче на 15г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 173843fd22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не беше уточнението накрая, че си момиче на 15 години, не бих писал коментар. Голям и зрял човек ще знае какво да прави в такава ситуация, но ти си само на 15, затова ще се опитам да ти помогна. От личен опит ще разсъждавам, ако искаш, и ти постъпи така, ако ли не, недей. Когато бях млад като тебе и аз бях попаднал в подобна ситуация.
Разликата е само в това, че се сърдеха две сестри, т.е., майка ми и леля. Сръдните стават най вече за имоти, не знам при вашият случай за какво е. Няма значение, важно е, че се сърдят и не си говорят. Много е важно, докато са си говорели, т.е., докато са се карали какво са си казали. Ако са се заливали с тежки клетви и зли пожелания, наистина трудно ще се помирят, но ако са интелигентни хора и не се обиждали, а само спречкали, тогава има надежда да се помирят един ден.
Какво да правиш? Не взимай ничия страна. Ако баща ти се засегне от това, значи е много изостанал във времето, няма съвременно мислене. Загриженият баща ще помисли за доброто на децата си. Не ти си се карала с леля си, а той, защо трябва тебе да ограничава. Представи си колко разведени семейства има, и при раздялата какви караници е имало, но в крайна сметка, децата им не са ограничавани да общуват и с двамата родители. Така, че и ти спокойно си общувай с леля си, ако не я мразиш разбира се. Вероятно и леля ти има деца, твои първи братовчеди, общувай с тях, ходи им на гости, покани ги на рожден ден, не вярвам баща ти да е чак такъв инат, че и тях да е намразил. Ако и децата намесва в разприте си, значи е неспасяем случай.
Не си мисли, че баща ти изпитва удоволствие, от това че е скаран със сестра си, напротив, това му тежи, но от засегнато самочувствие се държи студено с леля ти. Явно и на нея й е гузно, затова иска да компенсира тази гузност, като ти дава пари за рожденият ти ден. Това не е подкуп, това е дар от душа. Ако тя е толкова зла, както ти я втълпяват в къщи, не би ти обърнала внимание. Сама си забелязала, че тя нарочно иска да те заговори. Явно я измъчва това скарване с баща ти. Ако си умно момиче, дори можеш да ги помириш. Когато аз ходех при братовчедите си, леля ме питаше как е майка ми, баща ми, а когато кажа на нашите, че съм бил у леля си на гости, започват да ме питат, как са те, добре ли са. Явно от гордост, нито едните, нито другите искат да отстъпят и да се помирят, но усещах, как с времето омекваха и очаквах скоро да си простят и помирят. Така и стана. Е не трябваше да е точно по такъв повод, но важно е, че се помириха и си починаха в мир. Леля ми се разболя и майка ми преглътна обидите които са си казали, отиде да я види, простиха си, и после никога не си казаха лоша дума. Ако и ти мило момиче, по често ходиш при леля си, сигурен съм, че баща ти ще омекне и прости на леля ти. От нейна страна, тя вече е простила, щом ти дава пари за рожденият ден, значи те зачита за дете от рода си. Не се влияй от злобата на баща си, още малко и ще бъдеш пълнолетна, оформяй си собствено мнение. Затова те посъветвах, не вземай ничия страна, остави големите да се разберат. Леля ти се опитва да подаде ръка, вече го прави, дано и баща ти направи същото, тогава и ти ще бъдеш щастлива.Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 342462dea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Единия вариант е това че баща ти е скаран с леля ти не значи че и ти трябва да си сърдита. Моя вуйчо се скара с вуйна ми, тя не ми е кръвна роднина, но я обичам много повече от него и не смятам че трябва да й се сърдим сега цялата рода за това че се разведе с вуйчо ми, който е брат на майка ми. Второ ти си достатъчно голяма и ако прецениш че това което леля ти е направила е сериозно и не заслужава прошка, тогава кажи на баща ти че ти е набутала парите и да ходи да си й ги даде.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cb586b13b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей,
Според мен леля ти няма нищо против теб и това е само между нея и баща ти. Навярно той не иска да разваля отношенията ти с леля ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 014b8f5492
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aко действително и зa теб сa приключили отношениятa с леля ти, то дaй пaрите нa бaщa си и му обясни ситуaциятa. Той дa прaви с тях кaквото ще. Тaкa ще си чистa пред него. Но все пaк, aко рaзпрaвиятa между бaщa ти и леля ти не зaсягa теб, не виждaм зaщо ти дa нямaш контaкт с нея. Вие си знaете нещaтa.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 67f0930e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Купи си нещо и забрави, че се е случвало това - те затва са ти били дадени тия пари.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ebcace7df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Второто което си решила е най-добро не прави нищо! Изхарчи си парите те са от леля ти. Това че те са се скарали съвсем не означава, че тя вече не ти е леля и че не носиш нейната кръв.
Сложни са семейните отношения, но това че те са се скарали не означава, че ти си задължена да връщаш на някого. Разбира се ако леля ти вземе да нахалства и да те ползва като оръжие срещу баща ти тогава можеш да й кажеш в прав текст че не искаш той да ти се ядосва и не искаш да се месиш. Но като те черпи взимай без да ти пука. Тя е твоя леля и това няма нищо общо с отношенията на баща ти със сестра му.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a815527b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката- Благодаря ви за съветите, но баща ми наистина е много тежък случай, страшен инат, труден характер е.. Не написах, че когато се скараха той ми каза изрично да не говоря с нея, дори да я отминавам, да не го предавам.. той приема това като предателство едва ли не и ми е страшно трудно, та дори невъзможно да му кажа, че съм я видяла, че сме говорили, камо ли че ми е дала и пари.. Не знам какво да направя, а на всичко отгоре идва ден, в който някакси ще се видят /изнасяме 2години от смъртта на дядо/ И тя може и да не му каже нищо, може дори да не се срещнат, но лелинчо може и да каже какво е станало, а аз не искам това да стане, защото баща ми ще ме направи на 2стотинки и, страшно нещо са човешките взаимоотношения....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker